abi ne yazdın da sildin
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
abi ne yazdın da sildin
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aldın mı diye sormuştum,mesajı görmemiştim
Merhaba,
Kap haberi geldi. Her şey normale döner...Döner de, Kemal Zorlu'nun biraz ders çıkarması, "Yahu ben nerede yanlış yapıyorum?" diye kafa yorması lazım.
Bir kıssa ile devam edeyim;
Bir akrabanın referansı ile işe girdim. Patronu bana; "Mükemmel bir insan, entelektüel, iyi baba vb.." vasıflarla saydılar...
İşe başladım. Adam iyi, dedikleri gibi...
Ama ben de iyiyim. Satış temsilcisiyim ama işimi iyi yapıyorum.
Bir süre sonra, Ercan bey iyi konuşuyor diye, diğer satış temsilcilerine telefon almayı yasakladı...
Bir süre sonra, bazılarını işten çıkardı ve sekreterin işlerini de bana verdi. Sekreter akrabası olduğu için işten çıkarmadı ama sürekli azarlayarak bir süre sonra işi bırakmasını sağladı.
Muhasebe biliyorum diye, muhasebeciyi işten çıkardı...
Bir gün çok önemli bir bayilik sözleşmesi için şirkete misafirler gelecekti, konuşmasını yaptı ve yemek ve temizlik işlerine bakan hanıma "İkram Servisini siz yapmayın Ercan bey yapsın..." dedi. Çayları, pastaları ben ikram ettim.
Akşam oldu ve mutlu bir ifade ile yanıma geldi; "Çok iyi gitti..." dedi.
Ben işimi yapmanın rahatlığı ve daha önce bana devrettiği işlerden sonraki ikazlarımın, konuşmalarımın verdiği rahatlık ve huzurla dedim ki; "Tedbirinizi alın 15 gün sonra işi bırakıyorum..."
Epey konuştuk ama nafile...Eski düzene döndü, sekreterine ve personeline 15 gün yardımcı olduktan sonra işten ayrıldım.
Mesele "Mükemmel bir İnsan" tabir eden akrabama bunu durumu anlatmaktı. İşi bırakacağımı söylediğim akşam akrabamı ziyarete gittim. Konuşmaya başladım;
"Abi, sen çok iyi bir müdürsün.., bu senin iyi bir Baba olduğunu gösterir mi?" "Hayır" dedi.
"Sen iyi bir kocasın.., bu senin iyi bir arkadaş olduğunu gösterir mi?" Hayır" dedi.
Bir kaç örnek daha verdim...
Ben daha devam ediyordum ki; "Derdin ne oğlum? Ne demek istiyorsun?" dedi. Allah Rahmet eylesin...Akıllı adamdı. Anlamıştı bir şey geleceğini.
"Abi adam çok iyi bir adam, ama iyi bir patron değil. Manyağın teki. 5 kişiyi işten çıkardı. Hepsinin işini ben yapıyorum. Ben işi bırakıyorum haberin olsun..." dedim.
Daha detaylı uzun bir mesele de, kısaca anlattım.
Neden anlattım?
Kemal Zorlu iyi bir insan derler...
Kemal Zorlu iyi bir patron da derler...
Kemal Zorlu'nun yazarlık yaptığını da biliyoruz, entelektüel de diyebiliriz.
Kemal Zorlu iyi bir koca ve iyi bir aile babasıdır da...
Ama Kemal Zorlu...
Kemal Zorlu... Ama, Borcuna çok pistir be kardeşim.
İyi bir ticaret erbabıdır, zekidir, çeviktir de..., ama şahit olduk senelerdir...Borcuna pistir.
Mahkemelik olursunuz...
Öder, öder de.., cebren ödemeyi tercih eder.
Belki ticari zekasındandır. Bilemiyorum...
Belki o parayı cebren ödeyinceye kadar iş amaçlı kullanmak ister.., Bilemiyorum.
Bu değişmeli...
Yeni bir sayfa açıyorsunuz Kemal Zorlu...
Şirketlerinize 3-4 Milyar değer biçtim. Kafanızı kullanın bu değere ulaşın...
Yolunuz açık...
Böyle b*ktan püsürden şeylerle zamanınızı harcamayın...
Büyüyün...
İyi bir akşam diliyorum,
Saygılarımla,
Bir de ercan ağbi bu adam kendini ölümsüz sanıyor galiba,hiç sorumluluk yok.Belki yarın kalp krizi geçirip geberecek.Bir an önce şirketleri düze çıkarayım,çoluk çocuğuma temiz şirketler bırakayım,yatırımcılar arkamdan sövmesin ya da az sövsğn,helallik alayım diye düşüneceğine,aklı fikri.......Bir tek bu değil tabiî, memleket Allah'tan korkmaz,kül hakkı yiyen patron ve spk ile dolu. Esems,memsa,feniş,ranlo,dmish bunların hepsinde başıma geldi...Öbür dünya yokmuş gibi,yiyin,için,çatlayın....
Hepsi olacak Ercan bey,tabiri cayizse çok kelekler yedirildi çok büyük projelere imza atacakken el ayak çektittirildi,yetmez çok büyük zararlara uğratıldı kolay değil bu türbülanslardan sağ çıkmak imkansızdı çıktı ama çok şeyi kaybederek şimdi mal varlığının en az 10 , 20 misli olması lazımdı şimdi bu saatten sonra herşeyi yerine koyma zamanı izleyip göreceğiz belki Kemal bey yorulmuş olabilir ama en az kendi gibi yetişmiş Sibel hn var, bu şirkete ilk günden beri güvendim güvenmeyede devam edeceğim.
