DTH’lar TL mevduata çevrilirse eðer, TL zorunlu karþýlýklara faiz ödüyorum demek.
Hem DTH’ larýn çözülmesini bekliyorum bir de bunlara niye faiz ödeyim demek.
Printable View
Bankada tutulmayan banknot döviz de týpký bir gayrimenkul gibi vergilendirilebilir. Vergide sýnýr yok.
Sonuçta bu para bankadan çekildiðinde devlet bu miktarý kiþiye zimmetleyecek ve o kiþinin varlýðý olarak kaydedecek.
Bu varlýk beyan edeceðiniz devletin berlilediði listedeki harcama faturasý karþýlýðýnda (gayrimenkul alýmý, otomobil alýmý v.b) azalabilir ya da artabilir.
Çin'deki uygulama çok benzer bir þekildeydi 2007'de gittiðimde þahit olmuþtum.
Hatta o zaman Çin devleti faturalarý da kendisi para gibi basýyordu. 1TL , 10 TL ,100TL gibi adýnýza kayýtlý faturalar vadý.
Lüks bir lokantada yemek yemiþtik, Çin'li þirket sahibi ödeme yaptýktan sonra restoran bu tür faturalardan vermiþti gidere yazabilmesi için. 520 yuanlýk ödemeyi restoran Çin maliyesi tarafýndan restoran adýna basýlan 1 adet 100 yuan , 2 adet 200 yuan ve 1 adet te 20 yuanlýk fatura ile kapatmýþtý.
valla þöyle bir bakýverin... brexit anlaþmasýz olmayacak gibi. (hatta geri dönüþ bile olabilir ki olursa parite 1,50-1,60 aralýðýna çok hýzlý atar) Sarý kafa tek þu an ingiltere'de. kraliçe de anlaþma taraftarý. güzel noktadan yakalayabilirsek çok güzel ekmek var orada... Banknotlar içinde ben en çok KRALÝÇEYÝ sevdim :)))
YTD
DTH'larýn TL mevduata çevrilme konusunda ben farklý düþünüyorum.
Cari açýðýn olmadýðý bir sistem kapalý bir havuz gibidir.
Yani döviz mevduatçýsý dövizini sattýðýnda ancak baþka bir TL mevduatçýya satabilir.
Bu da aslýnda bir takastýr.
Takas her iki mevduat tütünde de miktarsal deðiþime neden olmaz.
O nedenle döviz mevduatlarýn azaltýlmasý konusunun basit ve kýsa vadede çözülebilecek bir sorun olduðunu düþünmüyorum.
Altýn aslýnda bir maldýr. Tüm mallar KDV'ye tabidir. (KDV : katma deðer vergisi. þu anda diðer mallarda %1 - %18 arasýnda uygulanýyor) . Devlet altýnýn parasallaþmasýný istediði için özel bir teblið ile altýndaki kdv'yi %0 olarak uyguluyor.
Bu istisnai avantajý kaldýrýrsa altýn þu an kullanýldýðý gibi kullanýlamaz.
Komünist rejime hoþ bulduk deriz o zaman.
Türkiye'nin dýþ borcu çok yüksek ve IMF üyesi. Yaparlarsa ancak fiziki dolar çekmek istediðinizde size TL olarak ödeme yapalým derler iþler tatlý tatlý çözülür.
Ama 1958 yýlý gibi halkýn altýn ve döviz alým-satýmýný yasaklarlarsa karaborsa oluþur. O zamanlar 9TL açýklanan kurun serbest piyasada(karaborsa) 15TL'lerden iþlem gördüðünü gazete arþivinden okumuþtum.
Alým satým yapan yüzlerce kiþinin tutuklandýðý haberleri zamanýn milliyet gazetesinde yazýyor. Milliyet gazetesinin arþivinden ulaþýlabilir.
O zaman bankalar çektikleri sendikasyonlari nasýl geri ödeyecek?
Geçen yýl en babasý iki yýllýk çekmiþ idi.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.