hocam şu anda makine çalışmıyor adam ekranda oturmuş lot sayıyor makine aslan da güzel çalışıyor
Printable View
hocam şu anda makine çalışmıyor adam ekranda oturmuş lot sayıyor makine aslan da güzel çalışıyor
Mahkeme kararının şirket aleyhine olması olmasının olumlu algılandığı açık.
BUCİM artsa da Cemtaş'ın karını da olumsuz etkilemese.
sn kdykdy
merak etme adamlar lot sayma işini bırak adet ler kimde onu bile biliyor. zaten zamanı geldiğinde düğmeye basıldığında artık istedikleri sartlar olusmus olacağı için üstlerine yıkılacak bir kac milyon lot onlar için cok da fifiiii.
sn BEHZAT
bende aynısını cemtas için söylüyorum zira 9 aylık bilançoyu gebertip 3.5 lu rakamlara indirip bucim in karını az gösterdiler an itibarıyla sırf cemtas ın bu fiyatlarda kapaması bile bucime % 10 iştirak değerleme artısı karı yazdırır. bunlar cok tilki cokk böyle durumda gecen senenin karını kümülatif olarak rahat rahat geçeriz diye düşünüyorum. ehh o zaman en azından gecen sene kapadığı fiyata çıksın bu İT in kağıdı da artık yani bizde yeni yıla umutlu ve mutlu girelim :)))
Kapasite artışı ile ilgili süreçte Çed raporu olumsuz geldiğinde hisse düştü, daha sonra Çed raporu olumlu geldi hisse yine düştü, şimdi mahkeme yürütmeyi durdurdu patron hisseyi hangi yöne götürürse küçük yatırımcıyı dökeceğine karar veremiyor. Bu fiyatlarda mal kaptırmayı göze alamadığı için mecburen fiyatın yükselmesini engellemeyecek. Benim için bucim bilançosunun önemi yok geçen yılın iki katı kar açıklasa ne olur en fazla hisse fiyatı 6 - 7 TL 'ye çıkar, 20 kuruş temettü verir. Bu hisse ile benim şahsi beklentilerim.
1 - Bedelsiz sermaye artışı :)
2- Çemtaş hisselerinin satışı :)
3- Patronun bucim hisselerini satması ( Yabancılara veya daha önce galiba borsa gündemde okumuştum Sabancı ve oyak yatırımın olası çimento fabrikası alımlarını değerlendireceklerini açıklamalarından dolayı, olası hisse satışı):kahkah:
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
Değerli Kurtuluş48 yazdığın 3 madde içinde birisi yani bedelsiz sermaye artışı hariç zaten birçok kardeşimin de beklentisi Hem Cemtaş'ın satışı hem de Bucim'in yabancıya satışı idi.Ancak hiç duymadığım Sabancı ve Oyak'ın fabrika alımlarını değerlendirecekleri açıklamaları şayet doğru ise bu da dikkate değer.Ve aslında akıldan çıkarılmaması gereken bir olasılık.
Zira 2012 yılında Denizli Çimento'yu Oyakın 503 Milyon dolara satınalması şayet Limanı olan Bucim'e talip oması halinde değerinin ne olacağını düşünemiyorum bile.Burada sadece Denizli Çimentonun hem klinker ve hem de Çimento üretim kapasitesi BUCİM'in iki katına yakın.Ama olsun.250 km yol katederek İzmir Limanından ihracat yapıyor.
Kimseye tut taşı,al tavsiyem elbet olamaz ama bu senetten tahtaya hiç bakmadan taşıma maliyeti zararını da göze alarak,bu düşündüklerimizin ileride gerçekleşebileceğini düşünerek kat be kat fazlasını edeceğini düşünmek hiç de hayalcilik olmaz diye düşünüyorum.
eveeet 5,21 le elimize verdiler
gercek alıcıya jest yapmıslar. :))))