*bıst kıymetli madenler piyasası: Gümüş ithalatı eylül ayında 4.976 kg oldu
*bıst kıymetli madenler piyasası: Gümüş ithalatı ocak-eylül döneminde 155.995 kg oldu
Printable View
*bıst kıymetli madenler piyasası: Gümüş ithalatı eylül ayında 4.976 kg oldu
*bıst kıymetli madenler piyasası: Gümüş ithalatı ocak-eylül döneminde 155.995 kg oldu
*ispanyol hükümeti, şirketlerin katalonya'daki merkezlerini ispanya içinde başka yere taşımalarını kolaylaştıran yasayı geçirdi
*ispanyol hükümeti, "1 ekim'de katalonya'da yapılan referandumun geçerliliği yok"
*brezilya'da eylül'de ıpca enflasyonu 12 aylık %2,54 (önceki %2,46)
*brezilya'da eylül'de ıpca enflasyonu aylık %0,16 (önceki %0,19)
*tcmb: 2017 yılı son çeyreği için bankaların beklentileri yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının sıkılaşacağı yönündedir
*tcmb: Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde, yılın üçüncü çeyreğinde yurt içi fonlama koşulları sıkılaşmaya, yurt dışı fonlama koşulları ise gevşemeye devam etmişti
*tcmb: Bireysel kredi türleri incelendiğinde ise konut ve diğer bireysel kredi talebinde artış yaşanırken, taşıt kredi talebinde 2017 ilk çeyreğinde başlayan yüksek oranlardaki azalış eğiliminin sürdüğü görülmektedir
*tcmb: Kredi talebi açısından incelendiğinde, işletmelerin kredi talepleri bir önceki çeyreğin aksine azalış göstermiştir
*tcmb: 2017 yılının son çeyreği için beklentiler, işletme kredileri ve diğer bireysel kredilerde standartların gevşetileceği, konut ve taşıt kredilerinde ise temelde aynı bırakılacağı yönündedir
*tcmb: Bireysel kredilerde ise bankaların, konut ve taşıt kredisi standartlarını temelde aynı bıraktığı, diğer bireysel kredilerin standartlarını ise gevşettiği görülmektedir
*tcmb banka kredileri eğilim anketi: Bankalar, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde işletmelere kullandırılan kredilere uyguladıkları standartları temelde aynı bırakmışlardır
*yıldırım: Ibadi'den davet geldi, arkadaşlarımız içeriği ve zamanlaması konusunda çalışıyorlar
*yıldırım: Yapılacak bu ziyaret önemli bir ziyarettir
*yıldırım: Başika'daki askerlerimiz deaş ile mücadeleye katılacak olanlara eğitim vermek üzere oradalar
*yıldırım: ırak'ta deaş ile mücadele ettiğine göre aramızda bu konunun mesele olmaması gerektiğini düşünüyorum
*yıldırım: Bölgede daha çok büyük sorunlar var, kuzey ırak referandumu, sonrasındaki yaşanacak gelişmeler, pkk, bu konularda çok daha yakın bir işbirliği içinde olmamız lazım
*yıldırım: Bizim için yok hükmündeki referandumdan sonra ilişkilerimizi ırak merkezi hükümeti ile daha da geliştirmek istiyoruz
*yıldırım: Kapsamlı bir ekonomik işbirliği, savunma işbirliği, siyasi işbirliği olabilir
*yıldırım: ırak'ın toprak bütünlüğü bizim için önemlidir
*yıldırım: Bölgede herhangi bir ayrımcı hareketin başlaması türkiye'nin milli güvenlik meselesidir
*yıldırım: Bundan sonra da alınacak tedbirler var, tamamlandıkça kademe kademe devreye girecek
*yıldırım: Iran ile de kuzey ırak gelişmeleri üzerinde işbirliği ve koordinasyon konusunda mutabakata varıldı
*yıldırım: Iran ile mutabakatımız pkk ile ortam mücadeleyi de içeriyor
*yıldırım: ırak habur'u kapatma hakkına sahiptir
*yıldırım: Bütün kapıların kapatılmasına biz saygı gösteririz
*yıldırım: Ama bizim teklifimiz gerek kuzey ırak'ta yaşayan kardeşlerimiz, gerekse ırak taşımacılığının zarar görmemesi için habur'un biraz batısında ovaköy sınır kapısının faaliyete geçirilmesi
*ingiltere/may, "ingiltere'niin sakin bir liderliğe ihtiyacı var ve ben kesinlikle bunu sağlıyorum"
*ingiltere/may, "kabinemin tam desteği ile soğukkanlı bir liderlik sergiliyorum"
*ingiltere/may, "kabinemin tam desteği ile soğukkanlı bir liderlik sergiliyorum"
*ispanya'da gas natural yönetim kurulu genel merkezini katalonya'dan taşımayı görüşmek için cuma günü toplanacak
*isviçre, katalonya ile ispanyol hükümeti arasında diyalog için platform sağlamaya hazır- isviçre tv
Kremlin: Putin, petrol kısıntısı anlaşmasının uzantılmasını önermedi, sadece bunun bir olasılık olduğunu söyledi
*kremlin: Putin ve suudi kralı dünya petrol piyasası ve ikili işbirliğini görüştü
15:30 ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik öncesi
Dolar/TL 3.6206
Euro/TL 4.2402
Eurusd 1.1711
