Az önce biri ile konuştum dolar olanların kur farkını merkez tl olanların kur farkını hazine karşılayacak gibi birşey dedi
tl cilerde faydalanabiliyor bu uygulamadan
Az önce biri ile konuştum dolar olanların kur farkını merkez tl olanların kur farkını hazine karşılayacak gibi birşey dedi
tl cilerde faydalanabiliyor bu uygulamadan
https://twitter.com/foreksturkey/sta...522157570?s=21
Gerçeğe dönüş. Akaryakıtta ötv geri dönüyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Böyle olması gerekmiyor....
Çözümü var ve onlarca yıldır uygulanır...
Örn. kendim, 1 yıllık enf. endexli mevduat yaparken toplam tutarı çok farklı büyüklüklerde 6 ya böldüm.
Siz isterseniz 10 a 20 ye bölün.
Para miktarına göre lazım olduğunda bozabileyim diye...
Gerçi şimdiye kadar hiçbirini bozmadım...
MB 12 ye destek vermese dolar 10 un altın açık rahat düşebilir (Veriye dayanmıyor, kendi fikrim)
İhracat ve kademeli düşüş olsun diye tutuyor olabilirler...
Zamanla kademe kademe (seçime yaklaştıkça) daha aşağılarına salacakları düşünüyorum...
Bana şu ortamda TL de kalmak çok riskli geliyor...
4 ay sonra her durumda (seviyeye göre) dolara veya bu sisteme geçeceğim.
Şu an için TL vadem gelmiş olsa yine de dolar almazdım.
Ya yeni döviz garantili sisteme girer ya da bir kaç hafta doların 10 un altına gelmesini beklerdim.
kur gitmezse %14 faiz ve % 50 enflasyonla başbaşa kalacağımız bir ürün olmuş bütün mevduatçılar geçerse zaten kur artmaz ..tek tesellimiz kur artmazsa enflasyonunda artmayacağı temennisi
bu arada dün akşamdan beri tartışılan 3 aylık vadede girdiğimizde kur farkının %25 i ödenecek muhabbeti yok herhalde ? kim uydurduysa kafa karşıklığından başka bir şey değil .yani bunu diyen üyelerin argümanıda neymiş 1 yıllık girersen % 100 ünü alırmışssın ..ee ilk 3 ay girdim kur farkı 20,000 tl sen bana 1/4 ünü ödedin...diğer 3 er aylık periyotlarda olaki dolar hiç artmadı ne olacak ??