https://www.tradingview.com/x/BE0jdIyO/
5 dk lık
bakalım yeşil tirendle buluşup hasretmi giderecek yoksa
hadi bana eyvallah deyip dönüp gidecekmi
bir ihtimal daha var onu düşünmek istemiyorum
tabi bence.
Printable View
https://www.tradingview.com/x/BE0jdIyO/
5 dk lık
bakalım yeşil tirendle buluşup hasretmi giderecek yoksa
hadi bana eyvallah deyip dönüp gidecekmi
bir ihtimal daha var onu düşünmek istemiyorum
tabi bence.
ha bu güne kadar bir kere bile olsun kazanmak tadını alma psikolojisi var...bunu fenerbahçeli dostum söyleyince hatırladım...borsaya ilk girdiğim ve iki sermayeyi kısa sürede sıfırladığım zamanlarda o kadar çok kayıp ediyordum ki artık sadece evet sadece bir kere kazanma çabasına girmiştim...hangi hisseye girsem kayıp ediyordum acaba bana bir takip cihazı mı takmışlar ,tüm borsa bir olmuş benim kayıp etmemi mi sağlamak istiyorlar şüphesine girmiştim...:kahkah: artık bir kere kazanma duygusunu yaşamak için en hareketli hisselere bile gözü kara şekilde atlıyordum...ama atlar atlamaz hisse bir iki kademe çıktıktan sonra benim girdiğimi fark ederek gerilemeye başlıyordu...:kahkah: sonra en fazla 3 gün kalıyordum bakıyordum ki hisse çıkmıyor hemen satıp başka hisse arıyordum..
o yüzden de o duyguyu çok iyi biliyorum....şimdi fenerbahçeli dostum hatırlatınca tüm anılarım canlandı...
sabretmeyi becerirse ??? iyi kazanacağını düşünüyorum...bu arada benim de ereğli tecrübem var..geçen yıl tam da bu vakitlerde bir kaç ay taşımış idim...sonra da ereğlinin sorunlarını gördüğümde hisseyi satıp çıkmıştım..iyiken de çıkmışım ereğli bir yıl geçmesine rağmen hala aynı yerinde patinaj çekiyor...bence ereğliden dökülenler için burası güzel bir adrestir...ereğlide olmayan çok şey burada var...hikaye dersen ,büyüme dersen ,bilanço dersen ,geleceğe umut ile bakmak dersen hepsi burada...
zaman zaman ereğli forumuna gidip kocaeri anlatmak istedim...sonra oradakilerin morali bozulacak diye gidip yazmadım...ben kimsenin umutlarını kırmak istemiyorum...oradaki yatırımcıların tek tutunduğu dal umuttur...o dalı da gidip kırmak istemiyorum...zaten memnun olmayan ve arayış içine giren biri için kocaer güzel bir seçenek olarak ortaya çıkıyor...aramak istemeyene ise gidip zorla gözüne koymaya gerek yok..
Berat kandilimiz kutlu olsun arkadaşlar, hayırlara vesile olur inşaAllah
Eregli benim için hala çok değerli bir hisse. 30.000 lot ile yatırımım devam ediyor. Bir çok kötü şey üst üste geldi. Benim al sat yapamıyorum. Şirket batmazsa ölene kadar devam ereglide.
Kocaere gelince ihracat oranı ve iş yapış şekli beni cezbetti işin aşığı. 3000 lotum var, 15 bin lot hedefim var 2025 sonuna kadar. Düzenli temettü öderse ve patron şirketi olduğunu belli edecek abuk sabuk işler işine girmezlerse kocaeri de asla satmam. Kısa vadeli fiyat hareketleri ile ilgilenmiyorum.
Bende kardemir de var bundan da var… Buradaki pozisyonum da çok sözünü etmeye değer bir büyüklükte değil şimdilik. Kendi kendini büyütürse o zaman başka tabi. 2-3% ile başladığım, kendi kendine 8-10% a çıkan kağıtlar oldu. Belki bu da olur. Şimdilik takip amacıyla sembolik tutuyorum.
Ben de satma işini çok beceremediğimi fark ettim. Hangi hisseyi satsam genelde sonradan pişman oluyorum. İlla satacaksam ev/araba vs almak için satma taraftarıyım.
En büyük pozisyonum hala eregl’de. Öbürleri çılgınca büyürse 2. 3. Pozisyona düşebilir kendiliğinden. Ya da eregl nin şahlanacağı tutar ağırlığını pekiştirir iyice.