Ne kadar ciro bekliyorsunuzki bu kadar faaliyet karı yazacak.
Hangi rakamlarla bu faaliyet karını tahmin ediyorsunuz.biraz acarsaniz öğrenmiş oluruz.
Printable View
Beklenitim 15 dedim... Zaten o. Da. Son çeyreğe paralel bunda açacak bişey yok...
20 beklentim değil... Ancak olurda gelirse mükemmel olur... Yuzde 20 favok marji ile 80 ila 100 arası ciro beklentisi oluşur....
Ya da 80 ciro durumda favok marjini yuzde 25 e çekmeyi başarırlarsa o zaman yine 20 milyon faaliyet kari oluşabilir
Tekrar baktım... 20 milyon bile mümkün gibi.. Son çeyrek faaliyet karı marji yuzde 23 imiş...
Yuzde 25 kar marji ve 80 milyon ciro bize 20 milyon faaliyet kari getirir... Sürdürebilirlerse yıllıkta 80 milyon yapar... Bu sene borclar bittiğinde seneye 50 milyon civari nakit oluşturabilir... Bununda 30 milyonunu dağıtsa hisse basi 1.5 tl net temettü düşebilir.....
Çok iyimsersiniz kardeşim.
Geçen sene ciro 39 milyon,bu sene %50 ciro artışı olsa bile 60 milyon ciro yapar yuvarlak.biraz daha ekleyelim 65 milyon 70 milyon civarı ciro olsa maksimum değerden alsak 14 milyon efk olur.ordan burdan şu gideri bu gideri derken ben 6.5 7.5 arası bir kar bekliyorum.hem karlar net kar üzerinden hesap yapılır efk uzerinden degil...
Ama inşaallah dediginiz gibi 20 efk gelir.istemeyen zenci olsun☺☺☺
abartıp gazlamayalım
kar rakamlarını yüksekten uçurmayalım
dedikleriniz çıkması mümkün dyil eşyanın tabiatına aykırı
1. çekrek net kar tahminim 4-5 milyon iyidir
buda yıllık 30 civarı bir beklenti oluşturur
mantıklı ve ulaşılabilir bir rakam
üstü gelirse
apayrı bir formasyon işler
Şirketin müşterileri gecen sene ikinci yarıdan sonra değişti... Daha elit urun üreten müşteriler buldu.... Ürettiği yüksek kalite ürünleri iyi fiyatlardan onlara pazarlamaya başladi... Faaliyet kar marji iki katından fazla artti...
Adamların ilk siparişleri deneme amacli olablir... Ürünlerden memnun kaldıkça sparis miktarını artırabilirler... Bu da aklımızda olsun