Bu hissede cok şanssız bir adam var.erdem(sensei) satmadan bu hisse gitmez 😂
Printable View
Paynet hakkında Şubat ayında KAP haberi gönderip, Haziran’da işler iyi gidiyor dedikten sonra neredeyse sene bitecekken, yönetimin çıkıp biz satmaktan vazgeçtik veya satamadık demesi açık açık manipülasyon olur. Bunca aydır ne yaptınız derler adama. Çoktan açıklanması lazımdı olumsuz bir durum söz konusu olsa. Satış / ortaklıklık yapılmamasına ihtimal vermiyorum açıkçası.
Gerçi CEO iyi bilir bu işleri, geçen yıl TV’de canlı yayında hisse fiyatı için “ucuzuz” demişti kendisi, yıktılar malı o dönem yatırımcının sırtına, sonra hisse fiyatı dibe, kendisi sırra kadem bastı. Bu da bir çeşit manipülasyondur. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, alırlar valla içeri sonunda.
Öte yandan süreci bu kadar uzatmakta kasıtlı yapılıyor, birileri hisse fiyatını baskı altında tutmak adına bunu yapıyor, kimse artık o “birileri” :) İlla son çeyreğe girsin istiyorlar alım-satım işleri. Aman bilançoya olumlu bir yansıması olmasın, hisseye ilgi artmasın düşüncesiyle. Gerçi olumlu bir şey söz konusu olursa, hemen “danışmanlık” hizmeti alınır, yazalım oraya 20-30 milyon gider derler… Detayını yatırımcıya açıklamıyorlar nasıl olsa.
YTD
Açıkçası ben bu hisseye yatırım yapmak için paynet satışını bekliyorum. Emirhan hocam kardanadam hocam sizin gibi çok iyi açıklamalar yapan insanlar sayesinde bu forumu okuyorum. Açıkçası arenanın sahibi olsam sizi yatırımcı ilişkileri bölümüne transfer etmek isterdim.
Yazdık hocam yazdık Cimere kokusu çıkar yakında var bi sıkıntılar görelim bakalım olmazsa daha üst şikayet yoluna gideriz gerekirse
Aman hocam ne yaptın ateşe attın bizi :)
Şu aralar hayatta en istemeyeceğim şey Arena yatırımcı ilişkilerinde çalışmak olurdu. Düşünsen her gün bir sürü mail , bir sürü telefon hem de hepsi öfkeli yatırımcılardan. Şirkete bu denli kızgın yatırımcıların içinde düzgün konuşan da olur hakaret eden de.
Aslında ben en çok da bu şirketin yatırımcı ilişkileri bölümünde çalışanlara yapılan haksızlığa üzülüyorum. Onların bir suçu yok ama yatırımcının , patronlara , tahtacıya , CEO'ya olan kızgınlığını ve öfkesini maalesef bu insanlar göğüslemek zorunda kalıyorlar ve her gün bir sürü mail yada telefona nezaketle cevap vermeye çalışıyorlar. Açıkcası şu aralar arena yatırımcı ilişkilerinde çalışmak büyük bir sabır ve sağlam bir sinir sistemi gerektirir.
Zaten biz orada çalışsak 3 günde kovulurduk. Çünkü devamlı şirketin durumunu şeffaf bir şekilde gösteren KAP haberleri göndermek isteyecektik , yönetim izin vermeyecekti ve her gün ters düşecektik yönetimle. Bu durumda ya biz istifa edecektik yada onlar kovacaktı. O yüzden çok parlak fikir değil bence :)
Bu arada Kardanadamı ben de tebrik etmek isterim. Her yazdığına harfiyen katılıyorum. Maalesef çok da şeffaf olmayan bir yönetim ile karşı karşıyayız. Bunu aslında 2-3 senedir sürekli yazdık çizdik burada. Şirket icra kurulu operasyonel anlamda iyi çalışıyor ama bunun yatırımcıya yansıması olmuyor , şirketi yeterince tanıtmıyorlar , bazı anlamsız masrafların nedenlerini açıklamıyorlar , ciro büyürken neden karlılığın düştüğünü anlatmıyorlar.
Halbuki yatırımcıya bunları adam gibi anlatsalar , insanlar daha fazla bilgi edinip ona göre yatırımlarını yaparlar. Ama bilançolar o kadar istikrarsız geliyor ki , burada karlılık düşmüş satayım çıkayım desen 1 çeyrek sonra bakıyorsun çok güzel bilanço geliyor karlılık yükselşmiş , alayım diyorsun , 1 çeyrek sonra işler yine terse dönebiliyor.