*abd'de eylül'de tarım dışı istihdam -33 bin (beklenti 80 bin)
*abd'de eylül'de işsizlik oranı %4,2 (beklenti %4,4)
*abd'de eylül'de ortalama saatlik kazançlar %0,45 veya $0,12 ile 26,55 dolar, yıllık %2,9
*abd'de eylül'de ortalama çalışma saati 0,0 saat ile 34,4 saat
*abd'de eylül'de işgücüne katılım oranı %63,1
*abd'de tarım dışı istihdam ağustos'ta 169 bin, temmuz'da 138 bin olarak revize edildi
*abd'de ağustos'ta işsizlik oranı revize edilmedi, %4,4
*kanada'da eylül'de işsizlik oranı %6,2 (ağustos'ta %6,2)
*kanada'da eylül'de işsizlik oranı beklentisi %6,2
*kanada'da eylül'de istihdam 10.000
*kanada'da eylül'de istihdam beklentisi 12.000
*kanada'da eylül'de tam zamanlı istihdam 112.000, yarı zamanlı istihdam -100.000
*kanada'da eylül'de ortalama saatlik ücretler yıllık %2,2
*kanada'da eylül'de işgücüne katılım -2.600
*kanada'da eylül'de işgücüne katılım oranı %65,6 (ağustos'ta %65,7)
*abd'de tarım dışı istihdam eylül 2010'dan bu yana ilk kez azaldı
*fed/kaplan, "eylül ayı istihdam rakamlarının kasırgalar tarafından etkilendiğini biliyorum"
*fed/kaplan, "aralık ayı faiz artırımı konusunda açık fikirliyim"
*fed/kaplan, "basit bir vergi indirimi ekonomiyi kısa vadede büyütür"
*fed/kaplan, "vergi reformunun ekonomiye yardım edebileceğini düşünüyorum"
*atlanta fed başkanı bostic, "istihdam piyasası güçlü, şirketler gerekli niteliklere sahip personel bulmakta zorluk yaşıyorlar"
*atlanta fed başkanı bostic, "nitelikli eleman bulmakta zorluklar işletme yatırımlarını sınırlıyor olabilir"
*abd/cohn, "vergi indiimi ekonomik bülümenin devam etmesi için zaruri"
*abd/cohn, "abd'de işletme vergileri yapısı çok yüksek"
*abd/cohn, "başkan trump yüzde 2 büyümeden mutlu değil"
*abd/cohn, "abd'de büyüme vergi indirimleri ve regülasyonların gevşetilmesiyle yüzde 3'ü aşabilir"
*sovecon, rusya için 2017 buğday üretim tahminini 1,8 milyon ton artırarak 82,9 milyon tona çıkardı
*kanada'da eylül'de ıvey mevsimsel düzeltilmemiş pmı 68,6
*kanada'da eylül'de ıvey mevsimsel düzeltilmiş pmı 59,6
*abd'de ağustos'ta toptan stoklar %0,9 (beklenti %1,0)
*katalonya bağımnsızlık hareketi, "salı günü için bağımsızlık deklarasyonu üzerinde aktif şekilde çalışıyoruz"
*katalonya bağımnsızlık hareketi, "bağımsızlık deklarasyonunu ertelemeye yönelik her hangi bir senaryo üzerinde çalışmıyoruz"
*hazine: Nakit dengesi eylül'de 9 milyar 853 milyon tl açık verdi
*hazine: Faiz dışı denge eylül'de 1 milyar 642 milyon tl açık verdi
*hazine: Nakit dengesi ocak-eylül'de döneminde 40 milyar 400 milyon tl açık verdi
*hazine: Faiz dışı denge ocak-eylül'de döneminde 5 milyar 106 milyon tl açık verdi
*rusya enerji bakanlığı: Novak ve suudi bakan falih, enerji sektöründe işbirliği için yol haritasını imzalayacak
*fed/bostic: Henüz ekonomik tahminlere girecek bir mali politika değişikliği oluşmadı
Abd'de ağustos'ta tüketici kredileri 13,06 milyar dolar arttı
*çin'de eylül'de caıxın hizmet sektörü pmı 50,6 (önceki 52,7)
Malezya'da 14 gün vadeli merkez bankası repo ihalesinde satış myr19 milyon, faiz %2,65
Malezya'da 14 gün vadeli merkez bankası repo ihalesinde satış myr20 milyon, faiz %2,69r
Malezya'da merkez bankası'nın 7 gün vadeli ihalesinde satış myr680 milyon, faiz %3,02
malezya'da merkez bankası'nın 14 gün vadeli ihalesinde satış myr1,02 milyar, faiz %3,05
Hazine Müsteşarlığının, borç yönetiminin ihtiyaçları ve gelişimi dikkate alınarak, 2017 için yüzde 5 artırılan net borçlanma limiti aynı oranda yeniden artırıldı. Bakanlar Kurulunun konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Irlanda'da eylül'de inşaat sektörü pmı 56,5 (önceki 55,1)
*almanya'da ağustos'ta mevsimsel düzeltilmiş sanayi üretimi aylık %2,6, yıllık %4,7
*almanya'da ağustos'ta sanayi üretimi aylık beklentisi %0,9
*ALMANYA'DA AĞUSTOS'TA MEVSİMSEL DÜZELTİLMEMİŞ SANAYİ ÜRETİMİ YILLIK %4,6d
*almanya'da ağustos'ta imalat üretimi aylık %3,2, inşaat üretimi aylık -%1,2
Fransa'da eylül'de bof imalat sektörü güven endeksi 104 (önceki 104)
*fransa'da eylül'de bof hizmet sektörü güven endeksi 100 (önceki 100)
Ekonomi bakanlığı: Ihracat beklenti endeksi, 2017 yılının 4. çeyreğinde, 2017 yılının 3. çeyreğine göre 2,8 puan azaldı
ekonomi bakanlığı: 2017 yılının 3. çeyreğinde 126,5 olan endeks, 2017 yılının 4. çeyreğinde 123,7 seviyesinde gerçekleşti