sn,nuri bey
ali KOÇ fenerbahçe başkanlığını nasıl yorumluyorsunuz,futbol sadece futbol değildir sözünü de düşünürsek
syg,
Printable View
sn,nuri bey
ali KOÇ fenerbahçe başkanlığını nasıl yorumluyorsunuz,futbol sadece futbol değildir sözünü de düşünürsek
syg,
Ayva kardeş her anelezine okey, Lakin Meral abacuk ve ekibi artıkın maya tutmaz Göreceksin İL bazında demiyorum ama ilçe bazında yerel seçimlerde sapır sapır dökülecekler. Hatta aday bulmakta zorlanacaklar. 7 ay sonra ilçelerde aldıkları oyları genel seçimlerde aldıkları oylarla karşılaştırabiliriz. bu bir meydan okuma deel sadece kendi öngörüm. çoğu ilçelerde iyi partiye geçenler kavehanelere ve sokağa çıkınca selam verecek adam bulamıyorlar. İstersen bu meral konusunu bir daha anelez et..
Ülkemiz siyasi alanı ce ha pe den ayrılan demokrat parti ve yine o sırada kurulan millet partisi ile 3 kutuplu idi.
27 mayıs ihtilalinden sonra demokratlar 3 e bölündü. adalet partisi büyüdü. köylü partisi millet partisi ile birleşti sonra da mhp adını aldı. sonuncusu da kayboldu.
solda isci partisi kuruldu. bir de alevi mezhebi temeline dayanan birlik partisi .
chp bunların kadrolarını de 70 li yıllarda bünyesine kattı. mustafa kamalden de inonuden de uzaklastı. feyzioğlu guven partisi kurdu .netekim pasa ihtilalde feyziogluna ulkeyi teslim edecekti de iş denk düsmedi. ulusu basbakan oldu.
bir dogu perincegin partisi hacıyatmaz gibi her donem kavrukca durdu.
adalet partisi 1969-70 da kopma yasadi. erbakan arkadaşları ile bozbeyli arkadaslari iki parti ile ortaya cikti ve 70 -80 arasi ulkede istikrarsiz koalisyon devirleri yasandi.
anavatan yeni bir ilham ile geldi. iş adamı. sipermarket mantigi. ozal olunce mesut 69 da demirelin yaptigi hatayi yapti. partisinin muhafazakarlarini yok saydi. sonucta kendisi buhar oldu.
dyp de agar ile depderin devleti temsil etmeye kalkinca rabani halki temsil edenin yanina gitti.
bugünlere gelirsek.
ak parti anavatan partisinden aldigi ilhamla secmeni kucaklayacak hamleleri ihmal etmiyor. her dönem her tabandan popüler isimleri listelerine aliyor.
mehmet ağarın oğlu, pakdemirlinin oglu, arincin oglu, markar eseyan, oğul turkeş, torun suleyman ve daha niceleri bu donemin vitrininde.
rte ak partiyi supermarket gibi tutuyor. rafta her urun var. oyle ki bazi yerlerde tansu çilleri bile mitinglere getirdi rte. yani sahada boşluk bırakmıyor.
aywanin IYI partisi bu tabloda kendine sosyolojik taban nerede bulacak.?
ce ha pe nin alevi partisine donuşmesinden rahatsiz bir secmen gurubu, mhp nin mutsuzlari, eski adalet partililer
kaptaki ılık süte bir kaşık yoğurt koyarsın, sonra da onu sararsin ya da sıcaklığını saatlerce koruyacak bir yere koyarsin. ancak bu saatlerde kesinlikle sarsmazsin .
yani yoğurt yapmak icin sarsmamak gerek.
ilik sut gerek
iklim ve ortam gerek. olmazsa süt keser.yogurt olmaz.
IYI parti yoğurdu icin de bu ortam var mı? yok ..
sütü sarstılar... kesecek.
keşki sarsmasalardı.
ak partinin alternatifi ana muhalefet partisi olabilseydi.
türkiye huzur bulur, kalkınması icin en temel yapısal reformu yakalamış olurdu.
Olumlu/yapıcı/ ALTERNATİF olabilecek bir ANA MUHALEFET...
Turkiye siyasatinda 4 taban mevcut. Iyi Parti bunlarin tamamindan oy alabilir.Alıntı:
aywanin IYI partisi bu tabloda kendine sosyolojik taban nerede bulacak.?