Yatırım tavsiyesi içermez, al/sat için uygun değildir herkes kendi kararlarından sorumludur,mesuliyet kabul edilmez.
Merhaba,
İnşallah Kardeşim.
Kemal Zorlu'nun başından geçenleri, defalarca anlaşılır bir şekilde anlattım.
Yine yazayım;
Kemal Zorlu haklıdır...
Kemal Zorlu'ya çok zulmetmişlerdir...
Mal varlığı 20 misli değil, önceki yazılarımdan birinde "Türkiye'nin ilk beşinde olması gerekirdi" demiştim...
Yerinde olsam, 10 kere Sayın CumhurBaşkanı'nı ziyaret etmiştim.
Gazimahallesi'nde oturuyorum. Saray yürüyüş mesafesi. Gelsin, misafirim olsun, birlikte gidelim...
İyi olacağını biliyorum...
Daha şeffaf, daha hızlı adımlar bekliyorum. Ayağa kaltın, koş...
İyi geceler, saygılarımla,
Aslinda konu basit.
Sasa ornegindeki gibi, Sabanci elindeyken surekli zarar ediyordu, mallari satip bilancodan kaybediyorlardi, yatirimciyi perisan ettiler, sermaye 200M iken fiyati 20 kurusa dustu, Sabancinin oldugu halde batacak dendi sirket icin. Kimsenin eli gitmedi, sadece Dudullu'da 90M Eur bedelle arsa sattiktan 2 yil gecmeden tum sirketin degeri 20M dolar gordu.
Sonra Erdemoglu sozde Cinlilere gitmesin diye 100M dolara aldi sirketi, hisse basi 90 centti galiba.
Adamlar tek civi cakmadan, eski donem yapilan yenileme ve kapasite yatirimlariyla guzel bilanco acikladi, bir bedelsiz, bir daha, ustune ufak bir temettu, sonra bir bedelsiz daha. 2-3 acilis, CB'nin katilimiyla medyada gorunduler, 3-5 roportaj, simdi sermaye 400M, fiyat 16 TL gordu. Yani 1,5 milyar dolar civari PD gorduler.
Diyecegim o ki, siz mallara ortaksiniz, onu yonetenlere degil. Turkiye'de kismen oyle de oluyor pratikte ama gun gelir devran doner. Bakarsiniz Korfezden gelirler, Boynerde oldugu gibi alir sirketi gotururler, mucevheri parlatip vitrine koyarlar. Kader kismet.
Bu adamin bunu yapamayacagi belli, kapasite mi dersin, vizyon mu, dunya gorusu mu. Bazisi boyledir, kabul etmek lazim. Ama mallar kiymetli, arsalar, sirketler, markalar ve ozellikle Izmir'in yildizinin giderek parlamaya baslamasiyla beraber bu degerler gorunmeye baslayacak. Vizyonu olmayanlar gidecek, global vizyonu olanlar gelecek.
Merhaba,
Yazdıklarına katılıyorum Değerli Sütçü Kardeşim.
Zira onun için şirketlere 3-4 milyar değer biçiyorum.
Her şey hazır aslında, vizyon da var...
Basmane'nin ihaleye çıkarıldığı dönemlerde bir kaç tane ne yapılması gerektiği ile ilgili yazı yazmış bunu benzerlerini de zaman zaman tekrarlamıştım.
Hisselerin ve işletmelerin şu an itibarı ile önleri açık. Ama, Zorlu bazı hususlarda, dediğim dedik. Borsada kol, bacak kesme tabirleri vardır.., nerede kol nerede bacak keseceğini bilmesi lazım.
Zamanında kontrol altına alınan şeker ve pehrizle, ayak-bacak kesmekten kurtulur, daha da uzun yaşarsınız.
Zorlu, bulunduğu yeri ve başına gelenleri hazmedemiyor;
Hak veriyorum.., adama gerçekten zulmettiler. O işini hukukla-adaletle çözmeye çalıştı ama bazen bu tür çabalarınız nafile kalıyor.
Öncelikle, "Ben" den "Biz" statüsüne güncelleme yaparak, biz arkasında duranları da oyuna dahil etmeli...
Bir oyun planı var ama, bu oyun planı piyasada bulunan hisseleri de kapsıyor. Bu plan içerisinde çoğu yatırımcının yeri yok.
Ben de diyorum ki;
Artık, ayakbağı olan ipotekler falan çözüldü, elzem olan protokolleri yaptın(içeriğini bilmesek de) Yapacağın iş, acilen bir bedelsiz planlaması, iyi miktarda...hisselerin değerlenmesi ve büyük yatırımcıların girmesi için şart. Bunu Ulusala çıktığında yapmayı planlıyordur ama, şimdiden yapsa, zaman kazanmış olur.
Halka açacağı şirketlerin çalışmasını yapıp, çarpık şirket yapılarını düzeltmesi lazım. Denetçilerin en çok takıldığı anlayamadığı, çözemediği konu bu. Adamlar yapıyı çözemiyorlar, nakit akışını izleyemiyorlar falan...
Değerlemeler bittiği zaman, zaten Ulusala çıkmak için bir bahane de kalmıyor...
