Aynen 7-8 TL olurdu..olmasa bile yaklaşırdı..memlekette 10 sene civarında döviz artmadı..2013'ten beride %100 deval..çok mu sence..çevrene bir bak, ithal mal kullanımına, çevrendeki insanların yurt dışı çıkış oranlarını eskiye göre bir kıyasla..üretimin tavan mı yaptı, ihracaatın ithalata kıyasla pik mi yaptı..ne oldu..yoksa ülken turistle mi dolup taşıyor..evet bir takım şeyler eşyanın tabiatı gereği zamanla değişir..ama görüleceği gibi o kadarda değil..o bakımdan 1980-90 yılların dolarını bir hatırla derim ben sana..sonra bu ortamda yıllardır verilen/sürdürülen cari açığı düşün..vb..
Ayrıca Sn. Power kafa bulacaksan bazı fikirleri burada seninle paylaşmanın anlamı yok..Benimde sana söyleyeceğim Sn. Dreamworld'le aynı şeyler olurdu ama kendisini dinlememişsin bile..
Bende %100 dolar ve altındayım ama sabit fikirli olmak kimseye yarar sağlayacak bir şey değil..hatırlarmısın bilmemde cebimde sadece 20 TL felan var dediğinde..ben ve Sn Lutfu bizde şu kadar, yani az miktarda TL var diye belirtmiştik..işte o günden sonra Sn. Lutfu durumu çakozladı..ve 3.68'den elindeki tüm dolarları bozdurarak borsaya girdi..bilmem anlatabiliyormuyum..ha sen niye yapmadın diyebilirsin..bu kısmı ayrı konu..
Aşağıdaki grafikte Euro çöp bonoları faiz seviyesinin, dünyanın en güvenli limanı sayılan ABD 10 yıllıklarıyla aynı değere geldiği görülüyor..şayet bana cevap yazacaksan lütfen aşağıdaki grafiğin yorumunuda rica edeyim..saygılar..
http://fs5.directupload.net/images/170810/famfe8h8.png