Yav sende bir B.k bilmiyom işte klasik baskı var tut geyigi. Zararda olduğun besbelli. Eline vermişler kendini tatmin ediyosun. Bu arada bu hisseyi tanımıyoruz ama senden eskiyiz merak etme piyasalarda :)
Printable View
Beklentin ne ? Söylemem. Zararin kar durumun ne ? Söylemem. Ama akıl veririm geyiği en çöp geyiktir:) Ya en azından ben hisseyi bilmiyorum diyorum bu ezikler hem bilmiyor hem de çok kar etmiş gibi akıl veriyor. Baskıyı yapan kim dedik onu bile bilmiyor ama akıl veriyor kendince :) Arkadaşlar bir şey bilen paylaşsın bilmeyen de sorabilsin ama klasik kysin geyiği çok saçma. Sonsuz hayat yaşamıyoruz, enflasyonist ortamda bir sene önceye göre TL bazında yuzdd 80 düşmüş hissse ile ilgili meraklı olmamız gayet normal karsilanmali. Yani hisse geçen hafta 32 idi şu anda ,18.4 olayı olsa anlarım ama aylardır buralarda
https://i.hizliresim.com/eai439s.PNG
Gördüğüm...İşaretli olan bölgede düşen trendi kırmak için "paralı" birilerinin hisseye giriş yaptığı. Maliyeti 25-35 Tl aralığında (kısmen teknik bilgisi olan) küçük yatırımcıların ekseriyeti de aynı mantıkla almıştır. Şaşırtıcı değil yani, ben görseydim ben de atlardım vagonlardan birine...:)
Teknik anlamda 21.50 civarından geçen düşen trend çizgisi aşıldığında ilk hedef bu maliyetlenme bölgesi olacaktır. Ama asıl direnç 44.75 gözüken aşağı yönlü GAP bölgesi...Adamlarda korkunç para var, istediği yere çekebilirler hisseyi o ayrı...YTD
:wave:
Tam olarak öyle değil, bir çeşit "patron satıyor" algısı yaratılmış ve pozisyon alan kurumlar zararına vermişler malı... En azından takaslar öyle söylüyor. Gayet tabiki geçmişe mazi derler ancak maliyetlenme bölgeleri teknik anlamda önemli seviyeler.
https://i.hizliresim.com/mmmsvv7.PNG
Bu takas, tahsili öncesindeki "asıl satışların" yani 204 milyon lotluk satışın hemen öncesinde gerçekleşmiş. Muhtemelen tahtaya giren grup olayı haber aldı ve zararına pozisyonu boşalttı. Hazır iş güç yokken :) maksadım bunu analiz etmek, çıkarımlarım yanlış da olabilir. YTD
Saygı ve hürmetlerimle
https://i.hizliresim.com/k82cp2b.PNG
Bu takas da, malum satışların bitip ortalık süt liman olduktan sonraki durum. Günübirlik işlemlerin büyük çoğunluğunun kendine olduğu apaçık ortada. En baba satıcı 3 milyon lot, yani kim ne aldıysa elinde...Ben de dahil...:)
Ağalar bekliyor ise bizde bekleriz sıkıntı yok...
tahsisli olayimiz da bittigine gore bundan sonraki fiyat artisi ancak Cante hissesi almak isteyen insanlarin cogalmasi ile mumkun. Kendi aramizdaki al satlar bu fiyatlardan olmaya devam edecektir. Yeni gelecek olan alicilar ancak hikayeye gelir.
bununda en bilinen yolu, iyi finansallar, iyi nakit yaratimidir. Sirketin nakit yaratma kapasitesi arttikca, kokuyu alan kopek baliklari fiyata bakmadan gelmeye baslayacaktir.
Takdir edersiniz ki son 1 yilda sirket, gerek enerji fiyatlari, gerek regulatorler nedeniyle sendeledi. Simdi toparlanma zamani. sadece zamana ihtiyaci var. Iyi finansallarin onunde kimse duramaz.
Temel handikap, son 2 yıldır enerji sektörü hisselerinin yoğun yeni halka arzı bence. Bilançolar geldikçe ve büyük kısmının (Ör.: TATEN) içi boş hayaller olduğu ortaya çıktıkça, aynı sektörde; borçsuz ve temel rasyolara göre ucuz kalmış olduğu herkes tarafından görülecektir zaten.
