31 mart seçiminin ertesi günü kaldırılan tanzim satışları düşünürsek dolar artık serbest salınımda, zira bizi seçmediniz dolar aldı başını gitti diyebilecekler çıkacaktır.
Printable View
bunlar dolarin dusmesini kesinlikle istemiyorlar , bu aciklamalar bunu gosteriyor bize..
5.72 long tusuna basmayan son anda vazgecen kafama..! bi kac gun stabil ve geri cekilis sonra alalim dedik , pisman etti bizi..
Vakit tamam...
ya birakin artik gucun pesinden kosmayi , durustluk dogruluk adalet liyakat pesinde kosun..
nedir bu kadar fanatiklik bu kadar tek adam seviciligi, misyonunu tamamladi ve bitti gitti gozu ile bakin..
hani ihaleci mutahit vb cikar icin bi iliskiniz olsa onu anlarim lakin 3 gunluk dunya icin nefsinizin bu kadar kolesi olmayin..
la kime kalmis bu dunya, bunlara mi kalacak..Allahtan korkun biraz..karacaahmet mezarliginin girisinde yazar , 5 yil gelip gectim onunden : her canli olumu tadacaktir..
utanma arlanma olacak insanda biraz ya..
AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini enine boyuna masaya yatıracak. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yarın saat 14.00'te başlayacak.
İran'a karşı ABD'nin çıkarma gemisi grubu bölgeye geldi
USS Boxer amfibik saldırı gemisi, USS John P. Murtha amfibik çıkarma gemisi ve USS Harpers Ferry havuzlu çıkarma gemisi, Ortadoğu'ya ulaştı.
seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra, dün gece piyasaların açılmasıyla, [27 mart ve 5 haziran müdahaleleri sonrasında oluşan istisnai diplerinin birleştirilmesi suretiyle oluşturulan destek çizgisinin de ihlal edilerek] büyük bir "gap" la (5.73) lü değerler görüldü.
ancak devam eden s400 gerginliğinin de etkisiyle, sabah başlayan yukarı yönlü düzeltme hareketi, cuma günkü 5.8165 kapanış değerini de aşarak,
5.8325'i gördü. 23 mayıstan çekilen düşen çizgisinin aşılamaması halinde, aşağıda fibonacci düzeltme seviyeleri gereği 5.63 kadar uzanabilecek bir düşüşün gelebileceği göz ardı edilmemeli.
https://twitter.com/…bel/status/1143165099085049856
Trump sallıyor gürlüyor ama boş yapıyor. Havlayan köpek ısırmaz derler ya o hesap.
İzin verseler düşecekti zaten 5,63 e de onu mevlüt beye anlatın. Adamlar ne zaman dip yapacak olsa C dalgası dibi bitiyor ulan tamam desek dip işini hiç ediyorlar.
5,73 ü uzun halletti bugün 5,71 de mevlüt halletti bu dip işi bitmezse böyle sürünürüz artık.
Adam gibi breakout olsun diyoruz onuda kamular izin vermiyor belli resmen rezalet bir piyasa yaratma çabası ne düşmesine nede çıkmasına izin vermiyor bademler.
Keşke bloomberg buradaki forumdaşları çıkartıp konuşturacağı, bilgilerini paylatırabileceği bir program düzenlese.. Burada reputationi yüksek birçok forumdaş varki bence bloomberge çıkan uzmanlardan daha iyiler. Mesela ışık ökte'yi sadece kaş göz performansı için izliyorum, adam buradaki birçok forumdaştan daha kötü bence..
Böyle bir programın hem forumdaki bilgili insanların kendisini geliştirmelereni motive edecek, hem bir miktar para kazanma imkanı oluşturacak ve toplumumuzu finansal okur yazarlığa teşvik edeceğini düşünmekteyim. Her hafta 1 saat bloomberge çıkabilecek bir konuğu bu forum rahatlıkla çıkarabileceğini ve konuğumuzun iyi izlenme oluşturacağını düşünüyorum.
Mesela benim gündemi en iyi takip ettiğim yer bu forum.
Acaba hisse net yetkilileri böyle bir talepte bulunamz mı?
Bloomberght'te gördüğünüz çoğu yorumcu aslında Bloomberght'ye reklam veren firmaların çalışanları.
Orada öyle bir bağ var. Herhangi bir reklam veren ile ilişkisi olmayan yorumcular da mutlaka vardır. Ancak sayıları çok değil.
Örneğin yayına bağlanan ve piyasa yorumu yapan tüm kurumlar bu işi belirli br reklam paketinin parçası olarak yapıyor olmalılar.
Örneğin 5 dakika genel reklam + Haftada 3 kez piyasa yorumu bağlantısı gibi.
Evet. Sponsorluk anlaşmaları muhakkak var. Ama haftada sadece 1 saat ayrılabileceğini düşünüyorum.
Abd basınından biraz özet geçeyim. Ülke gündemi bir süredir ülkeye yasal olmayan yollarla giren kişilerin sınır dışı edilmesi olayına odaklanmış durumdaydı. Öyleki geçen hafta sonunda Trump tabiri caizse "evlerinden aldıracam" onları demişti. Amerikada yasadışı bulunan o kadar çok kişi var ki, tüm gündem sadece bu oldu bir anda. İnsanlar kendilerinin ihbar edeceği korkusuna kapıldılar. Neyse ki dün akşam Trump yeni bir tweet atarak, demokratların isteği üzerine bir süre daha beklemeye karar verdim, eğer iki hafta içinde başka şekilde bir çözüm bulunmazsa, yasadışı yollarla bulunan bu kişiler gönderilecek ( 15 milyon kişiden bahsediliyor). Durum bu denli ciddi olunca bir anda Abd den gelen dışa yönelik mesajlar azalmaya başladı. Bu olayın bir diğer önemli yanı ise şu ki Trump başkan seçilirken en ciddi vaadlerinden birisi yasal olmayan göçmen sorunun çözülmesiydi. Önümüzdeki yıl başkanlık seçimi olması hasebiyle bu sorunu kesinlikle çözmesi gerek cumhuriyetçilerin.
İran konusu şu anda uluslararası anlamda Abd basının birinci konusu konumunda, en azından son bir haftadır. Aslında Trump ın bir ileri iki geri adımları kendi taraftarları tarafından da artık rahatsızlıkla karşılanmaya başlandı. Türkiye ile ilgili haberler ikinci üçüncü plana atılmış durumda, Türkiye içerisinden yapılan sert açıklamalara rağmen. Üzerinde çalışılan bir plan olması olası olarak görülebilir nitekim daha önce belirttiğim gibi Trump ın ani çıkışlar yapıp sonra yatışması artık hoş karşılanmıyor. Türkiye ile ilgili, Abd basınında bundan sonra çıkacak ilk haber muhtemelen "gerçek bir haber" değeri taşıyacaktır, ve haberin başlığını bize önce piyasa söyleyebilir.
22 kuruş motorıne haşırt 6,53 oldu hayırlı olsun
Buda zammı ama şöyle içinde hissedecek bir zam mesala yüzde yirmi iyi olurdu. Zaten hep elli liralık alıyorlar. Sorun olmaz...
Bu akşam sanki bir ters haber akışı gelecekmiş gibi fiyatlama var ama hayırlısı. Ya ABD den yada seçimle alakalı ama ilginç birşey olacak gibi çünkü usdtry de birileri bizim bilmediğimiz bir şeyi satın alıyor
Erdoğan ya da Bahçeli'den herhangi birisi erken seçim demediği sürece ne yazık ki 4 yıl = 4 yıldır.
Tek risk , var olan milletvekilleri içinden yeni kurulacak bir partiye geçiş riski.
Ancak Davutoğlu'nun azledilmesi sonrasında yapılan planlama ile bu risk minimuma indirilmiş olabilir.
Aslen sadakatin liyakate tercih edilmesinin ana nedeni de bu olabilir.
Blomberg i kacirmayın o adam cikmis
Tcmb'nin tahvil piyasasında piyasa yapıcı olanlara verdiği sübvansiyonlu fonlama süreklilik arz etmeye başladı.
Miktar olarak ta ciddi bir meblağa ulaştı.
Bu piyasa tarafından monetizasyon olarak algılanabilir.
California demişken söylemeden geçemeyeceğim. Devasa büyük bir ekonomiye sahip bir "eyalet" olarak. Şöyleki deseki biz Abd den ayrıldık, ayrı bir devletiz artık, şu anki durumuyla dünyanın en büyük 5. ekonomisi durumunda olacak. Sadece bir eyaletten bahsediyoruz.
Fransa, Almanya ve İngiltere, İran'a diplomatik bir uyarı göndererek nükleer anlaşma maddelerine uymaması durumunda sonuçları olacağını bildirdi. Resmi uyarının 22 Haziran'da gönderildi ve anlaşma maddelerinden geri adım atılmaması istendi.
Malesef sn purplee olay su
Petrolden cikan belli oranda dizel,benzin asfalt vb turevler cikar ulkemizde yilllardir mazot tuketimi benzinden fazla ve siz islediginiz ham petrolden yurt ici satilmayan benzini vergisiz sekilde son urun olarak yurt disina satiyorsunuz
En karlisi dengelemek son urun tuketimini gec kalinmis bir taktik buna ek olarak dunyada mazot fiyatlari zaten artis gosterdi is makinasi kamyon gibi araclarin artisi beton yatirimi derken ;)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bunlar irana mi girecek altin cildirmis yine; 265 olmus sarilarin sulo..:)
% 43 Benzin
%18 Fuel Oil ve Motorin
%11 LPG
%9 Jet Yakıtı
%5 Asfalt
%14 Diğer Ürünler
Umarım daha anlaşılır olmuştur, benzin petrolden motorinin iki mislinden fazla elde ediliyor.
Ileride LPG'yi de ellemelerini bekliyorum, denge çok bozuk ise, ama rakamları bilmiyorum.