Ulusala çıktıktan sonra, şirketlerin asıl fiyatlamaları 3-4 ay içerisinde çıkacaktır. O zaman yeni arzları açıkla ve o sürece gir...
İstersen, o zaman bedelli açıkla...İsteyen girer, istemeyen girmez...
Vakıfbank borcu...?
Ben Vakıfbank borcu için Tmsf'nin de devreye sokulduğu bir uzlaşma zemininde buluştukları kanaatindeyim. Bütün süreç zaten ikisi ile alakalı zaten. Tmsf Zorlu'nun elini kolunu bağlarken, Vakıfbank da kafa göz Zorlu'ya vuruyordu. Yapılan protokollerde buna da ilişkin bir şeyler olmalı...
Bu haftaki Zorlu'nun borcu hadisesi. Bu borç nedir, ne için alınmıştır, neden şimdi ortaya çıkmıştır bilemiyoruz. Ama şirketleri ilgilendiren bir konu olmadığı anlaşılıyor. Gitsinler, Zorlu'ların şahsi mallarına el koysunlar.
Ben bu borç hadisesinin, açıklanacak bir Vakıfbank anlaşmasını itibarsızlaştırması için yapıldığını düşünüyorum. Yatırımcının bir kısmı, Vakıfbank anlaşmasından sonra çıkmayı planlıyorlar. İstedikleri verimlilikte olsa da olmasa da çıkıp gidecekler...
Neyse Kardeşim, Önce bir yeniden değerlemeleri ve 2018/6 yı bir görelim.
Süreç önce yada sonra bir şekilde böyle işleyecek.
Daha Basmane var. Nasıl çözümlenecek ve ne kadar para gelecek? Belediye diyetini nasıl ödeyecek... Bunlar da formülün içinde...
Güzel günler gelecek de,
İyi bir süreç planlanırsa, Kemal Zorlu'nun kendisi de görür...
Selam ve saygılarımla,
Bunlar iyi guzel de, bu adamlarla olmaz. Genc, dinamik insanlar lazim, dunyayi bilen, yabancilarla iletisim kurabilen, egolarini asmis, degisimleri anlayan, profesyonelleri iyi secen adamlar lazim.
Dunyada ve Turkiye'de 40 yasina gelmeden dolar milyarderi, multimilyoneri olan isadamlari var, ulkelere baskan olan insanlar var.
3-5-10 hamle sonrasini goremeyen, bulundugu noktaya takilan, gecmis hesaplari karistirip duran kisiler oldugu yerde sayar.
Biran evvel bu adamlardan kurtulursa holding ve bagli sirketler ucar. Aksi halde beklentilerle belirli seviyelere kadar gider sonra basa doner cunku dunya cok hizli degisiyor ve bunu okuyamayanlar mutlaka elenir.
Merhaba,
Değerli Sütçü Kardeşim, fikirlerine ve yazına saygı duyuyor ve katılıyorum. Olacaktır, olacaktır...
Hani derler ya, "Ayıya sormuşlar, ensen niye kalın?" diye..;
"Kendi işimi kendim görürüm..." demiş.
Şimdi;
Benim senelerdir, Zorlu'ya kızdığım noktalardan biri de yeterli insiyatif kullandırmadan, her işi kendine ve kendi yöntemlerine göre halletmeye çalışması idi. Bu da, senin yazında anlattığın şey.
Ancak;
Gördük ki; senelerce, işlerini büyütmek, ihale almak, zengin olmak, milletvekili, bakan, prof, general vs. vs olmak isteyenler Pensilvanya'nın poposunu yaladılar.
Topluluk içerisinde "Vayy bizim 'Ahmet' de buradaymış" dedirterek, insanların gözünü boyamak, avantaj sağlamak için 500 milyon lirayı trink diye takdim eden insanları gördük.
Bu kısım siyaset sayılmaz. Hepimizin yaşadığı bir gerçek...
Kemal Zorlu, gördüğümüz ve bildiğimiz kadarı bu tür siyasete ve oluşumlara hiç karışmadı ve katılmadı...
Bu da, ileri görüşlülük sayılır. Halbuki, bir meclis içerisinde "Vayyy Kemal de gelmiş..." dedirtse, 100 katı olur, hiç bir sorun da yaşamazdı...
Bu bağlamda, Kemal Zorlu'ya bravo diyorum. Boyun eğmeden, kire bulaşmadan bu günleri gördü gösterdi...
Bundan sonra da bir eylem planı vardır.
Geçen gün, Eplas sayfasında Sayın Cumhurbaşkanı'nı görseydi falan, dedim. Haklı olduğu konuda bile, siyasete girmek, bulaşmak istemiyor...
Yine kendimden bir kıssa anlatayım, gerçektir;
Gencim, bekarım ve memlekette tatildeyim. Yaşım 22-23 gibi.
Bir gün bir arkadaş geldi ve dedi ki; "Yaa bir kız var, taş gibi. Üstelik biraz kafadan noksan. Akşam gidecem, istersen gel birlikte gidelim..."
Gençsin, bekarsın, abazasın...kanın bazı yerlerine, o zamanlar 100 katı daha hızlı gidiyor... Dedim ki;
"Arkadaşımın yaptığını yapmam, hem deliyi yapacağıma, gider akıllı birine kendimi yaptırırım..."
