Ne yaptı bunlar be ya? Eyvah eyvah...Alıntı:
Independent Turkish
@TurkishIndy
Avrupa Merkez Bankası'ndan rekor faiz artışı:
🏦425 baz puan artış yapıldı
Printable View
Ne yaptı bunlar be ya? Eyvah eyvah...Alıntı:
Independent Turkish
@TurkishIndy
Avrupa Merkez Bankası'ndan rekor faiz artışı:
🏦425 baz puan artış yapıldı
شافعي Müfid Yüksel
@mufidyuksel
·
2s
Son dönemlerde Kürt gençleri içinde Batı/Avrupa adına kraldan daha kralcı bir şekilde Militan Batıcılık yapanlar bir hayli attı. Sanırsınız ki 7 göbek Avrupalılar, Doğuyu ve İslâm’ı aşağılıyorlar. Kürtlerin aslı Viking diyenler bile çıktı. Oysaki, ben Kürdüm ve Viking değilim.
Balina Avcısı
@balina_avcisi
·
9s
Araba almak için acale etmeyin...!
Bir kaç ay içerisinde %20-%30 daha ucuza alırsınız.
Ramazan Kurtoğlu
@KurtogluKagan
·
3s
%76sı kamunun olan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 3.Enflasyon Raporu’nu üç kez okudum.2023 de enflayon%58,2024 de%33 ve2025 te%15 ve “Kurtuluşun başlangıcı”2025 imiş.
Bir,Rapor” olmayacak duaya Amin demek”
İki,”ölme eşeğim ölme
yaz gelince yonca biçeceğim”den beter .
Türkiye'de olusturulan, ponzi finansal kulenin mimarı Emrah Şener, gorevden alinmis. Bir ipte 2 cambaz oynamaz diye yazmistim. Bu çakalın inşa ettigi kağıttan bir kule var ve bu kule anlasilmaz bir bicimde yikilmadi. Muthis bir basari, akil erecek gibi degil. Emrah Sener iktisatci degil, ust duzey bir matematikci. Iktisatcilarin becerebilecegi isler degil bunlar.
Emrah Sener ve Hafize Ozkan'a finansal muhendisler diyebiliriz. Hafize Kiz ayni zamanda Endustri Muhendisi galiba.
Yeni atananlarin arasinda iktisatci Cevdet Akcay var. Iyi...
Hatice Karahan da iyi.
Hayirlisi bakalim...
Güray MOLLAOĞLU
@GurayMollaoglu
·
4s
Brent Petrol 50 ve 200 günlük ortalamaların üstüne çıkmış durumda ve 50 günlükler 200 günlük ortalamalara yaklaşıyor. Golden cross gerçekleşirse akaryakıt fiyatları uzaya çıkabilir.
Timothy Ash
@tashecon
This is a big positive. Cevdet Akcay is a superb economist and thinker. Hatice Karahan is excellent. Fatih Karahan is from the NY Fed. This a a sea change at the Turkish central bank. Massive vote of confidence in Erkan from Erdogan.
Volos'taki Larissa ussunden sonra, Yunanistan'in en buyuk 2.ussu olan Nea Aghialos ussunde de patlamalar olmus.Alıntı:
Selim Atalay
@SelimAtalayNY
Yazmış gazete:
Burada da hayli avantür/ macera var:
- Yangının etkilediği Volos’taki Nea Aghialo üssü; Larisa’dan sonra en büyük ikinci üs.
(Volos ada değil, bu arada)
- Saat 19:00 u biraz geçe Savunma Bakanlığı/Hava Kuvvetleri üsteki 111. Filonun 3 kolunun yangın ve sürekli patlamalar nedeniyle havalanmasını emretti.
BU DA İYİ;
Bizim ilk tweet 19:24 te.. Uçakları “saat 19’u geçe” kaldırmışlar. Yani patlamalar başladıktan sonra !
