ufuk abi,
selamlar
daha once yazmış olduğunuz ototrend e düşen kanal eklemek mümkünmü,
yada bar sayısını girmemek
Saygılar
Printable View
ufuk abi,
selamlar
daha once yazmış olduğunuz ototrend e düşen kanal eklemek mümkünmü,
yada bar sayısını girmemek
Saygılar
ufuk selamlar dema 33 kırmızıya döndügünde sat yeşile döndügünde al nasıl yazılabilir saygılar
Sayın uufuk bey,
Cok basit bir soru ama MATRİKS programında explorer da hatalı sonuc alıyorum.
Stochastic Slow 70 i yukarı kesince ve 50 yi asagı kesince yada 70 üstünde olan yada 50 altında olan (%K, %D için) veren formul sonuc vermiyor. Sanırım baska bir belirtec olmadıgı icin Matriks cozemiyor, tumaltında ustunde hisseler geliyor.
STOSK(14,3,3,S)<50 yada STOSK(14,3,3,S)>70 ama sonuclar karısık cıkıyor. Bu %K icin deger.
Yardımcı olabilirmisiniz
Tesekkurler, Saygılar
Denedim dogru souç veriyor....
http://i.hizliresim.com/1EEdpN.png
http://i.hizliresim.com/LDD3vZ.png
http://i.hizliresim.com/r11903.png
Stoch(%k Periods, %k Slowing)
COLA
If((Stoch(5,3)<10),1,0)
COLB
If((Stoch(5,3)>90),-1,0)
Filter
When(colA=1) OR When(colB=-1)
Bunu sanırım Sayın uufuk ms için yazmıştı. Bir bakın isterseniz.
teşekkürler ufuk bey
Sn.uufuk benim sorumu, bu aşamada çözümü olmadığı için mi cevaplamadınız bilmiyorum, ama belki görmemiş olabilirsiniz diye tekrarlayacağım. umarım zaman bulup ilgilenirsiniz.
Matriksde sistem AL: (mov(c,5,s)>mov(c,10,s)) or (mov(c,15,s)>mov(c,60,s)) şeklinde oluşturulduğu zaman system tester yapısı gereği uzun periyod esas alındığı için mov(c,5,s)>mov(c,10,s) gerçekleştiği AL işlemini yapmıyor ve ikinci seçeneğin de oluştuğu tarihi bekledikten sonra ilk işlemi yapmaya başlıyordu. Günlük periyod seçildiğinde siz bunun çözümünü ilk soruma karşılık şu şekilde gösterdiniz:
sdate:=150917(başlaması istenilen tarih);
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) ;
numdays:=BarsSince(start1);
((mov(c,5,s)>mov(c,10,s)) or (mov(c,15,s)>mov(c,60,s))) and numdays>0
bu şekilde çözüme ulaşıldığını test ederek gördüm. Sormak istediğim bunu 5dk.lık sistemde de çalıştırmanın yolu nasıldır yani dakika değişkenini formüle nasıl girebiliriz, çözümü var mıdır?
Aşağıdaki şekilde denemeler yaptım sonuç alamadım...
sdate:=150917;
stime:=1000;
start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR ()-2000) and stime>=Hour()*100+Minute();
numdays:=BarsSince(start1);
(SİSTEM)
and numdays>0
Soruyu verilen ip ucundan sonra sizin çözmenizi bekledim...
Geçmiş paylaşımlarımdan faydalanmışsınız ama yaratıcı olamamışsınız,verilen ip ucları aynı şekilde kullanılacak diye kural yok...
Teknik;bilginin uygulanmış halidir..
http://i.hizliresim.com/LDD6ko.png
Sn.uufuk, cevabınız için teşekkür ederim, emeğinize sağlık, ancak system testerda 5 dk.lık grafikte çalıştıramadım. Matriks formüllerini fazla bilmemekten kaynaklı olabilir. Gösterdiniz çözüm için AL ve SAT bölümlerinde şu şekilde ve farklı denemeler yaptım sonuç 0 verdi yani hiç işlem yapmadı:
sdate:=Input("ddmmyy",1,311220,220318);
stime:=Input("hhmm",0,2460,1205);
start2:=stime=HOUR()*100+MINUTE() ;
BarsSince(start1 and start2)>0 ;
(al-sat sistemimiz)
and numdays>0
(Ayrıca mantığını bilmediğim için "and numdays>0" kısmı olmadan denedim yine çalışmadı, grafik verilerini güncelleyerek ve tüm barları kullan seçeneği ile denedim )
Çalıştıramadım ama artık uufuk ustamızı daha fazla yorma hakkım yok sanırım. Çok emek ve zamanını aldık.
sistem testerda bu formül neden çalışmıyor olabilir. 5 dakikalık grafik kullanıldı, grafik güncellendi, test bölgesi olarak tüm barları kullan seçildi.