Turkiye Siyasetinde, Deniz Baykal'in indirilmesi milattir. Santajla kontrol altinda tutulsa da Deniz Baykal Chp'si bir muhalefetti. Deniz Baykal sonrasi muhalefet yoktur. Kilcdaroglu Chp'si muhalefet degildir. Iste son doviz ataginda hicbir parti gercekleri anlatmiyor. Iktidar isi goturup vatan, millet ve dine dayayiverdi. Insanlarin genelini buna inndirabildigi muddetce iktidarda kalmaya devam edecekler. Ne zaman millet bu masallari yemekten vazgecer, iste o zaman iktidar degisir.
Mesela yukarida degerli bir katilimci sormus, Fenerbahce Klubune Ali Koc'un baskan olmasi ne anlama gelir diye? Fenerbahce Klubu en onemli baski gruplarindan biridir. Aziz Yildirim, basina defalarca yansidigi icin yaziyorum, yoksa yazmam, Ergenekon'un kasasi olarak bilinen kisiydi ve iktidarla fetoculer kadar olmasa da ciddi catismaya girmistir. Fakat bu catisma Tayyip Agamin "kumpas" geri adimiyla bitmistir. Oncesinde Tayyip Agam, kendi tabiriyle "bu davanin savcisiydi". Daha sonraki surecte Tayyip Agam, ergenekoncu diye bilinen pekcok isimle, ozellikle hukuk alaninda, fetoye karsi isbirligi yapti, bunlar halen tum tvlerde boy gosteriyorlar. Yani Ali Koc'un Fenerbahceye baskan olmasi, yorulmus, yasli bir adamin gorevi daha genc ve proaktif birine birakmasidir. Aynen ADD'de Tansel Colasan'in yerine Galatasaray Univden hukukcu profun gelmesi gibi.
Turkiyada baski gruplari siyasette cok onemlidir. Iktidarin iktidarligi, ne kadar baski grubunu kontrol ettigiyle olculur. Bu is tabii ki iktidarin baski gruplarina verecegi mamalarla mumkun olur. Mesela son finansal calkanti sonrasi, Istanbuldaki taksi soferleri, kendi cemiyetlerinin duzenledigi bir toplanti sonrasi solugu, Istinyede Abd konsoloslugu onunde aldilar ve Abdyi protesto ettiler. Bunlar da cok ciddi bir baski grubudurlar. Oyle ki; taksiciler, sayet tek bir merkezden kontrol edilirlerse, ki taksilerdeki cihazlarla bu mumkundur, Istanbul trafigini oyle bir kilitlerler ki, bu eylem resmen Turkiyayi felc eder. Taksiciler cemiyetinin iktidarin kontrolu altinda oldugu, basin aciklamasindan cok acik goruldu. Bunun boyle olmasi memleket acisindan cok faydalidir. Sayet bir parti muhalefet etmek istiyorsa, işe taksicilerden baslamasi gerekir. Bu arkideşler ciddi sikinti icindeler ve meslekleri onumuzdeki 8-10 yil icinde yok olup, gidecek. Aynen bakkallar gibi kaybolacaklar. Bu akidesler dusmanlarinin uber oldugunu saniyorlar. Uber bir yazilimdir, uber gider baska bir yazilim ortaya cikar. Bu akideşlerin asil dusmani yapay zekadir. Yapay zeka her turlu araci; bir soferden daha dikkatli ve mukemmel kullanabilmektedir. Diger taraftan bir maaş, sigorta, yemek istememekte, dinlenme ve uykuya ihtiyac duymamaktadir. Sadece on, arka, sag ve sol degil, aracin alti ve gokyuzunu de gorebilmekte, aractaki 300 sensorden heran bilgi almakta, bu sayede aracin hangi parcasinin, hangi civatasinin asindigini, bu aracin mesela 1 ay sonra hangi noktadan ariza gosterecegini bugunden bilebilmektedir.
Bence en onemli gosterge ya da indikator taksiciler. Bir diger cemiyet firincilar odasi. Onlar da bu hengame sonrasi, kar etmeden ekmek ureteceklerini acikladilar. Bizim de bu akideşlere tesekkur edip, Allah razi olun dememiz gerekiyor.
Ama bir diger cemiyet olan eczacilardan karisik mesajlar geliverdi. Tabii burada hukumetin ilaclarin Turkiyede uretilmesini istegi de var.
