Olabilir, ciro artacak satışlarda ihracat oranida yükselir , kasteddigim kur ve faiz yüzünden finansal giderler ne kadar artacak bunu bilmiyoruz.
Printable View
Düz mantık hesaplama yaparsak
Ciro x 0,08
400 milyona yakın gelmesi lazım net kar.
İhracatçıların ihracatdan sağladığı gelirleri türk lirasına çevirme zorunluluğu,
490 milyonluk TL ye karşılık gelen açık yabancı para pozisyonu,
iç pazarın fiyat artışları nedeniyle daralması,
hissede derinlik olmaması karşımıza çıkan olumsuzluklar.
Ancak satışların % 70 inin ihracat olması nedeniyle iç pazardaki daralmanın ihracatdaki artış ile karşılanacak olması,
Kur zararının bir kısmının ihracatdaki satışlar sayesinde kapanacak olması,
Daewoo ile yapılan anlaşmanın büyütülmesi,
Nisan-mayıs gibi üretime geçen yeni tesislerin etkisini 3. çeyrekde göstermeye başlaması,
Temettü verimi,
Merkezin faiz artışı nedeniyle kur stabil hale gelirse 4. çeyrekde daha iyi bir bilanço gelme olasılığı,
Kıyasladığım zaman olumlu taraflar, olumsuz taraflardan daha çok bence o yüzden pozısyonumu koruyorum. Sadece 9,90 lardan nakdim olmadığı için maliyet düşüremediğime üzülüyorum :)
Ülke olarak 1-2 yıl düşük büyüme belkide negatif büyüme ile karşı karşıya kalacağız. ama Vesbenin TL' deki değer kaybı nedeniyle bu dönemde ihracatı sürekli artacaktır. O yüzden hala ümitliyim....
Kur zarari yazacak bu kesin. Ancak coken tl ile ihracaat rekorlari kiriyor agustos ta.. onemli olan faaliyet geliri.
Bir ara erbos almıştım fk 5 diye 2-3 sene önce,, sonra bıktırdı hep aynı hep aynı sattım. Sonra 30 dan neredeyse 100 e gıttı .. burada aynı hatayı yapmam ,, kaldı ki kuzu kuzu temettü veriyorsun .. umarım bi i....lik yapmazsın
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Açık doviz pozisyonundan dolayı 300 milyon tl üzerinde finansal zararı olacak. İhracatın çok çok iyi olması lazımki bu zarar kara dönüşşün
Vestel sayfasında wierpool ile görüşüluyor diye bir yazı paylaşilmış gerçi kaynak gösterilmemiş.