Motorinde 1.14 indirim olacakmış.
Printable View
Motorinde 1.14 indirim olacakmış.
Gazprom dan Avrupa ya klip göndermesi.(Benden etkilenmiş olmalı :))
And the winter will be big,
Here, look, beyond the river,
The autumn dies silently,
Waving its yellow hand.
And crushing the snowdrifts,
The sun will splash out at spring.
And the winter will be big,
Just the twilight and the snow...
9.saniyedeki Basıncın sıfır olması güzel bir detay.
https://www.youtube.com/watch?v=bMxtoZXm2hs
https://www.youtube.com/watch?v=Gl2FIqnLxAY
]dedim ya ben cadırda kalıyorum...kendinde olunca herkes te varmiş gibi zannetmek?..şunu yedim bunu içitm paylaşımı yapmak..adam maçakızına gitimş.. 80 binlik adiyon paylaşıyor...aaa maçakızı çok pahali adisyonu paylaşıyor...yaw maça kızı sana menu vermedimi ? verdi orada ıstakoz fiyatı yazmıyormu ? yazıyor moet açtırmışsın fiyatı yazmıyormu yazıyor...amaç burada kazıklandım maduryeti degil.. ben maçakzıında ıstakoz yedim moet açtırdım.. cümle aleme göstermek...seninki de tam bu olmuş... ama türk müşteri en elit müşteri. yersen . bu görgüsüzlügün aga babasıdır..20 sene önce türistin ortalama kişi başı harcama tutarı..800-1000 dolardan şimdi düşmüş..ruslar sayesinde 600 dolara...sen ruslarla turkleri kıyaslıyorsun..zaten ruslarla türkler aynı segmentte fiyatlanıyor..hatta ruslar biraz daha ble pahalıya kalıyor olabilir.. çünkü gidecekleri yer kısıtlu .rus uçakları güvenli olmadıkları için evrupa havalimanlarının hiç biri kabul etmiyor..o yüzden ruslar mısır fas türkiye ye falan gelebilir.. yada uzakdoğuya gidebilir..uzak doguda uçak parası çok tuttugundan az bir kesim gidebilir.. 20 sene öncesinin 800 doları bugünün 1200 dolarına tekabul eder..ortalama kişi başı 1200 dolar harcayan müşteri tekrar türkiyeye rotasını cevirsin..hiç bir türk yurt içinde tatile çıkamaz..elit türk iyi egitim almış beyaz yakalı türklerdir..bunlar evet kibar naif ve görgülüdür.. ama bu kesim 2011-2015 arasında cenneti yaşadı..2015 ten beri alım güçleri düşüyor...hele ki 2018 den beri tamamen eridiler..her çok para kazanan görgülü degildir..alacatı beachlerinde gördügümüz agzını yaya yaya konuşan parayı savuran tiplermi görgülü ? yoksa yine alacatıda fatih terim kepapcı selo kavasında ki tiplermi görgülü. çok para harcamakla görügüü olmak ayrı şeylerdir...senin dar çevren görgülü olabilir..ama türkiye de tatile çıkabilen 10 milyon insan var ve bunların ancak ve ancak 1 milyonu görgülü naif ve kibardır..gerisi görgüsüz kaba ve saygısızdır...masayı donatmak ayrı birşeydir.. ama masayı donattı diye..masada bögürerek konuşmak ayrı birşeydir..yüksek sesle bütün diger masaları rahatsız ederek kendinden başka kimse yokmuş gibi hareket etme özgürlügünü elde ettigini sanmak ayrı şeylerdir..bugün hangi restauranta giderseniz gidin..mutlaka bir grup görürsünüz ortalıgı yıkan konuşurken kahkaha atarken...niye turkler ve ruslar moet içer biliyormusun..çünkü bir damak zevki yoktur...sadece en pahalı o oldugu için onu içer...ama sogutulmuş bardak ta tek buzlu bir french connection istiyorum diyen türk bir yada iki tanedir..ama ucuzdur ortalama bir kokteyldir..ama benim damak tadıma uyuyor.. her yemekten sonra içerim diyen türk yoktur...yada içine hennsy yerine martel rica edebilirmiyin diyen de yoktur.. ve aradaki farkı ayıredebilicek kişisel zevkleri olan da yoktur...görgü ve zenginlik farklı şeylerdir..ama tamam en görgülü müşteri turklerdir..hatta en ellite premıum ultra diamond müşteri yerli turisttir...bizim sokakta yaşadıgımız hayatın içinde gördüklerimiz başka bir paralel evrende geçiyor.. o çakarlı arabalarla gezenler..ellerinde silahlarla poz veren tipler...balya balya paralarla poz verenler... adisyon paylaşanlar .içerisi dolu rezarvasyonsuz almıyoruz diye kapıdan döndürülünce mekan basan tipler başka bir paralel evren de geçiyor...