O arkadaşla bir daha görüşmedim, denk gelmedim zaten.
Sonraki günlerde, müşterek bir arkadaş, elindeki gazeteyi bana uzattı. Bu kişi, ve diğer 16 kişi, hem reşit olmayan, hem de akli dengesi yerinde olmayan bir genç kıza tecavüzden hapse girmişlerdi...
Allah'a hamd ve şükürler ettim. O an ya bir cahillik etseydim, ya o an şeytan bana o durumu hoş göstermiş olsaydı...
Yani; Kemal Zorlu'nun durumuna benzemiyor ama, teşbihde hata olmaz derler...
Olur, olur.., hele şu senelerdir tarak girmeyen, arap saçını bir tarasınlar. Açtılar da, tarıyorlar...
Ondan sonrası bir saç maşasına kalır kardeşim...
Kemal Zorlu o dönemlerden geçerken, insiyatif dağıtıp insanlara yeterli yetki verseydi.., belki içeride olacaktı.
Üretimin ve karlılığın artışından, senin yazdığın anlamda da yapılanıyor ve değişiyor olabilir kardeşim.
Selam ve saygılarımla,
Merhaba,
Teşekkürler Rüzgar kardeşim. İyi niyetli yazıyoruz... İyi niyetimiz olsa da, umarım yatırımcıların algıları ile oynayıp da yanıltmış olmayız.
Uçacak, kaçacak söylemlerim olmasa da, şirketin iyi yerlere geleceğini ve büyüyeceğini yazıyorum. Bunlar, olağan üstü durumlar dışında, bana olası gelen şeyler.
Mazhar Holding ve Ege Plastiğe yatırım yapacak arkadaşlar lütfen forumları baştan aşağı okuyarak bilgilensinler. Kap haberini ve okumasını bilmiyorlarsa, bir mali müşavir-muhasebeci yardımıyla bilançolara baksınlar.
Günü birlik girip çıkacaklarsa da, bahtlarına ne diyelim...
Geçtiğimiz yıllarda, 0.7-1.6 arası Dr. Abiye yapılmadık hakaret kalmadı. Şimdilerde , hisseler bu seviyeleri taban yapmaya çalışıyor.
Herkes, alım ve satımlarda kendi iradesi ile karar versin ve yazılanların-Ben dahil- bir "Troll" tabir edilen kişiler tarafından yazılabileceğini unutmasın.
Saygı ve selamlarımla,
Merhaba,
Meraktan yazıyorum. Yorumlar devre dışı mı bırakıldı diye. Eplas'a da yazan olmamış.
İyi bir hafta temenni ediyorum.
Kandiliniz mübarek olsun.
Saygılar,
Amin...Hayırlı kandiller...
Amin, hayırlı kandiller cümleten.
Ardı ardına haberler bekliyoruz senden zorlu, her şey yolunda biliyoruz ama bunu senin ağzından duymak hem kendin için hemde bizler için çok iyi olacaktır. Beklemenim ne sana nede bizlere faydası var. Hep beraber kazanalım istiyoruz. YTD.
SM-G900F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
İyi ve hayırlı bir hafta diliyorum arkadaşlar.
Son seansı -8 kayıpla kapattı. Hangi seviyeden satarsanız, o seviyeden alırlar. Mal sizin, para sizin...
Satıcıların olması, daha önceden dediğim gibi iyidir. Muhakkak ki, hisseler büyük girmek isteyenlerin dikkatini çekecektir. Yeterli hisse bulurlarsa, girmeleri daha kolay olur.
Herkese hakkında hayırlısı...
İyi bir gece temenni ediyorum.
Saygılarımla,
Merhaba,
Gelecek bilançolar ve muhtemel VBank haberi itibarsızlaştırılıyor. Yapılacak yeniden değerlemelerle, şirketlerin Defter Değerleri on kat civarında artacak.
Kemal Zorlu'nun şahsi borcunun bu şekilde, icra yöntemi ile ortaya çıkması ve hisselerin değer kaybı, bana bunları düşündürüyor.
Yani ben inanmadım. İlk baştan beri inanmadım da, bekleyip görelim. Yeniden değerlemeler yapıldıktan sonra ne yapılacak...
Çalışan fabrikaya icra kararı veriliyor ve mamül, yarı mamül ve hammaddelere kadar, apar topar alıp götürülüyor ve itiraz sonucu icra duruyor, her şey iade edilmeye başlanıyor...
Paylaşmadım da, müracaat eden arkadaşlara da muhakkak gelmiştir. CumhurBaşkanlığına yazdığım yazıya istinaden "Konu incelenmiş ve Adalet Bakanlığına sevk edilmiştir..." yazısı gelmişti. Muhtemelen bu şahsi müracaatlardan korkup haczi kaldırdılar. Her ne tezgah yapıyor idilerse.
Hisseler, kayıplarını kapatıyor ama ne? 2 günde %16 değer kaybediyor...
Kemal Zorlu'ya kızınca, itiraz ediliyor...
Haklıdır diyorum, zulme uğramıştır diyorum ancak, Kemal Zorlu hisseleri baskılayan ve ilerlemesini engelleyen tek adamdır.
Zira, hissenin hakimi siz olsanız, her fırsatı değerlendirdiğiniz gibi, diğer beklentileri de fiyatlarsınız.