Yine lafi uzattik...Lafin kisasi, Turkiya'da muhalefet yok. Iyi Parti gercekten muhalif olsaydi, Bahceli ve Tayyip agam; kurulmasina da, secime girmesine de musaade etmezlerdi. Iyi Parti'nin tabani ise, oncelikle mevcut iktidarin tabani, sonra tabii ki Chp'nin tabani. Mevcut 4 tabandan da oy alabilir. Yani Iyi Parti, yukarida yazdigim gibi iktidarin soylemleri ki bunlar milliyetci, muhafazakar, dindar soylemlerdir, artik toplumda bir karsilik bulmadiginda yani millet bunlari yemediginde, bu durum ekonomik anlamda duvara toslamakla kolayca ortaya cikarilabilinir, sahneye surulecek olan bir olusumdur.
Dis dinamik, Turkiyada kaosa izin vermez, herhangi bir yerde bir bosluk da birakmaz.
Turkiya'da yasayan, memleketini seven siradan, benim gibi bir insanin, Turkiye'nin gelecegi acisindan yapabilecegi tek sey vardir:
% 51-49 bolunmuş olan ulkenin bir an once bu durumdan cikmasini desteklemek.
Mesela ben dinsizim. Ayni zamanda milliyetci ve muhafazakar da degilim. Ustune ustluk Kemalist de degilim. Emme pkk ve fetoye karsi veya Abd ve Avrupadan gelen haksiz uygulamalara karsi, mevcut muhafazakar, dindar ve milliyetci hukumeti destekledim. Dinsiz olsam da, milliyetciligi; "Türk demek, Türkce konusan insan demektir" duzeyinde algilasam da, muhafazakar olmasam da bu insanlara hicbir garezim yok abi. Ben, Turkiye'de yasayan tum kesimleri, bolucu olmadiktan kelli cok seviyorum ve saygim var.
Nasil bir ideoloji olursa olsun, nasil bir siyaset uygulanirsa uygulansin Turkiya % 51-49 bolunmus ulke konumundan cikarilmalidir.
Bunu artik iktidarin yapmasi mumkun degil. Bu saatten sonra olmaz. Bunu Chp yapbiliyorsa Chp'yi, Iyi Parti yapabiliyorsa Iyi Parti'yi desteklerim. Memleketini seven her akli basinda insanin boyle davranmasi beklenir.
Turkiye'de secimler oldugunda enaz % 70 oyla bir baskan secilmeli. Bunu yapabilecek 2 secenek var. Bence bunu Iyi Parti ve Aksener yapabilir.
Siz de yazin fikrinizi, sayet benimki yanlissa ben fikir degistiririm, sorun degil.
abi, muhalafet mi dedin
ben göremiyon miyop mu oldum ki
var mı gören
kör olsam kendim çekerim de
değilim
chp demokrasiden bütünlemeye kaldı
korkak kemal
meral ablanın partiyi
devlet yönetiyo
nasıl olcek
ben muhalefeti bıraktım
kim tutarsa tutsun
aynı aydın doğan gibi...
aydın dedem beni kurtardı
eski zararları kurtardık
hatta arabanın motoru patlatmıştım
onu da yükledim
şükür alan da kazandı
yane al sat yaparken kaçtı...
güzel bayramlarınız olsun abi...
aydın boğanın 30 haziran bilançosunu pek bi merak ediyom bea...!
Boğanın şirketi kendisini rusyada 450 milyon dolar batıran (batırdı mı transfer mi ettı o kısım muammâ) kismından ayırdı.
Şinci gorecegiz doğan mı ? boğan mı ?
Verecek mi yine bir ülkede 500 milyon dolar batak ?
[emoji41]
Bu ülke enerjik ve yapıcı muhalefet ile kalkınabilir.
Malesef yok.
SPK mevzuatından,
belediyelerin keyfî imar yetkilerinden,
millî eğitimde meslek liselerine yöneltilme şeklinden, meslek liselerinde okuyan talebelerin oranından, vasıflarından,
ilkokullarda çarpım tablosu öğretilmemesinden,
okuma yazma bilmeden 8.sınıfa gelinmesinden,
Alman ortaokulda talebenin eline matkap, taşlama, testere verip el becerisi kazandırırken bizde tornavida tutamayan mühendisler yetismesinden,
talebesi 15 soru çözen öğretmenle 5 soru çözen öğretmeni aynı kefeye koyan ücret sisteminden,
dil bilmeyen uluslarası işletme mezunundan v.s....v.s.
geçtiğimiz seçimde konuşan oldu mu ?
bea...!
[emoji41]
https://twitter.com/nedimsener2010/s...57425496899584Alıntı:
Fetö’cüler yeniden Ergenekon yalanını ısıtırken, tetikçilerini de kullanmaya devam ediyor