Faiz maiz artmadı.!!!
Bunlar yine şark kurnazlığı yaptıklarını sanıyorlar.!!!
Benjamin bu numarayı yemez.!!!:kahkah:
Printable View
7.6426 vurdu çekti.
Serbest piyasa bankalar arası fark biraz açıldı.
Kapalıçarşı serbest piyasa döviz satış: 7.7086 TL + %1 kambiyo = 7.7856
uğur gürses
@ugurses
Kur politikası da para politikası da "arka kapı" yöntemleri ile yürütülür oldu. Çok yazık.
2:56 p.m. · 24 sept. 2020·Twitter Web App
uğur gürses
@ugurses
İhale ile piyasada yüzde 11'lerde oluşturduğu repo faizini resmi olarak yüzde 10.25 olarak belirlemesi "sıkılaşma" mı oldu şimdi?
2:04 p.m. · 24 sept. 2020·Twitter Web App
Dolar acayip düştü, şimdi bütün dünya catliyodur
https://i.resimyukle.xyz/f79d4d.png
son 50 gündeki düşüş benimde dikkatimi çekti yaklaşık %10 bir senelik faiz kadar kayıp var:)
Bazı gazete denilen paçavralar dolarda büyük düşüş yazmadan, düşüşe inanmam.:kmk:
hermesin sayfasına baktım 1.100 dolara gayet uygun çanta sapları var manitaya alabilirsiniz
merkez bizimle dalga geciyor ! baska bir aciklamasi yok
SPK Bulten.
https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2020&no=59
Siz Bankalar ile serbest piyasa arasındaki fark açıldı deyince aklıma Buenos Aires'te yaşadığım günler geldi. 1 yıla yakın yaşadım Arjantin'de. Fiziki dolarlarımı Calle Florida'da ayaklı dövizcilere bankaların neredeyse 2 katına yakın oranla bozduğum günler geldi aklıma.
Buenos Airesin Florida caddesinde her 3 kişinin 2 si bu işi yapar. Devlet de zaten el altından bu işin yapılmasına izin verir. Polis falan da karışmaz hiç. İlk üç ay kormuştum ve alışverişlerimi kartla yapmıştım ama korkmama gerek olmadığını bizzat Arjantinliler söylemişti. Arjantin devletinin üstü kapalı desteklediği politika bu şekildedir. Yani Devlet fiziki dolar girişi olması için bu yolu destekliyor bile. Caddede bu işi yapanlar "Cambio, Dolares cambio" diye bağırır sonra yanına gider dolar bozup peso almak istediğinizi söylersiniz o da sizi cadededeki tekstil, züccaciye vb. dükkanına götürür ve perdeyi açar dolarınızı kamunun belirlediği oranın neredeyse 2 katına yakın oranla verirdi.
Dövizimi güzel oranlara bozduktan sonra Dünyanın en güzel etlerinin olduğu Parilla Restoranına gider Yanına da Arjantinin en güzel malbec şarabını açtırırdım...
Sonuç olarak fiziki dövizin ne kadar değerli olduğunu ilk olarak Arjantin'de gördüm.
Hey gidi günler..
Özledim Arjantin'i... Pandemi bitse de tekrar gidebilsem...
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye'nin bir ilçesinde 'kitle bağışıklığı'na ulaşıldığını söyledi. Azap, bu durumun virüsün yayılım hızıyla ilgili çok önemli bir yere sahip olduğunu da dile getirdi.
https://www.google.com.tr/amp/s/tr.s...gina-ulasildi/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şehir olarak isponyol mimarisin kopyası
Geniş bulvarı ve bir sürü yemyeşil parkları var.!
Lavalle Bulvarında güzel restorantları ve eğlence mekanları var.!
Halkın eğitim düşeyi bizden çok çok üstünde.!!
Tam yaşanacak memleket
Bayanları çok iyi giyimli
İnsanları gayet medeni.!!
https://i.hizliresim.com/6OKzP9.jpg
Paranız varsa, neden dolar 7.7 gayme?
Adamlar Dünyanın en büyük tiyatro salonlarını bile kitap evine dönüştürmüşler (El Ateneo Grand Splendid) Nüfusa oranla kişi başına düşen kitapevi sayısı en yüksek şehir Buenos Aires. Arjantin'de Eğitim düzeyi çok yüksek. Halkı bilinçli.
Kendilerine has özellikleri vardır misal; Arjantin'de sokakta yemek yemek ayıp sayılır. Sanılanın aksine halkın alım gücü yüksektir. Ve bizim gibi evde yemek yapma kültürleri pek yok akşamları restoranları dolup taşar. Ve sokakta sigara içen bir kişi bile görmedim desem yeridir
Ama Arjantin'de en iyi kalpli insanlar Patagonya bölgesinde. Arjantinde Buzullara kadar gittim hatta dünyanın en sonu denilen Ushuaia'ya bile. muhteşem coğrafya muhteşem insanlar.
Kim çıkardı bu virüsü... Sınırlar açık olsaydı İlk uçakla tekrar giderdim... Airbnb sağolsun kalacak yer sıkıntısı da yok...
Turizmden en az 30 milyar dolar gayme kayıp var bu nasıl kapanacak, gerisi hava civadır...
Abi iyi yapmisin Ben daha koyden cikamadim
Neyse
Merak konum
Madem gittin diye
Hadi dunyanin jeostratecik bi bolgesinde olsan neyse bi derece
Ama argentina
Kiyida kosede
Ne etliyle ne sutluyle isi olur
Hicbiseye karismaz ne saga sola ne baska seye
Onlari niye iktisaden sikistiriyolar ya peki? Iste Merakim bu
Insanlar iyi diye degil heralde
Memleketin Kızılayı neredeyse, cami önlerine mendil atacak uçan Türkiyede...
Askıdatablet yaptılar şimdi de
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/1NCLUu.jpg
Onların devlet başkanına bak, bir de bizimkine!:vk:
Ben işsiz güçsüz aylak bir adamım. Tek bildiğim şey para piyasalarında oyun oynamak ve kazandıklarımla dünyayı gezmek. Sürekli geziyorum.. O kıtada her şehirde yaşadım Pablo Escobar'ın Medellin Şehrinde bile...Bir bu kadar daha mı yaşayacağım sanki...
Soruna gelecek olursak Arjantin bundan yüz yıl önce dünyanın en güçlü ilk 3 ülkesinden biriymiş Ne zaman ki Falkland Savaşı ile İngilizler ile ters düşmüşler o günden beri belini doğrultamamışlar. Her ne kadar Arjantinin ekonomisindeki bozulmanın başlangıcını El Turco lakaplı dönemin Arjantin başkanı Carlos Menem olarak söyleseler de işin içinde İngiliz oyununu da görmezden gelmemek gerekir