Hayırlı olsun aylardır bekleyenlere.
Printable View
Hayırlı olsun aylardır bekleyenlere.
aramızda yukardan satip aşağıdan
500bin 600bin 700bin 1 milyon hatta daha fazla toplayabilenler varsa ilk başta onlara hayırlı olsun.
Biz dik durdukça, bunların babaları kalpten gitmişti, kendileri de kuduzdan gidecekler. inşallah hepsinin hayırlı haberlerini 3.sayfada görmeden bu hisseyi satmayacağız.
halka açıklık oranı düştüğü anda bu iyi aile çocukları çanımıza ot tıkarlar, bilesiniz
Bu arada yazmayı unuttum
doğalgaz ithalatiyla ilgili kanun degisikligi 10nisanda resmi gazeteye çıktı.
zaten hissedeki hareket de ondan sonra başladı
MADDE 12- 18/4/2001 tarihli ve 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununun 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin üçüncü ve dördüncü paragrafları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Kurum tarafından hazırlanacak olan iletim tarifesi; üretilen ve ithal edilen doğal gazın nakli için iletim şebekesinden yararlanan eşit durumda olan tüm kullanıcılar arasında fark gözetmeksizin uygulanacak fiyatları, hükümleri ve tarife şartlarını içerir.
Kurum, transit iletim tarifelerini ve ihracata ilişkin iletim tarifelerini, Bakanlık görüşü alarak yurt içi iletim tarifelerinden farklı usul ve esaslara göre tespit etme yetkisine sahiptir.”
MADDE 13- 4646 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“EK MADDE 3- Kurul; Bakanlık onayı alarak, ithalata ilişkin müracaatlarda, ithalat yapılacak ülke ile BOTAŞ’ın doğal gaz ithalat sözleşmesi bulunup bulunmadığını, piyasada rekabet ortamının oluşturulmasını, sözleşmelerden doğan yükümlülükleri ve ihracat bağlantılarını dikkate alarak belirleyeceği usul ve esaslar dahilinde talepleri değerlendirerek ithalata müsaade edebilir.
Ancak bu hükümler, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), spot boru gazı ve sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ithalatı için uygulanmaz. Ayrıca, yapılacak spot sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), spot boru gazı ve sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ithalatında bu Kanunun 4 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendinin (2), (3) ve (4) numaralı alt bentleri ve (4) numaralı alt bendini takip eden birinci paragrafta belirtilen şartlar aranmaz. Spot boru gazı ithalat miktarı, süresi ve uygulama yöntemi Bakanlık görüşü alınarak Kurul tarafından belirlenir.
İthalat veya ihracat faaliyeti yapan tüzel kişilerden arz güvenliği kapsamında alınacak maddi teminatlar ile rekabetin teminine ilişkin hususlar Bakanlık görüşü alınarak Kurum tarafından yönetmelik ile düzenlenir.”
MADDE 14- 4646 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 2- Bu Kanun hükümlerine uygun olarak, BOTAŞ’ın yürüttüğü faaliyetler ayrıştırılarak yatay bütünleşmiş tüzel kişi şeklinde yeniden yapılandırılıncaya kadar BOTAŞ’ın dikey bütünleşmiş tüzel kişiliği devam eder. BOTAŞ’ın faaliyetlerinin ayrıştırılması ve yeniden yapılandırılması amacıyla kurulacak şirketlerin işletme konusu, ticaret unvanı, sermayesi ve ortaklık yapısı ile bu kapsamda gerçekleştirilecek devir ve benzeri işlemlere dair hususlar Cumhurbaşkanı kararı ile düzenlenir.
Bakanlık izni ile BOTAŞ’ın doğal gaz alım sözleşmelerine konu miktarların devri veya kontrat devri yapılabilir. Kontrat devri süreçleri tamamlanıncaya kadar BOTAŞ bu Kanundaki piyasa payı sınırlamalarına tabi olmaz.
