karel sayıldı yönü yukari listede var
Printable View
sayın mohikan hayırlı pazarlar,
burada tartışma olduğunda birçok kişinin yazmamasının sebebi, tartışmayı çekirdek çitleyerek seyirci kalması değil, daha önceki başlıklarda edinen tecrübedir.
sayın güneysu'nun da belirttiği gibi; üyeler tartışmaya kalkıştıkça tartışma sertleşiyor, seviyesizleşiyor ve uzuyor. sizin başlığınızın da kirletilmesini istemeyiz. o tür kişileri ünlem butonuna basarak şikayet edelim ve ret listemize alalım, o daha kolay ve acısız bir yol.
insanlarda dilin kemiği olmadığı gibi, klavyesinin de ayarı yok. bu ne ilk ne de son olacaktır. önümüze çıkan olumsuz durumlarda yolumuzdan vazgeçmek sizin gibi belirli bir duruşu ve sağlam bir temeli olan kişi için beklenmeyen durumdur. "son mohikan" olmak kolay değil. son bir yılda yaşadıklarınız kolay değil, duygusal hassasiyetinizin artması normal.
Yüce Mevla'm sabrınızı artırsın, sizi sevdiklerinize ve takipçilerine bağışlasın (devam etmeniz dileğiyle).
Selam, sevgi ve saygılarımla,
birkaç haftadır foruma girmedim. bilgi tecrübe içeriği oldukça degerli olan son mohikanı (genelde yazı yazmadan)takip ediyorum. ancak yeni girdigim topikte yazılanları okudugumda, forumda degerli ustaya, hakaret edilmiş.herkese yazı yamaya açık böyle forumlarda kendini bilmez ukala tipler ile ugraşmak gerçekten çok zor. Çok iyi biliyorum ki; bilgi birikimi en az son mohikan kadar derin dolu ve oldukça degerli olan üyeler var forumda. Ancak bu kendini bilmez ukala ve küstah tipler yüzünden yazmıyorlar sadece foruma girip, yazılanlara bakıp çıkıyorlar hatta bir bölümü de forum üyeliğini kapatıp forumla irtibatını kopardı. Tabi herkesin bu saldırgan dil kullanan tiplere karşı tavırlı olması gerekir. Sayın usta mohikan, bu tür saldırılar maalesef hep olacak, siz dirayetli olmak durumundasınız.elin agzı torba degil ki büzelim. onların yaptıgı küfürleri onlara aynen iade ediyorum/ediyoruz forum okuyucuları olarak. eger mesele küfürle üste çıkmaksa, bizde de gün görmemiş küfürler var. eger ustanın edebi müsait olmadığı için söyleyemiyorsa ben/biz onun adına söylüyoruz o küfürbazlara.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...40#post1612740
Haftlık hisse yarışmamızda kurallara uygun 3 hise seçin
1 hafta yarışalım.
Arena bilgisayar sayfa kaçta arkadaşlar bulamadım Mohikan ustaya selamlar
G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üstad ereğlinin incelemesinde yukarıda kaç zirvesi var söylememişsiniz bakabilir miyiz teşekkürler
Arena #85 de var. 9 kasimdi sanirim.
Tamamen kendim tarafindan uretilmis fikir yada beyanlardir. Deli sacmasidir. Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
Mohikan hocam tam da dediginiz gibi oldu 7.90 lar goruldu su anda 7.70 lerde bundan sonra kisa ve uzun vade dusunceniz nedir acaba?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İmzamı okuyunuz kardeşim.:rtfm:
Topiğe emek verenleri korumayan bir sisteme hizmet etmek abes.
Bana ; durduk yerde, istenen sayımı yapıldığı halde, ve hissede'' yön yukarı 2 zirve var dediğimiz halde'' topikte alenen hakaret edildi, özelden ahlaksızca küfür edildi.
Bu hakaretleri 2 kez verdim topikte. Bunların hepsi silindi.
Ben sandım ki adam ceza aldı.
Heyhat, adam meğer ceza almamış, 3. gün yine geldi sıvamaya devam etti.
Oysa ben 2 yıl önce eften püften sebeplerle 2 kez 10'ar gün ceza aldım.
Üstelik adam utanmadan ,arlanmadan bir de beni mahkemeye vermekle tehdit etti.
Ben de ''vermezsen adam değilsin'' dedim. Bunlar da forum yönetimi tarafından silinmiş.
Ettiği hakaretlerin delilleri mesaj kutumda duruyor.
Bunları hakaret kabul etmeyen takipçi bile çıktı yav, siz neden bahsediyorsunuz?
Emek verenleri yeteri kadar korumayan , hakaret edenlere kerhen ceza verdirten bu sisteme emek vermek istemiyorum.
Herif belki ceza aldı ama 10 gün sonra yine gelip tahrik edecek. Biz susacak mıyız?
Güneysu diyor ki cevap verme, yönetimi bilgilendir.
Peki sana hakaret edenleri ne yapıyorsun Sn. Güneysu?
Anında uçuruyorsun değil mi?
Adam 3 gün zehirledi bu topiği. Bizde ne heves bıraktı ne de enerji.
Forum sakinleri de topa girmekten KORKTU. Bir kaç arkadaş iyi niyetli desteklerini yazdı.
Ama adamın anladığı dil bu değildi. Anladığı dilden biz konuşunca da bütün mesajlar yönetim tarafından silindi.
Tamam yönetim forum kurallarını uyguladı, ama bu bizim sorunumuzu çözmüyor.
Ben bu kadarını kaldıramam arkadaş.
Burası; kendi küçük, egosu büyük insanların mastürbasyon yapacağı bir platform olmamalıydı.
Bundan sonra serbest takılacağım.
Bana hisse veya başka bir sayım isteğinde bulunmayınız lütfen...:wave:
Mohikan hocam biz takipcilerin olarak her zaman senin yanindayiz...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayfa açmak ve bırşey paylaşmak her babayiğidin harcı değildir.. buraya gelip takip edenler de bilmedidir ki hiç analizim de hata yoktur dıyen kişi ya bu işler de acemıdır ya da haddını bıldırecek kadar piyasa da tecrubesı olmamıştır..sanal yazışmalarda genellıkle eksık anlamaya dayalı ya da o anki ruh halımızden kaynaklı yanlış cumle/kelime olmasa bile yanlış alayabıldğimiz durumlar her zaman olmaktadır burda yaşanan durumun içeriğine girmek istemem şahsen ama bu işler de kısa bır yol vardır sayfa sahibine karşı her zaman geniş düşünülmeldir ki adamın canı sıkkın olabılır wc ıhtıyacı olabılır aç olabılır çocuğu başını ağrıtmış v.s olabılır ve her daım aynı genişlikte cevaplar veremeyedebılır yanı sayfa sahıbı hata bıle yapsa bıraz tolere edılmelıdırkı sayın mohıkan kadar emek veren kişide gerçekten azdır ot sap demeden her hısseye baktı bu ıyınıyetını göstermıyormu...sayfa sahıbıne kızıyorsanız en kolay yol sayfayı takıp etmemektır..gerçekten de çalıyı dolaşmamak lazım...sayın mohıkanın analızlerını her zaman takıp etmeye çalışırım katılmadığım analızlerı de oldu faydalandığım analızlerı de ..emek vermesı bır yana gerçekten de çok ııyı bır bakış açısı olduğunu görmemek ayıp olur doğrusu bu kadar ıyı olmasına rağmen barız formasyonları kaçırması da gerçekten de normaldır...bu işte hata her zaman vardır ve var olacaktır da..ben şahsen sayın mohkan yazarsa kendı adıma memnun olurum yazmıyacam bırelsel takılacam derse de bence yeterınce sabırlı davrandı..zaten..düşünki elimizde yuklu pozsıyon olduğunda kendı hısssemız ya da diğer pozısyonlarımıda terste kalınca nasıl gerılıyoruz hata yapmışsa bıle bırakın sızın için hısse analızı yapanlar da bazen hata yapmamışsa bıle bazen yapabılsınn saygılar.. kısaca ya sayfa takıp edılmesın ya da sayfa açmasına ızın verılıyorsa bırşahsa sayfanın moderetoru istediği kişileri sadece kendı sayfasında engelleyebılsın v.s...(analızlerın cevaplarını eksık okumaya dayalı hatalar da olabılmektedır çünkü analizimize verılen cevapta genellıkle düşündüklerımızı aramaya meyıllı oluyoruz malesef...
Mohikan abi vur deyince öldürdü, bu sefer de hiç saymamaya başladı :)
Biraz moralin keyfin yerine gelince başlarsın diye umuyorum BIST 30 hisselerinde ara sıra
yazıları silip uyarımı yapmıştım,
tekrar yazınca attım forumdan.
ne yapmamı bekliyordun, ilk yazıda forumdan atmamı mı..?
ben yöneticiyim,
altımda yönetici yazıyorsa, hisse.net'e hakaret etmiş olur,
hisse.nete hakaret eden bir üyeninde, forumda işi yoktur.
Görevi bıraktıktan sonra hakaret eden olursa, cevap bile vermem, üçgene basarım.
geçen yazımda da yazdım, başka bir üyede yazmış, forumda tecrübeli..
:ok:
forum işleyişinde, hep beraber saldıralım diye bir şey yoktur. hep beraber üçgene basalım vardır.
eline sopayı alan, kendi kanununu uygularsa, kanun güçlerine gerek yoktur.
kanun gücüne gerek yoksa, forumda mod veya yöneticiye gerek yoktur. herkes kendi kanununu uygulasın.
karmaşadan başka bir şey değildir.
iyi forumlar.
Mohikan üstadım amaçları zaten sana pes dedirtmek be abi. Takipçilerini terk etme. Biz seni takibe devam. Selamlar...
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam her fırsatta başlığı açıp okurum borsadan da çok anlamam yaklaşık 2 3 ay önce bir arkadasa gelişmekte olan bir şirket hakkında burada soru sormuşsunuz o yazıyı okudum kendimce de biraz araştırdım bana göre çok olan paramı yatırdım hisseye şu anda %50 civarı kar dayım allah sizden razı olsun sitemde bulunmuşsunuz o kendini bilmez hakkında bizlere çok da haklısınız sizi burada daima görmek isterim her daim Allâh size sabır versin
E6553 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Provokasyona bu kadar çabuk gelmeyin Sn Mohikan,
Demekki sizlerin burda verdiğiniz sayılmalar birilerin hesabını bozuyor ki bu şekilde hakarete saldıraya maruz kalıyorsunuz.
Yapılanlar sinir bozucuymuş yeni okudum ama siz böyle karar alırsanız bu insanların ekmeğine yağ sürersiniz,
Bunlar da amaçlarına ulaşır,
Şu forumda sizin gibi kaliteli yorum yapan sayısı bir elin parmaklarını geçmez,
Yaptığınız iş gönüllük temelinde oluşan bir iş kimse sizi zorlayamaz,
Kararınızı tekrar gözden geçirin
Bu tip açılan özel başlıklarda sayfa sahibine kismi modluk verile bilinir mi acaba engellediği kisi o sayfaya yazmasin ...
Eskiden mircta yapardik öyle seyler ne günlerdi :)
mohikan usta yapma... kendini bilmezleri neden susturmuyorsunuz hey forum sahipleri görevlileri meyve veren ağacı tasliyorlar neden göz yumuyorsunuz . Bizde çeker gideriz ustamizla başka diyarlara lütfen emekcinin hakkını savununki bizlere tecrübe kazandirsinlar yabancı yatırımcılar cuvalla paramizi götürüyor . Bu ustalar giderse bizleri somurmeye devam ederler kendinize gelin....