- 111. Filoda yaklaşık 70 adet F-16 var. Kolları: 330, 341 ve 347.
330 da 32 tane Blok30 var ; diğer ikisinde 38 tane Blok50
Yunan Genellurmay Baskani istifa edebilir. O kadar ucagi ayni uste tutmak ciddi zayifliktir.
Türkiye's Economy Channel
@TurkeysEconomyC
Sultan Abdülhamit'in 134 yıl önceki petrol haritası gerçek çıktı. Türkiye'de petrol olan şehir sayısı 5 ile yükseldi. Hayırlı olsun
( Türkiye’s Economy Channel )
Eurasia Rewiew | Analiz:
"Tahıl koridoru dahil birçok alanda Kremlin'in Türkiye'nin izinden gitmekten başka seçeneği olmayabilir."
Türkiye'nin olduğu masada Rusya'nın manevra alanı sınırlı!"
Dış politikadaki bu dehanın iç politikada olmaması...
Alıntı:
Kömbücü
@Kombucu_
Bahreyn kralı, robot korumasıyla Dubai'ye geldi. Robot 6 dil konuşabilmektedir. Onu kurtarabilir, kelimenin tam anlamıyla kalabalıktan uzaklaştırabilir. Fiziksel olarak savaşabilir, kovalayabilir, ateş edebilir. Bir elektrikli taser, bir dizi kızılötesi kamerayla
https://twitter.com/Kombucu_/status/1684606005986852889Alıntı:
Kömbücü
@Kombucu_
·
13s
zenginleştirilmiş gizli bir 360 derecelik kamera sistemi, 1.050 kişiye yetecek kadar cephaneye sahip 3 gizli makineli tüfek ve lazer güdümlü bir keskin nişancı makineli tüfeği ile donanmıştır. Ayrıca ilaç ve su içerir. Güvenlik görevlisi yaklaşık 7,4 milyon dolara mal olmuş.
Linkte video var...Korkunc...Hani robotlar insanlara hicbir zarar vermeyeceklerdi?
https://teyit.org/analiz/bahreyn-kra...eldigi-iddiasi
Doğru degilmiş be ya...Korktum avradını kesen...Boyle sacmaliklarla zaman kaybettiriyorlar, bu sirada haberler akip gidiyor.
Fransa'yi atiyorlar oralardan. Dunku Mali haberinde, masanin ustunde Turk sihasi vardi. Sahada Wagner var. Nijer'de de Ruslar var. Masal hepsi.Alıntı:
Evren Balta 🫐
@Evreki
Afrika kıtası tarihinin en büyük darbe dönemlerinin birinin içinden geçiyor. Son 2 yılda kıtada yaklaşık 14 darbe/darbe girişimi oldu. Bunların önemli bir bölümü Rusya yanlısı.
Bu darbe dalgasının son halkası ise Nijer, telegram hesabında darbeyi kutlayan Dugin'e göre bu darbe ile "Fransız-Afrika'nın son kuklası Rus-Afrika'ya katıldı. Nijer bizimdir! Nijer Nijeryalılarındır."
Buralar artik tartismasiz Abd'nindir. Turk siha goruntusu, Abd'yi perdelemek icin.
Fakat diger taraftan Fransa Akdeniz'e geliyor. Libya, Suriye, Lubnan buralar Fransa'nin.
burak saltoglu
@buraksaltoglu
·
9s
MB icin Sevgili Cevdet'in atanmasina cidden cok sevindim. Hatice Hoca da yine bence cok deneyimli ve uygun. Diger aday da amazon..hayirli olmasını dilerim.
Nato standartlarıyla yapılmış cephaneliklere bir şey olmaz diye düşünülmüştür.Alıntı:
Selim Atalay
@SelimAtalayNY
·
3d
Tabii ki ön sayfada manşet
“F-16 üssünde inanılmaz tahribat”
Sorular soruluyor; Yangın günlerdir sürüyordu, neden önlem alınmadı; bu önemli ulusal güvenlik altyapısı; şaşkın itfaiye
vsvsvs
Cevirisi şöyle; Gecen hafta kopyalamistim, Joannesburg'da acayip bir patlama vardiAlıntı:
m2ensen
@m2ensen
ミッション、完了しました✅✅
📍 ヨハネスブルグ 南アフリカ
Q ARMY は、南アフリカのヨハネスブルグにある深層地下軍事基地 (DUMB) を破壊しました。
このトンネルは人の往来に使われていました。
✅ 1_ このミッションで私たちは 767 人の子供たちを救いました
✅ 2_234人の少女を救出
✅ 3 _ 467,000件の機密文書の発見
警戒してください 🚨🚨🚨
CBKニュース121
𝕕𝕖𝕧𝕠𝕝𝕦𝕔𝕚ó𝕟
「」「」「」「」🧩「」「」「」「」
@AS_SeLesDijo
https://t.me/aozorasoyokaze8733
Linkte video var;Alıntı:
Görev Tamamlandı ✅✅
📍 Johannesburg Güney Afrika
Q ARMY, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde bir Derin Yeraltı Askeri Üssü'nü (DUMB) imha etti.
Bu tünel trafik için kullanılıyordu.
✅ 1_ Bu görevde 767 çocuğu kurtardık
✅ 2_234 kız kurtarıldı
✅ 3 _ 467.000 gizli belgenin keşfi
Lütfen dikkatli olun 🚨🚨🚨
CBK Haberleri 121
https://twitter.com/m2ensen/status/1684062764648771585
Neler dönuyor bu pis, kokusmus dunyada bilmiyorum ki...
Yunus Paksoy
@yunuspaksoy
ABD Kongresi’nde bugün trans çocuklar hakkında ifadeler dinleniyor
12 yaşında erkek olmak için ailesi yardımıyla cinsiyet değiştirmeye başlayıp 16 yaşında pişman olan ve eski cinsiyetine dönen Chloe Cole:
“Çocukluğum mahvoldu.
Sevilmeye ihtiyacım vardı. Sorunlarımı atlatmam için bana terapi verilmeliydi. Bir erkeğe dönüşürsem tüm sorunlarım çözülecek sanrısına ihtiyacım yoktu.
Yeterince çocuk bu sözde bilimin kurbanı oldu.
Bu skandalı sona erdirme cesaretine sahip olmanız ve diğer savunmasız gençlerin benim yaşadıklarımı yaşamamasını sağlamanız umuduyla konuşuyorum.”
Uzaylilar varlar. Bizim disimizdaki uzaylilari kastediyorum.Alıntı:
Elon Musk
@elonmusk
I’m not saying there are aliens, but …
Ama kesinlikle buraya gelmiyorlar. Uzaktan da dunyayi izleyebilirler. Buraya niye gelsinler? Icinde bulundugumuz 3 boyutlu uzayda amac, oradan oraya gitmek degildir, amac bir yuksek boyuta gecebilmektir.
Ufo denilen araclar vardir. Bunlar ilk kez, 2.dunya savasi sirasinda Almanya'da yapildilar. Bunlarin motorlari patlamaya dayali degildir, itmeye dayalidir.
Bu motorlarla ilgili bilgiler, ruh cagirma seanslariyla ruhlardan alinmistir.
Bu seanslar Istanbul'da , Tesvikiye'de hatta apartmanin ismini de biliyorum , yapilmistir. Manevi Techizatlanma Dernegi diye bir dernekte. Bu dernek isim degistirdi ve halen devam ediyor.
Ucan daire, ufo denilen bu araclarin ismi Foofighter gibi bir seydi.
Nazi ideolojisi yine Tesvikiye'de o apartmanda sekillendirildi.
Bu ufolar cok gelismis halleriyle, gelismis bir ulke tarafindan kullanilmaktadir.
Ruh cagirma seanslariyla motor yapildi iddiasi sacma gelebilir ama Akiskanlar Dinamigi denilen alan da basindan sonuna, ruh cagirma seanslariyla, bu alandaki yetkin ruhlar tarafindan bize hediye edilmistir.
Bu alanda Turkiye'de onemli insanlar vardir.
Mesela Bedri Ruhselman.
Oglu da Psikoloji Profesoruydu galiba. Tvlere sik sik cikardi. Simdi gorunmuyor.
Falan filan iste...
2017- hatta 2015'de Cin'e saldiracaklar, alt yapisini yikacaklar, uzaylilar yapti diyecekler diye mesajlar yazip duruyordum.
Şinci o mesajlari bulup, buraya kopyalayacak halim kalmadi.
Bakin nasil bildim diyecem ya...
Bir onemi de yok.
Avradini kesen...
Kaldi ki, Cin'in altyapisini yikmadilar.
3 sene onceydi galiba, Ispanya gizli servisinden bir haber cikardilardi:
Uzaylilar Turkce konusuyorlar...
Tuylerim diken diken olduydu.
Alman Sanayini çökertecekler. Hain bunlar.Alıntı:
Robert Habeck, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı. Yeşil partili.
Birkaç ay önce ucuz ve temiz enerji sağlayan Nükleer santralleri kapattırdı. 2 gün önce Hidrojen diye saçmalıyordu.
Şimdi ne diyor biliyor musunuz?
Eğer borçlanarak şirketlerin enerji masraflarını sübvanse etmezsek batacaklar"
Mucize mi yaratacak? Mucizeyi Emrah Şener yarattı. Ponzi finansal kule. Yikilacak.Alıntı:
Dr. Ekonomi
@HesabEkonomi
·
18s
Tanımayanlar anlamaz. Abartmayın diyenler olmuş. Cevdet Akçay’la baş başa kaldığınızda yaşanan gerginlik başkadır. Saçmalama şansınız yok. Vasatlığa tahammülü olmaz silindir gibi üstünüzden geçer. Ersan Şen bağırışları gibi saman alevi değil, konuşarak mRNA’nızı değiştirir.
Rommel, 1941'de Trablusgarp'a ulasti, elinde kullanilabilir 30 tank vardi. Ingilizlerin elinde 200 tank vardi ve Ingilizler asker sayisi ve her türlü askeri techizatta 2-3 kat ustunduler.
Fakat Almanlarin kalite ustunlugu vardi. 1 Koniqstiger, 6 Sherman'a bedeldir.
Bu sartlarda Rommel taarruz etti. Her taarruzda en onde giden tankin icindeydi ve Ingilizleri Kahire'ye 80 km uzaktaki El Allemaine kadar sürdü.
Fakat artik askeri malzemeyi birakin, akaryakit bile kalmamisti.
Hitler, Kuzey Afrikaya takviye yapamadi ama Çol Tilkisi lakapli generalini Berlin'e geri çekti. Bu yuzden Rommel hic savas kaybetmemistir.
Sonrasinda Abd savasa dahil oldu ve Almanlar Kuzey Afrikadan atildilar.
Buyutmeyin ve abartmayin. Soylendigi kadar olsaydi ekonomist olmazdi.
Harcanmamasi gereken Emrah Sener'dir...
Ukrayna meselesinde Rusya ve Nato'nun karsi karsiya gelmesi, sadece Ukrayna ile ilgili değildir. Nato'nun guney kanadinin bu isle hic ilgisi yoktur. Ingiltere'nin bile yoktur. Ingiltere, Fransa, Ispanya, Portekiz, Yunanistan, Italya, Turkiye gibi ulkelerin halklari kandirilmaktalar. Bu isten bir karlari olamaz.Alıntı:
S.L. Kanthan
@Kanthan2030
“Russia will forgive $23 billion of debts owed by African countries” — Putin.