Ciro artışındaki istikrarın , karlılıkta da olması lazım ama sanki orada suni operasyonlar var gibi geliyor bana. Genel yönetim , pazarlama , esas faaliyetten diğer gelir-gider kalemlerinde , bir de finansal gider kalemlerinde çok oynaklık var bunun makul mantıklı açıklamasını yapması lazım şirketin.
Tüm bunlara rağmen be 3. ve 4. çeyrekte ciro ve kar patlaması bekliyorum. 3. çeyrek sonuçları 1 ay içinde gelir. Geçen de yazmıştım , 5 milyara yakın bir çeyreklik ciro bekliyorum ( + / - %5 marjımızı koyalım ). 3. çeyrek 250 milyon brüt kar , 130 milyon civarı EFK ve 50-55 milyon civarı net kar beklentim var. Tabii ki muhasebesel olarak bilanço ile fazla oynanmazsa. Bu oynama negatif olarak da pozitif olarak da olabilir.
Bu durumda , 3. çeyrek sonunda kümüle olarak , 11.4 milyar ciro ( +/- %5 ) , 570 milyon brüt kar , 280-300 milyon arası bir EFK ve 110-120 milyon lira arası bir net kar beklentim var.
4. çeyrek ise cironun 6 milyar lirlaarı bulabileceğini düşünüyorum. Yani yılı 17 milyar lira ciro , 450 milyona yakın bir EFK ve 170-180 milyon lira civarı bir net karla kapatmak sürpriz olmaz ama tabi gerçekleşmelerde biraz farklılıklar olabilir şirket yönetimin bilanço üzerinde yapacağı değişiklikler ile. Bazen bilanço üzerindeki makyajlamalar bu rakamları olumlu veya olumsuz yönde çok etkiliyebiliyor. Ben olması gerekeni tahmin ediyorum sadece.
Paynet konusunda Kardanadam gibi düşünüyorum. Olumsuz bir durum olsa süreci çoktan bitirirlerdi. Ama olumlu olmasına rağmen süreç neden bu kadar uzadı onu da anlamakta güçlük çekiyorum. Bu kadar uzun beklemenin ardından ya çok sürpriz bir şekilde yüksek fiyat çıkacak yada sürpriz bir şekilde düşük fiyat çıkacak. Benin beklentim uzun zamandır 50-70 milyon USD arası bir fiyat. Bunun altında bir rakama satılmasını beklemem ama artan kur nedeniyle daha düşük bir rakama razı olabilirler diye de düşnüyorum. Çünkü bu banka borucunun bir şekilde azaltılması lazım.
Ama yine de benim beklentim sanki 70 milyon doların da üzerine çıkılacağı yönünde. O yüzden işler uzuyor gibime geliyor. Bunu da bekleyip göreceğiz. Ama keşke bu satış sene bitmeden gerçekleşse de bu senenin bilançosuna girse. O zaman bilanço kalitesi de çok iyileşir.
Bakalım gelişmeler ne yönde olacak göreceğiz . Hayırlısı olur İnşaallah.
Bir de hocam yazından henüz hisseyi almadığını , Paynet satışı açıklandıktan sonra alacağını anlıyorum. Eğer doğru anladıysam uyarmak isterim. Paynet satılırsa ve iyi fiyata satılırsa , bu haber geldikten sonra bu hisseyi bu fiyatlardan alma şansın olmaz.
Paynetin 1 milyar TL veya üstü bir fiyatla satılması halinde bu hisse en az 3-4 tavan yapar ve kimseye alım fırsatı vermezler. Haber seans içi gelirse saniyeler içinde tavan olur , haber seans dışında gelirse zaten direk tavan açılır.
O yüzden eğer hele bir haber gelsin yavaş yavaş bu fiyatlardan toplarım diye düşünüyorsan uyarmak isterim öyle bir durum olmaz.
Ancak ve ancak çok düşük bir fiyata satılırsa , piyasa bu fiyatı beğenmez ve o zaman hisse fırlamaz , o zaman zaten almana da gerek kalmaz. Ama ben buna çok ihtimal vermiyorum.
O yüzden alacaksan haber gelmeden almanı tavsiye ederim yoksa bu fiyatlardan alman imkansıza yakın olur. Bu herkes için geçerli tabi ki.
İş yatırım tahtayı rahat bıraksa gidecekte işlem yapan tahtayı ölümüne baskılayacam diye yemin etmiş sanki.