bu işi sen icat etmedin ki....
:party:
sahibinin Adı Rıza olanlar
katmerciler
.....
......
boşlukları başka arkadaşlar da doldurabilir... :whistling:
Printable View
Hocam tüm yükü YKB'ye yükleyip foruma ayırdığın zamanda da sportiflerle oyalanıyorsun. :) Bilanço dönemi ve MB toplantısı yaklaşıyor?
Kumarla delilik arasında bir sınır olmalı ve bence sportifler bu işin kumar tarafında değil:) Sözüm ortaya, lütfen kimse alınmasın, zaten TH'nin halka açılma mesajı da bu mealde bir tespit.
kasayı boşaltmışlar....
borsacılar doldurur .... :whistling:
Alıntı:
Yamantürk istifa edip etmeyeceği ile ilgili ise şunları söyledi: Beşiktaş'n menfaatlerini koruyorum. Görev yaptığım süre içerisinde açık net konuştum. Asla istifa etmeyeceğim. İstifa edersem oy verenlerin oylarına ihanet etmiş olurum. Divan kurulunu kimse itibarsızlaştıramaz. İstifayı gerektirecek bir şey yapmadım. Beşiktaş'ın hakkını koruduğum ve 5 kuruşun hesabını sorduğum için istifa edeceksem, Beşiktaş Kulübü'nün hakkını savunacak kimse kalmaz. Kulüp kasasından harcanan 100 milyon Euro'nun hesabını soruyorum. Hasan Arat bunun hesabını vermeli ve kulüpten ihraç edilmeli. Kulübe hiç katkısı olmayan troller kulüp kasasından 100 milyon Euro harcayıp kaçanları takip etsinler.
Hocam çok güzel özetledin valla. Borsa son 1 aydır tamamen siyasi gelişmelere odaklanmış durumda. Böyle bir ortamda ne desen boş, hiç bir kıymeti harbiyesi yok diyeceklerinin. Endeks kağıtlarının tahtalarında hakim pozisyonda bulunan eli güçlü kurumsal oyuncuların insafına kalmış durumda piyasa. Yapılabilecek hiç bir şey yok. Sığınacak sağlam bir yer bulup kasırganın dinmesini beklemekten başka bir opsiyonumuz yok maalesef.
BİST 3 cepheden saldırı altında, ikisi içeride (siyasi ve ekonomik), üçüncüsü ise Trump'ın sebep olduğu dış cephe. Olabilecek en kötü senaryo gerçekleşti maalesef. Bu üç cephe eş zamanlı baskı yapıyor ama bu üçü arasında en çok zararı iç siyaset veriyor.
Maalesef BİST'teki borsacıların büyük çoğunluğu ilkokul matematiğini bile bilmiyor, 4 işlemi bile yapmaktan acizler. Buna finansal bilgi eksikliğini, tecrübesizliği, strateji eksikliğini de eklersek ortaya felaket bir sonuç çıkıyor. İlkokul matematiğini bilmeyenler borsadan para kazanmaya çalışıyor. Doğal olarak da piyasa bu adamların cebini boşaltmaya odaklanıyor. Aslında piyasanın bu naif kitleye odaklanması doğrudur, evrim teorisi bunu gerektiriyor.
Hacı, bu durum halkın eksikliği değil, 2003 hadi 2005 diyelim, bu tarihlerden sonra okula başlayan, bitiren veya devam eden tüm nesil PRAMATÜRE edildi. Bilinçli bir şekilde eğitimsizleştirildi. 1983 yılında anadoluda 3-4 bin nüfuslu bir kasabada fizik ve kimya labaratuarı vardı. İkisi de ayrı ayrı ve bu okul devlet okulu. Bir çok öğreti pratik temele dayalı veriliyordu. Şimdi sadece oku ve geç. Bu ülkenin halkını suçlamamak gerekir, devlete güvendi, devlet en büyük kazığı halkına attı. Umarız ileri dönemde eğitim enstütülerini getirecek güçte bir yönetim anlayışına tekrar kavuşuruz.
Asıl siz güzel özetlediniz sn. TH
Trump'la ilişkilendirilen tüm olumsuzluklar aslında uzun vadeli beklenmesi gereken sonuçların hatalı olarak yakınsanması. Zaten şimdilik gidişat bunu doğruluyor, geri adım ata ata ilerleyen bir zat kendisi.
İç siyasette ise muhaliflere karşı alınan tavır tüm güveni buharlaştırdı. Zaten bir yere varmayacaktı bu ekonomi politikası ve eninde sonunda olacaktı. İnsanlara hem en pahalı hayat standardını dayatıp hem de kralcılık oynayamazsın. Ben gene de çok umutsuz değilim çünkü olumsuzluklar öyle fazlalaştı ve belirginleştiler ki; yaşanacak ani gelişmelerle borsacıları kısa süreliğine de olsa rahatlatacak günler yakın diye düşünüyorum.