Rica ederim Üstadım.
https://twitter.com/bloomberght/stat...004277760?s=21
Çok önemli bir husus. Videoyu izleyince info’nun bedellisinin önemi daha net anlaşılıyor.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Printable View
Rica ederim Üstadım.
https://twitter.com/bloomberght/stat...004277760?s=21
Çok önemli bir husus. Videoyu izleyince info’nun bedellisinin önemi daha net anlaşılıyor.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Infonun genel yönetim gideri ilk çeyrek çok sert artmış bu artış tek seferlik bir artış mıki acaba , bilgisi olan varmı anormal bir artış
2019 ilk çeyreğe görede çalışan sayısı 70 kişi artmış bu kadar personel sayısı artışı açıklamıyor
Aracı kurumlar içinde komisyon oranı en düşük bunda galiba ??
Borsada işlem görenlerin içinde en düşüğü yaklaşık bist viop 10 binde 1 e geliyor. Bu bir nevi avantaj sağlıyor aslında müşteri kaybetmesi zor ama kazanması bu rekabet ortamında daha kolay diye düşünüyorum.Bu büyümenin de buradan kaynaklanması muhtemel. Ancak yeni gelen müşterilere bu kadar düşük komisyonlar teklif edilmiyor artık. Ytd
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 3 çeyrek genel yönetim giderleri
2020 1ç.....10.8 M
2019 4Ç......9.5 M
2019 3Ç......6.7 M
Bu artış devam ederse ,2020 2ç için beklenen kar rakamının yarısı törpülenir.Harika giden işler yanında tek olumsuz durum bu.
Merhaba arkadaşlar, artan işlem hacimleri nedeniyle şirketi biraz daha detaylı araştırırken yönetim kurulu başkan yardımcısı Mehmet Ziya Gökalp ve Elif Demet Gökalp (muhtemelen akrabası)'in 12.06.2020 tarihinde yaptıkları yüklü miktardaki satışlarla karşılaştım. Bu satışlarla tüm paylarını eritmişler. Sektörün ve şirketin işleri çok iyi gidiyor görünüyor bunu zaten hacimlerden görüyoruz fakat şirket yönetimindeki insanların paylarını satması kuşku yaratıyor. Bu konu hakkında bilgisi/yorumu olan var mı?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/851002
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/851004
Ben kendi adıma fikrimi belirteyim evet satmışlar ama şirket özkaynağı yetmemiş ve patrondan borç alarak kredi kullanımına vermiş. Ayrıca patron bu bedelli ile şirkete koyacağı para ne kadar satılan lotlardan çok fazla yaklaşık 20 milyon para koyacak bedelli ile. Eğer gelecek görmese neden 20 milyon daha para koysun. Şirket şuanki özkaynağı ile müşterilere yetişemiyor. Ayrıca bazı kişilerin paylarını satmasını ve bu sayede çok başlılığın azalmasını ben olumlu buluyorum.Zaten onlar sattığı gibi hemen bedelli açıklandı. Ytd
Bu şirketin gider kısmı beni çok korkutuyor yoksa gelir tarafı iyi işlem hacmi ve dolayısıyla komisyon geliri ve kredi işlem faizleri artıyor , fk 15-16 2.çeyrek ile beraber kar 1.çeyreğe göre daha iyi gelecek 2019 2.çeyrek zarar etkisi de çıkacağı için 2.çeyrekle beraber fk 7-8 arası bir rakam olacak , talebe bağlı olarak ort komisyon oranıda 2.çeyrek artacaktır diye düşünüyorum , 3.çeyrek ve büyük ihtimalle 4.çeyrek işlem hacimleri daha da artabilir eğer borsada sert bir geri çekilme olmaz ise , son 2 çeyrek , gelirinin büyük kısmı komisyon geliri olduğu için işlem hacmindeki sert artış nedeniyle ve komisyon oranlarıda arttığı için kara ciddi etkisi olacağı için fk yı 7-8 arasında tutmazlar galiba , ama yönetim giderleri korkutuyor insanı bir bu şirketin eurobond işlemleri var mı ? Özellikle clastobar arkadaş
Bu çeyrek komisyon oranlarının çok değil bir miktar artması bile çok pozitif katkı yapar.Yönetim giderlerinden de ters bir gol yemezsek güzel olur.
Hacimler zaten 2. Çeyrek güzeldi 3.çeyrek daha da güzel oldu.Komisyon gelirleri şirket gelirinin çoğunluğu olduğu için önemli.
Eurobond falan yok sadece komisyon alıyor ve elindeki parayıda müşterilere kredi olarak veriyor fazlası içinde bono ihraç ediyor onuda müşteriye veriyor. Küçük bir aracı kurum eti budu belli.
Bono ihracı tavanına da geldi 100 milyon tavanı var bu yüzden bedelli artırımına gidiyor böylece bu ihrac tavanları artacak. Ayrıca özkaynak elde edecek. Sermaye artırımından gelen kaynağı nerede kullanacağına dair kap bildirimi var okursanız bilgi sahibi olursunuz. Benim bildiğim bunlar.
Arkadaşlar eğer patron satışı şirketi bitirseydi LÜTFEN bir araştırın escom biterdi...nerden nerelere geldi....bence el değiştirilmiştir... İnfo gedik yatırım gibi neden olmasın...piyasada edindiği yer belli...info ile bir alakası yok fakat benim şaşırdığım gedik yatırım holding 3 aylıkta 372 milyon kârı nasıl yazdı, yazdı ise bu fiyatlarda nasıl sürünüyor şaşırmamak elde değil...
aracı kurumlar bu dönemde rüzgarı arkalarına aldılar , infonunda paraya ihtiyacı var gözüküyor ama bu ihtiyaç borç için değil, rüzgar hazır esiyorken büyümek için. özkaynak büyümesine bu kadar ihtiyacı var iken genel yönetim giderlerindeki artış suni olamaz diye düşünüyorum. ofis açılışları, yazılım, lisanlar için giderler artmış olabilir tabiki bunlar biryerde azalacaktır umarım
ama şunuda unutmayalım bist artık eski bist değil hacimlerin eskiye düşme ihtimali yok gibi kurumlar artık daha çok para kazanıyor . bir beyaz eşya firması gibi kar ettim edecem gibi dertleri yok. her gün sonu nakit akışı var hesaplarına
bu kadar büyüme içindeyken fon kurup büyütme işini pas geçmezler
Merhaba.Gedik'in ilk ceyrek karinin buyuk kismi Hubvc isimli sirketin satisindan elde edilen kardan geliyor.
Acikcasi sirket ortaklarinin hisse satislari konusunda size katiliyorum.ilk basta beni de tedirgin etti ama cok takilmamak lazim.Sn. lasvegas derdi biri satiyorsa baskasida aliyor :).Sirketin isleri iyimi onu takip edelim biz.
#Borsaistanbul ‘da pay senetlerinde yatırımcı sayısı artmaya devam ediyor. Bir önceki hafta 1.585.345 olan bakiyeli yatırımcı sayısı bu hafta 20.950 artış ile 1.606.295 oldu. Kaynak @MerkeziKayitTur
Yakında 2 milyon olacak bu hızla giderse. Ytd
ses seda yok ne oluyor
İnfo yetkilisi ile görüştüm. Bir aksilik olmazsa bende hesabımı infoya geçireceğim. Çorbada benimde tuzum olacak artık :):cool::cool:
Hayırlı olsun hocam çok yakında bende geliyorum inşallah işlemler son noktaya yaklaştı. Ytd
Perşembe ve cuma insanları tedirgin etti sanırım, bist hacmi bugün 2 milyarı geçer mi emin değilim. 1.450 milyar şu an.
Edindiğim bilgiye göre her gün yaklaşık 80-100 arası hesap açılıyor Info'da. Komisyon oranlarinda da yavas da olsa iyilesme mevcut. Bakiyeli müsteriler 10 binden fazla, bunların 5 binden fazlası her hafta işlem yapıyor.
SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim tahminime göre 2.3- 2.5 milyar arası hacim olur diye düşünüyorum hocam ferah tut içini 2 milyar çok rahat geçilir. Ytd
Son dört hafta yeni hesap sayıları
19.06: 7714
26.06: 8576
03.07: 7133
10.07: 20950
Toplam:44373
/20 yaparsak 4 haftada 20 iş günü
=2218 yapar günlük açılan hesap sayısı
İnfo pazar payı son dönemde %4 ün biraz üzerinde seyrediyor. 4.2 alalım
2218/100*4.2= 93 yapar
Pazar payıyla hesap açılışı benzer oranlarda gerçekleşiyor.
Esas önemli konu açılan bu hesapların portföyleri nasıl. Yeni gelen yatırımcıların portföyleri yüksekse şirket için extra pozitif olur. Ytd
Bist komisyon oranı öyleyse çok güzel olur bist hacmi viop hacminden çok yüksek olduğu için bist komisyon oranları daha önemli diye düşünüyorum. YtdWAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam birde bu artış net mi biz ilk çeyreği hesaplarken iadeler falan düşünce geriye kalanı bulmuştuk eğer brütse artış oranı bir miktar düşer. Ytd
Evet doğru haklısınız hocam. Ama bir artış olduğu kesin biz hesaplamalarimizi hep 10 binde 1 olarak yapmıştık zaten.
Bilancoya az kaldı zeten en dogrusunu orada göreceğiz.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
#info 10 Temmuz günlük hacim bilgileri
Bist: 2.52 milyar/ pazar payı: % 4.77
Viop: 1.05 milyar/ pazar payı: %6.39
Toplam Hacim: 3.57 milyar
Pazar payı hacimlerin maşallahı var güzel gidiyor. Böyle devam inşallah.
Sayın batakçı bende kıl payı yanıldım. Hacimler böyle güzel gitsin biz hep yanılmaya razıyız. :)
1,3 nedir onbinde 1.3 değildir inşallah, böyle oran ilk defa duyuyorumSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet 10 bin de 1,3. Yani yüzbinde 13 tl komisyon alıyor.
O sebeple 0,1 bir ortalama artış komisyon karını %10 artıracak.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnşallah yükselir yada bir sınırı olur. Örneğin aylık 1 milyon ve 3 milyon hacime onbinde 1.3 , 1 milyon altına 2 vb...
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/tanerozarslan/st...832923649?s=21
Daha önce ismen sayfasında paylaşmıştım, bu vesile ile burada da paylaşayım. Bu kadar kıymetli şirketlerin borsada olmaması BIST için üzücü. Yerli yatırımcının ilgisinin tavan olduğu bu dönemde bu şirketlere halka arz için mutlaka teşvik edici hamleler uygulanmalı. SPK ve BIST yönetimi bu fırsatı iyi kullanmalı. Sermaye piyasalarının aslında şu anda ne kadar küçük ve büyüme potansiyeli olduğunun da bir istatistiği bu tweet.