Seneye umarım iyi bir.temettu verir
Printable View
Seneye umarım iyi bir.temettu verir
Kasada donem sonu nakit ve benzerleri 1 milyar 84 milyon tl bende seneye yuksek temettu bekliyorum
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.imgyukle.com/2020/11/09/IfU2qS.png
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Son bilanço ile
özsermaye karlılığı %39
brüt esas faaliyet kar marjı % 52.5
net kar marjı % 18.1
esas faaliyet kar marjı % 23
favök / satış gelirleri ( yıllık) 31.2
---------------------------------------
f/k 10.2
pd/dd 3.3
firma değeri / favök 5.1
hisse başı kar 1.75 tl
2019/ 9 ay net satışlar 871.3 bu dönem 335.1 net kar
2020/9 ay net satışlar 1.818.1 bu dönem 487.1 net kar
satışlar çoşmuş bu bilançoda
bunlar dışında ;
şirketin net finansman giderleri çok düşmüş
esas faaliyet giderleri normal
ticari alacakları kabul edilebilir
toplam özkaynalar 301 milyon tl artmış bence en güzeli bu
bilançoya bakınca
ilk gördüklerim bunlar
herkese bol kazançlar
Unutmadan yabancı para varlıkları
321.6 dan 500.6 'ya milyon tl
yükümlülükler
26.8 den 43.7 milyon tl'ye yükseldi
Ilgimi ceken en onemli konu sirketin piyasa degeri 5.73 milyar tl sadece kasada nakit 1 milyar tl var bugun satanlara gecmis olsun diyeceğiz gibi gözüküyor
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kaçıncı süper bilanço. Umitlendiren yakin donem emeklilik fonlarının satışları. Ümidimi kıran bu kaçıncı gördüğüm mükemmel bilanço.
Yorumsuz SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üzüldüğüm tek şey, bu güzel bilanço böyle moktan gündeme heba oluyor.
Gayet güzel bilanço. Halka açıklık problemi de netleşseydi güzel olacaktı.
Bu bilancoya bu hareket dediğim bu. ANLAYANA.
Borçları azalıyor , Öz Varlık Karlılığı ve Satış karlılığı artıyor
CHF Fiyat çok düşük , Büyük iyi oranı oldukça iyi çıkışa hazır duruyor .
2021 de konuşulacak kağıtlardan biri
Aralık son satır tahminimdir hatalı rakkam görürseniz haber verin hemen düzeltirim
Peter lynch formülü gibi fk üzerinden değil pddd üzerinden yaparak diğer firmalar ile
Kıyaslarsanız sonuç oran yani karlılık / pdddd oranı büyük iyi oranı son derece tatminkar dır .
https://i.hizliresim.com/Wym6Y2.png
Ak ki ko ko, TBORG işte bu. Bu bilançoya bırak TAVAN'ı utanmasa TABAN olacak :)
Aaaa birde ne göreyim.
Gelir Tablosu bölümünde sehven 01.07.2020-30.09.2020 bölümüne 01.01.2019-30.09.2019 tutarlarının girilmesi ve 01.01.2019-30.09.2019 bölümüne ise yine sehven 01.07.2020-30.09.2020 tutarlarının girilmesi nedeniyle konsolide kar veya zarar ve diğer kapsamlı gelir tablosu güncellenecektir.
Saygılarımızla.
Bir bilanço açıklamış. Onuda yalan açıklamış.
Çok incelemedim. Burada sorun şu. Siz denetleme firmasına dünya para ödüyorsunuz. Ama yanlış bilanço açıklıyorsunuz. Sanırım 3 ve 9 aylıklar denetime tabii değil ama yinede böyle saçmalık olmaz. Neyse rakamlar nasıl değişmiş karşılaştırmadım. Değişen bir şey yok. Bu gördüğüm en iyi bilanço değil. Tuborg genel hareketine devam. Şimdiye kadar bilanço sonrası genelde max %10-15 hareket eder. O da isterse.
Haydi 50 ciler nereye saklandınız.
Bankaların Tavan olduğu yerde :)
İsmen bilancosuda süper Info deva ahayt Tuborg Ege gubre algyo Var
Bir tek ismen cikiyor
Enlasyonun ülkede iyimser %15-20 olduğunu düşünürsen, %10 temettü iyi değil. Leş kağıtların fiyatları ile karşılatırılmayacak kadar güzel ama yatırımcı dostu değil. Beş yıldır para kazandım ama sırf bu kağıt yüzünden kaçırdıklarım fırsatlar bundan 10 kat daha fazla.
Tborgu bir kez Soros ismi ile duymuştum,elemanı bile pes ettirmişti o zamanlar :)
Ama ben şirketin gelişim ve bilançosuna hayran kaldım. Kurumsal yapısı ile de güven veren bir şirket.
Ayrıca bu kağıdı alan insanların borsa bilgi ve tecrübesinin olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla da su akar yolunu bulur diyorum. YTD
Bekleriz bizim silahimiz bu
Tradingiew sitesinde baya sağlam tborg teknik çalışmaları var. Forumda teknik çalışma paylasilmiyor ilgisini çeken olursa bakabilir.
Bugün akşam tahtayı izledim biraz. Bugüne kadar izlediğim en sığ tahta. Kademeler bomboştu. 2000 3000 lot satayım desen 50 kademe dusmesi gerekiyordu. Satış kademeleri de bomboştu sadece bir noktaya 5000 lot gibi bir satış girilmişti.17.60 di sanırım kapanisa yakın bir andı.
Kağıt müthiş toplu. Matriks hisse takas bilgisine bakınca toplam 55 milyon lot görünüyor kabaca. Fakat halka açık kısım 322 milyon çarpı 0.043 dan yaklaşık 13 milyon lot yapması lazım. Kalan yaklaşık 40 milyon lot halka açık olmadığı halde neden matriks takas bilgisinde görünüyor ve kimindir bilgisi olan var mı ?
MI MAX 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka açık olmasa da saklamacı kuruluş üzerinde hisse görülüyor. Sen onu dert etme. Deutsche bank satıyor ise onu dert et. Çünkü en kötü dönemde bile hissede sürekli alım yönünde pozisyon artırıyordu.
Her neyse, bu kağıt için teknik, taktik, temel falan işlemiyor. Şansın var ise uygun noktadan almış ve kısa dönemli bir trend yakalamış ol. Yoksa ? Bu günkü gibi olur. Ne mi ? Bu kadar güzel bilanço ile bile %4 aşağı.
Ne ara samimi olduk da bana sen diye hitap ediyorsun sen aslanım. Sen onu dert etme falan nedir bu tavırlar yahu!
Aklı başında, üslup sorunu olmayan, takasbanka saklamaci kuruluş demeyecek, hissenin geçmişini, ortaklarını vs. Bilen biri varsa ve cevap verirse makbule geçer.MI MAX 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Carrefoursa tavan neden bizde olmayalım.
Hisse yükselse de laf çakalım diye bekleyenler, nerelerdesiniz ? Bilançoda en ufak bir değişiklik yok. Öyle ya da böyle ederini bulacaktır. Hemde kalıcı olarak. Bügün HALK YATIRIM malı babasının hayrına mı aldı göreceğiz.
Hazır Bist e ilgi tazelenmişken yabancı piyasalarda 0.71 ini yabancı bir fona makul (!) bir fiyattan satsa ne iyi olurdu. Bayram yerine dönerdi burası.. :) :) :) YTD
Döşe menkul satışları mı yoksa bireysel emeklilik fonu satışları mı anlayamadık gitti. Bu kadar çok baskılamak olur mu ?