sayın egecan, investte yazmayı bıraktınız.artık buradasınız.bence burada daha az yazılıyor ama çok daha düzeyli.küfür yok,hakaret yok.umarım böyle de gider...
Printable View
Yeni tip yatırımcı profili oluştu. Bu yatırımcı profili cryptocurrency tarafında hep kısa vadeli günlük pump-dump peşinde. Dolayısıyla bizim borsayı da bu şekilde düşünüyor. O nedenle kısa vadede hemen al sat yaparak zengin olmak istiyor. Yatırım yapmayı al - unut modelinden çıkartıp kısa vadede al-sat modeline indirgediler. O yüzden son dönemde çok al -sat yapan yatırımcı geldi borsaya. Ama bence al-sat ile para kazansanız bile ihya olmasınız. İhya olmak için al-unut yapıp hisse hedefe gelince satmak lazım.
işin doğrusu bende bu hisse de bu şekilde bir yol çizdim kendine. Atalarımız tekkeyi bekleyen çorbayı içer demiş. ee vardır bir bildikleri.. :) Bekleyelim görelim.
Bu hisse biraz farklı. Ongorulemeyecek bazı hareketleri var. 7 ay once 5,50 yi gördüğünde önünde henüz gerçekleşmemiş bir sürü beklentisi vardı. O zamanlar neredeyse kimse satmadi. Neredeyse tum beklentileri gerceklesmesine ragmen bir daha o seviyeyi göremedi. Normalde prim yapmis olsaydi, alt pazara geçince fiyatin düşmesini normal karşılardim. Fiyatlanmamis beklentinin gerçekleşmesi satılıyor 3 gündür. Kimi Ky lar dökülüyor. Ancak düşük maliyetli ve yüklü lotu olan yatırımcıları var ve onlar satmıyor. Patron da hisseyi sürmüyor. Bu nereye kadar böyle gidecek bilemiyorum ama can sıkıcı bir durum maalesef..
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün gelen kapta 30------150 sermaye tavanın yükseltmek için SPK bildirim bulundu...
2025 senesine kadar sermeye Tavan yükselticek ....
8 Nisan da genel kurul toplantısı var bakalım ne sürprizler olacak...
Bu kadar baskı nedeni ne olabilir diye düşünüyorum...
7ay önce 5.52 seviyelerini gören hisse
Borçlarını ödedi
Güzel bir bilanco geldi
Alt pazara geçiş onayını aldı..
Ve hala biz 4.49 seviyesindeyiz..
Acaba diyorum bunlar elindeki Mallı sahip olamayıp kaptırıp
Bunu baskıyla geri almak ...istiyorlar herhalde başka aklıma gelen yok ..
NEDİR BU BASKI..
Dostum ben önemli biri değilim ki kimliğimi gizleyeyim senden cidden egecan değilim yemin istersen ahanda yemin ederim :) O arkadaşı biliyorum diğer tarafta yazıyor. Bu arada hissemize gelirsek, klasik top çeviriliyor orta sahada, ya vakti bol ya da paraya ihtiyacı yok speğin, malın toplu olduğu aşikar, ama olabildiğince ucuzdan malı kapatmaya uğraşıyor görüntü öyle, eğer yatırımcı vermezse yukarı sürmek zorunda kalırlar o kadar para bağlayıp böyle beklentilerin olduğu bir tahtada seneyle bekleyemezsin, ha beklersen nolur dikkat çekersin elinde ki malı tenzilatlı verirsin.
