söke de hisse satışı mı olacak?
al gülüm ver gülüm.
Bir operasyon olabilir mi?
ytd.
saygılar,
Printable View
söke de hisse satışı mı olacak?
al gülüm ver gülüm.
Bir operasyon olabilir mi?
ytd.
saygılar,
bizim kinin tavan olması tek tuşa bakar.....
ytd.
saygılar....
Oyle bir niyetleri yok
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Simdi gelinen noktada PD uzerinden
bir mesaj veriliyor....anlayana.
Iyi de ediyorlar. Birde su gaplari yapmayin diyoruz.....inatla yapiliyor.
Son kalkistaki derin gap cok ilginc.
Daha sonrada yapilan acilis gaplari.. Nitekim gidemiyor.Patinaja devam ediyor. Belki yabanci satisida etkili oluyordur.
Kim kimi takip edecek !!?? Icler acisi
bu basiretsiz capsizlarin dustugu durum. Normal Akli olan mantikli biri
olarak bu durumu anlamlandirmak
zor. Tabi bu mirasyedilerin vucut kimyamizi bozmalari her zamanki
davranis tarzlari. Ama alistik...... arkadan bir alicengiz daha gelirmi diye de gardimiz yerinde.
Yatirimcilar olarak Allah yardimcimiz
olsun..... Basiretsiz capsiz yoneticilerimizede akil nizan ve vicdan nasip etsin. İnşallah.
Ytd.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim yavru danaya acayip talep var,her gün 60-70 milyon lar dönmeye başladı,oysa bizim dev boğa daha ucuz fiyattan kenarda bekliyor,ipi ise gerilmekten iyice inceldi,kopması an meselesi,bakalım ipini koparınca neler olacak.
https://www.statista.com/statistics/...cement-prices/
Linkde global çimento fiyatları beklentisi ve 2013 yılından beri oluşan fiyat analizi ile 2019,2020 fiyat beklentisi var,sırası ile dolar bazında 2018 %3,3,2019 3,3,2020 de ise %3,9 luk artış öngörülüyor,Söke yatırımının ne kadar doğru zamanda yapıldığının göstergesi,2016 yılında büyük düşüş yaşayan global çimento fiyatları hızlı bir artış trendine girmiş görünüyor,özellikle Çin ve İran kaynaklı global çimento arzındaki daralma döviz kurundaki artışıda göz önüne alırsak Batı gurubuna oldukça karlı fiyatlarla ihracat şansı sunacaktır,zaten 2019 için yapılan 1,7 milyon tonluk ihracat bağlantısı bunun en büyük göstergesi.
Bir yasimiza daha girdik. Sonunda istirak pd ana firmanin pd gecti. Traji komik .....ama patronlar ...... yoksunu
ve capsiz olunca bu durumlar gerceklesiyor.. Birileride kalkmis hala ky dan bahsediyor. Once piyasanin nasil isledigini ve bist ky cini ve karekterini ogrenin derim. Yillarca duseceksin....iki defa bedelli yapacaksin....kara gecmen hala ince hesaplara ve oyunlara bagli olacak.
Birgun mal tasiyamayan....tasima
cabasi gostereninde daha buyuk bir zararla mali teslim etmek zorunda birakildigi piyasanin ky yatirimcisimi
bu hareketlerden para yapacak.
Piyasanin bilinen cakal surulerinden
biri gelmis hisseyi silkeliyor....yinecek
ky ariyor. Ky verse daha yukari alsa daha assagi olacak....bu tur gruplara takilip cabuk para kazanma tamahkarligina kapilan ky da her zaman soguslenecektir. Bu gruplarda bu sekilde fiyatlanan .....yillarca orselenmis baskilanmis hisselere zaman zaman ugrayip paylarini aliyorlar. Isi bu duruma getiren dusuren patronlar utansin. Birgun + %15 yapip +%10 da kapatacak....
ertesi gun -%5 yapacak yani patinaj
cekecek hemde bu fiyatlarda bu kadar yuksek hacimle. Gercekte fiyat tasimasi olsa bes ...on milyon hacimle tavan olur.
Onun icin diyoruzki her zamanki gibi
mali tasiyacak ky burada mal alimi yapsin....yoksa azar azar yolarlar adami....yolmaya izin vermeyelimki
seve seve hisseyi gercek fiyatina fiyatlasinlar....Tabi bu is patronsuz olmaz.....onlarda yillardir yasananlarin bas aktoru ve sorumlusu olunca...
Dikkatli olun derim....bu meshur cakal surusu veya bir baskasi burayada gelecektir.....geldikleri yerde yerlilere ve eskiler daha fazla yaralar acmaktan baska bir sey kazandirmiyacaklardir.
Patronun gonlu oluncaya yada vicdana gelinceye kadar sabir...sabir.
Ytd.
Saygilar.
Her nedense icimden geldi.....
Gömleğinin dügmelerini yanlis iliklemek gibidir ,bazi insanlara guvenmek.
En başindan beri yanlis yaptigini,
sonuna gelmeden anlayamiyorsun.
.................
Hak intikamini , kuldan kul ile alir.
Dini irfan bilmeyen bunu kul etti sanir.
Hz.Mevlana
Saygilar.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/724954
BATIÇİM BATI ANADOLU ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş.( Şirket Genel Bilgi Formu )
Bağlı Ortaklıklar, Finansal Duran Varlıklar ile Finansal Yatırımlara İlişkin Bilgiler
Bağlı Ortaklıklar, Finansal Duran Varlıklar ile Finansal Yatırımlar
Ticaret Unvanı Şirketin Faaliyet Konusu Ödenmiş/Çıkarılmış Sermayesi Şirketin Sermayedeki Payı Para Birimi Şirketin Sermayedeki Payı (%) Şirket ile Olan İlişkinin Niteliği
Batısöke Söke Çimento Sanayii T.A.Ş. Klinker Çimento Üretim ve Satışı 400000000 298.494.052,78 TRY 74,62 BAĞLI ORTAKLIK
Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Elektrik Üretimi ve Satışı 120000000 83975000 TRY 69,98 BAĞLI ORTAKLIK
ASH Plus Yapı Malzemeleri San.Tic.A.Ş. Kül Üretim ve Satışı 125000 125000 TRY 100 BAĞLI ORTAKLIK
Batıbeton Sanayi A.Ş. Hazır Beton Üretim ve Satışı 49.477.593,83 49.477.593,83 TRY 100 BAĞLI ORTAKLIK
Batıliman Liman İşletmeleri A.Ş. Liman İşletmeciliği 57.834.577,56 57.834.577,56 TRY 100 BAĞLI ORTAKLIK
Maşallah iştirakler nominal değerden bile 500 milyon ediyor,arsalar,diğer varlıklarda cabası,bizimkisi varlık içinde yokluk,bizim Söke’nin meşhur zenginleri gibi,ne yerler ne yedirirler...Topiğe ve tahtaya bakılırsa ky filan kalmamış,bu tren bugün yarın kalkar demektir,mesele yıllardır olduğu gibi ilk istasyonda arıza yapıp yapmıyacağı...bilanço beklentisi ve yerel seçimler en büyük enerji kaynağı olacaktır...bu seferde ben uyarayım bari,lütfen tren kalktıktan sonra atlamaya çalışmayın,önceki atlayanların akıbetleri malum.
Seni bugüne kadar destekledim ekinoks kardeş ama mevsimler değişti bu yazın ile resmen pazarlamacı ağzı kokuyor. Lütfen çeki düzen verin kendinize. Zaten milletin anası ağlamış. Hani desen memleketin çarkları tıkandı., önümüzdeki 10 ay içinde 60 milyar dolar giriş olması lazım yoksa ne btçim i külliyen yandık de canımı ye
Ben bu hisseye girdiğimden beri o kadar çok mevsim değiştiki bir bilseniz,ne yazlar ne kışlar gördük...Batıçim tarihi diplerinde...ayrıca benim pazarlanacak malımda yok öyle bir niyetimde,matematiğim iyidir ama yinede benim maliyetimi hesaplamak için üç gün hesap yapmam lazım...ben şirketede yönetimede güveniyorum,ancak bu tecrübeden sonra hele bu piyasada en kral hisseler 2-5 fk larda iken asla Batı alın demem,imtiyazlı hisse ve aile şirketlerine bundan sonra tövbe,ama şunu iyi bilinki bu hisse tarihi dibi bırakın şu an cehennemin 7 kat dibinde zaten,yani ben değil jet Fadıl olsa yine pazarlayamaz bu fiyattan,hele bu kadar fiyaskodan sonra.
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...diniz-2799828/
Bir çok proje ertelenirken yada durdurulurken Aydın-Denizli otoyol ihalesinin imza aşamasına gelmesi inşaatta durgunluk olduğu bu dönemde gayet pozitif,aslan payını Batısöke ve Denizli çimento alacaktır.
Sn EKSİPNOZ35,
Hisse, tüm diğerleri gibi oldukça diplerde, ama tarihi dip değil.
Ülkenin krizi de oldukça kötü ama o durumda da tarihi günler yaşamıyoruz. (Allah korusun)
Yine de tarafsız bir şekilde olanı yayınlıyorum.
Ama şahsi düşüncem, tekrar yola çıkması biraz uzun sürecek..
Batı nın $ grafiği..(en yaklaşık doğru değerleme ?)
https://i.postimg.cc/Kz7GWJ9n/R-2498.gif
Sanki dibe daha yakın... ama dip ?
Grafik için teşekkürler...Herşeyi özetliyor zaten,7 kat dibinde derken kastettiğim 2007 de ki çağrı fiyatı,3,5 dolar,bugün 0,50 yani 7 kat daha düşük bir fiyat,3,5 dolardan o gün kimse satmayı bile düşünmemiş,peki nasıl oluyorda 2007 de 650 milyon dolar teklif edilen şirket bugün 88 milyon dolardan işlem görüyor???2007 den sonra şirket Aliağa’da liman ve yüzlerce dönüm arazi,3 tane Hes satın almış,130 milyon euroluk söke yatırımı,100 milyon dolarlık Whr vb verimlilik yatırımı yapmış,tüm bunlara rağmen fiyat buralarda ise bunun adı manipülasyon başka şey değildir.
Her şeyin bir sonu vardır elbet,12 yıldır amansızca yapılan bu baskı boşuna yapılmış olamaz,önümüzdeki günler bize sebebini ve dolayısı ile kimin yaptığını gösterecek,eğer aksi olursa çok şaşıracam,tahtaya bakılırsa baskı Spk şikayetine rağmen tam gaz devam ediyor ve bizim gibi bir kaç dirençli organizma dışında başarılıda olmuşlar gibi,ortalıkta kimse kalmadı ama bu işi yapanların vakitleride kalmadı,şirket son çeyrekde muhtemelen sermayesi kadar faaliyet karı açıklayacak ve o şartlarda defter değerinin altında tutabilmek çokda kolay olmayacaktır diye düşünüyorum.
Kriz konusuna gelirsek sektörde bir durgunluk olduğu bir gerçek ve şirket kısmen bu durgunluktan payını almıştır,ancak şunuda umutmayalım Afyon çimentodan bahsetmiyoruz,limanı olan ve diğer şehirlere göre geç ama gayet hızlı atağa kalkmış İzmir’in çimento şirketinden bahsediyoruz,limandan dev gemilerle binlerce ton çimento ve klinker dünyanın 30 dan fazla ülkesine ihraç ediliyor,yapılan yatırımlarla şirket bölgesindeki en düşük üretim maliyetlerine sahip,ayrıca İzmir’de yapılan dev yatırımların hiç birisi durmadı Narlıdere metro,İstinye park İzmir,Bayraklı şehir hastanesi,İstanbul otoyolu,Ankara hızlı tren hattı ve buna benzer her birisi milyarlarca lira bütçeli dev projeler son gaz devam ediyor,yerel seçimlerin yaklaştığınıda göz önünde bulundurursak 2019 da kapasite kullanım oranında rekor oranlar görülmesi süpriz olmayacaktır,söke yeni yatırım 1,7 milyon ton kapasite 2019 da zaten tamamı ihraç edilmek üzere satılmış vaziyette,çıkıpda böyle bir hissenin topiğinde krizden bahsetmek çok doğru değil,bu şartlarda o grafikde olması gereken şey dibe değil tarihi zirveye yakın olmaktır,bunun içinde tüm şartlar gayet müsait bence.
Yazdıklarım kişisel görüşümdür,yatırım tavsiyesi asla değildir.
https://www.bornova.bel.tr/bornovada...acak-yeni-yol/
Bu arada daha önce paylaştığım bu haberdeki çalışma yapılmış,uydu görüntülerinden kontrol edebilirsiniz,Bornovada neredeyse 1 km2 lik devasa bir alan,çok rahat bulursunuz,zaten muhtemelen hissedeki büyük savaşın sebebide üzerine 4 mallalleli bir semt kurulabilecek kadar büyük ve kıymetli olan bu arazi.
Günaydın,
Sayın Yönetimiz de ,
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...67ca8e1b7a2593
Yukarıdaki örnekteki gibi Hisse geri alım yapabilir.
Unutmuş olabilirler hatırlatalım .
Tahtada sığ değil.
YTD.
Saygılar,
marbaş nasıl keyifler,fena kaçtı di mi sana .beter ol tek kademeye sen işleme devam et
Bu da bi bakış açısı.Siz de haklısınız.
Global piyasalarda 10 yıldır süren boğa piyasası bitti gibi,periyodik olarak 8 yılda bir olan büyük global çöküş iki yıl gecikme ilede olsa başladı sanki,Batıçim 2008 krizine sıfır borç ve kasasında bol nakitle girmişti,buna rağmen en çok değer kaybeden hisselerden olmuştu,bu sefer borç çok para yok,bakalım nasıl bir sınav verecek hissemiz.
suriye ye 1 milyar ton çimento lazım.
küresel kriz bekleyenler avucunu yalar
batıçim de hareket bekleyenler sankonun malı teslim edeceği ğünü beklesin.
Sanko' nun Alış maliyeti 2.-usd civarına dayandı? Bu fiyatalar dan mı satacak?(2/2,25= 0,88 usd bölünmüş hali ile)
şu an hisse kaç 2,55 / 5,25= 0,48 usd ?
0,88 usd ye AL 0,48 usd ye SAT sizce mantıklı mı?
SANKO nun böyle bir hata yapacağını sanmıyorum.
İlerleyen zamanlar da Miras bölüşümünde bir problem mutlaka çıkar.
En sonunda öyle ya da böyle şirketi ele geçirecektir. Ya da Yönetime girecektir.
ytd.
saygılar,
Son çeyrek kambiyo karı 100 milyon civarı olur kur son hafta buralarda kalırsa,60-70 milyon civarıda şirket kazansa son çeyrek 140-170 milyon arası faaliyet karı gayet güzel olur,şirket yılı karla kapatmış olur.
Hissedeki baskının artmasıda her iyi bilanço öncesi klasikleşti.
Hisse fiyatının adam olması bilonço ile filanda olacak gibi görünmüyor,şirketin günlük cirosu 3 milyon tl leri aştı,hergün 1 milyon brüt kar demek,şirketin eli bollaştığına göre yönetime düşen yeni yılla birlikte 1 haftalık ciroyu geri alıma ayırıp 7-8 milyon adet alımla utanç verici bu durumdan kurtulmaktır.
Komşu yüzde 20 yapmış,bizde yaprak kıpırdamıyor!!!
pazar paylarını CMENT [ ] ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. kaptırdılar herhalde.
Bak %20 prim yaptı.
İtibarın yanında pazar payında gidiyor.
İzmir küçük köy her şey çok çabuk duyulur.
Basiretli iş adamı gibi davranmak önemlidir.
İzmirli hassastır.
Pınar grubu da bir zaman bir gaf yapmıştı. Piyasa cezayı hemen kesmişti. Hatırlayanlar olacaktır.
İtibarını düşünen hisse geri alımını agresif şekilde uygular.
Gerisi hikaye...kimse inanmıyor.İnanıyor gibi yapıyor.
ytd.
Saygılar,
Bulunduğunuz işlerde önümüzdeki yıla ilişkin hedefleriniz nedir?
“Bu yıl iki hedefimiz var. Birincisi sermaye getirisinin gösterge tahvil getirisinin üzerinde olması. Diğeri de hisse fiyatı performansının, taşa toprağa dayalı sanayi şirketlerinin ortalama performansının üstünde olması. Borsa fiyatı ve şirket fiyatı bizim için önemli. Dolayısıyla bu hedeflerle büyümeye devam etmek istiyoruz. Çimentoda ürünü limana demir yolu ile taşıyıp verimliliği aıtırmak ve üretim sürecini daha iyi yönetmek istiyoruz.”
Feyyaz Ünal
Feyyaz Bey Mayıs ayında verdiği bir röportajda bunları söylemiş,evet vakit daralıyor yılın son haftası,biz yatırımcılar içinde verilen sözlerin tutulması gayet önemli,ben kendisine bu hedeflere ulaşma konusunda halen inanıyorum ancak yılın son haftasına girilir iken hisse performansı hiçde hoş değil,bırakın sektörün üstünde performansı tüm sektörlerin en kötü performanslarından birisi gerçekleşmiş durumda,şirket faaliyetleride gayet iyi gittiği halde bu fiyatlama oluştuysa yönetim geri alım kararını daha güçlü bir rakama revize ederek derhal agresif bir şekilde alıma geçmelidir.