Warren Buffett Yatırım Stratejisi ve Uygulanabilirliği Üzerine Düşünceler
https://suphecikimse.blogspot.com/20...tejisi-ve.html
Printable View
Warren Buffett Yatırım Stratejisi ve Uygulanabilirliği Üzerine Düşünceler
https://suphecikimse.blogspot.com/20...tejisi-ve.html
“Erdoğan: Merkez bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını oldukça yüksek bir oranda gerçekleştirdi. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an benim sabır safhamdır, bu sabır bir yere kadar.”
Yorum yapamıyorum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu konuyu baştan sona okudum, bir finans profesyoneli olarak geçen sene bu zamanlar gaza gelip aldığım yaklaşık 2.000 TL'lik hisse dışında borsa ile hiç işim olmamıştı.
bu ay itibariyle 15 kadar hisse de çok küçük tutarlarla alım yaptım.
imkan olursa her ay aynı tutarda alarak devam etmek istiyorum.
borsa yatırımına çok uzağım, ama aklımdaki tek bilgi uzun vadede kademeli alım yapmanın doğrusu olduğu yönünde.
36 yaş, başlamak için çok geç ama hiç başlamamaktan iyidir.
Öncelikle hoş geldiniz. 36 yaş geç sayılmaz, tabii ki ne kadar erken olursa o kadar iyi...umarım her ay düzenli alım prensibinizi uygularsınız. Uzun vadeli hisse biriktirmek için ideal bir donemde olsak da, 1-2 yıl sürebilecek sancılı ve zor bir döneme hazırlıklı olmalı...pes etmemek lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=UByVoCZlfXw&t=1s müthiş bir hikaye.
yorumunuz için teşekkürler. biraz da deneme süreci aslında, daha detaylı inceleme fırsatı bulduktan sonra sayıyı azaltabilirim.
teşekkür ederim, söylediğiniz gibi önümüzdeki 1-2 yıldan pek umutlu değilim ama uzun vadeli yatırım, geçici gelişmelerden bağımsız olmalı kanaatiyle başladım.
1-2 yıl umutlu degilsen borsadan o zaman mevduatta kalır millet.
Bu topic kucuk kucuk yedirme topigidir ve amacına ulaşmıştır.
Hocam hikaye güzel gerçekten de asıl soru 20 yılda parlayacak hisseyi bulabilmek...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende artık aynı kanaatdeyim..... dikkatli olmak şart..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
4.244.24 dende sattım..trkcm aldım ..bu firsatlari kaçırmam...uv kagitlarim bakidir...her ay düzenli alım yaptığım kağıtlar var....bes deki gibi bir saçmalığa para yatırmam..trade fırsatını da hiç kaçırmam.isc 4 e geri gelecek diye düşünüyorum..ozaman tekrar Alacam.bunuda belirtim
Ben yanlış anlamışım o zaman aşağıdaki mesajı...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...15#post2580515
Baya baya uzun vadeli portföy maksatlı bir yazı gibi gelmişti bana...Sağlam mağlam felan deyince...Özür...
Neden olmaz?
Bende 1990’lı yılların başından beri taşıdığım İşC hisseleri var mesela. Negatif maliyete döneli çok oldu ve sürekli temettü alıyorum ve geçimime çok katkısı oluyor. O kadar oluyor ki fazlasıyla çocuk okutuyorum, dönüp tekrar hisse alıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn.ctugrul bankalar herşeyden nem kaparlar...çok volatil hisselerdir..ve iyi sanayi hisseleri ile kıyaslanmayacak kadar getirisi azdır...fakat isc yi sadece banka olarak nitelendirmek yanlış olabilir...zira iştirakleri ile daha çok holding gibi..ama iştiraki soda kadar getirisi olmuyor maalesef.
Teşekkür ederim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hepsi güzel hisseler bunlara ilave bir de çimsa yı beğeniyordum ama bitirdi beni malesef.
Ekonomik bunalımın olduğu anlarda borçlu hisseden uzak durulacakmış kesinlikle.
Brisa,çimsa çok güzel ders oldular benim için...
Ytd,
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Torunlar GYO ile alakalı düşüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...u-uzerine.html
YTD
Aygaz maalesef eski günlerindeki gibi değil .ama dönüşüm içerisinde...baraj elektrik üretim santralleri alıp işletmeye başladı.gemi taşımacılık alanında da faaliyetleri var.ve artırıyor...tuprasin karından pay alıyor...petrol istasyonları da var....fakat son zamanlarda ki doğal gaz maliyetleri arttı. ...yinede uv olarak çok iyi bir firma. KV beklentim yok..MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın human01 selamlar, ICBCT hakkındaki düşünceleriniz nedir acaba?
Yeni doğan kızıma gelen altınları saklamak zor olduğu için bir hisse senedine çevirip saklamayı düşünüyorum. Miktar çok fazla değil o sebepten tek hisse seçmek sıkıntı olmaz.
Vade ise en az 18 yıl. Al ve unut yapmayı düşünüyorum, temettüler gelirse üzerine ekleme yapacak şekilde. Ama bu kadar uzun vadede bir hisse senedi seçmek çok zor geldi. Ne sektörlerin ne de şirketlerin 18 yıl sonra ne halde olacağını hiç kestiremedim. Cam sektörünün Türkiye'de hala güçlü olabileceğini düşündüm sadece.
İnceleme için önerebileceğiniz sektör veya şirketler var mıdır acaba?
Al unut diye bir uzun vade yatırım stratejisi olmaz.."al ve takip et, belirli dönemlerde (çeyreksel bazda olabilir) durum değerlendirmesi yap" olabilir strateji...ister 1 hisse olsun, ister 10; ister 10 tl olsun, ister 10 bin tl...önemli olan yöntemin doğru ya da yanlışlığı zaten.
Uzun vadeli yatırım bazen yanlış algılanıyor...her gün takip etme, her gün işlem yapma...ama 18 yıllık hisse yatırımı diye bir şey de olamaz, gelişmiş ülkeler gibi oturmuş piyasalarda bile olmaz, bizim gibi ülkelerde böyle bir şeyi konuşmak bile abes olur.
Ben olsam ASELSAN ve isdmr ...alir Unuturum.....siyasi olarak bir darbe yemedikten sonra satmazdim....bırak şöyle böyle diyeni...2009 da da herkes herşeyi diyordu...aselin durumu ortada...keza Ereğli'nin de...ama büyük sabır lazım....oda bir gerçek..
Bu yazılanlar benim tarzım...Uzun vadeli ve cautionary nin yazdığı gibi yine de çeyrek bilançolarını ve temettü verimliliğini takip şeklinde...Temettü aldığımda yine üzerine ilave etme şeklinde...
EREGL-TUPRS benimkiler nickimden de anlaşılacağı üzere...Çok ta verimliler uzun senelerdir...Her anlamda...Hem fiyat artışı hem de temettü bakımından...Çok mutlu ve huzurluyum...Türkiyenin en büyük 2 şirketi...
İş Bankası üzerine ufak bir çalışma...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...ir-calsma.html
YTD