https://i.ibb.co/d63YSbz/Screenshot-10.jpg
Yeni yer biraz gecikme ile bile olsa hayırlı olsun. Belirleyici olsun diye bir grafik koyalım. Sadece bugünlere dönüp baktığımız da :)
Genel bir durum değerlendirmesi yapalım öncelikle diğer sitede ki egecan'a çok selam olsun :) arkadaş tüm iyi niyetiyle bir şeyler yazmaya çalışıyor ama millet çok bunaldığı için üstüne gidiyor arkadaşımızın. Egecan'ın dediği gibi şu coin işine kaçanlar tüm spekleri şımarttı, lanet olsun deyip kol bacak gövde kesip nasıl olsa orda kazanırız mantığıyla gidenler çok oldu, umarım tüm zararlarını karşılarlar. Bu zararda olan arkadaşlar adına büyük üzüntü ama bizim gibi sabırla bekleyenlerin de bekleme vaktinin azalması demek. Spek ummadığı fiyatlardan tenzilatlı mal toplamaya başladı. Ben burada yatırımım doğrultusunda ve inandıklarımı yazıyorum olur olmaz ayrı konu ama ben neler gördüm bu piyasada adam yüklü girmiş hisseye sabah akşam hisseyi kötülüyor yahu dedim bu kadar inanıyorsun bari niye kötülüyorsun diye sorunca da ya kanka millet bunalsın da satıp bir an önce gitsin de işimize gücümüze bakalım demişti, yani speğin gönüllü uşağı. Bu borsa işinin % 80 i belki de psikoloji yönetimidir. Evet ben selgd da bir sıkıntı görmüyorum 1 sene önce nasıl aldımsa umutlarım daha da fazla olarak devam ediyorum. Günlük in çıklar beni yormaz hedefime kadar beklerim, acelem yok, yoksa borsa da uç uç böceği gibi olursanız paranız erir gider.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...76da78c4f0.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yarın genel kurul toplantısı var. Gündemde klasik şeyler var. Ekstra olarak kayıtlı sermaye tavanı revizesi 150 milyon olarak onaylanacak. Iyi temenniler ve kapanış şeklinde olur diye dusunuyorum açıkçası genel kuruldan bir beklentim yok. Zaten ne geldiyse bu beklentilerden geldi başımıza ;) Tahtadaki baskı hala devam ediyor. Mal toplama noktasında aceleci davranmıyor, ucuzdan dökülenleri topluyor ama bir kaç gündür mal da kaptırdı. Biraz yukarı sürse çok mal toplar aslında ama tahtacimiz elini cebine atmiyor. Ne olursa olsun bir yerden sonra bu durum son bulur, bu haliyle uzun sure devam edemez.
SM-G965F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BIST Aydın isimli yeni bir Endeks oluşturulmuş ve bizim taş arabası da bu endekse girmiş, hadi hayırlısı...
BIST Piyasa Değeri Ağırlıklı Pay Endeksleri Temel Kuralları'nın 3.14 maddesinde belirlenen şartları sağlayan şirket sayısının 5'e ulaşmış olması nedeniyle, söz konusu kuralların 2.12 maddesi uyarınca BIST Aydın (XSAYD) Endeksi'nin hesaplanmaya başlamasına karar verilmiştir.
Yeni endeksin hesaplanmaya başlama tarihi 09.04.2021; başlangıç değeri ise BIST 100 endeksinin 08.04.2021 tarihli kapanış değeri olarak belirlenmiştir.
Yeni hesaplanmaya başlayacak endekste yer alacak paylar ve endeksin getiri ve alternatif kur versiyonlarının bilgisi ekte yer almaktadır.
Yıllardır gözaltında olan bir hisse. Borcu harcı yok , banka kredisi yok. Temeli güzel . Tek eksiği takasta mal alan kimse yok. İlk çeyrek bilançosu geldikten sonra piyasanın farkına varacağını umuyorum. Sabır edenlerin sıradışı kar edeceklerini düşünüyorum.
Büyük oyun sürüyor ! Ne oyun ama !..Kasada 5 milyon,borçlar temizlenmiş,üst pazara geçilmiş...Ama; hisse düşüyor !...Ben ,kumarbaz değilim.Yatırımcıyım.Beklemeye devam ederim.Çünkü; eninde sonun da bu hisse gerçek değerini görecek...
Çok çok eskilerden selgd kağıdım tah tumtk esems zamanından normal işlem görmeye baslaması iyi bol şans
Sayın üye, gıda hisselerine bakın ve Selçuk'un ne kadar ucuz olduğunu göreceksiniz.1.çeyrek bilançosu geçen yıl zannedersem zarar gelmişti.Bu dönem ise, yani üç aylık bilanço da 1 milyon kadar kar gelebilir.Kur farkı ama bana göre asıl ihracat rakamları çok yüksek gelecek.6 aylık ve 9 aylık bilançolarda da geçen yıla göre yüksek bir kar gelecek.Görüldüğü gibi 12 aylık bilançoya kadar karlar daima yüksek gelecek. 2020 yılı 12 aylık bilançosunda kar 825 bin gelmişti.Tabi ki,çok düşük bir kar.Ancak;geçen yıl bütün borçları ödeyip üst pazara çıkmak için böyle bir bilanço vermişlerdi.Bu yıl borç yok.Yıl sonu en az 7 veya 8 milyon kar gelebilir.Önceki yıla göre 10 misli daha fazla kar !...Eğer parası olup da bu fiyattan kağıdı almayanlar büyük hata yapar.Bütün bu yazdıklarım, tecrübe,tahmin ama en önemlisi bilgiden kaynaklanmıştır.ytd...
