TDG biriktireceö dediniz tge yazdınız
Printable View
Son bildirime göre, FIL'de %25 civarı düşük faizden bağlanmış vadesi dolmamış ost+mevduat var.
O yüzden faizlerdeki artış biraz gecikmeli yansıyacaktır.
Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk
Eic, Sua, Suc, Te3 fonlar eksi getirmiş.
Eic altından kaynaklı eksi yapmıştır. Diğerlerinde ise portföy yöneticileri yükselişe inanmayıp ters pozisyon açmışlar demek ki
Artışı en hızlı AAL, TKM, IGL yakalar diye düşünüyorum
Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk
Soru şu aslında daha çok Sn. Yuji . 13 şubatta değişen mevzuattan sonra ters repo yaparak, piyasa mevduat oranlarını yakalamak mümkün mü ? öst vs. de var ama oranları düşük
Sayın hellistheothers ,
bu tarz paylaşımlarınız benim gibi piyasaya yeni girenlere çok faydalı oluyor. Piyasayı takip ediyorum ama usta çırak ilişkisi gibi yapılanları da görmek öğrenmeyi pekiştiriyor. Kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak görmüyorum bu tür paylaşımları. Piyasa içinde olan ky nasıl tutumlar izliyor onu görmüş oluyorum
Mesela benim çok karışık bir portföyüm vardi. Burdan takip ettiklerimle sadelestirdim. Sizin piramit yönteminiz de begeniyorum . Onu da kendime uyarladım.
Hellistheothers, Yuji, Myfinans, etc. çok değerli ve önemli paylaşımlar yapmaktadırlar. Bu foruma katkılarının çok fazla olduğunu belirtmek isterim
hangi tür fonlarda bir yıldan fazla tutarsak stopaj kesilmiyordu?
Hangi enstrümanın getirisi daha iyiyse oraya yönlendirirler diye düşünmüştüm, mevduat ters repo'dan daha iyiyse ona geçerler buna bir engel yoktur diye.
Ama birkaç ppf'nin izahnamesine baktım şimdi mevduat azami oranı %10 görünüyor. Mevduat artışından bu kısıt dolayısıyla yararlanamayabilirler.
Ters repo oranları nedir bilmiyorum(nerden bakılacağını bilen varsa paylaşırsa sevinirim) ama tpp oranlarında artış var.
Dün O/N ağırlıklı ortalama 9.91, 6 günlük 10.80 olmuş.
%5 stopaj avantajını da düşünürsek yakalayabilirler diye düşünüyorum
https://www.takasbank.com.tr/tr/ista...-gunluk-bulten
bütün emtialara ilk tepki geldi
bu arada platin ile yavaş yavaş ilgilenmeye basliyorum
Kendimi portföy yönetimi konusunda başarılı bulmuyorum.
Çok defansif ve fazla hareket etmeyen biriyim.
Yılların mevduatçısı olmanın bir etkisi heralde :)
O yüzden kimsenin örnek almasını tavsiye etmem ama dağılım aşağıdaki gibi:
Fon 64,6% NKolay 30,4% Dolar 3,5% Hisse 0,4% Likit/Günlük 1,0%
Fonlar:
TCD 4,8% FID 1,2% OPB 1,6% AED 1,4% KTM 1,2% AHU 38,7% IST 46,4% FIL 4,6%
*AED ve KTM hariç diğerleri uzun süredir var
Vay arkadaş dolar yine 7,29'a dayanmış. Getiriler testere gibi olacak.
Kendi ulusal parasına yatırım yapan insanların bu kadar cezalandırıldığı başka bir diyar yoktur heralde. Bir inat uğruna her gün tasarruflar su gibi eriyor. Dolar alan da kar etmiş ilüzyonunda ama bir iki ay sonra enflasyonla diğer cebinden çıkacak. 20'sindeki ppk artık tarihi önemde.
Gümüş etf %13,59 düşmüş. FNO az bir miktar taşımasına rağmen hem bu, hem de altın ve dolardaki düşüş nedeniyle -0,69 yazmış
Altın ve gümüşte çok güzel kar realizasyonu yaptılar
Tebrik ederim
Foncular bu hıza ayak uydurmakta zorlandılar
Yön yukarı döndü tekrar
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NNF
Bu hedef portföyün yeni çıkardığı tefaşa açık olacak hisse fon iyi olacaktır vs. dedik ( diğer serbest hisse fonları muazzam başarılı olduğu için )
%7 artı yapan piyasada 3 günde, %9 eksi yazmış. Test dönemi diye mi bu kadar kötü anlamadım.
Bugün altın fonları eksi mi artı mı yapar şu anki verilerle :wu:
PPF ler hakkında benim değerlendirmem ise şöyle. Bankaların kşilerin boşta kalan paralarını az da olsa değerlendirmek ve de kendieri için de ucuz finansman sağlamak için PPF yi çıkardıklarını düşünüyorum. Hem istediğin zaman bozdur hem de mevduat üstü getiri olsun öyle kaymaklı kadayifi kimseye yedirmezler. Bol kazançlar
Dun panklleyip.15 gunde aldigim
3 k kari dun sagolsun.2 fon bi gunde
Goturdu gbc 2 k hbf 1 k
Fena silkelendik
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altının kısa vadede yönünü kimse kestiremiyor bence