Hayırlı sabahlar bol kazançlar, müşteriye az masraf çıkartan eft ücreti almayan kullanışlı müşteri dostu banka yada güvenilir aracı kurum tavsiyesi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Printable View
Hayırlı sabahlar bol kazançlar, müşteriye az masraf çıkartan eft ücreti almayan kullanışlı müşteri dostu banka yada güvenilir aracı kurum tavsiyesi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
"Genelde ayrışma ve makasın oluşması için ( yani risklilerin risksizleri geçmesi için ) en az 4-5 yıllık bir vade gerekiyor."
Katılıyorum, sonuçlar da bunu doğruluyor. Siz uzun vadede, satmamak üzere portföyü yönetiyorsunuz. Peki 20 - 30 aylık vadeler için bir stratejiniz var mı? Konjonktürden bağımsız bir strateji oluşturma zor ama hem sepet yaptığımız hem de değişken fonlara yer verdiğimiz için genel geçer bir strateji olabilir diye düşündüm.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani gönderide de yazdığım gibi, çok kısa vade olsaydı ( 1 yıldan az )amacım tl değeri korumak olurdu. O yüzden ppf ya da dövizli stabil enstrümanlara yönelirdim. 1-5 yıl arasında dağıtılmış bir portföy ile ya da orta riskli değişkenler ile ( %40-50 civarı hisse taşıyan/ opb-gma-fid vs. gibi) bir kurgu yapardım muhtemelen.
5 yıl üstünde normali yüksek risklilerin oranını artırmak açıkçası. Ben sadece, aylık bazda eksi yazan bir portföy istemediğim için uzun vade de olsa, orta vadeli bir kurgu gibi farklı bacakları olan bir portföy ile yürüyorum.
Merhaba Sn. Lemon,
Yatırım fonları portföyümü Ziraat'te tutuyorum. Beklenmedik abuk subuk kesintiler vs. olmuyor. ( Rutin mkk ücreti dışında ) Arayüz ekranını da seviyorum. Kullanışlı buluyorum. ( Zaten asıl büyük portföyümü sadece kamu bankasında tutmayı yeğliyorum)
Ama fon dışında soruyorsanız ben, yıllardır enpara kullanıyorum bütün diğer işlerim için . Canımı sıkacak kesintiler, ücretlemeler, masraflar vs. olmuyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda hemen birine ulaşabiliyorum.
Kendi özel işim olan trade için ise, komisyon vs. avantajları, ekstra teminat istememesi vs. gibi nedenlerle on beş yıldır sanko menkulu kullanıyorum
bundan iyisi şamda kayısı : gedik, p.kapital,osmanlı ve bir kaç aydır da burgan bank+burgan trade ile çalışıyorum.
şimdi hepsini burgan bank ve burgantrade te toplayacağım. sıfır masraf.
en güzelide PPZ den ve diğer banka mevduat faiazinden yükseğini günlük olarak alabiliyorsun. PPZ ye bile ihtiyacın olmuyor.
daha iyisini bulan hangi arkadaş olursa olsun.
burada yazarsa memnun olurum.
daha iyisini bulursam, hemen oraya geçerim
Teşekkürler Sn hellistheothers. Yatırım fonlarım Aktifbank üzerindeydi peyder pey satıp banka yada aracı kuruma geçmek istiyorum. Enpara benimde çok sık devamlı kullandığım diğerleri gibi sonradan şart koşul getirmeden ücretsiz şekilde hizmetlerini sunmaya devam ediyor memnunum kendisinden. Ziraat ise son kullandığımda emir iptali olmuyordu halen öyle mi?