Selam ve saygılarımla,
Sn.kemal zorlu belki bu sayfaları okuyorsundur.Bak Gentaşın patronu ahirete intikal etti.Küçük yatırımcının çok ahını aldı.Allah taksiratını affetsin.Bu dünya gelip geçici sen bari yaşarken Sn.ercanbay ın dediği gibi hisseleri baskılama,gereğini yapki hayır duası alasın.
Sayın ercanbay! Sonuna kadar haklısınız. Arkadaşın heranı bir gizem.Ne yapmak istediği kesinlikle belli değil.Ancak bu iş sonuçlandığında neler olduğunu kavrayacağız.O zaman gelsin de anlamasak da olur. Arkadaşı gizemleri,entrikaları ve mallarıyla başbaşa bırakacağız.
Benim anlamadığım ( aslında anlıyorum da ... ) Hisseler açılışta bayağı bir yukarıdan eşleşiyor. Sonra bir el hızla aşağı çekiyor,nereye gidiyorsun der gibi. Tabi bu işlemler zayıf miktarlarda oluyor. Hacim bir artsın bakalım,o zaman ne yapacak?
Fıbnbobphhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fa784ccc32.jpg
SM-C7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
5geutrhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5e91b4c991.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f829d8e6ca.jpg
Tedbir mahiyetinde ihtiyati haciz kararının KAP’da yayınlama tarihi: 24 Nisan 2018
Saat: 16:14 ( MZHLD 20 Nisan Fiyat: 9,41 )
İhtiyati haczin KALDIRILMASI kararının KAP’da yayınlama tarihi: 26 Nisan 2018 Saat: 19:41 20-26 Nisan 2018 tarihleri arasında MZHLD Fiyat: 9,41 – 5,50 arasında gerçekleşmiştir.
Gerçekleşen bu fiyatlamalardan dolayı biz yatırımcıların hatırı sayılı zararları oluşmuştur.
Şu an itibari ile hala şirketlerdeki gerçekleşen fiyatlamalara bir anlam vermek imkânsız. ( Bu konuyla ilgili bazı yorumlar yapılmış )
Şimdilik sadece bilanço beklentisi var gibi.
Bilgi amaçlı soruyorum; 24-26 Nisan 2018 tarihleri arasında Bireysel veya toplu olarak oluşan bu zararımızı talep edebileceğimiz bir makam var mıdır? ( Bist, Mahkeme, Bimer, Cimer vb. )
Daha önce buna benzer bir yatırımcının (başka bir kâğıtta) zararının ödendiği bilgisini hatırlıyorum ama bir türlü bulamadım.
Bu konularda genel bir bilgisi olanlar bilgi paylaşımı yaparsa sevinirim.
İyi akşamlar…..
Merhabalar
Eminim yayınlanan reklamlardan sizde takip etmişsinizdir. NOOR CAPITAL MARKET MENKUL DEĞERLER A.Ş. nin yarın 5 Mayıs 2018 tarihinde Green Park Ankara Otel Bostancı Salonunda ücretsiz Semineri vardır. Ateşan Aybars ve Mert Yılmaz ı bu zamana kadar televizyondan takip ediyordum. Kısmet olursa yarın tanışıp bazı sorularıma cevap almayı düşünüyorum. Bir aksilik çıkmazsa inşallah bende yarın bu seminerde olacağım. Ankara daki tüm Mazhar ve Eplas yatırımcılarını bu vesileyle tanışmak için yarın ki seminere davet ediyorum.
İyi Günler, Bol kazançlar.
Merhaba,
Şirinyerli Kardeşim, Kasım bey çok önemli bir konuya değinmiş. Çok önceden yapılması, şimdilerde de zorunluluk getirilmesi gerekiyor.
Kasım bey 40 senedir araştırıyormuş da, yeterince araştıramamış galiba...
Elon Musk diye bir adam var. Çoğunuz duymuştur. Ne yaptıkları yazmakla bitmez. Bilmeyenler, 5 dk larını ayırıp Google layıp okusunlar tavsiye ederim. Geçen yıl Kasım ayında Sn. Erdoğan ile de görüşmüştü.
Devletten teşvik bekleyen zihniyet, Elon Musk'un solar enerjiyi artık çatılara kiremit gibi konulan ve o dokuyu veren ve kiremitten de daha ucuza mal edilebilen bir ürün geliştirdiğini duymamış galiba...
Açık pazar, çok yeni ve madem Zorlu'ya danışmanlık yapıyorsun, "Ya Kemal Abi, senin 3 tane (alt şirketlerde ne var bilmiyoruz) enerji ortaklığın var. Gel böyle bir şey üretelim. Bütün Türkiye'ye satalım. (Yurt dışına da...) Plastik fabrikan var, bunun alt yapısı zaten plastık..." desene...
Neyse, gelelim hisselerimize;
Yine debelendiğimiz, aynı şeyleri yazdığımız için, bazen yazmadan beklemek, daha iyi seçenekmiş gibi duruyor.
İyi mi gidiyoruz? Kötü mü?
Aslında Sayın Köse'ye katılıyorum. Zaman zaman "Hızlı giden hisseleri sevmem" diye yazar.
Hisselerin dinlenmesi, bulunduğu yerleri taban yapması son derece önemlidir. Böyle kabul ederseniz, daha az sinirlenir, daha sabırlı olursunuz.
Ha, diğer taraftan benim gibi, bazı şeylerin kasıtlı olduğunu düşünürseniz, yine sinirlenir, yine üzülürsünüz.
