Konut satislari da bicak gibi kesilecektir, olmus esek fiyatina hisse almak varken kimse konut monut almaz.
Printable View
Konut satislari da bicak gibi kesilecektir, olmus esek fiyatina hisse almak varken kimse konut monut almaz.
Dun Dow 1464 puan, TSX 688 puan dustu, su an future'lar cok kotu bir gun daha yasanacagini gosteriyor.
BIST'i acilen kapatmak lazim.
Nakiti ve dolari olanlar, tarihi firsatlar yakalayabilirler.
2008 den daha kotu gidiyor.
Bu Lagard denen kadin dogru okuyor piyasalari.
Borsa , 98.448 , Nisan başı 2 sıfır attığımızda 984 puan oluyor.
Acaba 2 yerine 1 sıfır atmak daha mı iyi olurdu?
İlaç ve ecza depoları sanki korona virüsü aşısını bulmuşlar da % 15 üzeri primli.
Gıda market un firmaları da sanki kıtlık varmış gibi % 5 üzeri primli.
İlginç bir ülkeyiz.
Deme 1-2
(Hiçbir şey bilmiyorum ama hergün yeni bir şey öğreniyorum.)
BİST'te benim kerterizim İSC 4.00 TL.
İyidir kötüdür bilmem.
Ama madem kriz falan diyorlar.
Böyle kriz olmaz.
Kaç tanesini bizzat kaybederek yaşadım.
1997'de 50.000 dolara aldığım ev kriz öncesi 95.000 dolara çıktı. Kriz anında ise 25.000 dolara düşmüştü.
Kusursuz fırtına dedikleri cinsten.
Bu krizin farkı, çok farklı olarak bir hastalıkla, global salgınla birlikte gelmesi.
Bu işin dramatik boyutu.
Ama olsun istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama gerçek ekonomik krizi heniz görmedik.
Ne kaos var ne kıtlık.
Allah göstermesin.
Bir de diğer global ekonomik krizlerden farkı, kişi ve kurumların çok daha paralı olması.
Olan da tabi.
Son bir şey: Ben faizin tüketici kredi faizinin % 8 lerde olduğu bir kriz düşünemiyorum.
Dün birader söyledi. Şirketlerden birine şu an ihtiyaç olmamasına rağmen bir tedbir olarak 6 milyon kredi almışlar.
5 yıl vadeli...ilk iki yılı ödemesiz...
Yüzde sekiz küsurdan...:)
Böyle kriz falan olmaz beyler.
Daha gidecek çok yer var.
Kendimizi aldatmayalım.
Sizden değerli mı imzayı kaldırdım.
Biz orta teknoloji ülkesiyiz bize bir şey olmaz. Bende gıda stokladım. Nedeni virüs nedeniyle kalabalık yerlerden uzak olmak isteğiydi. Dışarıya un ve bisküvi ihraç ediyoruz. Aç kalmayız. Açıkta kalmayız. Hastahanemiz doktorumuz bol. Temkinli olun ama panik olmayın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ortalık karışacak. Dünya kadar sözleşme ve yükümlülüklerini getiremeyen firma var. Bir çoğu mücbire girecek ama kayıplar nasıl tazmin edilecek orası soru işareti. Herkes kafasını çevirip devletlere bakıyor. Mesela trump amerikan şirketlerinin zararını çinden talep edecektir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dünkü burada konusu geçen hasta zatüree geçiriyormuş .
Öyle birşey yokmuş karşı komşusuna sordum bugün öğrendim
Sevdim bu adamı ve açıklamalarını...
Corona bitti. Sıradaki...:)
https://www.facebook.com/kadinvesagl...9467451502714/
Kolonya deyince aklıma bir zamanlar reklam amacıyla adı Ege'de dağlara taşlara yazılan Esmen kolonyası gelir...
Balıkesir kökenli. Askerliğe orada başladım.
Bir de Ankara'da oturduğumuz dönemde Eyüp Sabri Tuncer...
Her bayram arifesinde millet ellerinde evlerinden aldıkları şişelerle Anafartalar Caddesindeki dükkan önünde kuyruğa girerdi..
Damacanalar içinde türlü çeşitli kokularda rengarenk kolonyalar.
Bir bayram ritüeliydi.:)
Osman Müftüoğlu bu başlığı ve Reha Beyin tümüyle hissi ve bilimsel iddialarını okumuş olmalı ki bugün Corona ile ilgili yazısında bir yanlış olarak eklemiş:)
YANLIŞ 3 - Alkol içmek virüsü öldürür
DOĞRUDUR, yüzde 60 ve üzerinde alkol içeren her türlü el temizleyicisi (örneğin kolonya) elinizdeki virüsleri anında yok eder. Ne var ki “alkol†ile virüs ölümü sadece el temizliğinde geçerli. Elleri temizleyerek değil de alkol içerek virüsleri öldürmeyi düşünmek ise son derece riskli ve tehlikeli. Konu virüs enfeksiyonu ise alkolden kesinlikle uzak durun.
Not: Reha Beyin bu öneriyi yok hükmünde saymasını garanti görüyorum...:)
Borsa 961 puana kadar geriledi. (Nisan'da 2 sıfır atılma durumu kesinleşti ise)
TÜRKİYE CDS 432,64 +6,27%
25k dolar aldim
6.25 gecilirse yaklasik 15k kadar daha dolar alacagim...syg
Hisse yerine borsa fonuna yatırım yapmak daha mı avantajlı?
Dolarda olmanın en önemli avantajı şu:
Borsa yıkılırken siz kolonyadan bahsedebilme rahatlığında oluyorsunuz...
Ruh sağlığı açısından önemli bir fark değil mi? :)
http://www.djist.com.tr/ böyle birşey daha önce çok ilgilendiğim bir araç değil o nedenle detay bilgim yok.
DAX %29 düştü.
#DJI %24
#FTSH %28
#KOSPİ %21
#BOVESPA %35
#XU100 %23
https://twitter.com/capamagekonomi/s...624019458?s=21
Emekli abilerim hazirana kadar sakın dişinizi.:)
Son dakika… Çinli bilim adamı corona virüsü için tarih verdi: Haziran ayında bitecek
Çin'de corona virüsüne karşı çalışmalar yürüten Ulusal Sağlık Komisyonu'nun görevlendirdiği ekibin başındaki isim Zhong Nanshan, dünya çapında paniğe yol açan virüsle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Nanshan, global seviyeye ulaşan pandeminin Haziran ayında bitmesini beklediklerini söyledi.
Twitter'dan paylaşım yapan Bakan Fahrettin Koca, ''2 AY DİRENELİM. YAZIN VİRÜSÜN ETKİSİ AZALIYOR. Bilim Kurulumuzun öngörüsü bu yöndedir. Bu hastalık daha çok bir kış enfeksiyonu. Tedbir alırsak, yayılmayı önlersek, büyük olasılıkla, 2 ayda hayat normale döner'' dedi.
Son dönemde borsaya giren küçük yatırımcı ne düşünüyordur acaba. Dolar pek kuvvetli değil galiba. Baksana 6.22 de hala