nasıl bir fark bu. ikisi de temdit mi yoksa 14.15 hoşbeş oranı mı acaba? temditse gayet iyiymiş.
Printable View
ha pardon günlük gözümden kaçmış, bi de utanmadan alıntı yapıp koymuşum:).. temdit 14.15 iyiymiş. vakıf ne ara burgeri rodeoyu geçti yahu.
Bugun topik guzel calismis.
Tskler katki yapan herkese.
18 inde bir tanidigimin donusu var ona hazirlanmam lazim.
Syg,
vakıf dolar 3.80 1 ay 100bin üstü
eski bir pamukbank çalışanı olarak haziran 2002 de tüm gelen mudiler paralarını kuruşuna kadar aldılar. diğer batan bankalar da dahil. imar mevzusu farklıydı, off shore ve hazine kağıtlarından oluştuğu için onlarda tmsf sorumlu değil, yalnızca mevduat.
kriz sonrası günlük kontroller, artırılan denetimler, yeni konulan limitler ile mevzuat çok sağlamlaştırıldı. bundan sonra hiçbir banka batmaz gibi bir iddiam yok ama dün kategori 1 düzeyindeki bir fırtınada yıkılan bir evimiz vardı, şimdi en az kategori 4 e çıktı bu.
Rodeobank da ayak oyunlarına başladı, burgan'dan farkı kalmadı artık.
101 bin için faizi % 14,10
99 bin için % 13,75
veriyor.
100 binin üzerine çıkmaya zorluyorlar müşterileri. İnternet eft limiti de 100 bin tl, yani vade sonunda yine kendilerine mecbur edecek, fiyat dayatacak ya da eft masrafı giydirecekler. (Not: bir bahane ile internet- eft masrafını tekrar uygulamaya başladılar zaten)
ICBC bank'ta hesap açıp alternatif oluşturmaya çalışacağım, bu banka ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar, dikkat etmem gereken hususları yazarlarsa sevinirim. Hem ben garibe, hem de bankaların ayak oyunlarına maruz kalıp da çıkış yolu arayan diğer mevduat sahiplerine bir ışık olur yazdıklarınız.
Saygılar..
Benim hesabım yok, ancak internet sitelerinde hoşgeldin faizi 32-45 gün için 500k TL'ye kadar 14.30, USD %4, EUR %2. Normal e-mevduat ise %13.80 olarak gözüküyor. EFT ve varsa diğer masraflarla ilgili bilgisi olanlar söylerse sevinirim.
Sent from my iPad using Tapatalk
3,41 seviyelerinde bir dolar.
Telefonlari arabalari, anguslari ucuz ucuz alalim.
Syg,
Dun Mersin Yenisehir
200k usd 3.70
500k tl 14.10
Syg,
USD %4.25 yeni para
bence bankalar bize az veriyorlar mevduatta.
bizden %4 ile alsa bunu hazineye %5.7 ile satsa müthiş para kazanır banka.
Hazine %5,7 faizle 1,75 milyar $ borçlanmış.
https://tr.investing.com/news/econom...dhazine-502568
Ziraat, 250K, temdit, %13.6
Finansbank, 220K, Temdit, %13.80
http://www.bloomberght.com/haberler/...ar-dolar-artti
Yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı, 31 Ağustos ile biten işlem haftasında 1.2 milyar dolar artarak 166.7 milyar dolara yükseldi.
Bunun anlamı halk enflasyon rakamlarına güvenmiyor.faizlerede inanmıyor😉onun için yp alıyor.
Bu alımların bir bölümü bankacıların gazına gelip dcd yapıp patlayanlar yani mecburi alıp çıkamayanlar. 24 ağustos vade dönüş günümde müşterileri arayıp 3.48 civarlarından dolar aldırdıklarına şahit oldum. Özellikle dcd ile 3.60-3.70 aralığından milletin yapışıp kaldığını istedikleri seviyeye prim çıkmadığı için opsiyonda yapamadığını belirtti mt. Finansbank 15 eylül de 112 günlük bono satacak mevduat eşleniği 14.50 olacak, minimum miktar 250.000 olmak kaydıyla.
4.25 hangi banka dolar için? Kademe aldıklarımıda oraya koyayım
Aslında konuşulunca bu sorun çözülüyor. Bugün ICBC'de hesap açtım. İşlemler bittikten spnra eft limitini sordum, 20 bin denilince daha yüksek olmasını istiyorum mümkün mü dedim. Hemen bir talimatımı alarak internet eft limitimi 150 bin tl yaptılar.
Ancak hiç eft yapmadığım için bir sorun olmaz diyemiyorum ama teorik olarak sorunu şimdilik çözmüş görünüyorum. Daha sonra tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim.
Dolar 3.39 a değmiş. Bu daha düşecek gibi ne dersiniz ?
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi