Ben zaten elma ya kurdu soktum,okursa bunu rahat uyur:he:
Printable View
Hindistan #gübre piyasasını karıştırdı
---Son üre alım ilanı sürpriz karşılandı
---Üre pazarlarında fiyat artışı tetikledi
---Brezilya da bir haftalık artış $100
---ABD ve Karadeniz fiyatları da sıçradı
--- Karadeniz bölgesi fiyatları bir haftada %10-20 artış kaydetti
--- Artış Tampa da %30u buldu
---Petrolün diğer enerji girdi maliyetlerinde artışa yol açmasından da endişe ediliyor
---Çin iç pazar fiyatlarının ateşini düşürmek amacıyla Perşembe günü #üre ihracatı kısıtladı
:ok:GUBRF, HEKTS
Bu hafta ne alsak diye düşünürken Mondi ve Kartonsan vs geri kaldı diye düşündüm sonra bunlar çok fazla su harcıyor bunlara da ileride vergi vs koyarlar diye içimden geçti.
Sonra bu CocaCola da çok su harcıyor diye bir iki haber aklıma geldi. Benim duvardan ses geldi.
Komplo teorime göre bence CocaCola üst aklın firması.
Dün haber vardı vücut alkol almadan kendi kendine sarhoş edebiliyormuş, az rastlanan bir durummuş.
Gece rüya gördüm epey uzun.
Bir markete gittim, kasada kasiyer çocuk hepsini alacak mınız diye sorudu, ben de alacam tabi dedim, bal, kaşar, sucuk, muz vs var.
Sonra fark ettim meğer gizlediğin bir şeyler de var ise onları da koy anlamındaymış.
Gerçek hayatta bu tip bir şey var mı bilmiyorum, paralel hayatta değişik şeyler olabiliyor.
Ege Gübre de var, orta büyüklükte bir de limanı var görünüyor. Bagfaş ile sahipleri aynı olabilir.
Gübretaş'ın İran'da tesisi var, İran ile ilişkileri iyileşir ise esas varlığı bence orası.
Tekfen'in tesisleri büyük kendi limanları var.
Öte yandan Yıldızlar Yatırım Holding'in İGSAŞ şirketi borsa dışında ve çok yatırımı var.
Daha önce böyle bir şey olduğunu hatırlamıyorum.. İlginç taahhüt...
https://twitter.com/zeynepxaktas/sta...UwwbKDjpQ&s=19
bu hafta uyuz kapanışını 9000 üzeri bekliyorum :ok:
not negatiften durağana ve + olarak G20 gazı :he:
daha ne olsun, helva yapacak un ve şeker mevcut :ok:
hele gece birileri gelip, dünya savaşı, yangın çıkartırsa en ufak şüphem kalmaz :he:
uyuz 9000 e inancım tam olur :wave: