Cevap yeterli, teşekkürler 🖒
Printable View
Bence SPK,BBDK MB başkanlığına da kendini atasın ...Tüm piyasanın başkanı oldun :kahkah:
Gıda enflasyonu %0.06 yımış....O kraldan çok kralcı TUIK üyeleri marketten hiç alışveriş yapmıyorlar galiba...Orada enflasyon en az %50 dir....Neyse" Nasıl Koyduk" diyenlerle onlara destek verenler böyle olmasını istiyor....Kafa hala aynı....
boyle gelmis boyle gider yaptıgın ithalatın %100 unu kendin ara malını uretemedikten sonra ..millet gecmisi hatırladıgı icin dolardan vazgecmiyor doların cıkması icin konusuluyor surekli ...abdullah gul un konustugunu hic hatırlamam ben mesela :) ..dolar dusmesi istense zaten tek seferde faizi %50-60 a ceker dolar duser ..gecmiste hep boyle oldu ..%100 luk develuasyona karsı %500-700 luk faiz artısı gibi..ornek 94 yolu ornek 2001 yılı ...mesela o yıl %20 den bagladıgım mevduatı temditte %106 dan baglamıstım devlet bankasında..ozellerde %130 lara kadar cıkmıstı ( doların 600 dan 1200 e develuasyonu ertesi ) ....4 yılda %300 develuasyon oldu buna karsılık en dusuk bagladıgımız oranı 7 sayarsak henuz ortolama %300 artmıs mevduat oranları ...yani gecmisteki develuasyonlara kıyasla 3 kat develuasyon olmasına ragmen faiz cok cok geride kaldı ...
Son durumu açıklayan iki güzel laf var:
1-Kontrolsüz güç, güç değildir. (sonu kaçınılmaz şekilde felakete götürür)
Yani seçim sonrası manşetleri gibi bu borçla ekonomi gibi hiç birşey şaha kalmaz. kalksa kalksa dolar kalkar.
2-Dün yediğin hurmalar....
Bugün seni tırmalar diyelim.
Şu an tırmalanma sürecindeyiz.
Ancak sarayda lale devri devam ediyor.
Aynı osmanlının son döenminde yapılan yapılar gibi dolmabahçe, yıldız gibi saraylara bakıp atalarımız ne güze binalar bize miras bırakmış, ne güzel yaşamışlar deriz.
Ancak bunun ne ile ödendiğini akla getirmeyiz.
Payandalar her konuda yüzde 100 destek olacaklarına keşke bu kadar da olmaz, biraz tasarruf yap diyebilseler.
Yahu neden diyemiyorlar.
Kimse bunu düşündü mü?
3- Aslında bir de borçla lale devri yaşayanlar hakkında güzel sözler var. Onu da siz söyleyin.
Biz artık market-pazarda yerli ücretle kazanıp ithal fiyatlarla harcıyoruz.
Ekonomiyi güya yavaş frene basacaklardı.
Yahu 180 le giderken kazık fren yapıldı.
TL "şimdilik" 2 takla attı.
Şekerbank ilginç benim gece gündüz mevcut 19 idi
internette aylık 24 , günlükte 25,25 ama bana aylık 23 oran veriyor. hem eft 50 bin günlük sınırlıyor. üstünü yapmıyor. her eft 5 tl. bir de eft yi artırmam için şubeye gidecekmişim. şube 30 km ilerde. neyse bi daha bulurlar beni.