Her ne kadar, bu icra olayı-Vakıfbank anlaşmasının geciktirilmesinde kasıtlar olduğunu düşünsem de, sinirlenenlerden değil, yukarıda yazdığım gibi düşünenlerdenim.
Hisseler tarihi zirvelerinden %50 değer kaybetmişler. Tam da şahlandıkları, her gün üzerine %3-5 koydukları vakit. Bilanço bekleniyor, Vakıfbank anlaşması bekleniyor falan...
Halen kasıtlı olduğunu düşünmüyor musunuz?
Zaman zaman yazılarımdan alıntı yaparak, yorum da yapmadan bırakan arkadaş bu konu hakkında bir yorum yapabilir mi?
Daha önceden dediğim gibi, hissenin gazını alarak, gelebilecek haberleri değersizleştirdiler...
Kim yaptı? Spek mi?
Spek, manyak mı durup durup bacağına sıksın? Daha önce de yazdığım gibi, spek olsa, her haberi kullanır.
Diğer taraftan, yine bir kaç kez yazmıştım; fiyatı yukarıya çıkarıp, saldıktan sonra daha fazla mal toplayabiliyorlar. Adamların geçerli ve haklı bir yöntemleri var. Takdire şayan. Satıcı olduktan sonra, hisseleri yükseltip de pahalıya almanın ne alemi var ki?
Ne olacak?
Ne olacak sorusuna daha önceleri cevap yazardım ama şimdi yazmayayım. Başında beri, kısa vadede girmeyin demiştik. Kısa vadede girenlerin hemen hepsi, zararla çıkmışlardır.
Şimdilik bu kadar olsun. Yazacak şey yok diyorum ama yazdıkça geliyor bir şeyler. Sabırlı olun...Ne diyeyim.
Saygı ve selamlarımla,
Hfhmlfhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...af5f424a6d.jpg
teşekkürler Sn ercanbay. herkese hayırlı akşamlar.
MZHLD Konsolide 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 1738973 Yıllık Değ%:-69 Ana Ortaklık Payları: 852954 Yıllık Değ%:-69
sn Ercanbay değerli yorumlarınızı bekliyoruz
Ben bilanço işlerinden fazla anlamam da.Düşük geleceğini şurdan tahmin etmiştim.hem işlem hacmi hem de, fiyatı düşmüştü.. Bu bilgileri elbette içerden öğrenen öğrenmiştir. Burası Türkiye. Haa yarın ne olur dersen,bence geri gelmez..veya az birşey gelebilir. Belki kapanışta tavan bile olur.Malınıza sahip çıkın...Çakallara, çiyanlara kaptırmayın....kalın selametle...şurda tmsf ile anlaştık haberinin düşmesine az kalmıştır,tahminim.
Merhaba,
Değerli Kardeşim, bilanço'nun geldiğini şimdi öğrendim ve inceleme fırsatım olmadı. Eplas sayfasını okuduğumda, oradaki benden bilgili ve görgülü arkadaşların yorumları beni mutlu etti.
Holding bir düzine iştiraki olan bir şirkettir ve Eplas da şirketin, nitrojenle çalışan lokomotifidir. Eplas iyi ise Holding de iyidir kısacası.
Benim de mutlu olduğum verilerin başında sipariş avansları geldi. 59 M olarak yazmışlar. Bu kadar sipariş avansı, neredeyse, bir yıllık üretimin karşılığı demektir. Yani yıl sonunda 2017 bilançosundaki artıştan daha büyük bir artış bekleyebiliriz. Ayrıca Dr. Abi kapasite kullanım oranlarının %60 civarına ulaşacağını belirtmiş ki, sipariş avansları büyüklüğünü görünce, ben biraz daha üstte canlandırdım ama, Dr. Abinin tespiti daha yerindedir. Zira, kapasitenin artması, başka zorlukları da birlikte getirir. Yavaş yavaş artması, daha olumludur.
Ticari alacakların hatırı sayılır rakamlarda artması, bilançodaki kar rakamlarının düşmesine sebep olmuş. Diğer taraftan, bu paranın yine Ege Yıldızın kasasında kaldığı yada muhtemel bir anlaşmaya yönelik bir protokol yapıldı ise, ödenmiş olan paranın, anlaşma yapılıncaya kadar, Ticari alacakların alacak kaleminde gösterilmesi muhtemeldir.
Mahkeme mevzuu var..; hiç bir mahkeme ve icra davası, şirketleri olumsuz etkileyemez;
"Mahkeme var.., ben hissemi satayım..," Buyur sat kardeşim...Satma diyen yok. 59 M sipariş avansı diyoruz. Kaldı ki, açılan dava Patronun şahsi borcuna ait bir dava...
Batık kardeşim, bilançoya bağlı olarak hissenin düştüğünü yazmış ama, ben kardeşime katılmıyorum. İlk bilançolarda, bir kaç kaleme bağlı olarak her şirkette karlar düşük gelir. Kaldı ki, Brüt Kar rakamlarında %20 lik bir artış söz konusu. Beklediğimiz karlar bilançonun "Ticari alacaklar" kaleminde fazlasıyla var.
Şimdilik bu kadar Kardeşim. Eplas forumu seni daha fazla aydınlatır.
