Katýyorum.Tespitler çok doðru.
Ytd degildir.SM-A525F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.Alýntý:
Bu kagida savas basladýktan 3 gun sonra girdim. Aldiktan sonra dersimi calýstým... Sirketin degeri o kadar komikki yani bu fiyata almamak icin matematigin calýsmamasý lazým. Investing'de de bi kac kez yazdým... Benim gördügüm sirket su sekilde.
Yýl sonu ciro 8 mlyr TL olacak ve kar marjý nerdeyse %20 olacagi icin 1.6 mln asagi olmaz. Onumuzdeki gunlerde gelecek ilk ceyrek icin beklentim 1.7 mlyr ciro ve kar 300 civari.. Eger Konka'yi borsa degerinden degerleseler o zaman ucuk kar gelir. Konka'nýn piyasa degerinden bera'ya 1.7 mlyr TL eder.. Muratlý Karton'da asagi yukari ayný deger ama sirketin yarisi Bera'nin. Sadece bu 2sirketin degerleri Bera'nýn bugunku degeri eder.
Insaat 2.buyuk kýsým. Gizli kalmýs kýsýmlar ise elindeki cok cok degerli araziler. Izmir Ödemis'teki termal arazi denizin dibinde eger oraya proje yapýlýrsa 7-8 mlyr TL'lik deger olusur.. Bu sirketin elindeki sýrf gayrýmenkullerin degeri 7-8 mlyr TL'den fazladýr.. Rulman en cok kisinin calýstýgý yer ama ciroya katkýsý zayýf. ayný sekilde Golda Gýda'da yeteri kadar destegi yok. Gýdaya yatýrým yapýlmasý lazým.. Yýl sonu sirketin kasasýnda 2.5 mlyr TL cash olacak. Piyasada borcsuz ve temettu veren sirketler 8 yýllýk karlari ile degerleniyor. Bu sirketin olmasý gereken degeri en az 12 mlyr TL. Bugunku degerlerle 35 tl eder. Bu sirket son 3 yýlda borclarýný ödedi. Bu sene buyuk ihtimal uzun vadeli borclari da cok azalýp sadece kýsa vadeli borcu kalacak. Sirket kabuk degistiriyor. Bu kadar iyi sirket neden gitmiyor. 2 nedeni var bulabildigim. Yonetim kavgasý var hala.. Digeri ise sirket yatýrým yapmýyor yani. Kasadaki parayý bir ise yonlendirmeleri lazým ki hikayesi olsun. 2023 sonu sirketin kasasýnda nerdeyse 5 mlyr TL para olacak ama sirket hala yatýrým yapmamýs olabilir. Bu senette buradan zarar etmezsiniz bu enflasyon ortamýnda. Buralar cok cok uygun fiyatlar.. Olumsuz dusuncesi olan varsa yazsýn ký bilelim...