Tecrubem diyorki bunca hacim bosuna yapılmadı, tarihinde hic gormedigi hacimi gördük yukari giderken, hareket sonrası dususleri hacimsiz oldu 2 gündür, guzel gunler gorecegiz insallah.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tecrubem diyorki bunca hacim bosuna yapılmadı, tarihinde hic gormedigi hacimi gördük yukari giderken, hareket sonrası dususleri hacimsiz oldu 2 gündür, guzel gunler gorecegiz insallah.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yüksek hacimlere rağmen hissenin yerinde saymasını şüpheli bulmuştum ki hisseyi Bist 100'e aldıklarını açıkladılar.
Sanırım bir üst sınıfa Bist 100'e geçip, yabancılara cazip hale getirmek için onca hacim yapıldı, bundan sonra bu hacimlerln devamı ile beraber primlenmeler direkt olarak Bist 100 endeksin gidişatında etkisi olacak anlamına geliyor.
Bİst 100'e geçmesi de bir işe yaramadı, insan 3-5 kademe alır yahu, ayıp sana torunum.
Selam
Hacim artisi, bist100 e tekrar girebilmesi icin yapilan islemler nedeniyle.. Bist100 disi kalmasi kredili islemler icin, teminat gostermek acisindan olumlu bir durum degildi. ekim ayi ile birlikte kredili islem yapilabilecek..
Osmanli patronaj islemi gibi, Julius Baer uzerinde ki fonun elinde ki 50 mio lotun uzerindeki hisse stogu kap aciklamsini zorunlu yaptigindan, bu ay basi sona eren islemler ile %5 in altina geldi, ki bu fonunda patronaj hisselerini tasidigini dusunmekteyim….
Grubun elindeki mal disinda, halkaacik max %10 luk 100 mio lot kadar hisse var bence, bunun da 35 mio kadari yabanci da, 5 mio gibi de fonlarda var..
Ozetle, hacim artisi bist100 e girme, bist100 e girisinin etkisini ise ekim 01 den itibaren goruruz.. Bircok degisken disinda tabii..
Bunlardan biri TL nin durumu, son ceyrek aciklanan bilancoya gore, net usd pozisyonu -367.2 mio , euro ise -183.5 mio kadar, tl de ise -780 mio luk bir fark var...
Cari TL uzerinden Net Kur farki ki aysonuna bir hafta var, +51 mio TL yazacak, -105 mio TL gibi bir faiz odemesi olacagini varsayiyorum, finansman tarafi yine eksi yazacak lakin, aciklanan ceyreklerde ki -290 mio ve -204 mio dan sonra fena degil tabii..
Torun Center stoklarinda deger dusuklugu aciklamsi yapilmadan -121 mio Tl gibi bir azalis gozume carpti, bunun etkisi 3.ceyrekte satis geliri yazacak olmasi olabilir, cok cok iyimser bakisla ki piyasa desteklemiyor yada patron istemiyor diyelim, kiralik ofis ve avm tarafinda 185 mio, konut tarafindan ise 5.levent ve torun center ile 166 mio tl bir arti yazabilir fikrindeyim..
Detaya girmeden , 3.ceyrek icin beklentim olumlu senaryo da
Hasilat 350 mio, Brut Kar 216 mio, Faaliyet kari 200 mio finansman sonrasi ise 169 mio gibi bir beklentim var, sonuc olarak 3.ceyrek sonu vergi oncesi -30 mio tl gibi bir sonucla karsilasilabilir…
Diger olumsuz tarfta ise Tl nin agirlikli etkisyle +85 mio gibi bir vergi onsei kar olur fikrindayim bu da yillik bazda zarari -110/115 mio civari bir vergi oncesi zarari ifade eder…
Tum bu rakamlar yil sonunda yeniden degerlemenin kacinilmaz katkisi ile pozitife donecektir, lakin temettu tarafi da defterdegeride fiktif kalacaktir..
Normal sartlarda, pasabahcenin bitmesi, stoklarin erimesi ile 2023 gibi borclar kapatilabilir gibi bugunku resimle, soru TR dibi gordu mu, arz talep kaynakli enflasyon dususu Tl nin kirilganligini ne kadar oteliyor, siyasi riskler, suriyesi, sistemi , ticaret savaslar, buyuyememe vs.. bbu sureci hizlandirabilirde, borc yukunu cok uzun vadeye yayabilirde..
Isler yoluna girse, dusuk enflasyon, Stabil TL, Guven rasyolarinin olumlu olmasi vs, buranin potansiyeli yillik ortalama 100 mio Usd bir net kira getirisini hedefler , cok iyi sartlarda gelismis ulkerede %3, bizim olumlu sartlarimuzda ise %5 getiri ile hesaplanirsa, %3 ile 3.3 mia usd piyasa degeri, %5 ile ise 2 mia usd anlamina gelir, yani bugun 30 centlere yakin bir hissenin orta vadede 5-10 yil 2.00 usd fiyatlanmasi hedeflenebilir.. Tum bu acidan fotograf muthis, hisse bedava vs vs vs…
Iste burada riskler on plana cikiyor, makro mikro siyasi ekonomik ve konjonkturel riskler disinda dikkat edlmesi gerek konu ki bugnun sorusu olabilir, grubun riski, bu adamlar yalnizca gayrimenkul isi yxapmiyorlar. gidasi enerjisi vs vs, ornegin 2013 te sanirim baskent dogalgazi ozellestirmeden 1.2 mia usd a aldilar, insanin aklina nerejideki batik krediler geliyor ornegin…
Konut stok erimesinin yavas olmasi, avm agirlikli kira gelirlerinde gidisata gore baski olmasi, ve 389 mio usd, 212 mio euro borc unutulmamali..
Birde su kadar kirai var falan deniyor, dogrudur lakin bu kira kira portfoyunun genel ve pazarlama giderleri disinda giderleri de var, ornegin ilk 6 ay 363.5 mio olan gelirler toplaminin 86 mio da gider yarattigi unutulmamali, buna ilave -32 mio da faaliyet giderleri var, stok erimesi saglanamaz ise bu da bir yuk, yani kira gelirlerini 245 mio net gibi dusunun derim, bunun yarisi zaten faize gidiyor, kur farkindan carpilma bir tarafa borc ana para odemeleri de unutulmamali, yani borc 2024 te de kapanabilir 40 senede de..
sevgiler
sirketin defter degerinin artisi, pd/dd nin 0.25 lerde olmasi, hatta fiyat buralarda kalirsa seneye 0.20 lerde olacajk olmasi hisseyi iyi bir yatirim yapmiyor malesef, bu buyuklukteki gayrimenkuller ozellikle avm tarafinda, likit varliklar degil, yarin karar verip iki gunde satamazsin, bir de amortismanlari var tabii, yillar gectikce eskiyecekler populerlikleri azalacak belki vs,
onemli olan dagitilabilir kar yaratmasi, fiyati yukari cekeceke aa neden budur, cunku bu kagit cok toplu, buyuklugune gore islem hacmi yaratamiyor, normal piyasadki arz talep geciskenligini bunda bulamazsiniz bankalar orneginde oldugu gibi, o yuzden de fiktif alsatlar ile endeks 100 e zor soktular malesef, saglikli bir sekle gelmesi icin patronun elindekileri piyasaya vermesi de orta vadede olumlu olur..
Ozetle patron ne derse o olur, bu pd/dd ile yillarca buralarda da kalabilir, 10 katina da gelebilir.. stresli kagit umarim temettu duzenine bir an evvel sokarlar umarim istiyorlardir..
bakiniz bugune osmanli 1.83 aliyor sonra 1.82 ve altina veriyor, kagitta bu boutta bir talep yok, kendileri calip oynuyor, ilk hedef bist 100 du , oldu. Lakin buna dayanarak fiyat hereketi olumlu beklemeyin derim..
teknik olarak 1.79 onemli surekli oralarda zorluyorlar burada durmaz ise 1.7 ve altida teknik olarak gozukuyor dipte 1,50 gormustu bu arada..
22 milyon lot işlemle 3 kademe eksi yaptı bugün de.
Yukarı giderken en fazla günde 1 kademe giderken düşüşlerde 3-5 kademeler havada uçuşuyor.
Aziz efendi, daire satmadığın zaman hisse mi satıyorsun yoksa, valla dibinden ayrılamayan bir hisse için diyecek başka bir şey bulamuyorum.
bu kadar oynaklığın ardından iyi birşeyler çıkmasını bekliyorum satışların karşılıklı olduğu gün gibi ortada borcunu kat ve kat karşılayacak varlıkları mevcut 4 sene önce borçlar aktiflerin yarısından fazlaymış şu anda neredeyse üçte biri sahip olduğu varlıkların hepsi A sınıfı kupon yerler bekleyip göreceğiz
Bu kadar hacim elbetteki karşılıklı işlemlerden oluşuyor, pek küçük yatırmcının ilgilendiği bir hisse değil, asıl mesele neyin hazırlığını yapıyorlar.
Şirketten de bilgi talep ettim, projelerin çoğunu bitirdiklerinden dolayı bundan sonrası için faiz oranlarının düşmesi ve kurun da dengelenmesiyle daha rahat bir döneme girdiklerini, biten Torun Center ve 5. Levent projelerindeki konutların satışıyla borçlarını hızlıca azaltmayı hedeflediklerini belirtiler.
Hisse fiyatının aşırı iskontolu olmasının azalcağını da umut ediyorlar, biz de onu diyoruz zaten, bu varlıkları taşıyacak bir fiyat değil 1.70 li fiyatlar.
Hisse olarak borsanın ve sektörünün en kötüsü diyebilirz bu torunları.
Hergün bir tane gyo şirketi devre kesiyor, bunun en iyi olduğu gün 1 kademe artı yapması oluyor.
Eve 1 kg et alırız umuduyla aldık ama adamlar bize kuzu çevirme ısmarlattı...
Ne alalım sayın firma yetkilisi ADESE mi.. CEMAŞ mı.. NİBAŞ mı..
Evet maalesef öyle.
Ve bunu yapanların sahip oldukları varlıkların hesabı yok, hangi mantıkla, vicdanla hala küçük ortaklarınzın cebini yokluyorsunuz, ayıp hem de çok ayıp.
aziz torun borçlarını bizim sırtımızdan kapatmayı kafaya koymuş herhalde, daire satamıyorsan hisse sat.
Borçları 4 milyar cıvarında bu kadar ederi olan satlacak malı varmı acaba ????
Mallları var, alacaklılar haciz koysunlar söke söke alsınlar.
Yatırmcısına böyle işkence eden patronlar, şirketler kolay kolay iflah olmazlar, bunlar da olmaz.
Bugün endeks o kadar müsaitken hisse günü yine tek kademe ile kapattı, peki 15 kademeyi niye bu kadar hızlı verdinin.
Bugün kapanışa 1 saat kala osmanlı yatırım 2 Milyonu yaklaşık 1.83 ortalama ile alımdaydı. Gedik 530 bin lotu 1.85 ortalama ile satış tarafındaydı. Seans kapandiktan sonra osmanlı elindeki bütün lotlari zararına satmış. Gedik alim tarafına geçmiş. Gedik 1.74 ortalama ile 530 bin alim tarafında kapatmış. Osmanlı ve gedik tahtada spekülasyon yapıyor. Özellikle osmanlı. Açığa satış yapar sonra alttan toplar falan anlarım. Ama adamların derdi tahtayı bozmak . Sabah üst fiyattan aldiklarini aksama zararına alt fiyattan satarak tahtayı mahvetmek için görevlendirilmiş ...
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kalanlara rabbim sabır versin ben 30 bin lot umu sattım çıktım,bu kağıdın bu hafta en az 1.70 göreceğini tahmin ediyorum...butun gyo lar çıktı, yatırımcısına kazandırdı bunlar hariç...
Aynı izlenimi edindim, işleri güçleri tahtanın içine etmek bunların. 1.83 alırken anında 1.80'e çakıyor hem de yüklü lotlarla, olacak şey değil.
Son 1 ayın işlemleri bir incelenirse spk bunların soluğunu keser, belki 200 milyon lot işlem yapmasına rağmen sıfır elde var sıfır, hisse yine 1.80.
Allah hepimize sabır versin, patrona ve tahtacıya da akıl fikir versin, kasaya attık dursun, birgün birileri el atar mutlaka.
Spk nin gerçekten de bunların soluğunu kesecegine inaniyormusun? Sence bukadar güvenilir bir kurum mu? Böyle kurumların ne zaman haklıdan yana oldugunu gördük ki?
Adamlar tahtanın anasını belliyor, spk aylar sonra iki üç kişiye cüzi bir ceza kesiyor. Kestiği ceza bircok küçük yatırımcının ettiği zararın yanında devede kulak kalıyor.
Ben spk falan anlamam. Ordaki yönetmeliği, tüzüğü yazan çizen de üst tabaka değilmi.
Gerçekten de SPK dan korksalar borsa kumar yeri değil bir yatırım aracı olurdu.
Borsa istanbul sıfırları atacağız dedi mi, bak hala atamadılar.ogle arası kalkacak dendimi tarih bile verildi hala kaldıramadılar. Bu kurumların benim neznimde hiç bir güveni yoktur.
hep_yek
Son yayınlanan yatırımcı sunumunda bu sene 947 Milyon ₺, 353 Milyon $ ve 199 M € ödeme yapılması planlanıyor. 3 yıl yeni bir yatırım yapılmayacağı, devam eden yatırımların bitirilecegi, fonu eldeki stokların satışından karşılanacağı yazılmış.
Bakalım dedikleri gibi ödeme yapabilecekler mi? Yoksa yeniden yapılandırmaya mı gidecekler....
hep_yek
Rahatca oder ? Son bir yilda ceyrek bazinda stok erimesine baktiniz mi ornek Torun Center , stok degeri 1 kusur milyar satilan konut sayisi bu yil BIR adet
Elde edilen kira gelirine elde kalan net deger olarak bakilsa daha iyi gibi yalnizca 100 kusur milyar faiz odemesi var , usd euro borcu ayri Tl deger kaybederse borc nasil kac senede kapanir artik dovizle kira da yasal degil bu arada
O katrilyonluk avm ler icinde insan olunca para eder millet alisveris yapmazsa kirayi nasil odeyecek kiraci kirayi nasil toplayacak mak sahibi
Bugun satsan ciklet fiyatida degil ev satamiyiruz %40 altina 2 senedir
Menkullerin degerleme degeri ayri piyasadaki gercek rakamlar farkli tek gercek olan borclar 3/4 u de diviz cinsinden
Yani kabaca hersey pespembe degil
Ucuz mu ,stoklar erir borclar kapanir 2023 de dedikleri gibi, yani ulke duzelir dipten cikis baslar, pasabahce otel bunlarda kalirsa min 100mio usd hatta 125 mio usd kira net geliri olur %3 ile hisse basi usd 3.00,%5 ile 2-2.5 usd hisse ederi olur, bu yuzden ucuz gozukuyor
Lakin 0,25 dd den islem gormesinin de mantijli aciklamasi var.. objektif kalmaya calisin derim
Borc dedikleri gibi 2023 de biter mi, bu yil gibi surerse 40 yili bulur mu siru isareti burada
Tekrar ilacak grubun gida ve enerji islero dogslgaz tarafinda var bu da ayri bir sistematik olmayan risk
Yanlis bakmissiniz bu sene bu odemeler yapulacak denmiyor, tekrar bakmanizda fayda var
Bu seneyide sayarsan 3-4yil sonunda bu rakamlar yani borclarin kapatilmasi hedeflenmis, bu da stoklar elde kalan ney kiralar ile ve bitirilecek plan dahilindeki Moi,pasabahce bitirilisi ile olacak deniyir..
Bu olur mu karari siz verin , bu yil torun center da bir iki daire satabilmisler 6 ayda
Yalniz 2.ceyrekte stok azalisi var degerleme azalisi gormedim Torun Center da sanirum
Bu biraz surpriz bir rakam yaratabilir satis geliri bazinda
Ve tabiki Tl nin gucu onemli ptezinden bugune ne kadar kur farki geliri yazmis bakilirsa ne kadr onemli oldugu ortaya cikiyor
Global ve osmanli islemleri karsilikli bence patrondur.. bist 100 icin hacim yani sozlesme sayisi gerekliydi sagladilar
Eger julius baer in elindeki %5 in altina gelen mal yaklasik 50 mio patronun degilse bunu dokmek istiyorda olabilirler ki bu ml da patronundur gibi geliyor
Hisse de ozelikle osmanli islemlerinde ornegin 100bin aliyorsa ayni saniye 10binde alisa veriyor, bunun arkasinda da algoritmik bir sistem var gozuken
En az 49 mio tek bir fonun elinde halka acikluk 140-145 mio zaten
Eger ki patron yok ise bunlarin altinda ki olmayabilir, gidisati bozacak teksey gelecek 9 aylik bilancodur.. aysonu tl kapanisi gorelim cok bomba bir sonuc gorebiliriz
Bu seviyelerde maliyeti olanlarin kusa getiriler %3-5 yada goturuler , 9 aylik sonuclari beklemesi sanki daha iyi olabilir..
bu da ozellikle stok tarafinda bir azalis olmaz ise elde bomba ya kol kes ya vadeyi orta uzuna cek durumu
Ben aliyorum dogrusu ,teknik seviyerde izlenmeli
Ornegin 1.79-80 al 1.92-93 sat i cok sayida yapti bence bilancoyu gormeden bu alsat olayi birkac kez saha olur sarkarsa 1.70-79 araligi olur ..
%30-40 kar yaoma olasiligi var karsiliginda tl getiri hatic tabii %5 zarar
Malzeme var da cokca da belirsizlik dolayisiyla normal bu pd//dd den islem gormesi
Bu arada pasabahce icin bir 250 mio cuk daha borc alindi biliyorsunuz
Hedefleri konut otel disinda 6 yaliyi tanesi usd 30 mio dan satmak haberiniz olsun
Bu arada zamaninda 185 mio usd verdijleri pbahce arsasinin stok degeri 800 mio tl , usd 140 mio , Aziz beye gore en az usd 250 mio eder..
Cok ilginc kagit cok ilginc gercekten
Tipik sabreden dervis misali aylatca gunlerce senelerce surebilir, hatta iktidat degisse kayyuma bile gidebilir:) haha saka
hocam yalıların müşterileri hazırdır sanırım mall of İstanbul Hilton un bir kısmı 100 afet rezidans olacakmış bunlarda sanırım hemen satılabilir sadece rezidans ve yalılardan 300 milyon USD gelir elde etme potansiyeli var sadece bu projelerin bir kısmı bile borcun nerdeyse yarısını kapatıyor eldeki nakit ve stoklarıda erittiğini düşünürsek borç tamamen kapanıyor
fiyatlamaya gelince bu yaptıkları saçma hareketleri anlamak imkansız en azından mal satmak için yapılmadığı belli dolaşımdaki hisse adedinin fazla olduğunu sanmıyorum emlak halk gyo ları daha riskli olmalarına rağmen yavaş yavaş gidiyor
buda mutlaka en azından hükümet programına destek atmak için gitmeli
Bence bu sıkıntının nedeni Kairos Investment Management SPA'nın satışları olabilir.
Hisse hem sektör hisselerinden, hem endeksten tamamen negatif ayrıştı, yani özel bir olumsuzluk var gibi.
Şİrket sahipleri de yaptıkları iş gibi yürekleri de beton gibi, zerre kadar hisseye destek olmazlar. Ellerindeki varlıklarla hisse fiyatına bakınca diyecek bir şey bulamuyor insan. Gyo şirketleri bu dönem düzelibilir de bu hayırsızdan bir hayır beklemem şahsen.
Benim dikkatimi ceken su oldu, varolan gelirler ve giderler icerisinde tahmin ve belirsiz olanlar satis gelirleri tarafi ve TL kapnislarin eur ve usd da yaratacagi kur farki kari ya da zarari,
Ilk iki ceyrek gozonune alindiginda toplam satis gelirleri 71.4 moi da kalmisti, malum kriz etkisi ile.. Buna ragmen 276.6 moi Trl faaliyet kari yaratabildi, bu su anlama gelir borclar kapatilabilir zamanla lakin finansman kaynakli negatif etki ozkaynaktan yiyecek..
276.6 moi faaliyet kari vergi oncesi -197.3 moi zarara donuyor, 474 mio luk fark, bunun 209.5 moi tl si faiz giderleri iken, mevduattan yaratilan kar disinda yazdigi kur farki zarari 306.6 mio Trl… yani borcun faizini odese de ilk 2 ceyrek kur haric 110 mio TL gibi bir rakam yaratabiliyor. Yillikta 200 mio nun ustunde son alinan ile net borc 4.3 mia Trl gibi, yani 20 yilda varolan durumda bir degisim olmaz ise 20 yilda borc kapaniyor.. Cari kur ile yazacagi kur farki geliri +80 mio Trl an itibariyle...
Mevcut durumu degistiren faktorler neler, elde ki stoklarin satisi yaratilan nakit ile borclarin kapanisi ile surenin 20 yil yerine 2023 sonunda bitirilmesi hedeflenmis.. Olabilir mi tabii ki olur.. Burada ana degisken ulkede ki Guven ortami konuta talep vs vs, 2013 ve sonrasina donebilmesi…
1.Elinde pasabahce var, ced raporu basvurusu yapildi, insaat baslanacak gibi, ilave 250 mio trl ve eldeki nakit ile bitirirler, 6 adet yali , apartman bloklari ve otel olacak, otel den kira geliri gelecek, 10 mio usd in altinda olacagini zannetmiyorum..
2. Torun Center elinde 488 konut, 272 ofis kaldi. ilk ayda satilabilen 2 adet konut ve 2 adet ofis… ??????
Burada stok azalisi var 2.ceyrek bilanco da, 561 mio Tl den 440 mio TL ye inmis, herhangi bir degerleme azalisi raporda yok, cok ilginc !! Ben bunu temmuz-eylul doneminde 40 adet konut,18 adet ofis satisi olarak algiliyorum, gorecegiz, bilanco surprizi de burasi olur…
3. MOI . Hilton Otel acilacak buradanda ilave kira geliri seneye yazmaya baslayacak, diger etap projesi haric, 6 adet konut 52 ofis isyeri elde kalan stoklar, diger ceyreklerde birer adet konut duser diye calistim..
4. korupark 9 adet konut 2 adet isyeri, 4 koonut sene sonuna kadar gider uzerinden calistim..
5. Nishistanbul, 7 magaza ve 1 adet ofis , ofis bu yil icinde satilir seklinde calsitim..
6. 5 levent , 423 adet konut, 50 ticari stoklarda, burada ilk yari elde edilen satis gelirleri buradan geliyor, bunu devam edecegini faiz ve kdv avantaji ile ilave 65 adet konut satisi yil sonuna kadar koydum…
Ozetle durum budur, elde ki arsa stoklari vs. likit varliklar olarak gormuyorum..
Tum bu stoklarin erimesi borcu kapatiyor, sirket yatirimci sunumunda zaten bunun uzerinden calismis 2023 sonunda tum borclari bu projelerin teslimi ve satisi ile kapatiyor calismada..
Buraya kadar tamam, kendinize sormaniz gereken , isler duzelir bu stok erir mi,????? bu sorun cevabida sirket ile ilgili degil bildiginiz gibi, ulkenin icinde bulundugu durum ile ilgili… siyasete girmeyelim , yani hem stok erimesi hem de TL nin durumu ile ilgili yuksek betasi var !!!
Buna gore planlama yapin derim… Ulkeye guveniyorsaniz, sudan ucuz, bakiniz su anda 30 cent gibi hisse degeri var, yaklasik 1.30 usd net aktif degeri var...
Kabaca tum stoklar erir, borclar kapanirsa 2023 sonu 100-125 mio usd net kira gelirine sahip olacak, 2013 ve oncesi bunu %3 hesaplarlardi, hisse ederi 3.3 usd demek bugunun 10 kati, %5 diyelim 20 yil amortisman, ki isler yoluna girer faizler enflasyon inerse bedava olur, o da 2-2.25 usd hisse degeri anlamina gelir usd bazinda 7 kat..
Iste bu yuzden ilginc zaten… Ancak o kadar belirsizlik var ki buna da risk deniyor zaten.. Bence buna %3-5 kazanirim diye degil de 7 kat 10 kat para yapilir yani yatirim gozuyle bakin
grubun diger iskollarinda oldugunda inoragnik riskleri var, ayrica mevcut iktidar ile cok yakin iliskileri. bunlarda hesaplanamayan riskler
Gelelim 3. ceyrek beklentime ,
5 levent stok azalisi ve torun center da ki fantazim gercek cikar ise, usd7trl 5.69 eurusd 1.10 larda ayi kaptirsak…
hasilat beklentim, 351 mio trl
maliyet -135 mio tlr, brut kar beklentim 216.7 mio trl
faaliyet kar beklentim ise 204.2 mio trl
finansman tarafinda kur kaynakli olumlu etkiyle -17 mio gibi bir zarar, sonucunda 197 mio trl ceyreksel kar beklentim var, en olumlu senaryomda… bu da ilk yari zarari kadar demek,son ceyrek performansta yil sonu rakamlari anlamaina gelir burada ki beklentim ise +121 mio trl (420 mio faz odemesi)
Tum bunlar olumlu senaryolar, 3.ceyrek soyle gelsin ne osmanlisi kalir ne globali…
Olumsuz senaryo ise ulkde isler toparlanmaz borclar 20 yilda odenir, temettu yok kar yok, elde bir tek avuntu defter degeri, getirisi olmayan sirket eldeki defter degeri ne olursa olsun bir hic anlamindadir,
sevgiler
Emeğinize sağlık sn. Gva74.
Bekleyip görmek lazım.
hocam hayırlısı olsun diyelim en azından kıymetli varlıkları var iyi kötü taliplisi çıkar bugün imkbdeki sanayi şirketleri borcunu ödeyemezse onların malını mülkünü kimse almaz hiç iş olmasa bile borcunu yapılandırır kira gelirleriyle 5-6 senede öder herkese bol kazançlar aşırı olumsuz düşünerek kimseyi zarara uğratmayalım tüm olumsuz senaryolar zaten fiyatlanmış durumda hiç borcu olmasa zaten bu fiyatlardan alamazdık
Hangi sektör risksiz demir çelikmi, petro kimya mı, bankalar mı? her sektörün kendine göre riskleri var, önemli olan yönetebilmek
yönetimin iyi olması.
2023 yılında ederi 20 li rakkamları bulacak borcu olmayacak bir hissenin elbet riskleride olacak. bekleyenler için önemli bir umut kapısı
anlık takip bu hisselerde yanıltır.
Arkadaşların emeğine sağlık.
Yılda 600 milyon tl avm +kira geliri olan başka şirket var mı?
Bu şirketın ödenmiş sermayesi nedir? Hisse fiyatı nekadar?