Yapı kredi ne yapmaya çalışıyor? 15 m alış 15 m satış. alış-satış maliyetleri de eşit
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yapı kredi ne yapmaya çalışıyor? 15 m alış 15 m satış. alış-satış maliyetleri de eşit
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.defensenews.com/global/t...e-report-says/
"...But the U.S. currently does not meet that goal, with the report rating America's military power as 'weak', down from 'marginal' in the previous year's index."
İki gün önce us'de defensenews 'da çıktı. Kimse bağırıp çağırmıyor, şeffaf bir şekilde gerçekler konuşulabiliyor. İş vatanseversin/ değilsin suçlamarına da indirgenmiyor.
Sonuçta hatalı giden işler böylece açığa çıkıp, işler ehline verilerek düzeltilebiliyor.
Güzel değil mi?
ASELS temettü vermez neredeyse. Esasen değer yatırımcısının tercihidir. Türkiye nin jeopolitik durumu itibarı ile savunma sanayiini bağımsız bir hale getirme zorunluluğu çerçevesinde hükümet haklı olarak işin içine girince ki hiç bir hükümet böyle stratejik bir şirketi kendi başına bırakmaz, doğal olarak iç piyasa müşterisi devlettir yani TSK dır ve kar marjları kurumsal olarak belirlenmiştir, siyasi olarak etkilenir. Kısaca stratejik ve siyasi bir şirkettir.
Ancak ihracat rakamları gelişmekte olmakla birlikte esasen bu tip şirketlerin piyasa değer çarpanına en çok etki eden unsur dış pazardır. Bir Rosatom u düşünün (Rus atom enerjisi şirketi) Lockheed Martin (Amerikan silah şirketi) vb.. bunlar emperyal şirketlerdir ve muazzam bir güç ve kar kapısıdır.
Haaa Aselsan çok daha başında ve çalışıyor. Ne zaman ki ihracat rakamları yükselecek o zaman şirket gerçek değerini bulacak şüphesiz.
Ama şu anda birkaç aracı kurumun spekülatif oyun sahası olmuş durumda maalesef. Gerçek kurumsallığın içinde şirketinin piyasa değerine sahip çıkmak ta var. Lakin bu yönetim buna önem vermiyor ve bir yerde haklı da aslında. Çünkü çok siyasi ve kurumsal olarak baskı altında kaçınılmaz bir şekilde. Kolay olacağa benzemiyor değer yatırımı bundan sonra. Çok sabır gerektirecek. Temennimiz milli duyarlılıklarımıza hitap eden gurur duyduğumuz %100 kendi üreten bir savunma şirketi. Gözbebeğimiz.
İnanmak ve sabretmek lazım diye düşünüyorum.
" Tekkeyi bekleyen çorbayı içer".
Duyar gibi oluyorum çorbayı içemeden açlıktan gideceğiz.. Bu şirkete güvenmek lazım. Şu anda üzse de zamanla büyük başarılar ve kazançlar görülecektir diye düşünüyorum.
Konuşulacak zaman 6-7 ay sonra şimdi değil. Şimdi zaten tahtacı yeteri kadar gereğini yapıyor onun ekmeğine yağ sürmek olur.
Bir yorum yazmışım 20 eylül. Adım hıdır elimden gelen budur.
teknoloji üretmek demir çimento gıda satmaya uçak bileti satmaya benzemez ortaya pat diye bir icat yenilik koyamazsın arge yapmalısın şu anda aselsanda olan patent haklar bilgi birikimi vesaire kaç şirkette var kimisi thy ile sasayla hektaşla karşılaştırıyor çok yanlış bi karşılaştırma kimisi alacagını alamıyor diyor alacagının bi yere kaçtıgı yok devlet nakit ödemese bile misal bi arazi tahsis eder parayla alamazsın vergi almaz gene karşılar bi arkadaş çok doğru demiş aselsan deger yatırımı yapılacak bir şirket degeri varsa eninde sonunda fiyatı yükselir bilanço kötü degil yıl sonu bilançosu inşallah çok çok daha iyi gelir herkese hayırlı akşamlar y.t.d degildir...
Yıl sonu net 10 Milyar kar yazar.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açıkçası fiyattan bende memnun değilim. Şirketin iyi yönetilmediğine ise katılmıyorum. İşin siyasi boyutunu bir kenara bırakarak, ne ölüp bitiyor, nede uçuyor kaçıyor laflarını dikkate almıyorum.
Şirketin son beş sene sürünme sebebi batı yaptırımları ve devletin ödemelerde çamura yatması idi.
Dış yaptırımları kendisi üreterek aşmaya başladı. Bakın tamamen aştı demiyorum aşmaya başladı hemde iyi başladı. Devletin ödemelerde çamura yatmasını ise, teslimatda tahsilat ile aşmaya çabalıyor, şirket sonuçta devletin şirketi ve bu konuda zorlanması doğal. ondanda öte ihracat oranında ki artırma çabalarında bu soruna bir çözüm çabası bana göre. Bu konuda hala emekleme aşamasında malesef.
Umarım devlet geciktirdiği ödemeleri dolar olarak veya enflasyon farkında ekleyerek öder ama hiç zannetmiyorum.
Bana göre gayet uygun fiyatlı diye son iki aydır hissedeyim. Artık dış yaptırımlara da, devletten ödemelerdeki sorunlarada çözüm üretileceğine de inanıyorum.
Şirketin devlete kazandırdığı gibi kendisine yatırım yapanlarada kazandırması gerekiyor. Eğer vatan millet edebiyatıyla gidecekse şirket yukarda denildiği gibi kottan çıkmalı veya devlet dışında özel sektör ihracatı da yapacak üretimleri gerçekleştirerek nakit yaratmalı. Bütün yükü yatırımcısına yıkıp hayrına devlete çalışırsa olmaz . O zaman borsaya açılmayacak veya açıldıysan kar yapıyorsan bunu bir şekilde yatoromcın ile paylaşacaksın. Şu an bana göre bunu yapan şirketler sasa Bim ve koç gurubu diyebilirim.
En son Aselsan 33-34 iken satıp Akbank a geçebilse idik olurdu , 10 lara kadar indi Akbank , şu an da ne alalım söyle ona geçeyim , ben 16 tl den Aselsan aldığımda Thy 15 ykbnk 2 , Akbank 5 di , biz yerimizde saydık , ykbnk 10 Thy 100 Akbank 20 oldu , şimdi belki temettü ayağına bir 40 göstermesini bekleyeceğiz 16 kasımda sanırım temettü , ama artık bazı şeyleri yazmaya çekiniyorum , her an soruşturma içeri atılma olabilir yeni yasa çıktı , ama kağıda bu kadar aşık olup fantezi kurmayın , çünkü onlar iyi niyetli değil hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ( tamamen şahsi fikirlerim gerçekle alakası yoktur )
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi