Dibini bulmak bizim işimiz! :)
iPhone cihazımdan bıkmışbroker mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dibini bulmak bizim işimiz! :)
iPhone cihazımdan bıkmışbroker mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Babo selamlar,
Gbp için euro/gbp mi yoksa gbp/usd mi pozisyon alıyorsunuz?
Bu yorumuza istinaden euro/gbp'de pozisyon aldığınızı tahmin ediyorum :)
Saygılar
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yahu arkadaş bu forumda gak, guk diye de yazsanız, çok dikkat edin, “ne çeşit bir kuş olduğunuzu” şıppadanak çözerler inanın bana!
Öyle SIKI TAKİPÇİLER varki!!
Bak, bak, bak!!
Nereden tutturmuş?
Nereden çıkmış?
İşin ilginç yanı DOĞRU bilmiş!
(Korkulur sizden!)
:kahkah:
iPhone cihazımdan Bıkmışbroker mobile app kullanarak gönderildi.
Çok teşekkürler Babo abi :)
Nasıl para kaybedilir? topiğindeki yazılarınız da dahil olmak üzere takipteyim. Sizi doğru okuyup satır aralarını detaylı bir şekilde anlayan kimse(ki bunun için de tecrübe gerekli) kendine inanılmaz bir vizyon katabilir.
Sağlıklı günler dilerim.
Saygılarımla.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın bıkmışbroker MB faiz artırmazsa yada daha düşük oranda artırırsa durum ne olur acep ?
Bunun neticesini USDTL de “yukarı hareket” olarak görürüz.
ANCAK bulunduğumuz dönem itibariyle (Malum, Christmas geliyor, yılsonu geliyor, yılsonunda yabancı portföyler-pozisyon kapatıp-TATİLE çıkarlar) bunu önümüzdeki “birkaç hafta” hissetmeyebiliriz, ANCAK OCAK ayının 2.ci haftasından itibaren “HİSSETMEYE” başlarız.
BORSA İSE 2 ileri, 1 Geri, epeler durur ve YILSONUNU kapatır.
(+1, +1 “siga siga”)
Bu 4-6 hafta demektir, bakalım ne olacak??
iPhone cihazımdan Bılmışbroker mobile app kullanarak gönderildi.
Peki bir sorum daha var. Bu sürede MB faiz artırmamak için yapmadığını koymadı . Çeşit çeşit yollar denedi enstrümanlar türetti . Şimdi faiz artırmak ne kadar doğru ? yani bu işin ilacı faiz artırmaktı , geç alınan ilacın bu vücuda bi faydası olur mu ?
2. olarak millet artış bekliyor ama artıramaz, herkes avucunu yalayacak diye düşünenler var ? Buna ne kadar katılıyorsunuz? Hem ekonomik hem siyasi olarak ? (ekonomi izin vermez veya siyasi irade müsade etmez diyenler var)
1-Faiz artisina "EKONOMiK DURUM" karar verir.
Gec kalindi EVET, ama netice Kacinilmaz.
Gec kalmanin yarattigi tahribati, "henuz" gormedik, ancak (insallah) gormeyiz.
Erken yapilsaydi, "grip" ile atlatirdik, gec kalindigi icin, "kangren olan" uzuvlarin kesilmesi "gerekebilir". Insallah yanilirim.
(Sadece EKONOMiK yorumdur, siyaset ile isim YOKTUR)
2-Cevap 1.ci SIK da yazili. Nokta.
SUSDTL de "faizde" isabetli kararlar alinirsa, asagida 3.55 civari "1.ci HEDEF" durumuna gelir.
https://s26.postimg.org/bo68b00kp/SUSDTL8_ARALIK.jpg
TAHViL de ki durum da su sekilde;
https://s26.postimg.org/wazja29d5/Tahvil8_ARALIK.jpg
XU30 EURO 8 Aralik grafigi de asagida.
DESTEK ve DiRENC cizgilerine ve "NASIL" calistiklarina "dikkatinizi" cekerim.
https://s26.postimg.org/61egr9nft/xu30euro8_ARALIK.jpg
Yanlış mı anladım ? Eğer doğru kararlar alınırsa kırmızı mavi noktacıklarda mumların üzerinde belirmeye başlayacak .
Kusura bakmayın gece gece rahatsız ediyorum. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Sizinki de farklı. Maalesef eski forumlarda bulunmadığım için sizinkine aşina değilim öğrenmeye çalışıyorum .
Cevap için şimdiden teşekkürler.
Doğru, o “Pulcuklar” bu defa da mumların üstüne geçecekler.
(Hayat böylece devam edip gidecek) :kahkah:
.
Hocam "yanlış anlamayın" sözüm size değil, tv'de "faiz artsin döviz düşsün" diyen "yabancı" fonların tahsilatçılarına.
3,55 tl, bir yıl önceki dolar fiyatı neredeyse.
%13 enflasyon farkı ekleseniz belki normalin en dibini buluruz.
Farklı durum Türkiyeyi ithalat cenneti yapıyor. Cari açık patlıyor. Dış borç artıyor.
2002-2008 yılları arası "değersiz dolar" uygulaması tekstil sektörümüzü borsadan sildi. 1525 tl den 1150 tl'ye kadar geriledi dolar. Boğazımıza kadar çin malına gömüldük.
Merkez Bankamız yöneticilerinin yanlışı idi bu. Hükümet de uyudu.
Fabrikalar, atölyeler hep kapandı.
Borsamızdaki tekstil sirketlerinin 1990'lı 2000'li yıllardaki ağırlığını hatırlayınız. Şimdi kaçı kaldı ?
Ham bir gururumuz var "paramızın değeri düşmemeli" diye.
Halbuki japon, çin, ab, abd parasının değerini diğerine göre düşük tutarak rekabet peşinde, biz toplum olarak tam tersi peşindeyiz.
Yanılıyor muyum ?
En derin saygılarımla.
.
---------------------------------------------------------------------------------
https://i.hizliresim.com/2E09Gd.png
1-Siyaset ile ilgim yok.
2-Ekonomik yorum yapmıyorum.
Çünkü yaparsam “Zülfü yare” dokunuyor!
=======================
Beni “Karikatürist” gibi düşünün.
Karikatüristler Düşündüklerini, ya da gördüklerini oturup “uzun uzadıya” yazmazlar.
Bir Karikatür çizerler, o çizgiler “konuşur”.
Ekonomistim, Borsacıyım (trader) eski bankacı, Temel analist ve Teknik analistim.
Üstelik 6-7 yıldır BİST te işlem yapmıyorum.
Ama gördüklerimi 2 tane GRAFİK İLE YORUMLUYORUM.
YORUMCUYUM YANİ!
Yorumlarımdan herkes farklı şeyler “anlayabilir” eskiden olsa bunu dert eder, oturur Tek Tek “nedenleri ile niçinleri ile” izah ederdim. Artık buna gerek görmüyorum.
Vaktim yok, sabrım kalmadı.
USDTL de gördüğüm 3.55 rakamı grafiklerimde gördüğüm RAKAMDIR.
Sadece karikatürümü (haftada bir) çizip buraya yapıştırıyorum.
Sayın Babo önceden bahsettiğiniz 28.5 direnci geçilmiş, 29.5 direncinde belki biraz dinlenir sonra 32 euroya kadar önü açık mı?
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Babo sanırım 3 farklı Psar indikatörü kullanıyorsunuz, sakıncası yoksa girmiş olduğunuz değerleri öğrenebilirmiyiz? :)
Bence boyle soru sormamak lazim...
Sayın Babo bankalarda bu kadar çalkantılı bir dönemden sonra xbanka grafiğini güncelleyebilir misiniz zahmet olmazsa
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size "Banka" sektorunde "LiDER" Garanti bankasi EURO Teknik Analizi ile, XBANKAEURO Teknik analizini ALT ALT'A veriyorum.
Gorundugu kadari ile Garanti bankasi XBANKA EURO nun da "onunde" koosuyor.
Vakti Zamaninda Garanti bankasi icin DiP seviyesini 1.7 EURO olarak Yine bu forumdan birkac arkadas'a Telefon ile soylemistim.
Onlar kendilerini bilirler.
https://s26.postimg.org/qtkprhiax/GA...ro9_Aralik.jpg
Bu arada KIRMIZI cizgiler Garanti bankasinin karsilasacagi "muhtemel" direnclerdir.
EN ALTTAKi KIRMIZI destek ise "STOP LOSS" seviyesi olarak takip edilmelidir.
Grafik haftaliktir, "SARKMALAR-SAVRULMALAR" olabilir.
2 Haftalik kapanislar TRENDDiR.
1.74 Euroluk destek de 1.8'EURO ya yukselmis durumda.
Bu da XBANKA EURO grafigidir.
Her 2 Grafik arasindaki "SiMETRiYE" dikkatinizi cekmek isterim.
Tahvil Faizi ile USDTL arasindaki "DiDiSME" bir sekilde sonlanirsa eger, ilk hareketlenecek sektor, BANKACILIK sektorudur.
Bu Grafikten de gorulecegi gibi XBANKA/EURO grafigi henuz GARANTi bankasi kadar hareketlenememis!
https://s26.postimg.org/eqfe3x78p/XB...RO8_ARALIK.jpg
Bu Grafikde de MAVi TREND DESTEGi STOP LOSS olarak takip edilebilir.
Derdim siyasete girmek değil ama aynen sizin dediğiniz gibi o dönemdeki düşük kur politikası ithalatın patlamasıyla kişilere nispi bir zenginleşme hissiyatı verdi. Birçok kişi ithal mal konforunu yaşadı, lüks araçlara bindi, dev tvler, lüks telefonlar kullandılar. Son 1 yıldır da tersine döviz artışı ile birçok kişi fakirleşmiş hissediyor kendini. Bi nevi o dönemin bedeli ödeniyor. Birçok elektronik ithalatçısı battı.
Abi grafiklere körler ve sağırlar için açıklama kısmı da eklemişsin...Tam olmuş şimdi...Artık anlayanlar anlamayanlara anlatsın devri yerine açıklamaları da var..Anladığım kadarıyla grafiklerin iyi yorumlanamaması nedeni ile biraz sitem var bu grafiklerde..
"Bu arada KIRMIZI cizgiler Garanti bankasinin karsilasacagi "muhtemel" direnclerdir.
EN ALTTAKi KIRMIZI destek ise "STOP LOSS" seviyesi olarak takip edilmelidir."
Sayın bikmisbroker izninizle,
Endüstri mühendisliği bitirdim, management yüksek lisansı yapıyorum. Finans alanında tez yazmak istiyorum. Yatırım hayatımda faydası olacak bir konu bulabilmem için yardımınızı rica ediyorum. Tez konusu hakkında önerileri olan varsa lütfen yazabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden.
Fed politika faizini 25 baz puan artırdı ABD merkez bankası Fed bugünkü toplantısında gösterge faizi 25 baz puan artırdı.
S.Y Bıkmış Broker , MB bugün 0.25....... 0.75 arası faiz artırsa diyelim , bu piyasalarda nasıl bir etki oluştura bilir. Teşekkürler.
Daha önceki sayfalarda “grafik analizi” eşliğinde düşüncelerimi yazdım.
O düşüncelerinde değişiklik yoktur.
(USDTL de -tatlı bir- gevşeme dönemine girdik, şeklinde, 3.70 belki de 3.60 hedefli)
TCMB hangi % ile faiz artırırsa artırsın bu “tatlı gevşeme” yaşanacaktır.
Faizdeki artış Radikal bir ARTIŞ (200-300 puan vb) olmadıkça tabii.
Kaldı ki sayın CB mız “faiz artırımına karşı olduğunu” bir defa daha ifade ettiler.
Dün açıklanan 0.50 lik artış piyasa aktörlerinin beklediği-100 puan-Altınada oldu, buna rağmen gevşeme yaşanabilir ancak uzun soluklu olurmu?
Bakacağız.
İmzamda dediğim gibi;
Grafikler önden gider haberler arkadan gelir.