sabaha kap gelir....nuri beyin sitilide bu galiba...sat ertesi gun gonder.... yarin biraz geri cekilme bekliyorum bugun alanlari dokmek isteyecektir....yanilirsam tabiiki cok guzel olur:)
Printable View
sabaha kap gelir....nuri beyin sitilide bu galiba...sat ertesi gun gonder.... yarin biraz geri cekilme bekliyorum bugun alanlari dokmek isteyecektir....yanilirsam tabiiki cok guzel olur:)
Elimde hisse yok ama son 4 aydır, yaptığı hareketler çok dikkat çekici.
Uzun süre elimde olan bir hisse olduğu için, detaylıca inceledim ve neler olduğunu az çok çıkarttım.
Eylül 2019
Hisse 2 TL seviyelerinde (bende de var)
Yükselen borsada, 6 TL seviyelerinden düşmüş.
Bilanço berbat.
Yabancı yok, fon yok, piyasadaki hisselerin çoğu patronda.
Ocak 2020
Hisse 10 TL seviyesinde.
Bilanço hala berbat.
2 TL'den 10 TL'ye çıkma sebebi belli değil. (bende hala var)
Yine yatırımcı ilgisi yok denecek kadar az.
Ay içinde, 3 aylık brüt takas geliyor.
Brüt takas esnasında, İzdemir enerji halka arz çalışmadı başladı haberi geliyor.
Nisan 2020
Brüt takas boyunca işlem hacmi çok düşük.
9 - 13 aralığında, çok düşük hacimle dalgalanıyor.
Halka arz haberi bile talep yaratamıyor.
2 TL'den 10 TL'ye yükselişin sebebi, halka arz haberi olduğu düşünülüyor.
Brüt takas bitiyor.
İşlem hacmi düşük, hisseye talep yok.
Haziran 2020
Brüt takas sonrası, hisse, yine düşük hacimle, 15 - 16 seviyelerine geliyor.
KAP haberi geliyor.
Çelikhane üretimi iki katına çıkacak diye bir haber düşüyor.
KAP, o kadar muğlak yazılmış ki, okuyan bir kişi, üretim 2 katına çıktı diye düşünebilir.
Nitekim, biraz talep oluşuyor ve hisse 15 TL seviyesinden 12'li rakamlara düşüyor.
Halbuki, üretimin 2 katına çıktığı falan yok.
2017 yılında alınmış bir karar ve maliyetlerden dolayı uygulanamamış bir düşünce.
Bu dönem, benim hisse ile vedalaştığım dönem.
Ağustos 2020
Hisseye, yeterli yatırımcı çekilememiş durumda.
Hacim düşük, talep yok denecek kadar az.
Hisse, 15'li rakamlarda, düşük hacimle yatışta.
Ay ortasında, çok takipçili borsa kanallarında, hisse ile ilgili spekülasyon başlıyor.
Hisse, çok kısa sürede, 15 TL'den, 28 TL'ye çıkıyor.
SPK, vbts kapsamında, hisseye, 3 ay tek fiyat, derinlik görmeme, brüt takas cezaları veriyor.
Hisseyi yükseltenler, ceza geldiğini için, operasyonu tamamlayamıyor.
Eylül - Kasım 2020
Tek fiyat döneminde, hisse, 18 TL - 28 TL aralığında, düşük hacimle dalgalanıyor.
Bu dönemde, % 300 bedelli sermaye artışı haberi geliyor.
SPK'ya müracaat ediliyor.
Bedelli furyası olduğu için, hisseye, gene talep oluşuyor.
Tek fiyat sisteminden, 20-21 TL aralığında çıkılıyor.
Aralık 2020
Cezalar biter bitmez, Ağustos ayında, hisseyi, 15 TL'den 28 TL'ye çıkaranlar operasyonlara başlıyor.
Patronlar, resmi olarak 37 milyon lot civarında satıyor.
Resmi olmayan farklı hesaplardan, kaç milyon lot sattıkları bilinmiyor.
Haziranda yapmaya çalıştıkları, ancak talep oluşturamadıkları operasyonu, Aralıkta başarıyorlar.
Borsadaki ralliden ve demir ton fiyatlarının zirve yapmasından faydalanıyorlar.
SONUÇ
Bugün bakınca, hisse 10'lu rakamlara gerilemiş durumda.
Borsada, binlerce mağdur bırakmış olarak, bir patron operasyonu daha tamamlanmış oluyor.
2018 yılında değişen SPK kuralları, patronlara yaramış görünüyor.
Bu bilançoyla, hiç bir kurumsal yatırımcı veya fon almayacağı için, mallar küçük yatırımcıya devrediliyor.
Önce, şirket sahipleri, şirketi kötü yöneterek, zarara uğratıyor.
Sonra da, zararı kapamak için, bedelli sermaye artışı yapıyor.
Bedelli için gereken parayı da, vatandaştan alıyor.
Hissem olmasa da, tarihe bir not düşeyim dedim.
teşekkür ederim sayın abim ancak maalesef kumpasın operasyonun ortasına düştük ben şahsımca hisse düzelmesi bir yılı bulacak paramın 4-1 buraya bağladım zarar çok yüksek rakam eğer hesap sorulacak veya soracak var ise elbet ky yapılana yanına kar almasın
gercekten guzel....ama son kisma katilmiyorum sayin izmut....ozellikle satisin bittigi gun sabah acilisinda 2 dakkada 10 milyon lot hacim olustu.... bunu ky yapamaz.....bence birilerine devrettiler.....bugunki virmanlar....bu baskida satmadan ote bence dahada baskilayip insanlarin ellerindekini zararina sattirmak icin....ha kucuk yatirimci alirsa ne olur? oda farketmez bu kez bedelliden parasini alirlar...bence burada hikaye daha bitmedi.... ben en gec cumaya kadar donus bekliyorum.....ozamana kadar baskila ve azar azar dusurmeye devam edecekler diye dusunuyorum.....
Aynı yerde 700000 metrekare liman eggüb 151.5, 500.000 metrekare liman gemiler demir çelik fabrikası elektrik santrali. Neyse uzun lafın kısası bedelli bölündükten sonra hikaye çok! Ytd. Kötü yönetildiği muhakkak! Ytd.
Terki joe paldır küldür düşen İzmir Demir Çelik mi alırsın, halka serbest oranda arz edilen Arzum güççük ev aletlerini mi ?
İyi düşün ama esneme sakın uyanık olmalısın uyursan ölürsün hacııı ytd
Merhabalar. En son ne zamana kadar bedelliye para yatirmamiz gerekiyor?
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...80e9f89d95.png
burdan tepki vermesini bekliyorum...10.50 yi aşağı kırarsa soluğu 8 lerde alması muhtemel.
https://s12.directupload.net/images/201230/vrcnejuk.jpg
üç aylık takas
Ya sizcede 10 gündür 5,6kademe yukari yazilan lotlar,??
ayni kisi olabilirmi?? Çok bariz öyle evet 25,30k lot bile baya bir Emir le veriliyor ama çok kasıtlı assagidan toplama klasik yöntem. Ve satanda var ondan biraz beklicez galiba.
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese sağlıklı bir yil diliyorum Ortaklar.. en cok buna ihtiyacimiz var sagligimiza...
Borsaya gelince kazancimizin da allah hayirlisini versin..
Umarim berektli herkesin yüzünün güldüğü bir yıl olur milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum [emoji1018][emoji457][emoji3547][emoji1659][emoji408][emoji408][emoji2933][emoji1628][emoji316][emoji322][emoji323][emoji3455][emoji312][emoji313][emoji389][emoji383]
Kap ta haber var. Şirkete 435 Milyon giriş var diğer şirketten virmanlamislar yarın nasıl olacak göreceğiz
sıktın artık yani...
Arkadaslar 460milyon civari para nerden geldi ..satilan lotdan geldi .derinlik izleyen biri ky almadigini bok gibi ortada goruneni gormuyormu .simdi ust kademe 20bin lot yaziyor alan yok .adam kademe biter bitmez lot yazdi .bunu daginik takasdan alan belli degilmi ky 5gunde 500mikyonluk lotu alacak kadar salakmi? Canlari cikana kadar bir lot yok 100bin lot var blok satis yaparim 30tl o fon gelsin alsin.bu fiyatda beklerse 500bin lot yaparim siktn sene vermem. Ben o kadar biriyim ki benle sidik yarisi yapannkaybeder.
Artık yükselme zamanı gelmedimi
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hala bezdirme dewam eder diye düşünüyorum ama 10 dan assayads sittim sene inmez yukarda da aciklamis sagksub arkadas
Aynen öyle 5 kademe arasında paslaşmalar devam edecek gibi bakalim kalkis ne zaman olur
Az bir şey aldık aldıgım gibi cok deli kar gördüm kar gördüğüm kadar zararda var şuan bedelli halka arz bakalım cıkacak mıhaber
kendini bilen kişi ne için yaşar, şerefi, haysiyet, namusu, itibarı için yaşar....kendim için söylüyorum şerefim haysiyetim itibarım namusum olmadıktan sonra sokağa çıkıp serbestçe dolaşamadıktan sonra çuvalla parayı ne yapayım, bir bu şirketin güç odakları çuvalla para kazansanız ne olacak ne kıymeti olacak itibarın şerefin haysiyetin olmadıktan sonra herkes sizin için h...rsız dedikten sonra ky cebindeki üç kuruş paraya göz koyduktan sonra bir anlama yok sizi bundan sonra bu piyasadaki herkes böyle bilecek birde ali gürsü p... var allah onun öyle yapsınki birdaha konuşamazsın çanak oldun herşeye ....tamam piyasa iner çıkar ama bu şekilde operasyon çekme ile ky anası bellenmez..
benim gözümde hiç artık zararı çıkarayım bir daha tarafına dönüp bakmam
sn. Alpaslan.
şeref, itibar, haysiyet vs. diyorsun ve haklısın da,
ama günümüzde maalesef o dediklerinin hepsi de maddiyata tahvil edilmiş durumda,
yani ne kadar paran varsa, o kadar itibarın var.
ne dersek diyelim ama k.y böyle tabiri caizse akın akın borsaya hücum ederken, adını, ne iş yaptığını bile bilmedikleri hisselere ucuz mu pahalı mı diye düşünmeden atlarken bizimki anca havanda su dövmekten öteye gitmez..
is the average of five people around the human..
Maalesef yerden göğe doğru tespitte bulunmussunuz
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spk bülteninde grup 1 hisselerinde listede görünce yanlış algıladım...alt pazarda işleme devam...
matriks dip zirve analizi durumu
zirveye uzaklığı
http://pixurl.net/image.php?dm=XTV8
31,8 de yazdım yazıda yukarda,ancak bu hissenin tamamen bitik olmadığı elindeki var olan değerler sahaya yansımamış olması ,tatlıcı denen ali gürsü bu işi bir başına cevirmiş olması komiktir, illaki hisse sahibi buna tedbir getırmesi spk,ya olağan üstü fiyat durumu hakında tedbir isterdi,tatlının operasyan yaptığını sağır sultan bile biliyordu SPK,mı bilmordu,danışıklı , izdmç,liğin altı boş değil yine yazıyorum yarın oburgün patron satttığı malları geri alıp yukarı sürecek, o zamamda millete bakın hissemiz budur deyıp yıne yukardan basacaklar, kısaca kaymaklı kadayıf , yersen ,allah vicdan merhamet verirde adam olurlarsa hisse ıyı yerlere gelir,bunun bir benzeri de POLHO ,bir ben,birde bilen bilir bunları ...
Bir şarkı sözü var:
Gidene dur denmez,
Bu hayat hep böyle mi olur, düşen hep yerde mi kalır, gün olur belin doğrulur.... ytd
Bugün 2 haber var.
Güniçi, İzdemir Enerji halka arzı için, TSKB ile anlaşma yapıldı KAP'ı atılmış.
Bu akşam da, SPK, % 300 bedelli başvurusunu onaylamış. (11.11.2020 başvurmuştu)
Sermaye, 375 milyon TL'den 1.5 milyar TL'ye çıkıyor.
Bedelliden gelen para ve düşen dolar kuru ile, kısa vadeli borçlar azalacak.
2021 bilançoları, daha iyi gelebilir.
herkese iyi akşamlar, anadolu daki tabir ile zurnanın zırt dediği yerdeyiz, ak koyun kara koyun belli olacak bedelli talepleri onaylandı , bundan sonra gerçekten dürüst mü ,dolandırıcımı oldukları ortaya çıkacak, bence patron avenesi kendisini kanıtlaması gerekmektedir.
İzmir i severim spek seans başlar başlamaz tavandan alışa geçerse kaçtı balık der kümesteki tavukla idare ederiz ya da idç yi ekleriz deftere ytd
Açmadı demek ki egzozuyla kuş tutsa bundan bir cacık olmaz ulan bu haberle geldiğin yere gitmeyip tepetaklak olacaksan kim inanır lan sana almayı bırak ekrandan silmişim ytd
Seans sonunda 18.06 da haber gönderip pazartesi sabah bölündük dediler.bu nasıl bir çakallıktır böyle spk nın bunu kabul etmemesi lazım.hatta spk seans kapanmadan pazartesi iki hisse bölünecek diye bildirimde bulundu(Glryho- Celha)sonra dan seans kapandıktan sonra ekleme yaptı Spk bunu nasıl yaptı aklım.almıyor.18.06 da pazartesi sabah bölünmüş olarak işleme başlıyoruz da ne demek:(( Ey Allahım daha neler göreceğiz.ama bu kötü bir örnek olacak bedelli bölüneceklere,artık şirketler seans kapanınca sabah bölünüyoruz diyeceklerdir.
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu hissede çok fazla ky var bunları dökmeden götürmeyecekler patron ve yancıları ters algıya oynuyorlar unutmayın ne düşünüyorsa ky onun ters hareket ediyorlar,algıcılara kapılmayın, s şahin ky parasını yiyemeden gözlerin açık gidecek ahtan kimse kurtulamamış sen kurtulasın
kapta rüchan hakkı referans fiyatı 9.069 olarak ilan edimiş.bu pazartesi açılış fiyatımı demek oluyor anlamadım.%300 bedelli olduğuna göre 13,09+3/4=4,02 olur diye biiyorum ben.9,069 nedir bilen varmı?
BÖLÜNME ÖNCESİ FİYAT / (1+(BÖLÜNME ORANI/100)) (Hisse bölününce, hissenin lotu artar, sermayesi artar ancak hissenin fiyatı bölündüğü oranda düşer
cuma günkü kapanışa göre açılış fiyatının ortalama 3.27 olması gerekir diye düşünüyorum.
Bu işte bir gariplik var. 9,069 neye göre hesablıyorlar.
google dan baktım,rüchan hakkı bir hisseye ödenecek bedelli için miktarmş ,yani bedelliyi bir liradan değil 9 liradan kullandırmış oluyormuş.soyguncu bunlar.bir hisse için %300 bedelli 3x9=27tl ödenecek 4 hissen olacak 27+13=40/4=10 lira pazartesi baz fiyat.
ben böyle anladım.