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstat Mohikan;bildiğim kadarıyla sağlık sektörünün içinde bulunan birisiniz.Eski formda Türkiye'nin sağlık sisteminden; avrupadaki sağlık sistemini karşılaştırarak bahsetmiştiniz.Medikal Park'ın (%33 lük) halka arzıyla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.Genel olarak baktığımızda borcunu kapatmak için halka arzedilme görüntüsü çıkıyor ortaya.Ama sağlık sektörü diğer sektörlerden farklı bir sektör.Sektör içindeki firmalar zarar etsede devlet borçlarını siliyor,destek veriyor.Zannediyorum bu tüm dünyada böyle....
Şimdiden teşekkürler....
2 hafta önce EUR/TRY saymış ve yeni zirveler geliyor demiştik. Ama bunu Ocak sonuna kadar yapar sanmıştım.
KISA VADE 4.726 görerek 1 zirve daha yapıp rolantiye geçti. Yeni zirveler Şubata kaldı.
4.726 üstünde 5 zirvesi daha olacak. Sanki bir haber bekliyor gibi.
https://i.hizliresim.com/qGPdYq.png
BIST'te 1. seçenek dediğimiz durum aynen GARAN'da da mevcut.
2014 dibinden başlayan 12 dalgalık trendin 11. zirvesini yaptı.
12.50 üstünde son 1 zirvesi kaldı.
Ama bunu Mart-Nisan gibi yapar, Şubatta sağlam düzeltme yapacak.
https://i.hizliresim.com/NZrnda.png
Bakın aşağıdaki sayımlar 2-3 hafta önce Ordumuzun Afrin harekatı başlamadan önce herkesin borsada düşüş beklediği dönemlerde borsa aşağı giderken sayıldı.
Afrin harekatı göz korkutmadır, borsa yeni bir zirve yapacaktır dedik.
Aselsan ve Parsan saydık adamın biri geldi bize havladı durdu. Sonra eski forumdan küfürbaz bir psikopat çıktı.
Muhtemelen forumdan atıldı.
Bu adamla fazla polemiğe girmedim.
Ama geçen hafta olan olay farklı oldu.
Forum yönetimini 2 gün uyardığımız halde ve hakaretlerini verdiğimiz halde adam ceza almadı.
Ve bundan aldığı cesaret ve özgüvenle 3. gün s..tıktan sonra bir de sıvamaya kalktı.
Sn. Güneysu geç saatlerde modluğu eline aldığı için müdahalesi de geç oldu.
Bu iş vesile oldu ve ben hisse saymayı bıraktım.
Uygun gördüğüm hisselere ve diğer sayımlara uygun gördüğüm zamanlarda bakacağım.
Bu nedenle bana hisse veya başka bir sayım isteğinde bulunmayınız lütfen...
Hocam sacrosanct hocam da sizden rica etmişti. Yunsa'ya son olarak bakabilirsiniz çok memnun olurum. Saygılarımla sayın hocam.
BRENT...
ORTA VADE...
Düzeltmenin C dalgası 71.26 ile bitti.
Şimdi 2016 dibi olan 27 USD altında yeni bir dip arayacak kendine.
Petrolün sudan ucuz olacağı uzun bir resesyon döneminin başlarındayız.
https://i.hizliresim.com/76MW9v.png
UZUN VADE...
GÜNLÜK GRAFİK...
23 Dalgalık trendin 10 dibi yapılmış.
27 USD altında çoklu dipleri olacak.
https://i.hizliresim.com/JQn8RB.png
HAFTALIK GRAFİK...
Günlük grafik karışık olduğu için bu daha sade bir grafik.
6 dalgalık trendin 2 dibi yapılmış. 27 USD altında 4 dibi var.
https://i.hizliresim.com/NZr8aP.png
AYLIK GRAFİK...
Bu hepsinden daha sade...
3 dalgalık trendin 2 dibi yapılmış.
27 altında 1 dibi daha var.
https://i.hizliresim.com/az2pP5.png
Kardeş, sağlık sektörü şu anda ülkenin en fazla zarar görmüş sektörüdür.
Tamamen devlet sübvansiyonu ile ite kaka gitmektedir.