Compare this to what US/EU have been doing with IMF, World Bank and Wall Street since WW2: Impose austerity, privatize economy, and enslave nations.
Africa will also get free Russian grains.
#RussiaAfricaSummit #StPetersburg
Bu anlasildiginda Nato ve AB dagilacaktir.
Prof. Dr. Ali Ihsan Goker
@aihsan_goker
·
11s
Daha önce twit attım bu konuda fakat tekrar edeyim. TR'de KKM ivedilikle lağvedilmedikçe hiçbir ekonomi reçetesi hastalığı tedavi edemez. 2.6 trilyon TL karşılıksız para örtülü sermaye kontrolü ile bloke ediliyor. Bunun tüketime değil üretime gideceği bir formül ortaya koydum.
Alıntı:
Erich von Manstein
@Manstein_1871
Zamanında CHP'yi desteklediğim için o kadar pişmanım ki. Adamların yönettikleri şehirde aylardır su yok amk. Düşünsenize bunlar ülke yönetecekti 🤣🤣🤣
Alıntı:
Bedoyére
@JBedoyere
·
42d
Bana ağlama ben Hüdapar'a verdim 😎
Alıntı:
Malum Türk İspanyol🦅
@spainwithoutstr
·
1 sa
Ben de, sağlam kandirildik...
Ulla ariza olmustur. Konforlarinda ufacik azalma olsun basliyorlar aglamaya.Alıntı:
Erich von Manstein
@Manstein_1871
·
1 sa
McKinley'in de dediği gibi resmen direkten dönmüşüz. Bir ilçeye su bile veremeyen adamların ülke yönettiğini düşünsenize aq. Allah Erdoğan'dan razı olsun.
Kendilerini çam agaclarina baglayanlarin kafalarina tokmak vuracaginiza, elektriklerini kesin. Bakalim eyleme devam edecekler mi?
https://twitter.com/fetih1400191810/...52407493074944
لشافعي Müfid YükselAlıntı:
fetih-1453 🇹🇷
@fetih1400191810
Inğiliz müşteri gelse el pençe divan durur
Ama müşteri Arap birde zengin
Olursa zoruna gidiyor kafaya
Öyle yerleşmişki Müslüman fakir olacak
İslam düşmanlığı hastalığı sardı ülkeyi…
@mufidyuksel
·
11s
İnanılmaz bir Müslümanlık düşmanlığı Türkiye'de hızla yayılıyor. Batılılık/Batıcılık, Avrupacılık adına İslâm/Din düşmanlığı sergiledikleri gibi aynı zamanda Batı Blokuna, Avrupa Birliği ve ABD'ye de karşı olarak açık çelişki içindeler. Türkiye'nin en kimliksiz toplulukları..
https://twitter.com/DuvenAlpaslan/st...06387976245249
Linkte video var. Gerçek bile olabilir. Ne var ki, yapilamaz mi? Gunumuzun teknolojisiyle cok rahat yapilir. Ne yapilacaksa bir an once yapmalilar. Beni inandiramiyorlar, z kusagini hic inandiramazlar. Alt tarafi şehrin uzerinde uçan bir tasıt var.Alıntı:
Uzaylılar masalına başladılar.
Ya da montaj görüntülerle algı yapıyorlar.
Gerçek mi değil mi bilmiyorum.
OVNI UFO UAP
@OVNI_UAP
Bill Nelson, el Director de la NASA, anuncia desde Argentina que el próximo mes se entregará el informe sobre UAP preparado por un grupo de científicos de dicha institución.
Cevdet Akçay benim en cok alinti yaptigim ekonomisttir.
Ama işte alt tarafı ekonomisttir. Luzumsuz biri yani...
Ben Hafize Gızı tanırım.
https://i.hizliresim.com/nhflme7.jpeg
Ulla Mehemmeed bu iş birinin ustune patlayacak.
Adamın kel gafasını kırarlar ona göre...
lütfi bergen
@BergenLutfi
·
11s
İsmet Özel'in "Sünni olmayan Türk değildir" ifadesi Azerbaycan Oğuzları'nı "Türklük dışı" kılar.
Böylece Oğuzlar arasında birlik kurulamaz.
https://twitter.com/SelimAtalayNY/st...82500753076224
Abd'de polise boyle birsey yapmaya kalksa vurulmustu.Alıntı:
Selim Atalay
@SelimAtalayNY
Norveç: Birisi Kraliyet muhafızlarına sataştı.
https://youtu.be/d-mmTLDyyls
Bir de olumlu tarafindan bakmayı deneyelim. Gerçekten Alevi olsaydı ne olacaktı?Alıntı:
23 DERECE
@yirmiucderece
📌 Buket Aydın, Kemal Kılıçdaroğlu'na Eren Erdem üzerinden eleştiride bulunurken garip hareketlerde bulundu:
"Ah Kemal Bey ah, kala kala Eren Erdem'e mi kaldın?"
Mezhepçi olduğu icin, kayitsiz sartsiz destekleyen yüzbinlerce "mezhepci Alevi" var ve onlara dayanarak, 12 secim kaybettigi halde o koltukta oturabiliyor.
Ne diyor? Gemiyi dag salim limana yanastiracam diyor.
Diger taraftan ne diyor?
"Chp'de gecmisi temiz tek bir kisi olsa hemen birakirim" diyor.
Evet abi...Bu adam haklidir, sonuna kadar destekliyorum.
Bakalim Chp icinden ilk kim "Karabulut Kemal" diyecek?
Gercekten Alevi olsa ama "mezhepci Alevi", Suriye kadar olmasa da karistirirlardi memleketi.
Iyi ki varlar...
Alıntı:
Koray Pehlivanoğlu
@korayphlvglu
·
18s
Evladım sen spikersin. Bir siyasetçiye ki adam Baban yaşında ön adıyla hitap edemezsin.
Sayın Kılıçdaroğlu diyeceksin.
Cıvıklığın lüzumu yok bence.
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
Dışişleri Bakanı Fidan: Kutsal değerlerin aşağılanmasına tahammül edemeyiz.
https://tr.euronews.com/2021/05/28/f...is-sorusturmas
Alıntı:
Finlandiya polisi Başbakan Sanna Marin'in başbakanlık konutundaki kahvaltı bedelini yasadışı şekilde halkın vergileriyle ödeyip ödemediğini soruşturuyor.
Finlandiya polisi, Başbakan Sanna Marin'in başbakanlık konutundaki aylık 300 euro (yaklaşık 3.135 TL) tutarındaki kahvaltı parasını yasaya aykırı şekilde devletin cebinden ödeyip ödemediğini soruşturuyor.
Batıracaklar...İTÜ'den kimse yok.Alıntı:
Nevzat Aydın
@zagortenay76
Hafize Gaye Erkan: Boğaziçi Endüstri Mühendisliği
Fatih Karahan: Boğaziçi Matematik
Cevdet Akçay: Boğaziçi Ekonomi
Hatice Karahan: Boğaziçi İşletme
Mezunu olduğum için her an gurur duyduğum canım okulum benim. Şu güzelim üniversite üzerinde oyunlar oynanacak yer değil. Umarım yol yakınken ülke için önemini anlayıp strateji değişikliği yaparsınız.
@MNaciinci
Emrah Şener de Boğaziçi'liymiş ya...
Salıdan geçerli mazota 1 TL daha zam var...Mazuta zammı gecirdikce Cds'ler düsüyor..
Buyur işte........Alıntı:
Flenktir 🩺
@flenktir
Şu anda işte pirom işte babacan mucizesi işte demokrasi ülkeye gelince böyle olurrr falan dinleyecektik kimse de gık çıkaramayacaktı...yüce gök solcuları koruyor
Bence yüce gök ITU'luleri koruyor...