devletin kendinin ucuza fonlaması ilkesine ters bir durum :) Fon seçimi serbestliği vermeleri bile bizim için lüks :)
Printable View
Aynen öyle, 56 yaşına kadar durmanın anlamı stopaj avantajı ve devlet katkısının tamamını alabilmektir. Bunun üzerinde bes te kalıp da paranızı daha iyi yöneteceğiniz fonlar vb yatırım araçları varken sınırlı seçeneklerle yatırım yapmak gerçekten çok da anlamlı olmaz.
Ana parayı hep iyi getirebileceğiniz bir fırsat olduğunu düşünüyorsanız BES'e girmeyin yahu, ben burada 3-5 kuruşunu basit mantıkla biriktiren insanlar için söyledim ve aynı zamanda ana parasını likit varlıkta değerlendirdiğini farz ederek..
Anadolu hayat aviva ve allianza baktım hisse yoğun fonlar yıllık 55-60 arası getirmiş..Emeklilik dışı hisse fonlar %190 dan başlayıp %130 lara ilk 7 firma sıralanmış..Bu fark çok, baştaki fonlar iyi yönetilmiyor bence..Emeklilik fonlarından sadece fiba bereket ve katılım 166.8 137 137 yapmışlar..e bunlar yapıyorsa başta saydığım şirketler yarısı kadar kazanmış..döviz altında fark yok hepsi 1-2 puanla sıralanmış..forumu okudum bu kadar farktan kimse bahsetmemiş hisse fon özelinde..Anadolu hayattan başlarken soğudum..%100 hisse fonda bekleyen kişinin 10 bin TLsi bizim fonda yıllık 16,5 olmuş( diğer değişkenler 0 olsun) katılım emeklilikte 23,7 bu fark çok yahu..Böyleyse başka şirkete geçiş yapalım..