Devlet elini çektiği anda özel sektörde zincirleme iflaslar başlayacaktır.
Kamu sektöründeki kayıptan hiç bahsetmedim bile. Kamuda iş yapacak tecrübeli hekim çok azaldı.
Döner sermaye komik rakamlara düştü.
Bu nedenle ekonomik durumu iyi olan doktorlar 50 yaşına gelince emekli olup mesleği bırakıyor.
Çalışmaya ihtiyacı olanlar ise emekli olduktan sonra tıp merkezi veya özel polikliniklerde düşük ücrete çalışmayı tercih ediyorlar.
Tam gün yasasından sonra sağlıkta her yıl geriye gidiliyor.
Tam gün yasası da tam bir komedi. Vatandaş bu konuda kandırıldı.
Eski dönemde biz muayenehanesi olanlar PART TİME çalışırdı.
Part time şu demekti. Tam gün çalışanlar (muayenehanesi olmayan doktorlar) 8-17, part time çalışan bizler ise 8-16 arası çalışırdı.
Evet sizin yarım gün dediğiniz sistemde biz tam gün çalışanlar sadece 1 saat önce işten çıkıyorduk.:oleyo:
Bizim döner sermayemiz tam gün çalışanların 1/3'ü kadardı.:p
İşin daha komik tarafı da şuydu: Tam gün!!! çalışan doktorlar 17'de evine gider, hastaneye pek uğramazdı. Ama döner sermayesini %100 alırdı.
Biz ise hem hastanede, hem muayenehanede hem poliklinikte, özel hastanede, hem doğumhanede, hem ameliyathanede bazan 24 saat yemek yemeden çalışırdık. Günde 3-5 saatten fazla uyuyamazdık. Gece 10'dan önce evime gelemezdim. Hafta sonu tatilini bırak; bayram tatili, yaz tatili yapmak bile o dönemlerde bizim için lükstü.
8 yıldır (güya) FULL TİME çalışıyoruz. Bir devlet memuru gibi çalışıyoruz. Sabah 8, akşam 16.
Saat 16'dan sonra ne nöbet, ne icap var, hiç hastaneye uğramıyorum.
Poliklinikte randevulu ve istediğim kadar hasta bakıyorum.
Geceleri çok rahat ve huzurlu uyuyorum.
Oğlumun sağlığında ailecek yurt içi ve yurt dışı bir çok yeri gezdik çok şükür.
Eski dönemde muayenehane işletmiş bir hekim olarak şu anda inanılmaz rahatım.
Haa son bir şey daha ilave edeyim: Eskiden çalıştığım devlet hastanesinde 5 PART TİME hekim çalışıyor ve üniversite hastanesinden fazla doğum yaptırıyorduk. Şimdi o hastanede 2 FULL time hekim çalışıyor ve doğum sayısı SIFIR. Yani tüm hastalar sevk ediliyor.
Borsada halka arzların artması aynı zamanda rallinin bitimine yaklaşıldığını gösteren bir kriterdir.
Medikal Park'a gelince;
topikten bir arkadaşın gönderisinden alıntıladığım bu değerlemelere k.yatırımcıyı yine yağlı kazığa oturtacaklar.
Özsermayesi kadar zarar açıklamış bir şirketin defter değeri 45 krş.
Üçte biri (defter değerinin 60 katına) halka arz edildikten sonra kasaya giren parayla defter değeri 3.62 olacak.
Bu haliyle bile defter değerinin 6- 7 katından zarar eden bir şirkete ortak olmuş olacaksınız.
Yerseniz afiyet olsun, ama ben almayayım.
https://i.hizliresim.com/rOZvVN.png
Bildigin yagli kazik.
Belki enerjisa olabilir. Ama bana o da uzak. Genelde itibari ile halka arzlar bizim bist te ky ye iteleme oluyor. Itelenen kagit 5 6 yil arz fiyatini yakalayamayanlar oluyor. Gorduk yasadik. Sahsen bana uymaz. Alana bol kazanclar...
Tamamen kendim tarafindan uretilmis fikir yada beyanlardir. Deli sacmasidir. Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk
Sv Mohikan Hocam slmlar
Tahmini % 95 ky elinde olan bir hissenin durumunu özetlemek gerekirse sonuç?
Hocam bende sağlık sektörünün halka arzına hep temkinli yaklaşmışımdır.
Rica etsem enerjisa nın halka arzı ile düşüncelerinizi de öğrenebilirmiyiz. Nedendir bilmiyorum ama Sabancı’nın hisselerine karşı bende bir olumsuzluk hakim.
Diyeceksiniz hisselerinden ağzınız mı yandı. Hayır hiç almadım. Ama öyle bir önyargı gibi bir şey mevcut. Teşekkürler.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu tabloyu göre göre ky bunu alırsa yağlı kazığı seviyor demektir bu Mohikan hoca
G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler hocam.
Sn Mohikan
Arçelik nokta atışı tebrik ederim
Sn Mohikan
sayım istemeyeceğiz de
listedekilerden çok geri kalanları yenileme gereği görürseniz
AGYO ve ULUSE de aklınızda olur ise sevinirim
başarılar
Abi senin bu ifaden zaten %30 düşmüş senede bunun üzerine 3. dalga düşüşüyle mesela %15-20 daha düşecek anlamına mı geliyor?
Arçelik gözümde bir Odaş , bir Sasa değil , o kadar güvenmiyorum çünkü yılın ilk yarısı da beyaz eşya için çok parlak gözükmüyor, ama maksat muhabbet olsun diye şöyle bir iddiaya girebiliriz, benim maliyetim 19,90
17 ye inerse ben yemek ısmarlayayım, 23 olursa sen :)
%15-20 değil, %30 daha düşecek anlamına geliyor.
Bir önceki dibi olan 19.15 altında 3. dalgaları başlatır diyordum, ama başlatmadı.
Bu daha kötü oldu. Çünkü düşüş trendi 12 değil 15-16 dalgadan oluşacak.
3. dalgalar da büyük ihtimalle uzun vade destek çizgisi olan 18.20 kırıldığında başlayacak.
Ne zaman? Belki bu ay, belki 2-3 ay sonra.
Uzun vade nihai dip hedefi (Yukarıda verdiğin OBO formasyonu gereği) 10 TL...:cool:
https://i.hizliresim.com/XP4B16.png
Sayın Mohikan,
#KOZAL da bir değişiklik varsa bir değerlendirme alsak. Ancak Aralık yorumunuzu bulabildim..
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi Arçelik sayımın kaça çıkarsa bozulmaz,
krizde ona mı iner, buna mı biner ilgilenmiyorum, yaza kadar 17 senin 23 benim :)
Tekrar not: Odaş ve Sasa gibi sonuna kadar bu hissedeyim diyeceğim bir hisse değil, trade amaçlıdır.
Mohikan Hocam,
Az once de benzer ifadeleri Sacro Hoca'nin mekaninda yazdim. Simdi sizin yorumlarinizi okudum halka arzlar konusunda. Ortusen cok yanimiz var. Bu ahali de kuyruga giriyor halka arzdan hisse alip, iki uc tavana satma hayaliyle...Evet, 20 sene once oyle bir oyun vardi. Ama o devirler tarihgte kaldi artik. Simdi vatandas bilgiye daha kolay ulasiyor, az da olsa, okuyor, kendince arastirmaya calisiyor. Burada size sorulan sorular bile fikir veriyor; her ne kadar ala bir suru abudik gubudik kagitlar sorulsa da... Zamanla onlar da bata bata, yada insallah batmadan, sadece para kaybiyla kurtarirlar kendilerini, ottan copten kagitlara bulasmamalari gerektigini ogrenecekler.....Ya seve seve, yada sevmeye sevmeye...Ama mutlaka ogrenecekler...
Bundan sonra devran sizin gibi gorunuyor hocam. Rasgele...
Selam ve muhabbetlerimle,
freesky