Originally Posted by
Emirhan06
40 liradan değildi hocam o. Bölünmeden önce 2020 nisan mayıs döneminde hisse 14-15 lirayken Deutche 700 bin lot mal sattı . Bu satış yaklaşık 10 iş günü sürdü. Tabi malın ne kadar kaldığı takaslardan çok kolay takip ediliyordu. Ne zaman ki Deutche'nin elinde mal bitti oradan hisseyi 20 lira üstüne attılar.
Burada 1 kere daha yazdım sanırım , son 1-2 aydır hissenin toplandığını ben tahtadan görebiliyorum. Son 5 iş gününde yatırım fonları 700-800 bin lot sattı. Bunun yanında satan başkaları da oldu. Ama hisse düşmedi tam tersine arttı. Üstelik bu 5 günde endeks de artmadı.
Yani sanki yükseliş için hazırlık yapılıyor. Hisseyi bilanço sonrası 14,30'lardan 12,70'lere kadar düşürdüler , herkesi bıktırdılar , sabredemeyenlere sattırdılar , yatırım fonları da yoğun satış yapınca son 1 ayda belki de 1,5-2 milyon lot mal topladılar.
Ne zaman iyi mal topladıklarını düşünğrlerse o zaman da yukarı sürerler. Ama sanki zamanı yaklaştı gibi. Bu bilgisayar , cep telefonu KDV-ÖTV indirimi işi olursa , yükseliş için bu da bahane edilebilir. Yada Paynet işi sonuçlanabilir. 10 gün sonra 3. çeyrek de bitiyor , 40 gün sonra bilanço beklentisi oluşacak vesaire..
Son 1-2 ayda çok satan olduğunu düşünüyorum . Mal daha az kişinin elinde toplanmış durumda şu anda. Bu da yükseliş öncesi hazırlık olabilir. Yarın daha net görebiliriz tabloyu. Ama bugün son 15 dakikada hisseyi hacimli yukarı sürmeleri birşeylerin habercisi olabilir.,
Bu arada teknik olarak da dipten dönüş oldu bu. Sırasıyla bazı dirençler geçildikçe teknikçiler de alıma geçebilirler. 14.60 üstü zaten çok farklı yerlere gider ama oraya kadar nasıl gidecek göreceğiz. Habersiz gitmesi zor.