Sayın cefaks bilanço tarihleri ne zaman bilginiz var mı
Teşekkürler
Printable View
https://m.borsagundem.com/haber/rta-...zaladi/1488056
Selec te böyle bir anlaşma yapabilir mi
Yada bu kitlerin dağıtımını yapabilir mi
İşte kritik soru bu?
Haftaya belli olur
Olursa tadından yenmez
Ytd
Şirketin 2018 de 39.7 mio TL; 2019 da da 45.05 mio TL akaryakıt gideri olmuş.
Benzin fiyatlarından heralde ilk çeyrekte 1-2 mio tl azalmıştır.
Bi dip dalgası daha gelmez inşallah;biraz uykularımızı kaçırır. Yoksa güzel hisse.
İşte insan hep en düşün ; en güzel fiyattan almak istiyor ama olmuyor :/
Doğru bir yorum olmamış. Selec ilaç depoculuğu yapan ve bunları dağıtan bir şirket. Depoların kar marjı da devlet tarafından belirleniyor ve çok sınırlı. Bahsettiğiniz şirketlerin kar marjları ve özsermaye karlılığı yüksek olduğu için PD/DD oranları aynı olmaz.
İlaç fiyatlarına her yılın Şubat ayında zam yapılıyor ve Selec stoktaki maldan dolayı ilk çeyrek iyi kar açıklıyordu ama bu sene düşük zam geldiği için stoktan fazla kar edemeyecek.
Son olarak virüs etkisinden dolayı kronik hastalar hariç ilaç tüketiminin ciddi oranda düştüğünü düşünüyorum. Çünkü kimse hastanelere gitmiyor. Selec normal bir sağlık sektörü hissesi değil ve ben mevcut durumda avantajlı olduğunu düşünmüyorum.
Euro kuru bu şekilde giderse ve devlet ilaç fiyatlarına aynı oranda zam yaparsa 2021 iyi olabilir.
Güzel bir açıklama olmuş. Dediklerinizden yaptığım çıkarıma göre diğer toptan perakende işletmelerinde serbest piyasa varken Selec in durumu tamamen devlet kontrolünde olması bir nevi narh sistemi olması bu sektör ortalamalarına girmesini engelliyor. Haklısınız. GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.bundlehaber.com/detay/b9...69e9b2c302?l=1
Hazır olun dağıtılacak bir dünya aşı gelecek. Bunu ülkemizde yapsa yapsa selec yapar ciddi ve kurumsal bir firma gerek. AstraZeneca firması yapar demiş İngilizler bu firma Türkiyede de faaliyet gösteriyor diye biliyorum.
Strabon usta dağıtım tamam kabül başka bir konuya deyineyim , aşı 1 yıldan önce çıkmaz en erken ocak dedi tüm bilim adamları ee şimdi haziran deyince acaba demeyecek mi bilim insanları bu virüs laboratuar yapımı mıydı ?
O konu başka birşey şahsi fikrim evet yapıldı; kim yaptı yaptırdı bilemem ama benim düşüncem yapıldı. İngiliz prens charles 71 yaşında ve başbakan johnson maşallah direk yoğun bakımdan yürüyerek çıktılar. Aşıyı haziranda piyasaya süreceklermiş borsa bununla ilgileniyor geriye kalanlar sohbet işte. :)
Tüpraş İzmit rafinerisini durdurdu
Dünya piyasaları allak bullak olmuş yine
Dış basında ülkemizde erken seçim olabilecegi konusu gündeme gelmiş
Rusya Almanya bu sene turizm olmayacağını açıklamış
Dolar 7 yi solladı
Genellikle Mayıs ayında satış dalgası olur geneleksel olarak
Rusya buğday satışını yasakladı
Rus bilim insanları ikinci bir virüs uyarısı yaptı
İşsizlik patladı.esnaf kepenk attı.turizm yan geldi
Borsa İstanbul u bilmem ama reel sektörün durumu içler acısı
Berber kahveler AVM ler kapandı
İnsanlar bunalımda.3 aylık bankalar borç oteledi 3 ay sonra her şey düzelir mi?
