Nereden bakıldığına göre değişir.
15 tane evi olan adam için felakettir mesela.
Memur, işçi için ise süper olaydır.
Printable View
eşeği kaybedip semersiz bulmak
Şahsen bu konuda Ali Ağaoğlu (borsacı olan inşaatçı olan değil) ile aynı fikirdeyim....
Oturmak içinde yaşamak için alınan ev "ihtiyaç"tır. Yatırım değil.
Özellikle TR gibi sermaye ve para piyasalarinin geri kaldığı hukuğun guguk olduğu yerlerde bu çok daha önem arz eder...Insanin kendine ait evi olması bir güvencedir. Başka hiçbir yatırımın sağlayamayacağı bir güvence...
Ev almayayım başka alanda parayı değerlendirip kiramı çıkarayım dersiniz ancak o alanın iki gün sonra çöp olup olmayacağının garantisi yoktur... Örneğin bi arkadaş ISYAT demiş... iki gün sonra İş Bankasına kayyum atanmayacağının hisselerin elinizde kalmayacağının garantisi var mı?
250 K yı çok iyi değerlendiririm diyorsanız zaten bankalar hükümete yaranmak için faizleri mümkün olan dip seviyeye çekti. Bir kısmını peşinat yapın. Geri kalanını kredi çekin. Nakitinizi de yatırım için kullanin. Konut kredisinde yıllık maliyetler % 13-15 max. Bildiğim kadarıyla.
%15 in üstü her rakam da sizin karınız olur...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
15 evi olan büyük ihtimal çok ekstrem koşullar dışında evini satmayacaktır sadece ortamlarda geçen sene 2X di şimdi 3X diyemeyecektir.
+ 16. Evini almayı bekliyordur o da bu sayede daha kısa sürede ev sahibi olur. Çünkü bu topraklarda ev almak sigara alkol,ve kumardan bile daha fazla bir bağımlılık türüdür. :)
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
walla, ali seni severim iyisin hoşsundur da, aklına gelen ilk şeyi araştırmadan etmeden yazıyor olman senin için iyi değil.. yani senin iyiliğin için söylüyorum, yoksa bana göre hava hoş :)
bak Tepav araştırmış etmiş bir data yayınlamış- çok basit bir çalışma, her sene iso-1000 listesinde yer alan şirketlerin illere göre dağılımı.. sanayi üretiminde istanbul ve izmir'in payı azalmış anadolu illerine kaymış üretim..
Yazınızda hatalı olduğunu düşündüğüm kısmı aldım sadece..
Bakın bu devlet çok daha fakir, faizlerin dünyada çok daha fazla olduğu zamanda iki tane köprü yaptı. Ve halka hizmet olarak yaptı bunu. Bu nedenle de cüzi bir geçiş ücreti koydu...
Ama mecvut zihniyet bu devleti daha zengin hale getirdiğini iddia ettiği dönemde bile köprüleri geçidi yapamadı!
Özel sektöre sattı bu işi. Onu zengin etmek için de fahiş geçiş ücreti koydu. Millet geçmeyince diğer köprülerin fiyatını da arttırdı...
Iki arsa sahibi düşünün biri çalışıp çabalayıp iki katlı bir ev yapıyor arsasına diğeri bir müteahhitle anlaşıyor 5 kat ev yaptırıyor ama sadece 1'i kendinin. Ve 5 katli binam var diye havasından geçilmiyor 😂😂😂😂
+1
Olay basit. Adam istanbuldaki fabrika arazisinin değeri adına artıp orayı fabrika olarak kullanmak mantıksız olunca fabrikayı 80 sonrasi parlayan anadolu şehitlerine taşıyor...
Küçük bir anadolu şehrinde büyüdüm. Ve bu haritada + olan ordu haricindeki bütün şehirlerin büyük (yıldızı parlamış) şehir olduğunu duyarak büyüdüm...
Yani o şehirden kaynaklı bişey değil bu istambul - izmir kaynaklı bişey ve son 15-20 yıllık bişey değil...