Yau heheeee siz atın tutun burada millet 10 günde yüzde 20 karı cebe koymuş ..biz haala gelecek günlere güzelleme yapiyoz...
Yani prim yapanlar da spekülatif hisselerde değil bankalar..
Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Yau heheeee siz atın tutun burada millet 10 günde yüzde 20 karı cebe koymuş ..biz haala gelecek günlere güzelleme yapiyoz...
Yani prim yapanlar da spekülatif hisselerde değil bankalar..
Sn. metyusanus,
Mart 2017'de bu hisse 8,90 TL olmadı. Aynı dönemde endeks de 89-90 bin civarındaydı. Bir yanlışınız olabilir. Satın aldığınız yere bir daha sorun derim.
İkincisi, sizin kısa vadeli beklentilerinizi burada karşılayamadığı için eminim Kordsa yönetimi de üzgündür. Ancak siz de bir hisseyi alırken nerede, ne zaman alınacağı konusunda profesyonel bir danışmanlık alsanız daha iyi olur kanımca.
Burada daha sağlam içerikli, nitelikli paylaşımlarınız olursa hepimiz yararlanırız. Yoksa zarardayken yakınmanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Hepimiz ticaret yapıyoruz sonuçta, kar etmek gibi zarar etmek de var. Sabır gösteren herkes karşılığını elbet alır.
Nitelikli paylaşımlar bankaların yüzde 20civari prim yaptığı iki haftada bizim eksi kapatmamizmi ...ne niteliği ...zaten yok şöyleydi böyleydi diyenler yüzünden insanlar burada umutla bekliyor ve diğer para kazandıran hisseleri kaybediyor..
Gelelim teknik anlamda neler olabilir?
Şimdi, 8,40 güçlü hacimle geçilmediği sürece 8,90-9,20 biraz zor. Yüksek hacimli bir alım furyasına ihtiyaç var.
Ancak ben 8,40 çanağının bu seferki geri çekilme sonrası fincan kulp formasyonuna dönüşerek 8,90 - 9,20 - 10,40'ların da muhtemel hedefler arasında olduğunu düşünüyorum. Olmasa da bir gün olur elbet :)
Yatırım tavsiyesi değildir. Biraz hayal kuruyorum.
Eminim.gecen sene 8,90 larda da millete aynı hikâyeyi anlatıp milletin önünü kestiniz...8,90 dan 6,60lara geri geldi şimdi 8.10 ...su daha hikaye anlatin
Bakın, Sanayi şirketlerinden kâr elde eden traderlar bu sektörlerdeki bir kısım hisseleri satıp ucuz kalan bankacılık hisselerine talep göstermiştir. Bu gayet normal. Eğer siz de iyi bir fikir olduğunu düşünüyorsanız bu tip manevralar yapabilirsiniz.
Ancak size önerim hem bankacılık hem sanayi şirketlerinden oluşan 5-10 hisseden oluşan bir portföy oluşturursanız bu şekilde sistemik olmayan risklerden korunmuş olursunuz.
Olumlu gelişmeler;
Endonezya`da devreye giren kapasite artışı ve satışlara katkısı - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Maliyetleri önemli ölçüde düşürecek INVISTA'nın satın alması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Eur/Dolar Paritesinin lehimize olması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Artan maliyetlerin fiyatlara yansıtılması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Brisa`nın yeni fabrikasına yapılacak satışlar - (Etkisi 2018 1. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
ABD`deki üreticiler için ve ticari havacılık sektörünün tedarikçisi olacağımız 100 milyon $ lık fabrikaların alınması (Etkisi 2018 2. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
İzmit fabrikasının kapasite artışı (Etkisi 2018 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
İnşaat güçlendirme kompozit ve diğer yeni ürünlerdeki ciro artışı... (Etkisi 2018 ve sonrasındaki 5 yılda görülecek)
Ben sn.metyusanusa katılıyorum kords içinde bulundugu sektör olarak çok degeri olabilir. Lakin borsada yıllardır spekülatif hareketler yapmıştır.tıpkı galip ve rızanın saçma sapan hisse lerinde olan hareketler gibi. 3 yıl önce yanlış hatırlamıyorsam nitelikli yatırımcıya 5.10 lardan 30 mil.lot satış yaptık diyen sabancı hissesi kords bir hafta içinde 3.80 leri gördü.60 bn tl yakın zararda aylarca bekledim. Hani nitelikli yatırımcılara 5.10 dan satılan hisse nasıl olurda 3.80 lere gelir. Gelir çünkü sabancılar büyük ihtimalle benim tahminim çooook aşşalardan yabancıya satmışlardı. Bunun başka bir izahı olamazdı çünkü.sabancı hisseleri borsada güven veren şirketler degiller. Hepsine açıp bakabilirsiniz. Hepsinde türlü türlü oyunlar spekülatif hareketler dönüyor.4-5 sene önce 11.50 zirvesi olan brısa okadar beklentiye ragmen hala 8 lerde sürünüyo. Teknosa 12-13 leri görmüştü sanırım zirve olarak. Sonra neoldu 3 lere düştü.akcnsa yıllardır aynı bantta sürünüyor. Çimsa ona keza.. Sabancı holding öyle. Yani birbirimizi gazlamaya gerek yok. SA lara borsada güven yok. Çünkü bunlardan para kazanabilen YOK. _2010 yılında 4.06 dan almıştım. Bıgünkü fiyatını getiri olarakmı kabul ediyorsunuz.2010 yılında dolar 1.50 civarlarıydı çok iyi hatırlıyorum. Evet şirket degerli içinde bulundugu sektör degerli yatırımlar on numara lakin sa ların bütün hisseleri bistte paçavra olmuş. 12 liralık teknosanın 3 liraya düşmesini çimento şirketlerinin 5 yıldır nerdeyse aynı fiyatta işlem görmesini brısa yatırımcısın borsa rekorlar kırarken hala sürünmesini bana kimse açıklamasını yapamaz ve yapmasın lütfen. Bir haftadır borsa rekordan rekora koşarken kords hergün eksi yapıyorsa bu kordsun borsada degersiz kötü bir şirket oldugunu gösterir. Hisse cüzzamlı adam muamelesi görüyor rekor üstüne rekor kıran borsada herkademeye aşşa dogru mal verdiler. Bu tarz hareketler ancak sabancı gurubuna rızaya bide galip hisselerine yakışır. Şu altın gibi şirketin borsada teneke muamelesi yapılmasına müsade eden sabancı gurubuna yazıklar olsun. Bu şirket koç iştiraki olsaydı 12-13 lira bugünkü rasyolara göre bile dip fiyatı olurdu. Bide koç hisselerinin 5 yıllıklarına allah aşkına bakın. Ford toaso tüpraş otokar aygaz arçelik şuan aklıma gelenler. Hepsi fk olarak d/d olarak iki katı yukardan işlem görüyorki buda piyasa oyuncuların koça inanıp güvendiklerini sa hisselerinin ise para etmedigini gösteriyor.. Heee şu yünsa yı unuttuk yaaaa.. Ocak batıran yünsa Allah aşkına biaçıp onunda grafigine bi bakın. Mutlaka çogu arkadaş biliyordur. Sabncı kızlarının orda neler yaptıgını...heeeeyy yavrum hey.
Yani abilerim kısaca şirket nekadar degerli olursa olsun adamların niyeti kötüyse, adamlar hırsızSA yapıcak bişi yoktur.
Metyusanus arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum ve ek olarak diyorumki, hırsız içerde olunca, kapı kilit tutmazmış..
Herkese hayırlı tatiller ve bol kazançlar dilerim..
sayim poem kimseye bisey anlatmak ispatlamak zorunda degilsiniz
yav he he :)
arkdslar begenmediginiz hisseleri almazsiniz olur biter
iste kapi iste sapi...
sabanci kagitlari agir olabilir ...
brisa gecmisine bakin
crfsa
kordsa da baska kimlik kazanacak ama hemen olacak seyler degil
daha oncede yazdim fabrika mart ayi icinde alsa dahi yansimasi ancak 2. ceyrek de olur
lakin suan zaten uygun ...
bana gore zorla kimseye hisse al sat demiyoruz ...herkes iyi niyetli sekilde paylasimlarra bulunuyor ...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=18762&page=12
bu sayfada suan 23 hisse ve alim fiyati var
bi karakter olusturdum hayati adinda 25 yillik borsaci bi ustadim ile degerlendirme yapiyoruz 1 yil sonra getirisi ne olacak gorecegiz ...
kordsa en guzide hisselerimden ...
hepsinin ayri hikayesi ve guzelligi var ...
hedefim 26 hisseye tamamlamak ve buhur 25 gibi takip etmek ...
hepsinin analizi yapildi ...
buyrun endeks yikilmazsa ve cok buyuk siyasi kriz olmazsa sow izlersiniz ...
Yaav hehe!!! Siz gidip buhura habrr ediverin. 30 liralardan bu adam okumaz diye attıgı erbos 100 liraya koşuyo. Begenmeyipte 10 liralardan listeden attıgı brsan listeden çıkar çıkmaz %50 yaptı ..
Halil Buhur zaten kendisi söylüyor 25 hissenin de yürüyecek veya yürümeyecek olması bilemem siz kendiniz seçin diyor. Adam kimseyi alın satın diye zorlamiyor ki.
Sayesinde BRSAN ın ekmeğini yedik hala yemeye devam ediyoruz. Adam yol göstermiş bir zahmet kararı da bizler alalım.
Şirketin satış ve karlılığı düzenli artmakta ve önümüzdeki dönemler için buna yönelik planları varsa endişeye yer yok.
Aramıza yeni katılanlar için önümüzdeki dönem etkisini hissedeceğimiz gelişmeler;
Endonezya`da devreye giren kapasite artışı ve satışlara katkısı - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Maliyetleri önemli ölçüde düşürecek INVISTA'nın satın alması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Eur/Dolar Paritesinin lehimize olması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Artan maliyetlerin fiyatlara yansıtılması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Brisa`nın yeni fabrikasına yapılacak satışlar - (Etkisi 2018 1. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
ABD`deki üreticiler için ve ticari havacılık sektörünün tedarikçisi olacağımız 100 milyon $ lık fabrikaların alınması (Etkisi 2018 2. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
İzmit fabrikasının kapasite artışı (Etkisi 2018 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
İnşaat güçlendirme kompozit ve diğer yeni ürünlerdeki ciro artışı... (Etkisi 2018 ve sonrasındaki 5 yılda görülecek)
Sevgili poem paylaşımlarınız için öncelikle çom teşekkür ederim. Kords benim içinde çok degerli borsamızın benim gözümde ilk 5 hissesinden biridir. Fakat bu yapılan tahtadaki absürt hareketleri can sıkmaktadır. Hissede garip fiyat hareketleri ky cıda acaba saglam diye girdigimiz dev şirket speklerin elinde oyuncak olmuş sat al al sat hissesi hissi oluşturuyo.. 9:** fiyatlarda işlem yaparken bilançolarda bozulma yokken sebepsiz yere 6.50 lere kadar geri gelmesini bir düzeltme olarak kabul edemem.5.10 dan nitelikli yatırımcıya 30 mil.satış yapılmıştır denilen bir şirketin iki 8-10 günde 3.80 lere düşmesini kabul etmem.
Ben borsada ilk hisselerim ipek matbaa ve kords hissesiydi. 7-8 yıl öncede ilk 4.06 dan almıştım. Ozamanlar tabi çokdaha az lotu vardı ve sert hareketler ozamnda oluyordu. 1 mil. Lottan fazla işlem dönüp 4.50-70 leri görürdü bizde arkadaşlar la derdikki tamam bunun işi bitti artık daha aldıgımız yerlere gelmez. Kords bu sabıkalı daaa!!! Bırakın 4.06 yı 3.30 lara kadar basıyorlardı. Yılda 4-5 kez bu hareketler olurdu. Sat al al sat yapabilen ( onuda kolay kolay yaptırmıyorlardı) para kazanabilirken uv alan arkadaşlar ufo görmüş masum köylü gibi izliyorlardı tahtayı.
Kords ta aralıklı periyotlarda hep bulunmuşumdur. Şuandada tabiki maldayım _%70 portföyle .. Benimde bir hedefim var tabiki. Şunu söylemek istiyorum kısaca sabancıda sürünen bugün 8.10 fiyatta olan kords inan bana arkadaşım koç iştiraki olsa dd , fk, şuan iki katından işlem görürdü ve fiyatınıda ikiyle çarpın şu rasyolarla _13-14 lira fiyatlarda olurdu.. Bütün yorumlarımda hep özellikle yazdım şirket bnm gözümde altın degerindedir diye.. Kızgınlıgım sabancılara başka kimseye degil. Bu kadar spekülatif hareketlere izin verdigi için. Çünkü şunu biliyorum, hiçbir tahta yapıcı şirketten destur almadan büyük fiyat aralıklarında hisseyle oynuyamaz. Ben bunda sabancı kızlarınında parmagı oldugunu düşünüyorum. Bu sebeple hırsız içerdeyse kapı kilit tutmaz yazdım.
Kısa kesiyim diyorum yine uzayıp gitmiş. Hakkınızı hela edin.
Sizin ve sevgili matesis in yorumları açıklayıcı bilgileri çalışmaları çok güzel.. Sizde emek veriyorsunuz, ikinizede burdan teşekkür ederim. Emeginize yüreginize saglık.
..
Birinci seviye bilgi ekranı bile kullanmayan bir yatırımcıyım..ANcak hissetiğim, Kordsa tahtası; görece yüksek dalgalar yaratmak için büyük finansal enerjiye ihtiyaç yaratacak kadar derin bir tahta gibi görünmüyor..Şu durumda, Tahtayı domine etme potansiyeline sahip irade bileşkesinin; kolaylıkla, hızlı yukarı, hızlı aşağı salınımlar yaratması mümkün..Peki bundan; biz uzun vadeli yatırımcılara ne?..Kendimize uzun vadeli yatırımcıyız diyorsak tabii..Şu durumda; bu psikolojik iletişim biçiminin muhatabı ve/veya mağduru, borsanın temel felsefesine, bana göre, taban tabana zıt olan, anlık algılar ve fiyatlar peşinde sürüklenen yüksek frekanslı yatırımcılar olsa gerek..
Eğer kısmet olur da mesela 3-4 sene sonra, ve mesela 20-25 li fiyatlarda burada olursak, bu fiyat aralığında da yapılan özdeş, yüksek frekans aromalı yorumların, bugün için ne kadar fazladan telaş enerjisi yüklü olduğunun, çok daha belirgin ortaya çıktığını da gözlemliyor oluruz..kanımca tabii:))
Ben de uzun zamandır hic satmadan tutuyorum. Gecen sene yuruyor dedik geri geldi. Ama uzun vadede bunu göze aldık sonuçta. Daha çok topladık. Benim derdim aslında fiyat değil. Bakmayın arada yazıyorum birşeyler ama bana daha çok heyecan veren bu şirketin seçkin ortakları arasında olabilmek.
Türkiye`deki şirketler arasında AR-GE ye en fazla yatırım yapanlardan birisi...
Otomotiv Havacılık ve lastik teknolojisinin gittiği yere kadar gidecek.
İnşaat güçlendirme ve kompozit sektöründe büyüyecek.
Mesela bir uçak üreticisi 230 kg taşıma kapasitesine sahip drone üretecek.. Drone üretiminde kullanılan malzemeler KORDSA ile güçlendirilse fena olmaz mı? Bu işlerin içinde olmak güzel olmaz mı?
Beni cezbeden konular bunlar.. Daha çok proje konuşmak lazım. AR-GE merkezimiz açık inovasyon yöntemiyle çalışıyor gidip dalasım geliyor arkadaş bir tanesi de çıkıp şunu buldum tasarladım demiyor. :)
Haklısınız..Dünya hızla değişiyor.....belki de pek çok ulaşım konseptine yönelik kompozit malzemelere, grafen teknolojisine ve benzeri alanlara dayalı ürünlere talep; beklenenden çok daha hızlı artacak..Kordsanın diğer avantajının da, yazdığınız gibi, grup içinde Brisa gibi istikrarlı, Temsa gibi talep büyümesi potansiyeline sahip müşterilerinin olması ..Yakın gelecekte Kordsa'nın; grubun diğer şirketlerinin vizyonlarını ve hedeflerini tahrik edecek nükleer bir çekirdek olacağını düşünüyorum..:):)
Bakınız bu sektörde sınır yok. Örnek;
http://www.hurriyet.com.tr/dunyada-b...&utm_term=post
Merhaba arkadaşlar ben 7.70 veya 7.80 arası gelirse 70 ile 81 bin arası alış yapabilirim
borsada hisseyi anlaiz etmek tabiki önemlidir gidecek hisseyi bulmak bence kolaydır önemli olan elde tutmak borsada çok sağlam psikoloji, çelik gibi sinir gerektirir bu yüzden bekleyelim ortaklar elde tutalım önümüzde büyük bir alım var haberin ne zaman düşeceği çok net değil bu fabrikalrdan gelen kar şirket bilançosuna olumlu yansıyaaktır fiyata, çok takılmayalım uzun vade çok farklı bir olay küçük fiyatlara takılmaya gerek yok
grafik atacak babayigit yok mu?
soylr altta hacimleri de gorecegiz...
Değerli ortaklar,
Bilanço 1 ay kadar sonra açıklanır. Sonucu tahminlerken, 2017 yılı 4. Çeyrek itibariyle iyileştirmelerin sonuç vereceğini, artan maliyetlerin sönümlenerek marjların dengeleneceğini düşünüyorum. Karlılık artışı ile birlikte ivmemiz devam eder ve ekranlarımız uzun bir süre yeşil kalabilir.
Ayrıca ABD'deki iki şirketin satın alma işlemleri kapanışı yapılmak üzere. Yine 1 ay gibi bir süre içinde sonuçlanacaktır. Ancak bunun fiyatlandığını düşünüyorum. Çok ani yükselişler beklememek gerek. Bunun etkisi 2018 yılı ilerleyen dönemlerde bilançolara yansıyacaktır. Bu daha önemli...
Bizim bilançoyla birlikte uzun vadeli yükselen trende oturmamız daha mantıklı gibi görünüyor.
birazdan yine ufak hesaplarla indirecek. amaç hareket oldu. ytd
Verir verir 8.15 dende verir 8.00 dende verir,beklemesini bilene 7.80 den bile verir.
Hacimdeki düşüş yavaş yavaş devam ediyor. Satıcılar isteksiz...
Flama oluştuğunu herkes görüyordur. Hacim bitme noktasına geldiğinde alıcılar gelir.
Evet Sn. Spenc burası enteresan bi sekilde cok sakin,
Halen ekleme yapadım bu haftada bekliyecez, haftaya limitleri yükseltecem olmazsa,
muhabbet dönsün en azından:)
2017 yılında toplam patent portföyünü yaklaşık %60 oranında artıran Kordsa'nın, yıl sonu itibariyle dünya genelinde 167 buluşu, 664 patent başvurusu ve 168 onaylanmış patenti bulunuyor. Kordsa'nın buluş sayısı da 2017 yılında %14 olarak rekor şekilde arttı. Kordsa'nın en fazla buluşa imza atan Ar-Ge ekipleri %71 ile İzmit tesisi ve %26 ile Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi oldu.
Hafta henuz bitmedi yarin abd TDİ verisi gelecek. Fed faiz artırımına gitmemesi 9 a 0 oyla, dövizin yönünün ne olacağını şekillendirecek tarım dışı ve işsizlik. Bugün ısyatirimin sitesinde yabancı takası kordsda da hatalı gibi gördüm birgün oncesiyle dikkat ettnizmi. Ytd.