AL için:
(BarsSince(start1 and start2)>0) and
(mov(c,5,s)>mov(c,10,s) or mov(c,15,s)>mov(c,60,s))
SAT için:
(BarsSince(start1 and start2)>0) and
(mov(c,5,s)<mov(c,10,s) or mov(c,15,s)<mov(c,60,s))
--------------------------
Sistemde inputlar düz degişken olarak girilir....
sdate:=220318;
stime:=1205;
Ne varsa UUFUK hocada var, kendisine yardımları için minnettarım, çok teşekkürler
5 dk.lık grafikte sistemleri dün çalıştırabilmiştim uufuk üstadımızın yardımlarıyla, bugün yine çalışmıyor. verileri güncelledim, tarihleri 1 gün ileri alıp denedim yine çalışmıyor, Matriks yüzünden kafayı bozacağım.
Merhabalar ,
Matriks terminali ilk defa kullanıyorum.. :D
mib de "combo" sekmesi görünmüyor nedeni ne olabilir ? yardımcı olabilirseniz memnun olurum.Teşekkürler.Saygılar.
If(RSI(C,9)>= HHV(RSI(C,9),19) AND C<HHV(C,19),1,0) OR If(C<= LLV(C,19) AND RSI(C,9)>LLV(RSI(C,9),19),1,0);
sorun ne acaba.
Parçalara ayırın. Önce küçültün...
bu durumun önüne geçme imkanı varmı ?
1 dakikalıkta ikinci kez bar değişimi /data sorunu nedeni ile repaint ile karşılaştım.
deneme amaçlıydı barlar durmadan değişiyor xu030 100
Sene 2008
1 hafta boyunca bar değişimini kanıtlamak için görsel ve video biriktir matriksle devamlı iletişimde ol. Sonunda "evet biz de buradaki bilgisayarlarda soruna tanık olduk, yazılımcılara ileteceğiz" cevabını al. Yeni versiyonda düzeleceğini umut et.
Sene 2009 (teknik servis elemanları değişir)
1 hafta boyunca bar değişimini kanıtlamak için görsel ve video biriktir matriksle devamlı iletişimde ol. Sonunda "evet biz de buradaki bilgisayarlarda soruna tanık olduk, yazılımcılara ileteceğiz" cevabını al. Yeni versiyonda düzeleceğini umut et.
Sene 2010 (teknik servis elemanları değişir)
Sene 2011 (teknik servis elemanları değişir)
Sene 2012 (teknik servis elemanları değişir)
Sene 2013 (teknik servis elemanları değişir)
Sene 2014 (teknik servis elemanları değişir)
Sene 2015 (teknik servis elemanları değişir)
Sene 2016 (teknik servis elemanları değişir)
2017 ve sonrası.. iyi sabır ettim.
matriks aracı kurum tarafından ücretsiz verilmediği sürece kullanılmaz. Ücretsiz verilse dahi kullanılmaz..
The MATRISK
İşin garip yanı, aynı gün içerisinde farklı data ekranlarını (foreks, matriks, plato data vs..) kullanarak sağlama yapmaya çalıştığım zamanlar dahi oldu. Hepsinin kendine özgü data sapıtmaları var. Sanıyorum çekirdeği biri yazmış hepsi üzerine kurmuşlar yazılımları.
sn flexy bir hafta ekran görüntüsü almanıza gerek yok :) pazartesi 1 dakikalık grafik açın. grafik yenile demeden ekranı büyütün . son 10 barı net görebilceğiniz kadar.
sonra grafik yenile diyin.
yenilemeden önceki ve 5 dk sonraki grafiklerin ekran görüntüsünü alın yeter .
hayır bari o barlar yanlışşsa bile kalsın. çünkü değiştirince iki kez yanlış yapmış oluyorsunuz hatanın üstüne hata.
veriyi siz düzgün sunmadıktan sonra matirks ne işe yarar ? takas fotolarına mı bakacaz sadece.
hadi verinin hatalı olduğu birşey değil tüm emeklerinize hiç eden bir program.
ne kadar gereksiz şeyler varsa yenilik adı altında güncellerler.
sen daha önce datayı doğru çekmeyi öğren.