Yönetim de buna bir şey demiyor demek ki. Kendi botunu almış gelmiş:)
Siyasi düzlemde bir deprem var... Hayırlısı umarım bu şoku kısa sürede atlatırız.
Böyle sistematik olmayan riskler maalesef işin doğasında mevcut.
tekstilde ve otomotivde işer iyi gitmiyor demiştik tekstil sektöründe halka açık bir şirket, ateks konkardato ilan etmiş.
Velhasıl Sağlık sektörü ve yanında gıda gibi zorunlu tüketim sektörleri haricinde yatırımlar riskli olmaya başladı. Borsa severler paralarının üzerlerine soğuk bir bardak su içme tehlikesi ile karşı karşıya..
Tınaztepe iyi idi..daha da iyi olacak..
Bol kazançlar dilerim.!
Fazla iyimser olmak istemiyorum lakin , böyle büyük siyasi yada toplumsal olaylar, eli, ayağı düzgün kar eden büyüme odaklı bir hissenin çok büyük direnç seviyesini güçsüzleştiriyor... Panik halde satan küçük yatırımcı malı büyüklere teslim ediyor, hisse yüklerinden kurtuluyor..
Tınaztepe için 42 büyük bir direnç idi artık bu direnç olmaktan çıktı,,, Yükleri attı inşallah 42 hızlı geçilip eder değerine doğru hızlıca yükselir!
Döviz değerinin artması ile artık sağlık turizmi ihracat gelirleri daha önemli ve hisselere yatırım kararlarında rekabetçi seçicilik sağlayacaktır.
Bu döneme ayak uyduramayan şirketlerde sıkıntılar olacağa benzer... Yatırımcının artık daha seçici davranması, gerekiyor.
Bazı şirketlerin içinde bulunulan sıkılaştırıcı maliye politikası nedeniyle yüksek döviz kredilerine girmesi, döviz kredisi ile veya döviz bazlı girdilerle yatırım yapması şirketlerde oldukça büyük sıkıntılara, sorunlara yol açacaktır.
Tınaztepe'nin minikte olsa bir döviz fazlası mevcut lakin, artık dediğim gibi döviz geliri sağlayacak sağlık turizmi artık düne göre çok daha önemli hale geldi.!
Dövizi indirmeye çalışmak, iddia edilen 10 milyar dolar civarı satış gerçek midir? değil midir? bilenmez ama,
hazıra dağ dayanmaz.
Amerika kendi parasını, altın karşısında devalüe ederken, TL'nin aşırı değerli kalması adeta kendi bindiği dalı kesmek gibi,
Şirketlerde konkordatolar, iflaslar başladı, nitelikli personeller artık iş bırakıyor, yurtdışına giden gidiyor, verimsizlik aldı başını yürüyor.
İnternet daraltılmış, sosyal medyada sadece Mehmet Şimşeğin her şey yolunda twiti gözükecek şeklinde ayarlama yapılmış.
Genel ekonomi yönetiminin işi de zor, yabancı yatırımcı gelir elbet..
Kayseri'ye deniz geldiğinde yabancı yatlarından inip yatırım yapar.
Yıllardır doların pahalı yada ucuz olduğunu 1 Litre Pınar Süt %3.3 yağlı takip ederdim...başa baş olurdu dolarla şimdi 1 Litre Pınar Süt 49.95 çoğu markette, dövizi tutmak için kaynaklar boş yere yakılıyor denilecek, 128 milyar dolar hikayesinde de benzer şeyler oldu 8.12 den koptu 18, e gitmişti. gelinen noktada tekstil, mısıra kaçtı, otomotivi Çin eline geçirdi, Okumuş çocukları yurtdışına gönderiyoruz..!!!
Bir elde kaldı Sağlık bir de az Gıda ....
Sağlık önemli , hayat pamuk ipliğinin ucunda...!
Hazıra dağ dayanmaz, duvardaki tuğlaların yerleri ile oynarsan duvarın altında kalabilirsin,
Serbest bir piyasada ya dövizi tutarsın yada faizi, her ikisini birden koltuk altında taşımaya kalkarsan yolda testi kırılır...!
Olay tek başına döviz değil, umarım yanlıştan bir an önce dönerler, serbest piyasa dinamiklerine müdahil olmayıp sadece fiyat istikrarına odaklanılır.:(
SPK, dün akşamki duyurusuyla, şirket sahiplerine borsadan kendi hissesini alma hakkı tanıdı.
Biz şirketi, iş modellerini, atılım yaptığı sektörlerdeki büyük gelişimlerini değerli buluyoruz.
Hal böyle ise, sayın patronlar da kendi şirketlerini ve geleceklerini değerli, büyük kazançlar sağlayacaklarını düşünüyorlarsa....!
Tınaztepe özelinde; satılmaya hazır finansal yatırımlarda bulunan X, Y, Z hisselerini satıp kendi hissesi TINAZTEPE den 50 milyonluk 100 milyon tl lik geri alım yapması gerekir diye düşünüyorum.
Patronların sınavı başladı.....!
Bekliyoruz....!