bir Salvo abimiz vardı siz yazınca aklıma geldi SALVADOR ASSAEL Allah rahmet eylesin arada giderdi yurtdışı turnuvalara
Printable View
Son bir örnek vereyim...
Bizim Briç Federasyonunun, lisanslı oyuncuların başarılarının değerlendirildiği Masterpoint suralamasında 1. sırada yer alan Süleyman Kolata'nın Balkanlar ve Türkiye'de yapılan bazı uluslararası turnuvalar dışında şöyle büyük bir turnuvaya katıldığını duymadım...
Şimdiki Federasyon başkanı Nafiz Zorlu dostumuz, 3 yıl önce ölen sevgili Salvador Assael'le, maddi durumu elverdiğinden, bir çok turnuvaya katılmışlardı.
Hiç unutmam 10 yıl kadar önce Blue Ribbon'ı aldıklarında bayram yapmıştık.
Bir de İstanbuldan Tezcan Şen vardır bir kaç değerli birinciliği bulunan.
Sonrası mevzi başarılar...
Salvo bana kardeş gibiydi.
Çok yakından tanırım.
Fransa'da bir briç turnuvasında salonda geçirdiği kriz sonrasında öldü...
Ölmeden önce TBF nun Masterpoint sıralamasında birinci idi...
Öldü gitti hala 4. sırada.
Toprağı bol olsun...
http://mp.tbricfed.org.tr/ranking/lifetime
Ben briç gevezeliği yaparken dolar kuru 3,68 i aşağı kırmış...3,6772...
Altın 1219-1220...
Dolar endeksi koyduğumuz yerde...
bi ara hayatım briçti, uzun yıllardır değil artık.. 40yılda bir formatında oynuyoruz, en son 4 sene önce 29ekim turnuvasında oynadım, muayyen çıktık.. ama genç briç şampiyonu kavram olarak şaşırtıcı, çünkü satrancın aksine briç daha ziyade tecrübe işidir.. satranç tek başına oynanırken, briç ortakla oynandığı için ortakların birbirini tanıması da vakit gerektirir.. acaba genç polonyalı şampiyonun ortağı kaç yaşında ??
Bir forumdaşın imzasında görmüştüm , ikna edemiyorsan aklını karıştır yazıyordu. Tüm bu GLP, üst bant hikayesi tabiiki piyasa profesyonellerinin aklını karıştırmıyor ama tcmb'nin bu yola girmesi bir karışıklık yaratarak ikna edemediği piyasayı aklını karıştırarak ikna etmeye çalışıyor hissi yaratıyor.
İşte bunun bir maliyeti yok mu?. Tcmb arttırmadığı politika faizi için yanıma kar kaldı diyebilecek mi?. Bu maliyetin politika faizini yükseltmekten daha fazla olma ihtimali yok mu?. Acaba bu karışıklık yüzünden mi hem yüksek kur hemde yüksek faiz ile karşı karşıya kalacağız?
:)
Dünya şampiyonluğunu aldığı eşi Piotr Gawrys 1955 li...
Ama bir çok kişiyle ve bir çok kategoride oynuyor Michal...
Hemen hepsinde başarılı...
Mesele ekol ve sistem...
Briçte böyle.
Satranç ferdi bir spor...Gençliğimde epey emek zaman verdim.
Kağıt oyunlarından sonra bana çok sıkıcı gelmeye başladı.
Bıraktım...
MB hiç bir şekilde faiz artırmayacaktır..
GLP dahil..
Dolardaki fiyatlama bana bunu gösteriyor.Pek de vermek istemiyorlar..
usd/zar 12.80 leri gördüğünde (zaten düşüyordu) bizde 3.56-7 leri gördük..
zar yeniden 12.80 biz 3.68 deyiz..Şu an 3.65 i yakmış olmamız lazımdı..
Bu para birimleri arasında en fazla zıplayan biziz ama en az satış yiyen yine biziz..
zar ın yüzde 1.5 bizim 2.5 düşmemiz lazım idi..
Yarın da izlemek lazım şu an reel piyasa kapalı