Bize düşen, üstadın da dediği gibi sabır...Ne güzel demiş...:)
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.10.2023 tarihli 2023/65 sayılı bülteninde; Çan2 Termik A.Ş.'nin (Çan2) 1.262.050.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 800.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortakların yeni pay alma haklarının tamamen kısıtlanması suretiyle artırılması ve ihraç edilecek payların tamamının, halka arz edilmeksizin Çan2'nin hakim ortağı Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.'ye tahsisli olarak satılması amacıyla düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması talebi, SPK tarafından olumlu karşılanmış olup, işleme ilişkin SPK tarafından onaylanmış ihraç belgesi 07.11.2023 tarihinde Çan2 Termik A.Ş. tarafından KAP üzerinde yayınlanmıştır.
Söz konusu işlemde beher pay bedelinin tespiti için Borsa İstanbul'a 30.10.2023 tarihinde başvurulmuş olup, Borsa İstanbul'dan alınan 31.10.2023 tarihli yazıda; başvuru tarihi itibarıyla bir önceki haftanın son iş gününden geriye doğru geçmiş 10 iş günü oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatlar üzerinden belirlenen baz fiyatın ile başvuru tarihinden önceki işgününden başlamak üzere geçmiş 10 iş günü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatlar üzerinden belirlenen baz fiyatın 18,45 TL olduğu belirtilmiştir. Buna müteakip işlem fiyatı 21,76 TL olarak belirlenmiştir.
Tahsisli sermaye artışı üzerinden yaratılan toplam 138.116.902,57 TL nominal değerli Şirket payları, Şirket ortaklarından Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.'ye 1 TL nominal değerli pay için 21,76 TL fiyatla Kurumumuz aracılığıyla (Alıcı/Satıcı Üye) toptan alış satış işlemleri kapsamında satılacaktır.
Satılacak toplamda 138.116.902,57 TL nominal değerli paylar halihazırda "Borsa'da işlem gören niteliktedir".
Söz konusu işlemin Borsa İstanbul A.Ş. Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında gerçekleştirilmesi için bugün (07.11.2023) Borsa İstanbul'a başvuru yapılmıştır.
Satış işleminin 09.11.2023 tarihinde ve takasının da Pay Piyasası takas süreci dışında yapılacak olması planlanmaktadır.
Saygılarımızla,
21,76-18,45=3,31 :Sad:
Satılacak toplamda 138.116.902,57 TL nominal değerli paylar halihazırda "Borsa'da işlem gören niteliktedir".
Bu cümleye takıldım üstat,yorumun nedir.
Şöyle...Pay piyasası ile Toptan Alış Satış Piyasası farklı mecralar. Bir hisse borsada işlem gören nitelikte değilse TSP'da da satılamaz. Bugün seans içerisinde gelen MKK duyurusunda "şirketin talebi üzerine" notu düşülmüş. Şimdi bir şey yazsam komplo teorisi olacak, korkuyorum yazmaya.:) Ancak bu mallar birileri için emaneten alınmış gibi bir durum var sanki...Neresinden bakarsak bakalım büyük oyun var bu işte.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1214964
Altını da özellikle çizmişler...Alıntı:
ÇAN2 TERMİK A.Ş.'nin gerçekleştireceğini bildirdiği tahsisli sermaye artırım işleminde, 138.116.902,57 TL nominal değerde kaydi bakiye (ISIN Kod: TRECAN200011), Şirketin talebi üzerine 07.11.2023 tarihinde borsada işlem gören statüde ihraç edilmiştir.
Hisseye ne haber gelirse gelsin tınlamıyor:( büyük bir güven kaybı oluştu sanırım ne bilanço ne tahsisli onayı prim yaptırmıyor:(
Şimdi bu ky düşmanı odas grubu, 21-27 temmuz arasında 21.66-16.53 tl fiyat aralığında toplam 3.694.788.600 tl lik hisse satışı yaptılar. Sonrasında da 3.005.423.800 tl lik hisseyi de sattığı en yüksek fiyat 21.66 dan geri aldılar.
Bunca saçma işlemler borsa tarihindeki en büyük hisse satışları 690 milyon tl için miydi?
Keşke kafadan 690 milyon tl lik hisse satıp sonrasında eksik kalan 2.4 milyar tl için tahsisli başvurusu yapsaydı daha iyi olurdu. Ben borsa hayatımda 205 milyon lot hissenin 1 hafta içinde satıldığı başka bir hisse görmedim:(
Bu odas grubunu hiç sevmezdim de şirketin geleceği parlak olabilir diye biraz alalım dedik başımıza gelmeyen kalmadı. Biz ky yı isteğimiz dışında satışlarla borsanın en iyi zamanında zarara düşürdüler adiler:(
Ytd
SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1214964
--niye böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuş ki?....borsada işlem gören statüsü bir dilekçe ile kolayca halletmek mümkün mü?...
--zaten emanette var bir de bu mu eklenecek?...
güzel abim aylardır bu lanet hisseyi övüyorsun niyetinden şüphe duymuyorum ama bence artık ara ver bu karaktersizlerin niyeti bozuk her mecrada insanlar en ağır şekilde küfürler ediyor tık yok ben sizlerin gerek tahsil gerek borsa tecrübenize göre cahilim ama gördüğüm hissettiğim bunlar devleti arkalarına almış halkı eziyorlar yoksa bu zamana kadar siz hayırdır diyen olmadığına göre doğrusu budur
Ben, bugüne kadar hislerimi yazmadım. Yazdıklarımda gerçek harici bir şeyler bulduysanız eyvallah. Başım üstüne. O alıntıladığınız mesajda övgü değil BİLGİ var. Okuduğunu anlayamayacak ya da bu tür sosyal medya köşelerinde yazılanlarla pozisyon açacak kadar tecrübesiz iseniz, burası kurtlar sofrası yer bitirirler sizi...
Kesinlikle tavsiyedir...
Mahkemeden de hala bir ses yok. Tek umut o kaldı:( güzel kar tahsisli onayıyla zerre gitmeyince:(
Benim geliyor da, yazmam. Üşüşürsünüz başıma. Neme lazım.:) Hatırlatayım, aylar önce "ben büyük balığın peşindeyim" mesajım var geride bir yerde. 5-10 Tl ler kesmez beni bu kadar eziyetten sonra. Sayın tahtacı da yazsın bunu bir kenara...O "The End" yazısı buraya gelecek...:)
günün sonunda siz de uzun zamandır bu hissedesiniz çok şey yazdınız ama olmadı fikirleriniz hep yükseleceği yönündeydi demekki bir yerlerde hata var sizi kesinlikle suçlamıyorum iyi niyetinizden şüphem yok şirketi övdüğünüz çok yorumunuz duruyor ama yönetim kötü olunca bunların bir önemi kalmıyor sitemim size değildi sanırım üstünüze aldınız öyle anlaşıldı ise kusura bakmayın
"Yönetimin, tahsisli sürecinde yaptığı açıklamaları ve sonuçlarını birlikte değerlendirdiğimizde gayet şeffaf olduklarını" yazdım, evet. Halen de aynı fikirdeyim. Daha satışın ilk günü "elde edilen bu gelirle şirketin borçları kapatılacaktır" açıklaması geldiğinde (içlerinde hakaretamiz olanlar da dahil) neler yazıldı buralarda. Hepsini yuttum ve "9 aylıklara az bir süre var, bilanço gelsin göreceğiz" dedim. Günün sonunda dedikleri gibi tüm finansal borçların kapatılmış olduğunu gördük.
Sonrasında ne oldu da yönetim kötü oldu izah edin de anlayalım. Yani hisse fiyatı 50 TL lerde olsaydı yönetim iyi miydi ?
Böyle bir bakış açısı olabilir mi ?
İnvestinge çevirmeyelim burayı lütfen. Burası TR'nin en değerli ve alanında emsalsiz bir paylaşım sitesi. Çok değerli insanlar ve paylaşımlar yapılıyor. Herkes algılama kapasitesine göre kararını verecek ve bu verdiği karardan dolayı kimseyi suçlamayacak.
Bu kadar basit...
Yazdıklarımı okumak istemeyenler için, profile girip "Red Listesine Ekle" tuşuna basmak çocuk oyuncağı...
Bu boş, beleş; karşılıklı atışma şeklindeki yazışmalara artık bir son verelim lütfen...
Ben şahsen bu hisse uzun süre bu fiyatlarda kalacak diye düşünerek tutuyorum. Daha önce de dediğim gibi borsada ihtiyacınız olacak bir para ile yatırım yapmamak lazım. Ortadoğu'da her an her şey olabilir ve bunu hiçbirimiz bilemiyoruz. Olan biten teknik veya temel analiz ile alakalı olmayacak. Savaş ortamında tüm değerlendirmeler günlük astrolojik fallar gibi olur. Yatırım yaparken tuzunuz kuru olsun...
IZENRAlıntı:
KAP : İzdemir Enerji'nın 2023 yılı 9 aylık konsolide net karı 553.249.582 TL (2022/9 aylık: 847.591.487 TL
Özkaynaklar : 4.430.544.632
Hasılat : 4.341.097.569
Net Kâr : 553.249.582
Piyasa Değeri : 21.907.500.000
CANTE
Özkaynaklar : 7.920.943.366
Hasılat : 3.495.751.015
Net Kâr : 1.084.549.989
Piyasa Değeri : 14.592.000.000
*
Şirketi beğenmeyen gitsin IZENR alsın...:)
Barış mesajlari veriliyor. Endeks uçuş yapar. Umarım biz daha da çok ucariz inanin çok zararım var keyifsizim:)
Bugün içimden bir ses 19. Üzeri atacağımız yönünde
Özkaynakları 3 milyar Tl erimiş. Hatırlarsanız özellikle bu GES konusuna defalarca dikkat çekmiştim. Faizlerin bulunduğu seviye yapılan yatırımın geri dönüşümünü imkansızlaştıracak düzeylere gelmiş durumda. Şirketler nakit akışı yaratamamaya özkaynaklarından yemeye başladı.Alıntı:
Aydem Yenilenebilir Enerji'nin 2023 yılı 9 aylık konsolide net zararı 2.254.620.263 TL (2022/9 aylık: 905.872.744 TL)
Bilançolar tamamlandığında kimin ne mal olduğu ortaya çıkacaktır. Altın b.ka düşse de yine altındır ve bu yazdıklarım övgü değil sadece BİLGİ'dir. Asla da yatırım tavsiyesi değildir. Sonra kimse gelip bulaşmasın...:)
Bundan hiç kuşkunuz olmasın üstadım. Temeli sağlam olan binalar olası bir depremde en az zarar görecek olanlardır. Emsallerinin değerlemelerine ve genel konjonktüre baktığımızda fiyatlar üzerinde ciddi bir baskı olduğu artık su götürmez bir gerçek. Ve bu bir yere kadar gider böyle.
https://i.hizliresim.com/p6cphtr.PNG
O yeşil işaretli yer ne demek anladınız değil mi dostlarım. :wave: İşte orası en son satılan 41 milyon lot.
Mesela...Tahsisli ile alınan hisseler blok halde "birilerine" verilir ise ne olur ?:rules:
Sayin Hissedarxd, teknik birkac soru sormak istiyorum.
1)Satilan toplamda 204 milyon lot bu tabloda yok diye anliyorum. bu tablodakiler disinda bir kisi/kurumda 5% uzeri adette lot olsaydi bu tabloda yer alirmiydi?
2)Tahsisli ile alinan hisseler yerine, direk 43.72%(T anindaki) lik hisseler toplu sekilde 204 milyonun sahibine verilirse ne olur?Bir diger deyisle, ODAS sirketi borcsuz sekilde satmak istiyorsa;
3)2. ornek ile sizin verdiginiz ornek(tahsislilerin birine toplu sekilde satilmasi) arasinda hangisini tercih edersiniz?
Sayın asuGaGuGa,
1. O tabloda, pay piyasasında satılan 204 milyon lot var. Nitekim satış öncesinde ODAS'ın ortaklık payı % 76,77 idi. Bu tablodakiler dışında bir kişi /kurumda % 5 üzeri adette lot olsaydı bu tabloda yer alır mıydı. Evet. Ama onun sırrı satışın 41 milyon lotlar halinde; ayrı günlerde satılmasında. Sanırım anladınız.
2. Tahsisli ile alınan hisseler yerine kalan % 43.72'lik hisseler toplu bir şekilde 204 milyonun sahibine verilir ise şirket onların olur çünkü hissede imtiyazlı pay yok.
3. Çok spekülatif bir soru. Cevap vermeme hakkımı kullanıyorum.:)
Saygı ve hürmetlerimle