İyi de bunu royters diyo
OPEC veya Suud petrol Bakanı değil
:-)
Aslında şunu mu demeye getirmekte ?
Siz iki hafta bekleyin satmayın hisseleri . Biz satalim hele bi
Sonra siz satarsiniz vs
Printable View
17 Eylül Salı 17:16 NEW YORK FED REPO OPERASYONUNDA 53,2 MİLYAR DOLARLIK VARLIK ALDI -BN
17 Eylül Salı 16:49 NEW YORK FED: REPO OPERASYONU MÜMKÜN OLAN EN ERKEN SÜREDE YAPILACAK -BN
17 Eylül Salı 16:48 NEW YORK FED REPO OPERASYONUNU TEKNİK ZORLUK SEBEBİYLE İPTAL ETTİ -BN
5.6931 ............
Gerçi, yazmasam da olurmuş....
Çünkü, artık hisse.net'te kayan bilgi bandı var.
Her bişeyi gösteriyor... kurlar, dünya borsaları falan.. İlgilendiğiniz şeyin üstüne tıklayınca da grafiğini falan gösteriyor.. Ne kaa güzel bir şey.. :he:
Neymiş efendim, yok bilmem kimin bu foruma emeği geçmiş, yok efendim mesai harcamış.. mış.. mış..
Asıl emeği geçen kişi, o bilgi bandını foruma kazandıran kişidir.... Bi teşekkür ettiniz mi.. Yok..
Ancak, bıdı bıdı başkasının BORAzanını çalıyorsunuz... :he:
Ben icimden tesekkur ettim hatta ingilizce thank you
Yalniz dolari artik nasil bi baskiliyolarsa yuff yav
Gecenlerde bi is gorusmesine gittiydim
Seni niye ise alak? Deye sordular
Valla dedim onu siz bilicegniz
O isi bile daha ise girmeden bana yaptiriyolar
Bitmisiz ha. Kurtulus var mi insallah Allah varsa bence var Canda umit tasiyosa elbet ki
Yani herkez birbirine bakiyo dolar noolur deye
Bence dolarin palasi da bilmiyo
Amigo abi aslinda haberi dikkatli oku
Tam 28 dakka icinde
Fed
Tukurdugunu yalamis
Yani batik elli kusur milyon dolari alarak
Piyasalara market yani
Guyya guven vermis
Haha
Ulen yarim saat olmamis ilk haber son haber arasi
Don baba donelim
BDDK: "Bankacılık sektöründe takip hesaplarına aktarılması gereken toplam 46 milyar liralık kredi tespit edilmiştir."
BDDK: "Sektörün yüzde 18,2 olan sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 17,7 seviyesine geriledi, takibe dönüşüm oranı yüzde 4,6'dan yüzde 6,3'e yükseldi."/ Son dakika
Bi operasyon yapıyorsun..
Sonra teknik zorluk oldu iptal diyosun, millet panikliyo...
Sonra en kısa sürede gene yapacaam diyosun, millet bi daha panikliyo..
Sonra 53 virgül 2 milyarlık varlığı cukka ediyosun, millet şok...
İyi de bizene yav.. Herkesin kendi FED'eni var... Bizimki değil bu... :he:
Hadi hayırlı olsun uçan arabamız da görücüye çıkmış
https://www.google.com/url?sa=t&sour...Ncwz4TCDhSrNdQ
Trump: çin ile anlaşma muhtemelen çok yakında olacak -
buyuk sarkici Ajdaaa pekkan ben ufakkene orovizyonda Tr yi temsil ettiydi aman petrol sarkisiyla
dedimki bizde petrol yok
ama sonra anladim ki
ileri goruslulukle Biz dunyada tekiz tek Helal bize
yani olayi sekillendiren tek emtiya var. o da petrol
diger hepsi sanal
40 milyar TL batık kredi kinbunun büyük bir kısmı kamu bankalarına itelenmisse bankacılık sisteminde devede kulak kalır.
10 milyar dolar bile değil şu rakam.
Sonra hem Irana, hem de Arabistana demokrasi getirirler!:oleyo:
Depiştiremezler..
1. Iran'a askeri olarak verseler bile, kendiler de zarar görür ve prestij kaybederler. Zaten Suudi hava savunmasından hiç bahsedemiyorlar. Patriot PAC3 sınıfta kaldı.
2. Depişirlerse petrol fiyatları yükselir. ABD'nin kendi petrolü olsa bile, yükselen petrol fiyatları ilk önce Rusya'ya yarar.. Rusya da, parasızlıktan yavaşlattığı SU-57 projesine hız verir.
3. Kesin olarak delillendiremediğ bir saldırı (saldırı olduğu bile belli değil daha) yüzünden depişirse, Afganistan ve Irak'tan sonra inandırıcılığını iyice yitirir..
vs.. vs..
diye düşünüyorum.. naçizane..
Rxpu üstat bu 46 milyar TL lik takipteki kredilere karşılık ayırmaya ne diyorsunuz merak ettim.
400 milyar TL deniliyordu 46 milyar TL cidden düşük geldi, bankalara olumlu bir etkisi olabilir mi bu durumun yoksa ters etkisi olup bankaları zorlayabilir mi ?
Buradaki amaç bence bankaları rahatlatmaktan ziyade enerji firmalarını ve hissedarlarını rahatlatmak.
Bankalar BDDK'nın dediğini yaparsa basitçe bu kredileri o yılki karlarında kendileri ödeyecekler.
Devlet hem enerjide arz güvenliğini sağlamak hem de enerji şirketlerini kurtarmak için bankalara büyük bir kazık sokuyor.
Medyada herkes bunu biliyor olmalı ama bunu böyle anlatmak kimsenin işine gelmiyor olabilir.
Sn. Rxpu güzel açıklamış durumu, ben de bir cereyan şirketi üzerinde bakkal hesabı yaptım, bakkal Hasan efendi bile the end olduğunu görürdü.
Bir taraftan bataklari kardan ödeyin deyip diğer taraftan faiz düşürüp millete kredi saç demek nasıl olacak bu iş.
Bankalar bir şekilde istediğini alır bu bademlerden.
Aslında bu işin ibreti alem için bir çözümü var.
Ama siyasi olarak yapamayabilirler.
Şöyle: Şirketlerin ortakları şirketlerin kamuya olan borçlarından tüm mal varlıkları ile sorumlu. Ancak kamu dışında özel sektöre ve bankalara olan borçlarından sadece sermayeleri ve şirket varlıkları ile sorumlular.
Yeni sistemde bir kararnameye bakar.
Enerji şirketlerinin kredi alacakları kamuya devredilir ve bu alacaklar bir kararname ile statü olarak kamu amme alacağına dönüşür.
Bu durumda da bu şirketlerin ortaklarının tüm mal varlıkları (yalıları, yatları, arabaları, g.deki don dahil) haczedilebilir.
Ama bu tür çözümleri dile getirenleri fazla faşizan bulup maliye bakanı yapmazlar o ayrı.
asil soru su olmali sn reha kaya??
kamu borcuna karsilik niye butun malvarligi ile sorumlu tutulur hakim ortak veya kanuni temsilci? o zaman niye diger borclar icin sermaye sınıri var ?
devletin yaptigi resmen ayrisma ve eyyamciliktir ? kendi alacagina imtiyazdir ? hicbir hukuki mantigi gecerliligi yoktur ? sacma sapan bir duzenek ?
is enerji sirketlerine dayanmissa ! "hirsizin hic mi sucu yok" ?? hirsiz kim acaba burada
yatırım tavsiyesi degildir