Bedellinin son günü 20 si değil mi..
10 iş günü açık kalıyordu rüçhan tahtası diye hatırlıyorum ama..??
Printable View
Bugün kü 2.40 rakam ikili dip sayılır mı:Sad::p
kurumlardan gelenler olmaya başladı açığa kiralayalım malları diye
dedim sabit aylık verirseniz kiralarız
yok öyle işlem olunca uyanıklar ya
Saysak ya Kentuf kurtulsak in çıklardan yok mu çaresi:party:
piyasa tepkisiz aşaüı gitmeyi yeğlerse çok zaman alma fırsatımız olur.
her türlü hareklete hazır olacaksın
ayı piyasası var
ayıoğlu ayı piyasasıda olabilir bura
Dün İş C kapanış 5.77 bugün 5.77 den işlem görüyor sallanmadı.duruyor. işlem değeri yapıya göre 2.5 kat. Yapıyı ekstra sallıyorlar gibi. Dünkü kapanışa göre 4-5 kademe aşağıda ..
biraz daha mı alsak ne
A1 ve marbaş 3 günde toplam tahtada 20 milyon lot satıp rüçhan tahtasında 20 milyon almışlar ve bu işten yaklaşık 3 milyon kar etmişler
Açığa alımdır onlar..2 kurumda açıkcı yuvasıdır..Alan yatırım piramit vs..
Yaz çiz şeklinde
11 ve 12 si açığa satış işlemleri 7milyon lottan fazla..
Yüzde 10 yukarı yüzde 5 aşşa oldu mu zaten açıkçı var demektir tahtada..
Kendi malını yukarıya yazıyor çiziyor vurur yapıyor..
2 kademe satıp başlıyor vurmaya..
Fiyat da aşırı dalgalanıyor tabe..
Rüçhan tahtasının açık olması avantaj bunlar için..
Çok dalga dümen olur..
Kentuf kardeşim bu kademe analizinin ilk iki 2.39 ve 2.40 satırını bana bi açıklayabilir misin rica etsem zamanın varsa sütünları ilel % alış % satış değeri biraz karıştırdı. Benim anladığım satmak isteyen olsa da almak isteyen yok gibi..Malum bi 4-5 yıl ara verdik borsaya biraz bilgi tazeleyip uzmanlığından destek alayım.
Ek 19092
Öyle olmuyor ana tahtada diyelim 100 bin lot satıyor alıyor 240 bin tl kapamasını gidiyor rüçhan tahtasına 100 bin lot 131 bine alıyor üstüne 94 bin tl bedelli ödüyor al sana 225 bin tl maliyet geriye 15 bin kar kalıyor
Bedelli zamanında acık işlemi mi böyle yapıyorlar rüçhan da yerine koyuyorlar benim anlamadığım koç nasıl iİn veriyor rüçhan tahtasını 1.45 e sabitlese yapamazlar bu hareketi
arbitraj yapacak piyasa şartları oluşmadı rüçhan kapanışı ile spot sattıkları arasında bir günlük fark var.
bir günlük repo için anasını ağlattılar tahtanın diye düşünüyorum yada hiç gün farkı yokk .
yabancı şurdan çiziyormuş bunları şimdi ne gülerim ahahahahahahahaha
Yuklendi amcalar asagidan. Ulen atin bir tokat şu a1 serefsizine
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ahan da 2.39 larım gelmiş
Şimdi ülke nin finans piyasalarına güven sıfıra düşmüş iken seçim belirsizliği had safhada iken dolar capcanlı iken falan filan..
Ülkeye borsaya para girişi olmadan bankalar gitmez..
Bu sermaye artırımında bulundu diye diğer bankaları bırakıp yaldır yaldır gitmez..
Piyasalara güvenin geri gelmesi durumunda banka bazlı bir ralli yaşayacağımızı düşünüyorum..
Öyle bir durumda ykbnk 2-3 tık önde olur bence..
Yoksa ülkenin hali malum..
Bağdat caddesinde idik bir emlakçı arkadaş ile..
En gözde konumlardan birisinde bi mekan
Kirası 7000 8000 bi üst kat için 6000 istenmiş..
Pazarlık veya senelik peşin ile 5500 e razı anladığım
Breh breh breh dedim..
Yüzüne bakan yok..
Hemen 2 yan bina altı 4 dükkan boş..
Bankalarin yuz karasi. Bu baskinjn altindan bir sey cikar bence
a1 para babası tahtayı düzüyor
bu banga neden dusuyo bea...?
Rüchan için para bulamayan hisse satarak karşılıyor zannedersem.
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu kadar iğdiş edilir mi bir hisse...bu ne kepazelik ...
marbaş 15 mil.a1 10 mil sattı eeeelinde yok takas ta yoook
Yabancılar 1.58 den satmayıp, 1.24 den mi satıyor şimdi...:(
Borsa yüzde 2 çökmüşş..
Üzerinde bedelli olan bir banka hissesinde pozitif tutum beklemek biraz fazla iyimserlik olmuyor mu..
Yüzde 11 yaptığı gün de oldu..
Potansiyel var demek..
Borsalar para piyasaları toparlanacak umudu olmayan tutmasın bunu yada başka bir banka hissesini..
Bu marbaş ve a1 serefsizinde bu kadar mal yoktu. Kimin malini satti acep??
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
A1 marbas ruchan alip ana senedi satti arbitraj yapti olan bize oldu arada sunlari yaparken donlarini alcak adam da cikmadi neyse
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=14QZhttp://imageturko.com/?di=HZVI
Arkadasım elinde olmasına gerek YÖK rüçhan tahtasından alıyor gelip ana piyasada satıyor rüçhan dan nasıl alıyor dersen bedelliye katılmayanların satışlarını 1.25-132 arası alıp ana tahtada basıtor ve bu arbitraj dan 1 haftada deli para kazandılar .
Daha acık 1.25+0.94=2.19maliyet oluyor bir lotun geliyor ana tahtaya 2.45 2.32 arası nerde bulsa veriyor
Bir turlu anlatamiyorum, ben ruchanlardan bahsetmiyorum. Orada zatem aliciydi bunlar... Satici olduklari yer, ykbnk hissesi, ruchan degil...... Ve ellerinde bu mallar yoktu bunlarin... Baskalarinin mallarini satista taseronluk yaptilar. Bunu anlatmaya çalışıyorum ... Yoksa rucham alip satmak icin elinde kagit olmak zorunda olmadigini biliyorum :) Bedelliye katilmayanlarin sarislarimi dediginiz fiyattan alip satamaz... Bedelliye katilmayan adamin tek secenegi vae, o da ruchalarini tahtaada satmak ya da elindeki ruchanlar adedince bedelini yatirip bedelliye dahil olur. O zaman da zatem dediigin fiyatlardan mal bu adamlarin alabilmesi icin tahtada kalmaz,bedelliye katilanin olur... Ayrica 2.19 a mal ediyor tahtada satiyor demissin . Adami guldurmeyin .... Bedelini odeyip 2.19 a mal ettigi senedin ,ruchan pazari sona ermeden hesabina gecmesi mumkun degil. Ruchan tahtasi gun sonu itibariyla kapandi ve bedeli odenen ruchanlarin senede donusum islemi en erken bugun seans kapamdiktan sonra oldu. Dedigin gibi olsa , ruchan bedelini odeyeyip bedelliye katilan herkes bunu yapardi.. Bedelliye katilip da ruchanlarin ederini odeyen insanlar aptal mi ruchan pazarinin kapanmasini beklesin senetlerine kavusmak icin?? 2.19 ' mal et, millet senetlerin ruchan pazarinin kapanmasini beklesin senetlerine kavusmak icin ama.sen marbas ve a1 olarak ruchan pazarii devam ederken bunu senet olarak piyasada sat.. Bir daha ustine basa basa soyluyorum... Ruchan tahtasi bugun devam.ederken ,bedelini odeyip bunu senede cevirip tahtada sa ta mazzzz...... Defalarca dedigim gibi, o o senetler ancak ruchan tahtasi kapandiktam sonra hesaba gecer yani en erken bu aksam...Valla baska yerde soylemeyin ,kendinize guldurtmeyin. Sagda solda okuduguniz arbitraj olayini da yanlis anlayip ,bilip bilmeden burada ahkam kesmeyin.Yaptigim is geregi konuya tamamen hakimim arkadasiim. Haydi iyi kazanclar herkese
Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
azimle sıçan betonu deler -28 trilyon ile iyi durdu tahta
sata sata bitmedimi bu mallar on senedir satıyonuz yani bizde yedik
satıyorsunuz piyasada ayı neden tutuyorlar o zaman gelsin şöyle 1.8 ede daha çok mal almayı düşünüyorum bari pahalı maliyet yapmayalım diyorum.
bedelliler hesaba geşmış hayırlı olsun deiyelım