Sanki çimento satıyor da kapasite artışına soyundu.Sen önce kapasiteni kullan.Bence BUCİM için olumlu bir gelişme.
Printable View
Sanki çimento satıyor da kapasite artışına soyundu.Sen önce kapasiteni kullan.Bence BUCİM için olumlu bir gelişme.
https://i.hizliresim.com/pGd43m.jpg
haftalıkta 5,27 direnç konumunda
İzmir Otoyol projesi de dahil inşaat çılgınlığı yaşandığı 2016 yılında;
Çimento öğütme kapasitesi; 2,850 milyon ton.Çimento satışı 1510 tondur.
1,400 milyon ton olan kinker üretim kapasitesi sadece aynı yıl üretim kapasitesi 1.214 milyon ton olmuş kapasitenin %87 sine ulaşmıştır.
Çimento satışı çimento üretim kapasitesinin sadece %53 dir.
Aslında yapılmak istenen kapasite artısı değil verimliliği artırmaya yarayacak bir yatırım calısması. enerji maliyetlerindeki dusus (Kİ maliyetlerde cok buyuk kalem) karlılığa yansıyacak planı üzerinden gidiliyor. tarman dedenin b.söke dede aynısını yaptığı unutmamak lazım aslında gerçekten yatırımcı gözüyle bakmaya calısırsak adam sahibi olduğu yerlerde bir dönusum yapmaya çalışıyor. b.söke cemtas bucim vs vs vs aslında hep bunun bir parçası. baya uzuyor bizi ama adamıda anlamak lazım bu bağlamda. gecen gun at hırsızı ortağın ortak satısı muhabbetine sattığı 3 para lık (kuruş bile değil) hisse den sonra haberlerde gelmeye başladı (cemtas yatırımı bimesi bucimin bu son haberi) her ne zmana ortak alım yaptı denildiyse hisse düşüyor. ortak satım yaptı dediysek bir yukarı kıpırdanma yaşanıyor. umalım da bu olumsuz gibi gelen arka arkaya iki haber yukarı ivmelenmede ustundekileri dökmeye yönelik bir haber silsilesi olsun. cunku görece işlemlerde artmaya başladı. her nekadar işlemler al takke ver külah seklinde oluyorsada. bu seviyelerde zaten başka bir sey beklemek hata olur. asıl satışlar 6 ustunde gerçekten lanet olsun diye satan kucuk yatırımcıdan olur. hayırlısı olsun diyelim seyredelim. MEVLAM NEYLERSE GUZEL EYLER
5,21 298 lot vardı 1400 girdim gerisi gelmedi 5,25 kadar kademeleri süpürdüler
makinelerin azizliğine uğramışsın sen. böyle durumlarda bucim ve benzeri kağıtlarda 2 kademeye birden alış göndereceksin yoksa makinelerin arkasından bakar kalırsın. acı ama gercek