Ayrıca faizde durmuyor.1000 TL borç öderken 1100 1200 TL olur.hemen açılır açılmaz bu kadar nasıl borç çevrilir?
Yukarıda belirtilen her şey bizi ne bekliyor
gösteriyor.
Birçok şirket topu atmak üzere bunlara borsadaki şirketler de dahil
Allah ülkemizi korusun
Ytd
Bana göre bu hastalığin ilacı bulunmayacak
Herkes bulduk diyor bir şey yok
İşin güzel yanı maskeler artık eczaneden alınıyor.
PTT den kargo beklemeye gerek yok
Git istediğin eczaneden al maskeni
Hisse bir önceki yazıma istinaden 5 6 ya kadar gerileyebilir
Bilanço da pek değişim olmayacak anlaşılan
Ytd
Selec'i şu anda karşılaştırabileceğimiz bir şirket borsada yok. Onun için şu hisse bu fiyat oldu Selec niye bu fiyatta diyemeyiz. Selec üretim yapan bir firma değil. İlacı üreticiden toptan olarak alıp eczanelere dağıtım yapan bir firma. İlacın alınacağı fiyat ile deponun eczaneye satacağı fiyat belli. Ve şu anda ilaca olan talep azaldı.
Üsluba dikkat edersek sevinirim. Şu anda virüsten dolayı kimse hastaneye gitmiyor. Kronik hastalığı olanlar hariç ilaç tüketimi azaldı. Mesela antibiyotik tüketimi en az %50 azalmıştır. Eczacı tanıdığın yok mu açıp sorabilirsin. Ben düşüncemi doğrulatmak için öyle yaptım mesela.
Şirketi iyi tanıdığımı düşünüyorum ilaç tüketimi azalmasa bile öyle uçacak kaçacak bir durumu yok. Çünkü marjlar belli.
Ucacak kacacak diyen yok en azinda cift haneyi hakeden bilancosu var...ucan belli 2 tl 20 tl diyen rtalb...bu hissenin coktan 10 tl uzerine atmasi gerekiyordu iyi basardi spek..sen su donem 6 tl olacak dersen bu uslupla burada cok karsilasirsin bence temennini kendine sakla....
Haklısınız hocam
Yeni bir şirket kuracağım desem
İlaç dağıtımı için olsun.
Depo
Araçlar
Eleman
Ve işte prosedür falan filan
Kaça kurabilirim bu sirketi?
💯 Milyar
Ya baktım profesyonel olayım dedim halka açayım dedim ortak edineyim.
Yüzde 10 u na ne kadar para almam lazım
Evet ne kadar alırım 10 milyar almam lazım
9 alırsam 1 milyar zarar ederim.
11 alırsam siz zarar edersiniz.
Buna piyasa pd dd der.
Şu anda bunun PD dd si 1.5 gibi birşey
Yani ilk defa alan kişi 💯 milyarlik malin ortaklık kısmın yüzde onuna 15 milyardan almış olur.yani normal piyasada yüzde 50 fazladan almış olursunuz.
GYO lar mesela PD dd 0.50 den işlem görür.
ASELSAN gibi kritik sektörler 3 üzerinden işlem görür.
8 in üzerinde riskli dedim ama sağlık sektöründe hareket olduğu için bilanço dönemine kadar 9.950 kısa vadeli hedefim var.tum sektörler durduğu için o da.
Bilanço büyük oranda 11 Mayıs gibi açıklanacak.
Anlatabildimse sevindim
Ytd
Sayın Yarımada, ben de ilaç firmalarında tanıdığım bazı arkadaşlarımla konuştum; işlerin çok iyi gittiğini söylediler.Ayrıca, şirketimize (Selec) telefon edip tanımadığım üst düzey yöneticilerle konuştum ;hatta daha sonra da şirketin hisse senetleriyle ilgili yine üst düzey yönetici bir hanımefendi bana işlerinin iyi olduğuna anlattı.Bu arada dediğim gibi tanıdığım muhasebe bölümünde çalışan arkadaşım da ,işlerinin çok yoğun olduğunu , yeni elemanlar alındığını anlattı...Açıkçası önümüzdeki aylarda , buna yılsonu da diyebiliriz,işlerin dünya da ve Türkiye de iyi gitmeyeceğini tahmin ediyoruz.Fakat ,gıda ve ilaç sektörü tam tersi olarak büyüyeceğini çeşitli medya haberlerinde görüyoruz.Ayrıca, Selec ,tüm bu faktörlerin dışında çok ucuz kaldığını bilançoyu incelediğimde de görebiliyoruz.Ama, Türk borsası bir garip işliyor ! Uçak uçmuyor ama hissesi uçuyor, spor kulüpleri tam bir borç batağında ancak;hisseleri süper !.Yine borsa da işlem gören fakat şirketleri geçici olarak kapanan firmalar bile gayet güzel fiyatlardan işlem görüyor ! Olacak iş değil ! Bütün bunların yanında Selec bedava kalıyor.Tabi ki,bunlar benim yorumum.Kesinlikle doğruluğu kanıtlanmamış.Karar , yatırımcının..
Walla ben ilaç tüketiminin düştüğünü düşünüyorum. Hiçbir şirket aradığınızda işler kötü demez. Oturduğum sitede 4-5 tane eczacı var. Onlarla görüştüğümde de satışların düştüğünü kronik hastaları arayarak raporlarının uzatıldığını söylüyoruz dediler. Bu şekilde telafi etmeye çalışıyorlarmış. Mesela kendime bakarsam da normalde Mart-Nisan ayında çocuklar için 2-3 kere ilaç alırdım bu sene almadım. Evde kalınca soğuk algınlığı vs. olmuyor. Oram buram ağrıyor diye insanlar hastanelere gitmeyi bıraktı.
Ama tabi ki bilançolar açıklanınca göreceğiz. İlk çeyrek değil ama ikinci çeyrek yansıması olacaktır. Selec önceden bilançosuna göre ucuzdu ama şu anda ucuz diyemiyorum. Üretim yapan bir firma olmadığı için hep düşük fiyatlanıyor. Önceki yorumlarım vardır burda.
Selec kötü demşyorum bendede var ama şu süreçte diğer dönemlere göre çok ciddi kar yaptığını düşünmüyorum
mal koktukça sinekler doluyor,kokuyu yayanda suç..ğöm bakalım kimse geliyomu totoş..
İlaç sirkülasyonunun azaldığını bende bir eczaneden duydum.Ancak diğer sektörler çok ciro kaybederken bu belki başabaş gelecek.ilerisi açık.Ama firma kapalı kutu.Algi yaratmıyor.sanki borsada ne olursa olsun havasında.
Özellikle rtabl bilancosunu takip edecegim bakalim kar patlamasi olacak mi...bence kar patlamasi olmayacak ama hisse birilerinin elinde patlayacagi kesin......bu isler sadece bilanco ile olmuyor kar ile olmuyor....ortami iyi degerlendiremediler.....sanirim yeterince mal olmadigindan gucsuz kaldi spek...
3 aylık takas
https://i.imgyukle.com/2020/05/02/rYfsAf.png
Bilanço tahmini olan varmı!!
Farkındamısınız o hep bilanço doneminde rapor
Çıkaranlardan ses seda yok .
Corona tedavileri ilacla yapiliyor.Antibiyotik ve sıtma ilacı kullaniliyor.
Şimdi borsada beklenti satın alınır arkadaşlar dimi ? İlaç satışları düştü diyelim am bir adım öteye gidersek mayıs sonu normalleşme ile birlikte olan hastalara ek bircok hasta olacak , üstelik korona normal grip gibi alışılacak bir hastalık olacagı v bununl yaşamayı öğrenmemiz gerektigini tüm dünya söylüyor. Bu durumda pazar payı da dikkate alınırsa gelecek şimdiye göre çok iyi olmaz mı ? İngiltere de oxford aşı haziranda piyasaya sürülecek dedi. Gelecegi satın alan borsa bunlatı almaz da işleri azalacak olan havayolu spor turizm vs... Bunları mı alır ?
Kötü haberlerin ardi arkası kesilmiyor
Azerbaycan da iki bankanin battığı insanların paralarını çekmek için bankaya koştuğu söyleniyor.
Bir internet sitesi devletin para bastığı yazılmış dilerim yalanlanir.200 kusur bir şey söylenmiş
En kötüsü de Tüpraş in rafinerisini 2 ay üretimi durdurması
Neredeyse Tüpraş in 6 da bir bilançosu sakat demek bu
Ereğli bilançosu topu atmış durumda şayet üretimi de durdurursa şaşmamak lazım
Bu dünya ekonomisinin krize girdiği şu günlerde büyük olaylar patlak verebilir.
İran ABD savaşı hatta üçüncü dünya savaşı bile çıkabilir mi(?) Düşünmeden edemiyorum.
Evet şirket çalışmaya devam ediyor ama
Kronik hastalıklar dışında kimse hastaneye gitmiyor.disciye giden bile yok artık.
Bilanço geçen sene gibi gelirse öpüp başımiza koymak lazım doğrusu.
Deva ya da takip etmek lazım özellikle bilançosu kötü gelirse bir dakika bile durmak büyük hata olur bizim açımızdan.
Bilanço geçen yıl 10 Mayıs ta açıklanmış
Bu sene 11 Mayıs olabilir 10 pazar çünkü
Keşke bu pazartesi açıklamada
Bakalım ne göreceğiz?
Ytd
Hocam kendinizi zorlamayin kötü haber vermek için...petrol tüketimi dip yapmis fiyatlar dip yapmis tupras etkilenmeyecek ben mi etkilenecegim....iyi düşünün iyi olsun...virüs olayi bu gidişle bizde önemini yitirecek mesela....normalleşme biraz daha erken olabilir...
Bu hissede önceden çok az yorum yapılırdı. Gıda, sağlık sektörlerindeki hisseler gidince buna bu furyadan dolayı girenler çok olmuş anladığım kadarı ile. Ama Selec öyle bir hisse değil. Bu vesile ile bildiklerimi 3-5 yazı ile yorumlamış oldum.
Herkese bol kazançlar...
350 ile 370 arasıdır diye sallıyorum ilk çeyreği,,
Bence basit düşünmek lazım. Korona öncesine göre selec prim yaptı mı? Hayır. Sektörü nispeten az etkilenecek bir sektör mü? Evet. Çarpanlarına göre pahalı mı? Hayır. Aşağı marj mı daha fazla yukarı marj mı? En azından aşıdır ilaçtır dezenfektandır bunları kim dağıtır derken ufaktan bir beklenti olabilir mi? Olabilir. Fazla ayrıntıyla zihnimizi bulandırmayalım, o zaman alacak hisse bulamayız. Kasadaki 800 milyon bile o kadar önemli ki. Bakarsın bir açıklama gelir falanca işe giriyoruz derler, herşey değişir. O yüzden borsadaysan olumlu olmak lazım, başka türlü ülser olursun. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Deva...Ec.ilac peşine takildikca Selec in işi zor.cunku Deva çok prim yaptı ve gözü aşağıda.o düşünce Ecz.ilac düşüyor.ec.ilac 2 kademe düşse selec 3 kademe düşüyor o yüzden birkaç yazımda özgüveni olmayan kağıt yazdım.Oysa bu ara ne fırsatlar kaçtı.