Sayın EBCİM;
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. bu nedenlerle ben 2020 ağustos ayından beri kağıdı topladım, Ortalama maliyetim 2.5 tl civarında.bu fiyatlarda bile dolar, altın ve faiz vs. göre karlıyım. Bu şirketin son 2 yıldır yeniden yapılandığını, semaye artırımları ile borçlarını kapattığını, artık kar edip kar payı dağıtma zamanının geldiğini, ortaklardan aldığı paraları temettü ile 3-5 yılda geri vereceğine inanıyorum. Ancak tek olumsuz tarafı imtiyazlı paylar nedeniyle patron %9 hisse ile şirketi yönetiyor olması. 8 mayısta genel kurul vardı, ben elektronik ortamda katıldım. Ancak ilk toplantıda en az %25 hissenin hazır bulunması gerektiği halde ancak %15 hisse sahibi olduğu için genel kurul 20 mayısa ertelendi. Genel kurulda patronun hisse oranını artırmasını önereceğim. Beni dikkate alacaklarını zannetmiyorum ama. İTİBARI OLAN BİR PATRONUN GENEL KURULU YAPAMAMAKTAN UTANMASI GEREKİR. Kendi hisse oranı %20 olsa idi diğer katılımcılar ile birlikte çoğunluk sağlanabiliyordu. Şirket kurutulmuş incir, kayısı dışında 2020 yılında dondurulmuş unlu gıdalar da ihraç etmeye başladı. Şimdiye kadar yeterli ciro ve kar yapamıyordu. İnşallah bundan sonra karı ve ciroyu artırırlar. Şirketi aradım yatırımcı ilişkileri ile görüştüm halan kapasitesinin %20 si ile çalışıyor. Kapasitesini niçin artırmıyor dediğimde sermaye yetersizliğini öne sürdüler. Herkese sağlık ve bol kazançlar diliyorum. YTD
Sayın Myy,yazınızı ilgi ile okudum.Bilgileriniz için teşekkür ederim.Yazınızın altına imzamı koyarım...Ben de geçtiğimiz günlerde şirket yöneticileri ile telefon konuşması yaptım.Her şeyin düzgün gittiğini özellikle de ihracat rakamlarının gayet iyi olduğunu söylediler.Yani sorun yok.Sizin dediğiniz gibi şirketin toplantı yapamaması olumsuz.Kendilerine kasa da paralarının olduğunu ve neden kendi hisselerini şirket adına almadıklarını söyledim.Ayrıca,çeşitli öneriler sundun.Toplantıya davet ettiler.Ancak, pandemi nedeniyle bu mümkün görünmüyor.Kağıda sıkı sıkı sarılmalıyız.Önümüzdeki aylarda rahatça ikili fiyatlara geleceğine inanıyorum...kendinize iyi bakın...
3-5 yıl temettü vereceği inancı nasıl oluştu. bunun için iyi bir kar açıklaması gerekir. Yaptığı ihraçat miktarı ve %20 kapasite ile çalışması sonucunda iyi bir kar getirebilir mi ?
Sayın Enverozkan;
2020 de 23 milyon ciro ve 900 bin civarında kar açıkladı. Geçen yıl borçları vardı şirkete sermaye artırımı ile 15 milyon para girdi. Borç artık yok. Şirketin kasası dolu olduğu için cironun ve karın artacağını düşünüyorum. Kapasite kullanım oranını %30 a çıkarsalar bu sene 40 milyon ciro ve 7-8 milyon kar etmeleri gerekir. Dolar artışı devem ederse karı katlanarak artar diye düşünüyorum. YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın ebcim, haklısınız 2018 yılında sermaye azaltımı ile eş zamanlı 4 milyon bedelli sermaye artışı yapmıştı, ben onu da dahil etmiştim. Bununla beraber 15 milyon yapıyor
İtiraf edeyim ki beklentimin tam tersinde hareket etti. Özetle bu hisse de tam anlamıyla çuvalladım... Artık 1 senelik vade 3 sene oldu...
