burada amaç zig in surekli close abağlı olarak değişmesini onlemek için kullanılan yontemler bunlardır demektedir.
Printable View
Metastock pro versiyon 11 im var.Windows 7 de problemsiz çalışıyor.
pc ,eski ve değiştirecegim... METASTOCKU, windows10 olan yeni bir pc ye kurmak istiyorum.Windows10 da metastockun çalışmadığı ile ilgili duyum almıştım..acaba doğru mu?
sorun oluşuyorsa çözmenin metodu var mı?
Merhaba, krdmd/Eregl grafiğini nasıl oluşturabilirim, bunu matriksden aktarım ile denedim fakat beceremedim.yardımcı olur musunuz rica etsem...
Matriks MS Downloader dan
Ayarlar-Sembol Tanımlama-Günlük
Sembol Kard.Ereg2
Formül, Sol taraf Kard sağ Eregli, arası bölme
Ekle
Bir kere Kard D ile Ereğli datasını indirin yeniden
Tanımlanmış Klasöründe açın
Her iki yöntemle yapılmış data aynı ekranda,
Arada minik farklar var, uzun bar çubuklarında görülüyor, muhtemelen küsurat meselesi, biri başka biri başka küsurat olabilir, ikinci yöntem daha doğru gibi..
https://i.hizliresim.com/qq2cw81.PNG
tarama sonuçlarında neden n/a problemi alırım? indikatör grafikte çalışıyor fakat explorerda sorun yaşıyorum.
c ve cross olarak indikatörü çağırıyorum.
aynı yapı ile matriks explorer çalıştırıyorum fakat metastock N/A veriyor.
kullandığım kalıp şu şekilde...
konumsat
c<FML("ındıkator1") and c<FML("ındıkator2")
konum al
c>FML("ındıkator1") and c>FML("ındıkator2")
sat
Cross(FML("ındıkator1"),c) and c<FML("ındıkator2")
al
Cross(c,FML("ındıkator1")) and c>FML("ındıkator2")
bunu matriks explorerda kullanabiliyorum fakat metastock çalıştırmıyor.
bana yardımcı olabilecek var mı?
pazartesi hocam yanıtlarsa seviniriz ama o yanıtlayana kadar;
ındıkator değerlerini indikator olarak değiştirip deneyebilir misiniz? Yani ı harflerini i olarak değiştirebilir misiniz? MetaStock Türkçe karakterleri tanımıyor diye biliyorum. Eğer değişikliği deneyecekseniz fonksiyon isimlerini de değiştirmek zorundasınız. Çünkü FML ile çekiyorsunuz. Kolay gelsin.
kullandığım metastock'un ayarlarını bozdum, son bar datası günlüklerde gelmiyor...sanırım saat ayarı ile ilgili...bunu nasıl düzeltebilirim.eşleşmeden gelen datayı alamıyorum.60 lık datalar geliyor fakat günlük datadaa sorunum var.kısacası saat ayarını nasıl yapıyorum yardımcı olur musunuz?
Yurtdışı hisse senetlerinin verilerini metastock programına nasıl cekebilirim. Türkiye'de msdownloader kullanarak alıyorum
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar metastock formatında özellikle unicode veri lazım . içeriğinde 1 adet hisse olsada olur eski olsada olur.
Öyle birşey yok...
MetaStock 18 Real Time programını satın almak ya da kiralamak zorundasınız. Sadece A.B.D. borsalarında işlem yapacaksanız aylık 165 dolar veri paketine abone olmak zorundasınız. Eğer anlık olarak verileri programda görmek istiyorum derseniz de ek olarak 13 dolar daha ödemeniz gerekmekte. MetaStock 3 aylık kira 100 dolar civarında. Ömür boyu kullanım hakkı ise yaklaşık 1200 dolar. En dikkat etmeniz gereken nokta ise elinizdeki yedeklerin (Explorer, Expert Advisor v.b.) import edilememesi. Ya da ben yapamadım.
Eğer işler yolunda giderse bu aşamadan sonra yurt dışı işlem yapabileceğiniz bir banka ya da aracı kurumda yurt dışı hesabı açtırmanız gerekecek. Minimum 1000 dolara hesap açılıyor diye biliyorum. Oradan hisse alış satış emri verebilirsiniz. Ama bizim matriksin yaptığı gibi hisselerin derinliğini gösteren ya da buna benzer bir hizmet veren yabancı ya da yerli kuruluş var mı bilmiyorum. Garanti bankasının bir uygulaması var ama kurmadığım için bilmiyorum. Garanti BBVA I-Trader
MetaStock R/T 18'i test etmiş birisi olarak şunu söylemeliyim. Real Time veri izlemede sorun yok çok akıcı ama iş Explorere gelince tıkanıp kalıyorsunuz. Ben BIST'teki 500 küsür hisseyi off-line 5 dakika civarında tarıyorken MS 18 R/T'de yerine göre 3000-4000 senedi (NASDAQ) 45 dakika ve üzeri zamanda tarıyorum. Kesinlikle senet seçimi yapılıp daha sonra analiz edilmeli. NASDAQ'da kendi template'lerim ve kodlarımı test etme imkanım oldu. Sonuç verimli değildi ve hatta başarısızdı. İstediğim formasyonları yakalayamadım. Bunda fiyat adımlarının rolü olduğunu düşünüyorum. Sebep ne olursa olsun yıllardır aklımda olan yurt dışı özellikle A.B.D. ve NASDAQ'da işlem yapma hayalim ve merakım yok oldu.
MetaStock için sentiment indikatörünü yazabilecek birisi var mı?
https://twitter.com/DonKisot_BIST1/s...40921455583385
Teşekkür ederim DonKisot abi :ok:
1 sene olmuş gerçi ama olsun, yeni fark ettim.
Sn Yeşil Bursa, Sn BJK Coccinella,
Küresel Ponzi topiğinde tarif etmiştim bunu gerçi ama, sanırım pek fark edilmedi.
Şu linkten;
https://stooq.com/db/h/
İlgilendiğiniz piyasa verilerini, -ki sizin için US sanırım, toplu halde CSV/ASCII formatında, gün, saat, 5 dk.lık olarak ayrı ayrı sıkıştırılmış olarak indirin. Bir klasöre açın. Sol alttaki klasör yapısında ama şöyle olsun 'C:\Stooq\data', bu önemli, \data nın altında da üç klasör olacak, 5 min, daily, hourly. (Yoksa klasörler birbirine girer, dönüşüm işi çorba olur. İç içe ekstra klasör de olmasın.)
Şu linkte tarif edildiği gibi,
https://stooq.com/db/i/
MS Downloader'den ilk metastock formatına dönüşüm işini yapın, bu biraz uzun sürecek, muhtemelen geceden bilgisayarı açık bırakın, sabaha kadar sürer, başlattığınızda kilitlendi sanıp, sağı solu tıklamayın. (İlk klasör yapınız yanlışsa, dönüştürürken karmakarışık olur, dikkat.)
Bittiğinde, indirdiğiniz datalar metastock formatında bu sefer C:\Stooq\data klasöründen C:\data klasörü içine 5, h, D ayrı ayrı klasörlerde hazır olacak. Ama bunu ayrı ayrı yapacaksınız, misal önce C:Stooq\data\5 min den, C:\data\5 min 'e, sonra hourly den hourly klasörüne, en son daily den daily'e, ayarlar da ona göre Options'tan değişecek misal Intraday seçip, altta 5 min yapılacak, 5 dk.lık çevrilirken, 60 min yapılacak sonra, günlük için gerek yok, daily seçmek yeterli MS Downloader ayarlarında. Her defasında kaynak 'Source' ve hedef klasöre dikkat, hedef klasörü boş olarak elle yaratın.
C:\data\daily deki mesela, daily klasörünü elle yaratacaksınız, ayarlardan. (Bu linkteki tarifte, bunlara gerek yok gibi anlatılmış, ama ben parça parça önce daily, sonra hourly, sonra 5 min, diye sırayla tek tek dönüştürün diye anlatıyorum.)
Artık güncelleme işi kaldı, ilk defa güncellemede şu linkten;
https://stooq.com/db/
Sol alttan hepsine tik koyup, sağ alttan hepsini indireceksiniz, ve ilk dönüşüm işinde olduğu gibi, CSV/ASCII formatında indirip, dönüştürerek güncelleyeceksiniz. (Topluca indirmişseniz, source ve target klasörleri \data olacak, ayrı ayrıysa da \daily den \daily e olacak, buna da dikkat)
Artık hepsi güncel, her gün sonu, veya günde 1-2 defa parça parça yayınlanıyor, misal sadece o esnada 5 dk.lığını güncelleyebilirsiniz, akşam tekrar tüm gün periyotları güncelleyebilirsiniz.
US borsa verileri çok fazla, bunları kendi içinde de ayıklamak yok, yani hepsini indireceksiniz, 11.000 küsur hisse/ETF, ilk dönüşüm epey uzun sürecek. Sadece günlüğünü indirmek, evet bu işi hafifletir, orası size kalmış.
Alttan misal Makro klasörü var, onun içinde Türkiye ile ilgili temel ekonomik veriler var, World klasöründe, 61 tane ülke endeksi, para piyasası veya döviz çiftleri var, gibi gibi...Onları da aynı şekilde klasör yapısına dikkat edip indirebilirsiniz.
Sadece US klasörünü seçerseniz şunlar var;
https://i.hizliresim.com/malappe.PNG
Bundan daha kapsamlı, ve sürekli güncellenen, bir defada problemsiz indirilen dünya borsaları verisi yok, varsa da görmedim.
Bunda temel sorun, ilk dönüştürme, ve ilk güncelleme, uzun sürüyor ve iki kez ikaz ettim, klasör yapısını düzgün yapmazsanız tekrar baştan yapmalısınız, ondan sonrası çok kullanışlı ve çok kolay, her gün sonu güncellerseniz hiç sorun olmaz, veya son güncelleme nerede kalmışsa, o günden itibaren indirip güncellemelisiniz. Bunda da gün atlamayın, sonra fark edemezsiniz, günceller geçer, arada eksik gün saat kalır, grafiğe bakınca da pek gözle anlaşılmayabilir.
Kolay gelsin.
p.s: İlk denemeyi sadece hu/hungary için indirip sadece günlük periyotta misal yapabilirsiniz, 58 tane enstrüman var, kısa sürer, dönüştürme ve klasör yapısı nasıl olmalıdırı, MS Downloader kullanmayı keşfedersiniz bu şekilde. Sonra 11.000 enstrümana girişirsiniz.
MATRİKS MS DOWNLOADER e veri aktarımı yapan ürünü matriks kaldırmış.Artık satışı yok.
Firma ile görüştüm , sadece Matriksten, MS ye veri aktarımı yapılabilecekmiş..Tabi orada fiyat farklı.
Bende full ideal var.İDEALDEN MS ye veri aktarımı yapılabilir mi?
Sadece veri aktarımı için idealden matrikse geçmek istemiyorum.
Sayın ABKA;
Konuyu şu mesajtan itibaren tartışıyoruz. Sayın Achiles değerli bilgiler verdi. Sizin mesajınızı görünce yanıtlayacaktır.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post6662424
Rica ederim Sayın ABKA, umarım sorununuz en kısa sürede çözülür...
iDeal'de bildiğimiz şekliyle Metastock Data Aktarım Modülü veya Anlık Data Aktarımı yok diye biliyorum, bunun için Matriks Gold v.s. veya Foreks Fx Plus almalısınız, onlarda var.
Yok illa iDeal ortamında bunu yapmanın bir yolu var mı derseniz;
Şuna benzer bir şey olmalı, grafiği açıp sağ tuştan bakın, Excel'e veya TXT/ASCII/CSV/CSI data aktarımı.
Bu şekilde aktarıp, sonra Metastock MS Downloader ile dönüştürüp kullanabilirsiniz ancak.
Dönüştürme işinde, tarih formatında filan biraz belki uğraşabilirsiniz, bir bakın o yolu tercih edecekseniz, duruma göre o zaman anlatırım, format nasıl olmalı, tarih formatında sorun var mı varsa nasıl çözülür v.s.
Ama bu tabi, her defasında tek tek yeniden yapılmalı, hazır otomatik bir şey değil. Kolay gelsin.
https://i.hizliresim.com/csfu6p0.png
Sn. Achiles çok teşekkür ederim.Ama bunlar benim yapabileceğim şeyler değil,altından kalkamam gibi.:)...sizin anlattığınızdan anladığım kadarıyla da pek verimli olmayabilir.
Bu gün sabah İDEAL paketini uzattım .Hemen arkasından MS VERİYİ uzatacaktım..Tabi ki satışta yokmuş.:(
Artık bu ay İDEALLE devam ederim.Şubatta veri aktarımı için MATRİKSE geçebilirim.
MS,esasında bazen kullanıyorum ama alışkanlık olmuş.Bazen sistemlerime bakıyorum vs...MS VERİ açık olunca kendimi güvende hissediyordum.17 yıllık bir beraberliğimiz vardı.
Yani çok zor değil, excelden, TXT den dönüştürme işi basit, bir iki trip nokta var, onlar da zaten aslında excelle ilgili.
Ama tabi her defasında tek tek uğraşacaksınız, ha, uğraşmak dediğim, alışınca 5 dk. sürer, 5/15/60 dk. verisini indirip sırayla çevirmek. Kolay gelsin.
(CMO(C,p1)+CMO(C,p2)+CMO(C,p3)+CMO(C,p4))/4
Bu p neyin sabitidir? Bu olmadığı için kodu çalıştıramıyorum?
Açıklamada diyor ki;
Hissenin IMKB icindeki goreceli gucunu gosterecek olan system ise asagidaki gibidir, ancak bu sistemi calistirmak icin once IMKB100 endeksi acilarak fare ile secilmelidir, cunku formul icindeki p bileseni son secilmis olan grafik degerlerini ifade eder.
Endeks grafiğini fare ile işaretleyerek denedim ne explorer ne de indicator builder kabul etmiyor...
Adam akıllı açıklamak istedim;
Alt Bileşen Adı : SS3x1
Kod : (CMO(C,p1)+CMO(C,p2)+CMO(C,p3)+CMO(C,p4))/4
Sistem Adı : SS3
If(Cross( Fml( "SS3x1") ,0),3,
If(Cross(0, Fml( "SS3x1")),2,
If( Fml( "SS3x1")<0,1,4)))
P değeri pc'de tanımlı değil.
Başka bir yerde de diyor ki;
Hissenin IMKB icindeki goreceli gucunu gosterecek olan system ise asagidaki gibidir, ancak bu sistemi calistirmak icin once IMKB100 endeksi acilarak fare ile secilmelidir, cunku formul icindeki p bileseni son secilmis olan grafik degerlerini ifade eder.
TSI-T1R
(100*Mov(Mov(Fml("mtmRSC"),20,E),5,E))/(Mov(Mov(Abs(Fml("mtmRSC")),20,E),5,E))
Bu formulde
mtmRSC=(C/P)-(Ref(C,-1)/Ref(P,-1))
Şimdi sorum şu;
mtmRSC içinde geçen P değerini MetaStock kabul etmesine rağmen neden SS3x1 çalışmıyor?
üstad benim anladığımda şu
"P" Veri Dizi Tanımlayıcısı
Özel bir veri dizi tanımlayıcısı (yani, "P" değişkeni), herhangi bir göstergeyi veya fiyat çizelgesini başvurmak için kullanılır. Özel göstergelerle, "P" değişkeni özel göstergenin bırakıldığı çizimi temsil eder.
Sistem testleri ve keşiflerle, "P" değişkeni seçilen çizimi temsil eder. Bu, bir göstergeyi, keşfi, sistem testini veya uzmanı, grafik tabanlı güvenlikten farklı bir çizimde hesaplamak isterseniz yararlı olabilir.
"P" değişkenini içeren özel bir göstergeyi yüksek/düşük/kapanış fiyat çubuklarına bıraktığınızda, "P" değişkeni için kapanış kullanılır. Örneğin, aşağıdaki özel gösterge, üzerine bırakıldığı çizimin bir "MACD türü" göstergesini (yani, 12 ve 26 periyotluk üssel hareketli ortalamalar arasındaki farkı) çizer.
mov( P, 12, E) - mov( P, 26, E)
Önceden tanımlanmış Birikim/Dağıtım göstergesini çizdikten sonra yukarıdaki özel göstergiyi Hızlı Listeden bırakırsanız, sonuç Birikim/Dağıtım göstergesinin MACD'si olur.
Elbette, yukarıdaki formülü "P" tanımlayıcısını kullanmadan da yazabilirsiniz, ancak Birikim/Dağıtım'dan farklı bir göstergenin MACD'sini isterseniz bunu değiştirmeniz gerekir. "P" tanımlayıcısını kullanarak, formül daha esnek hale gelir.
mov( ad(), 12, E) - mov( ad(), 26, E)
Özel bir göstergedeki YÜKSEK, DÜŞÜK, KAPANIS, HACIM, AÇILIŞ ve AÇIK İLGİ her zaman temel güvenlikten gelir. Örneğin, "YÜKSEK - DÜŞÜK / P" özel göstergesini, grafik tabanlı güvenlik olmayan bir fiyat çizelgesine bıraktığınızda, YÜKSEK ve DÜŞÜK değerler hala temel güvenlikten gelir. "P" değeri, bırakıldığı güvenliğin KAPANIS'ıyı temsil eder.
Ustam dosyanın sahibi de unutmuş ne yaptığını oradan da cevap yok. Dosya tarihi : 29 Mart 2002
Yine de teşekkür ederim dosyayı görmeden bu kadar ayrıntılı cevabınız için...
"Woodies CCI" MetaStock uyumlu kodunu arıyorum?
ZLR Sell no sidewinder
------8<-----------------------------------
{Woodies Basic ZLR Sell Rules for Metastock}
{for personal use only}
{choose number of CCI periods between 2 and 21, 14 is default}
pds:=Input("CCI periods",2,21,14);
{standard ZLR Rules i.e.: last 6 CCI bars below the zero line, current bar is less than previous bar and the current cci bar is greater than -130}
CCI(pds)>-130 AND
CCI(pds)<Ref(CCI(pds),-1) AND
Ref(CCI(pds),-1)> Ref(CCI(pds),-2 )AND
Sum(CCI(pds)<0,6)=6 AND
Ref(CCI(pds),-1)> -100
ZLR Buy no sidewinder
{Woodies Basic ZLR Buy Rules for Metastock}
{for personal use only}
{standard ZLR Rules i.e.: last 6 CCI bars above the zero line, current bar is less than previous bar and the current cci bar is less than 130}
CCI(pds)<130 AND
CCI(pds)>Ref(CCI(pds),-1) AND
Ref(CCI(pds),-1)< Ref(CCI(pds),-2) AND
Sum(CCI(pds)>0,6)=6 AND
Ref(CCI(pds),-1)< 100
Momentum Reversal Buy with Trend
{CCI Basic Momentum Reversal Buy Rules with Trend
for Metastock}
{for personal use only}
x:=Sum(CCI(pds)<0,6)=6;
CCI(pds)>Ref(CCI(pds),-1)AND
Ref(CCI(pds),-1)< Ref(CCI(pds),-2)AND
Ref(CCI(pds),-2)< Ref(CCI(pds),-3)AND
x=0
Momentum Reversal Sell with Trend
{CCI Basic Momentum Reversal Sell Rules with Trend
for Metastock}
{for personal use only}
x:=Sum(CCI(pds)>0,6)=6;
CCI(pds)<Ref(CCI(pds),-1)AND
Ref(CCI(pds),-1)> Ref(CCI(pds),-2)AND
Ref(CCI(pds),-2)> Ref(CCI(pds),-3)AND
x=0
Divergence Setup - useful for developing indicators based on divers, and reverse divers
{ Class A price/indicator divergence v4 }
{ +1 signal = bullish trough divergences }
{ -1 signal = bearish peak divergences }
{ Copyright 2004 Jose Silva }
{ modified for CCI by cn001532 }
{ For personal use only }
{ nonewww.metastocktools.com }
{User inputs }
pds:=Input("Indicator periods",2,50,14);
{divergence indicator }
y:=CCI(pds);
{ Price peaks/troughs }
Pkx:=C<Ref(C,-1) AND Ref(C,-1)>Ref(C,-2)
AND Ref(C,-1)>=(C+Ref(C,-2))/2;
Pkx1:=ValueWhen(1,Pkx,Ref(C,-1));
Pkx2:=ValueWhen(2,Pkx,Ref(C,-1));
Trx:=C>Ref(C,-1) AND Ref(C,-1)<Ref(C,-2)
AND Ref(C,-1)<=(C+Ref(C,-2))/2;
Trx1:=ValueWhen(1,Trx,Ref(C,-1));
Trx2:=ValueWhen(2,Trx,Ref(C,-1));
{ Indicator peaks/troughs }
Pky:=y<Ref(y,-1) AND Ref(y,-1)>Ref(y,-2)
AND Ref(y,-1)>=(y+Ref(y,-2))/2;
Pky1:=ValueWhen(1,Pky,Ref(y,-1));
Pky2:=ValueWhen(2,Pky,Ref(y,-1));
Try:=y>Ref(y,-1) AND Ref(y,-1)<Ref(y,-2)
AND Ref(y,-1)<=(y+Ref(y,-2))/2;
Try1:=ValueWhen(1,Try,Ref(y,-1));
Try2:=ValueWhen(2,Try,Ref(y,-1));
{ Plot signals }
(Trx AND Try AND Trx1<Trx2
AND Try1>Try2)
-(Pkx AND Pky AND Pkx1>Pkx2
AND Pky1<Pky2)
The following code calculates the slope of the 34 ema. This figure does not match the 34 EMA in degrees that we are used to seeing in other Woodie CCI templates but experiment with some values of the slope and you can approximate a "30 degree" angle.
EMA Slope calculation
-----8<-------------------------------------------------------------------
EMA:=Mov(C,34,E);
EMAprev:=Ref(EMA,-1);
y:=Min(EMA,EMAprev)/Max(EMA,EMAprev);
EMAratio:=(If(EMA>EMAprev,2-y,y)-1)*100;
EMAdeg:=If(EMAratio<0,Atan(EMAratio,1)-360,
Atan(EMAratio,1)){*10/9}; {<-remove brackets for 0~100% values}
EMAdeg
Metastock Pro already has a predefined CCI function. But for those purists who have to see the CCI standard formula expressed in Metastock:
{CCI-STD cs}
{written by Corey Saxe}
V1:=Input("Periods",2,250,14);
x:=Typical();
y:=Mov(x,V1,S);
z:=Sum(Abs(x-LastValue(y+PREV-PREV)),V1)/V1;
A1:=z*0.015;
ZZI:=(x-y)/A1;
ZZI{end}
{CCI-EquisCustom} Prd:=Input("Periods",2,250,14); X:=Typ(); Y:=X-Mov(X,Prd,S); Yad:=Mov(Abs(Y),Prd,S); Z:=Y/Yad; ZZIe:=(Z/3)*200; ZZIe{end} {CCI-STD cs} {written by Corey Saxe} V1:=Input("Periods",2,250,14); x:=Typical(); y:=Mov(x,V1,S); z:=Sum(Abs(x-LastValue(y+PREV-PREV)),V1)/V1; A1:=z*0.015; ZZI:=(x-y)/A1; ZZI{end} enjoy, Preston
Teşekkür ederim üstadım aynısını buldum denedim pek verimli olmadı. Ellerin dert görmesin
pazartesi Hocam;
Metastock için iz süren stop kodunu yazabilir misiniz rica etsem?