Originally Posted by
gva74
olumlu olabilmesi icin sabah us futures larini pozitif gormemiz gerekecek sanirim, ya da gunici ilac bulundu gibi bir aciklama..
gece 03h00 de trump aciklama yapacak, avrupadan gelislere kapilar kapatilabilir deniyor, bu urun ve tedarik zincirine yansir ise, biz de ihracati eski dost esed e yapariz artik, olumlu olabilecek tek haber vergi duzenlemeleri ile ilgili aciklama olur, ki bunu bir gin once yukari %5 harekette almislardi, somutlasmayinca verdiler ...
vergi sifirlanmasi azaltilmasi otelenmesi tarzi bir aciklama dediginiz gibi yonu cevirebilir havayi kisa surede olsa guzeltebilir..
kanimca cok zeki irkimiz bu salgini , biz turkiuz bize birsey olmaz mantigiyla savusturup etkisini minimize edebeilecegini dusunuyor, dusunurler tum bunlarin bir komplo teorisi oldugu konusunda hemfikir, dolayisiyla buralar dip saldirip almak lazim degil mi, ne de olsa 1 ay sonra virus falan kalmaz..
simdi uzun uzun anlatmayalim, makro mikro etkilerini lakin bu is bir sure daha devam etsin, yaninda dusuk petrol ve yuksek cds imizin yaninda unlu buyuk dusuk faiz politikasi ile 2008 de teget gecen baska yerden gecebilir aman dikkat...
ozetle yarin ki acilisi teinik yada temel analiz olarak aciklayamiyorsaniz sanirim gece 3 teki aciklamanin olumlu olacagini dusunuyorsunuz sanirim, ya da dgs analizi ile aciklanabilir, dote giren semsiye analizi..
isin sakasi bir tarafa, trump aciklamasi ve buyuk banka fonlar ve gruplar ile yapacagi toplanti onemli olacak, sonucunda vergi ile ilgili birsey cikarsa lehmize olur, ici bos olursa bovespa gibi etkilenmeyiz kanimca, sert dusenler agirlikli petrolden para kazanan ulkeler, bizim riskimiz ihracat pazarlarimiz ve turizm in nasil etkilenecegi...
ulkenin buyumesinde sorun yok zor buldugumuz fonlari yine betona gomer, bir buyuk cag atlatacak kanalistanbulumuzu yapar rayli sistemle istanbul finans beton merkezine de birbirine bagladik mi tamamdir.
sevgiler
QUOTE=osisa;4222612]Ben yarin olumlu olacağını düşünüyorum.
Hatta borsa da iyi bir arti kapanis bekliyorum.