Halen anlamamakta direnenler var yada bilerek böyle davranıyorlar.Tskb nın %41.24 ü isyanlarının.Dolayısıyla chp nin %28 ine karşılık gelen tskb hisseside hazineye geçecek.Bunun neyini anlamadınız.
Printable View
Halen anlamamakta direnenler var yada bilerek böyle davranıyorlar.Tskb nın %41.24 ü isyanlarının.Dolayısıyla chp nin %28 ine karşılık gelen tskb hisseside hazineye geçecek.Bunun neyini anlamadınız.
%41.24 ü işbankasının
%11.5472 hisse dolaylı yoldan hazineye geçecek.Oldumu...
Bu hisseler halka arz olursa yada varlik fonuna devredilirse ne gibi zarari olabilirki sizin açiklamaniz devlet bu hisselere el koyacak satacak gibi algilaniyo tskb de zaten devletin payı var hisseler sonucta satilmicak sadece yer degistirme olcak biliyorum dogrumu
% 11.5472oranindaki hisse chp nin işbankasındaki payından geliyor.Dolayısi ile iş bankasının %28 ,tskb nın % 11.5472 hissesi hazineye geçmiş olacak.Satacak algısını nereden çıkarıyorsunuz anlamadım. Geçtikten sonra ne yapar bilemem.
Sadece bu değil iş bankasının sahip olduğu tüm iştiraklerde % 28 oranında hazineye geçecek.% 100 iştiraki ise % 28 i, % 50 iştiraki ise % 14 ü hazinenin olacak.
Değerli TSKB yatırımcıları,
Aracı kurum işlemleri incelenirse,TEB in 04/09-18/09 tarihleri arasında 0,78 tl fiyatla 34,606,000 lot aldığı ve yine 19/09-19/10 tarihleri arasında bu aldıklarının 29,766,000 lotunu 0,65 fiyatla geri verdiğini ve 04/09 tarihinden 19/10 cuma gününe kadar elinde kalan 4,840,000 lotun ise maliyetinin 1.53 tl olduğu görülebilir.
TEB çok sıkışmış durumda ve cuma kapanış fiyatları ile zarari 3,772,000 tl.
Eğer açığa aldı ise ki öyle görünüyor bir de kredi maliyeti taşıyor.
Sizlere soruyorum bu durumda ne olur?
Kİşisel görüşüm;
Eğer TEB in bu durumunun farkında olanlar TEB oyuncusundan güclü ise o bu 1,53 tl baliyetli malı verene dek fiyatı tutabildikleri kadar aşağıda tutarlar.TEB oyuncusu ise imkan bulur ise fiyatı yukarı çeker ama pek yapabilecek gibi durmuyor.
0,80 tl ve altından alıp maliyetini düşürebilmesi için de fiyatın 0,66 tl nin altında olabilmesi uygun olur ki bu da pek olası değil.
O zaman TEB in yaklaşık 4 milyon zararı sineye çekip elindekileri bu fiyatlardan satmasını bekleyeceğiz gibi görünüyor.
Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.
teşekkür ederim
Bu tarihler arası ne zaman 1.53 ü gördü bu kağıt anlamadım.tskb denmi bahsediyorsunuz.