BOTAŞ’ın Hazine garantili yükümlülükleri saklıdır.”
Yeni kanun düzenlemesinde pratikte yeni bir düzenleme gelmiyor.
Kanunun eski halinde yer almayan spot lng/spot cng/spot boru gazına bir istisna tanıyarak ithalatını kolaylaştırıyor
a) İthalat: Doğal gazın ithalat yoluyla temin edilmesi ithalat lisansına göre yapılır.
İthalat lisansı almak için başvuran tüzel kişilerde;
1) .....
2) İthal edilecek doğal gazın kaynağı, rezervleri, üretim tesisleri ve iletim sistemi
hakkında kesin bilgi ve garantinin bulunması,
3) Her sene ithal edilecek doğal gazın Kurul
tarafından belirlenen oranı kadar bir miktarı beş yıl içerisinde ulusal topraklarda yer altı
depolama imkânına sahip olunması hususunda depolama faaliyeti yapacak tüzel kişilerden
Kurumca belirlenen taahhüt ve garantilerin alınması,
4) Ulusal iletim sisteminin gelişmesine ve güvenliğine katkıda bulunabilme yeterliliğine
sahip olması, bu amaçla sistemin gelişmesini gerçekleştirecek tüzel kişilerin yatırımlarına
ekonomik destek sağlayabilmesi,
şartları aranır.
İthalatçı şirketler, yapacakları her ithalat bağlantısı için ayrı ayrı lisans almak
zorundadır. İthalatçı şirketler, ithalat sözleşmelerinde yer alan sözleşme sürelerini, süre uzatımlarını, öngörülen yıllık ve mevsimlik ithalat miktarlarını ve bu miktarlardaki
değişiklikler ile sözleşmelerde veya temditlerinde yer alan ve sistemin güvenliğini ilgilendiren yükümlülükleri Kuruma bildirmek zorundadır.
Bay wasaban
Bu haber eski haber mi, yeni mi ? Yoksa eski haber seçim öncesi mi hortlatilıyor?
akçakocada zaten 2006dan beri çalışma vardı...
https://mailchi.mp/trillionenergy/tr...ld-development
[url]https://karabukmedya.com/karadenizde-yeni-gaz-kesfi/
Trillion Energy is focused on natural gas production for Europe and Turkey, with natural gas assets in Turkiye and Bulgaria. The Company is 49% owner of the SASB natural gas field, one of the Black Sea’s first and largest-scale natural gas development projects. More information may be found on www.sedar.com, and our website.
ne güzel her gün maliyet düşürüyoruz
tahtacının parası deniz, yemeyen keriz
ytd
---------
Çan 2 Termik AŞ’nin [CANTE], azami uzlaştırma fiyatı (AUF) uygulamasının geriye dönük işletilmesiyle ilgili, Ankara 8’inci İdare Mahkemesinde görülen yürütmenin durdurulması talebi, reddedildi.*
Şirketin Ankara 10’uncu İdare Mahkemesinde açtığı idari işlemin iptali istemli dava ise esastan görüşülmeye devam ediyor.*Çan 2 Termik AŞ’den yapılan açıklamada, Kaynak Bazında Destekleme Bedelinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar'da 30 Eylül 2022’de yapılan değişikliğe uygun şekilde davrandıklarını ancak değişikliğin, temel hukuk kurallarına aykırı biçimde geçmişe dönük olarak da uygulanmasının kabul edilemez olduğu bildirildi.*Açıklamada mahkeme sürecinin devam ettiği ve Çan 2 Termik AŞ olarak hukuk düzleminde hak arayışına devam edecekleri kaydedildi.
‐------------
hukuk düzleminde hak aramaya devam... sakın o düzleminiz şaşmasın beyler
ağlayan bebek gibi bu ithal kömürcüler
keşke bu auf sistemi 10 yıl önce başlasaydı. zira bize 10 yıldır uygulanıyor
o zaman gorürdünüz anyayı konyayı