Sayın Myy ve Ebcim , bugünkü taban ile halen hissede beklentiniz aynı vade içinde devam ediyor mu.
Sayın enverözkan, son zamanlarda bana göre ciddi derece de spek hareketi var.Yani, bezdirme,yıldırma yoluyla özellikle küçük yatırımcı kandırılıyor ve ellerinden hisse alınıyor.Bilanço üzerinden bakarsak sorun yok.Hisse gayet iyi görünüyor.Ben daima böyle bakıyorum olaya.Ancak; bazı bilmediğimiz bir şeyler var ise ,tabi ki iş değişir.Son söz olarak , ben yarın kağıdın artıya dönüp bunu da ilerleyen günlerde sürdüreceğine inanıyorum...
Her gün hisseyi takip etmek stres yapar. Bence ekranı kapatıp fiyat hareketlerine bakmamak en iyisi. Şunu unutmayın, GECENİN EN KARANLIK VAKTİ SABAHA EN YAKIN ZAMANDIR. Sağlıcakla kalın
Sayın enverozkan, 35 yıllık borsacıyım, bu kadar çuvalladığıma hakikaten ben de kendi kendime şaşıyorum !...Vallahi, bu kadar iyi bilançoya rağmen,pandemi nedeniyle avantajlı olan bu hissenin sürünmesi gerçekten çok çok ilginç !Beklemeye devam...Ama ,bir süre yazmayı düşünmüyorum.Son söz olarak, 15 lirayı bulana kadar buradayım...
14 yıldır yakın izleme pazarında olan hissede birçok küçük yatırımcı hisseyi satmak için normal pazara çıkmasını bekledi. Çıktıktan sonra hisse gitmeyince sabrı tükenenler satmaya başladı, bu arada borsada satış artınca alıcı olmadığı ve yeterli derinlik olmadığından çok düştü. Borsa yükselmeye başlayınca 3 aylık kar beklentisi ve borçsuz, ihracatcı şirket olması nedeniyle hızlı yükseleceğini tahmin ediyorum. Sabırla bekleyenlerin bu yılı karlı kapatacağını tahmin ediyorum. Borsada hisse alanların günlük düşünmemesini ve yıl sonunu sabırla beklemerinin faydalı olacağını düşünüyorum. Bu benim düşüncem, asla yatırım tavsiyesi değildir.
Geçen sene yapılan genel kurul da 2.750.000 oy ile yönetim kurulu onaylandı. 290.000 imtiyazlı payları var. İmtiyazlı payların 15 oy hakkı var. Bu ise 4.5 milyon oy eder. Halbuki halka açık 19 milyon hisse daha yatırımcılarda var.Bilhassa fazla hissesi olan arkadaşlar elektronik ortamda genel kurula katılırlarsa ve yönetim kurulu seçimine red oyu verirlerse patronun gözü korkar ve hisse oranını artırmaya çalışır. Arkadaşlar cep telefonu şirketinden mobil imza edinilirse genel kurula katılıp oy verilebiliyor. Çoğunluk sağlanamadığı için genel kurul 8 nisanda toplanamadı 20 mayısa ertelendi. Merkezi kayıt kuruluşundan E-Genel kurul bilgisayara indirilerek şirketlerin genel kuruluna katılıp oy kullanılabiliyor. Selçuk gıdada genel kurula katılmayan 19 milyon oy var. 5 milyon hayır oyu çıksa istedikleri yönetim seçilemez. Ben ve arkadaşlarımın 1 milyon üzerinde oyumuz var ve genel kurulda yönetim kurulu seçimine hayır oyu vereceğiz. Hissesi olanlar elektronik genel kurula katılıp yönetim kurulu seçimine hayır oyu vermelerini rica ediyorum. %10 hisse ile şirketi yönetmenin ne olduğunu görmeleri gerekir. İzmir ve civarında olanlar hisseleri varsa fiili olarak bizzat genel kurula nüfus cüzdanı ile katılabilirler. Genel kurula katılmak için MKK da 18 mayısta hisseniz olması yeterli. Patronu sıkıştırmaz isek bunlar istedikleri gibi hareket ederler. Şirketin değerinin düşük olmasını dert etmezler. HİSSEDARLARIMIZIN BİLGİSİNE....
Sayın Myy,
Sizde o kadar mal varsa gitmez bu senet
Yükselememe sebebi çıktı ortaya😀