Kemal Zorlu'ya her zamanki gibi, şeffaf olmasını hatırlatıyorum. Ben defalarca yazdım. En sonunda Bist de hatırlattı...
Hadi bizi şeyine takmıyor da, Bist'i taksa iyi olur. Burası Yakın İzmleme Pazarı, Bist şimdi daha yakından izliyordur. Benden hatırlatması.
İyi bir gece temenni ediyorum.
Saygılarımla,
ke MALLLLLLhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ba493a4aab.jpg
Dürüstlük abidesi keMmmal ağbimhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ba13a05fe8.jpg
Merhaba,
Bilançoyu inceledim arkadaşlar. İnanılmaz ayrıntılar ve bilgiler paylaşacağım...
Şaka yapıyorum arkadaşlar. İnceledim de, denetçilerin her sene içinden çıkamadığı bilançoları ben size nasıl anlatayım? Ben yeterince anlamamışken...
Genel bir bakış yaparsak; zaten bilançoyla ilgili Eplas forumunda bir takım değerlendirmeler yapılmıştı. Mazhar Holdingin bilançosu da tabiriyle 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. İlk dönemde genelde, geçmiş yıllara baktığınızda zarar yazar, geçen yıl yaptığı kardan bir azalma görüyoruz.
Giderlerde ise, bir artış görüyoruz. Faaliyet giderleri, genel giderler vs...
Vs. yazdım da, "Diğer Olağan Dışı Giderler ve Zararlar" başlığı altında 3.381.868 Tl bir gider ilgimi çekti. Olağan dışı bir kar elde edemezken, böyle bir gider oluşmuş. 2017 yılı aynı dönemle 1004 liralık bir gider var...
Angelina Jolie ile yattıysan ve bu parayı ödediysen helal olsun diyorum Kemal Bey...Yıldırım düştüğünü falan da duymadık da...
Neyse, soran öğrenen arkadaşlar olacaktır.
İlişkili Taraflardan Alacaklar Hesabında da Kemal Zorlu'nun 2.705.388 borcu görünüyor... Hayırdır Kemal bey, ne borcu bu? Arkasından Jennifer Lopez'i falan mı götürdün?
Bir de Holding kendi kendinden 3.367.597 TL alacaklı görünüyor, onu da çözemedim doğrusu...
Ertelenmiş Gelirlerdeki artış da dikkat çekici; 18.737.058
Neyse, ertelenmiş de olsa gelir gelirdir. Aklıma gelen, yine Ege Yıldızdan para tahsil etmedikleri...
Bir bildikleri vardır muhakkak!
Benim asıl kafamın almadığı, Çalışanların ücret ve yükümlülüklerini ayrı tutuyorum; Holding, Ege Plastik, Ege Yıldız hepsi aynı yerde adreste oldukları halde.., her birinin nasıl bu kadar gideri olduğu...
Kemal Bey artık, şu şirketleri daha şeffaflaştırsa diyorum. Bin sefer yazdım da, Elçiye zeval olmazmış.
Kafa karıştıran şeylerin dışında, Basmane Protokolü, Vakıfbank ödemesi, yeniden değerlemelerin yaratacağı değer, Şirketlerin + görünümünü koruyor...
Bakın Faaliyet Raporunda ne demişler;
Grup Şirketlerinden, Güçbirliği Holding, Güçyapı, Güçbirliği Tekstil ve Güçbirliği Sigorta ile TMSF arasında yapılan 30.05.2017 tarihinde ibralaşmaya yönelik bir Protokol imzalanmıştır. Protokol’ün 19.Maddesinde;
Protokolün;
*7.1 maddesinde yer alan Fon aleyhine açılan tüm davalardan yargılama giderleri borçluya ait olmak üzere feragat edilmesi,
*Borçlular aleyhine gerçekleştirilen takip işlemlerinden kaynaklanan 48.067,83 TL masraf ve borçluların Fon aleyhine açtığı davalardan kaynaklanan vekalet ücretleri için 4.000,00 TL olmak üzere toplam 52.067,83 TL ücretin ödenmesi ön şartının yerine getirilmesi,
*Borçluların adli ve/veya idari yargıda Fon, Fon Bankaları, ve Fon İştirakleri aleyhine açtıkları tüm takip ve davalardan feragat etmelerini müteakiben yürürlüğe girecektir.
Güzel...
Bunu zamanında duyurmadığı için zaten ihtar almıştı.
Sonra ki parağraflarda bakın ne demişler;
c- Grup Şirketlerinden Ege Yıldız, Egeplast ve Ege Sökteks ile TMSF arasında, 25.09.2017 tarihinde tüm
borçların ödendiğinin kabulune ilişkin bir Protokol imzalanmış ve taraflarca bu Protokole konu tüm
nakit ve işbu protokol tarihine kadar tazmin olunarak protokole dahil edilmiş gayrinakit borçların
sona ermiş sayıldığı ve ibra edildikleri kabul edilmiştir.
Taraflar; borçluların bu Protokolde yer alan tüm edimlerini yerine getirmesi halinde, borçluların bu
borçlarla ilgili protokol dışı tüm kefil ve kanuni temsilcilerin, Ege Yıldız, Egeplast ve Ege Sökteks’in tüm
riskleri ile ilgili sorumluluklarının kaldırılması ve söz konusu borçlar kapsamında borçlular hakkında
uygulanan tüm hacizlerin/ihtiyati hacizlerin ve bu borçlar kapsamındaki tüm ipoteklerin, TMSF
tarafından 30 gün içinde fekkedilmesi hususunda mutabık kalmışlardır.
Bugün itibariyle “protokol kapsamındaki fek işlemleri peyderpey gerçekleştirilerek tamamına yakını
kaldırılmış olup, ilgili tapu müdürlüğünden diğer işlemler ile ilgili bilgi beklenmektedir.
Yani;
İkinci Paragrafa göre, bir önceki parağraf bence geçerliliğini yitirmiş...
Birincide anlaşmanın yürürlüğü girmesi için bir takım şartlardan bahsedilmiş;
İkincide ise, ibraların yapıldığı, tüm ipoteklerin 30 gün içinde fekkedileceği ve günümüz itibarı ile de, tamamına yakınının kaldırıldığını ve ilgili tapu müdürlüğünden bilgi beklendiği yazılmış.
Bir Yani daha;
Bu raporu yazan, ya Ahmak, ya Türkçesi kıt yada kötü niyetli... İlk paragraftaki Yükümlülükler yerine getirildiği için, ikinci paragraftaki gelişmeler olmuş.
Bence bu yükümlülüklerin yerine getirilmiş olduğu da zamanında iyi bir KAP haberi olurdu...Ama yok! Adam bizi iyi habere hasret bıraktı.
Haciz işlemine gelelim;
Ben fikrimi daha önce söylemiştim ve aynı fikirdeyim. Kemal Beyin hisselerin gazını almak için ortay koyduğu bir düzmece olduğunu düşünüyorum.
Hisseler, herşey yolunda iken %50 değer kaybetti. Benim beklentim geçen hafta 12.00 ı göreceği idi.
Kemal Beyin şahsi borcu, şirketi ilgilendirir mi? İlgilendirmez...
Eğer, böyle bir borca şirketi kefil ettiyse, ki yönetim kurulu kararı ve karşılığında da rehin gerektirir, ayrıca Kap'ta da yayınlaması gerekirdi diye düşünüyorum.
Peki bu hisseleri etkiler mi..?
Zaten etkiledi, piyasa kırılgan ve hisse sığ. Yaratmak istedikleri kaosu 10 bin lotla yarattılar...
Ne çıkarları var..?
Hisselerin çoğalması şart... Bedelsiz vermeleri gerekiyor. Daha sonraları bir de bedelli verirlerse, işin içinden çıkamazlar diye düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorlar. Bu senaryolarla, 20 seneden tutun da, şimdiye kadar bekleyen yatırımcıya, nankörlük ediyorlar.
Diğer taraftan hisselerin dinlenmesi iyidir...
Başka bir taraftan da, yeniden değerlemeleri, Vakıfbank anlaşmasının yapılmasını beklememiz gerekiyor.
Basmane'deki son durum ne? Adam, yapacağım diyor ama, daha ödemeler başlamadı. Ödemeler başlamış olsa, bilançodan görürdük...
Şu anki durum;
Üretim, Satışlar, Stok hepsi iyi durumda. Önemli olan bu. Diğer kısmı ise yukarıda...
Dr. Abinin Eplas için yaptığı hatırlatma ile noktalayayım; "Eplas, Ky için trade yapmaya uygun bir senet değildir." Ben bunun içine " Mazhar Holdingi" de koyayım.
Bekleyecekseniz.., buyrun. Burada en kısa vadeler de uzundur. Tecrübe ettik.
Kim bilir? Belki de zamanıdır...
Al-Sat-Tut...Kaçıyor yakala tavsiyesi değildir...Biliyorsunuz zaten.
Saygı ve Selamlarımla,
İyi bir gece ve dualarınızın kabul olacağı bir Cuma temenni ediyorum.
Cok uzun yazmissinsiniz. Okuyamadim kusura bakmayin.
Detaya girmeden sunu soylemek isterim. Piyasada 3 milyon hisse var. Yarisi toplu olsa, 1.5 milyon hisseden bahsediyoruz. Yani bazi hisselerdeki tek kademe kadar.
Kafa yormaya gerek yok. Gram 180, Ceyrek 300 TL.
Bizdeki de altin diyorum.
Doymak bilmeyen,aç gözlü bir patrona sahibiz,adam hergün 1 tane toplayabilsem kar kardır diyor...Bu arada Kemalcimmmm hayırlı cumalar,ağbim....
Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesinin 2017/730 Esas sayılı dosyasından verilen 17.04.2018 tarihli ihtiyati haciz kararı ile*şirketlerimizin aleyhine menkul ve gayrimenkul mallar ile 3. kişilerdeki hak ve alacakların ihtiyaten haczine karar verilmişti.*
Mahkeme, yapılan itirazlar sonucunda, 09.05.2018 tarihinde gerçekleşen duruşma sonrasında,, bugün açıklanan karar ile*ihtiyati haciz kararının kapsamını değiştirmiş ve istinaf yolu açık olmak üzere, ihtiyati haczin sadece resmi mercilerde sicile*kayıtlı araçların, taşınmazların ve fikri mülkiyet haklarının yalnızca kaydi olarak haczedilmesine karar vermiş, tüm mamül,*hammadde, 3. şahıslardaki hak ve alacaklar ile benzeri menkullerin haczini kaldırmış ve muhafaza altına alınan araçların*iadesine karar vermiştir.*
2018/10
11.05.2018