KK
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kemal_...%B0stanbul%202.
"...........1971 yılında girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığında göreve başladı. Daha sonra hesap uzmanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa'da kaldı. Askerliğini İzmir'de 53. Er Eğitim Tugay Komutanlığında yaptı. Hesap uzmanlığını 1983'e kadar sürdürdü ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğüne atandı. Burada önce daire başkanı olarak görev aldı, daha sonra aynı kurumun genel müdür yardımcılığını yaptı.[12]
1991 yılında Bağ-Kur'a atandı. Burada genel müdür olarak görev yapan Kılıçdaroğlu, 1992 yılında
Sosyal Sigortalar Kurumu genel müdürü oldu.[8] Daha sonra kısa bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı.
1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından "Yılın Bürokratı" seçildi. 1996 yılında, Refah Partili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik tarafından görevden alındı. Mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararı, temyiz üzerine de Danıştay Genel Kurulu'ndan yine yürütmeyi durdurma kararı çıkartmasına rağmen Temmuz 1997'ye kadar görevine başlatılmadı.[14] 1999′da kendi isteğiyle SSK genel müdürlüğünden emekli oldu.[12]
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıt dışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu′na başkanlık eden Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesi aktüerya bilimleri bölümünde bir süre ders verdi.[15] Daha sonra Türkiye İş Bankası′nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.[12]................."
SGK ve iflas konusu: SGKnın gelirleri giderlerini hala karşılamamaktadır. Bu aktüeryal bir sorundur (gelirleri giderlerinin altında kalan herhangi bir sigorta şirketinde olabileceği gibi).. Emeklilikle ilgili yıllar evvel yapılan düzenleme bunu olabildiğinde erken bir vakitte düzeltmek için yapılmıştı (EYT konusu).
beyan edilen politikalara göre; sağlık ve ilaç sektörü bakımından olumlu görüyorum.. özellikle yerli üreticiler ve fiyatlama sisteminin adil fiyatlama olması vb bakımından olumludur.. Bakanın kim olacağı ve açıklamaları takip etmek lazım.